Najdi forum

@samski moški:

zanimivo razmišljanje, v njem je več kot preveč resnic in krutih dejstev…

kemija je res zanimiva stvar, včasih deluje, pa ti ni jasno točno zakaj deluje, drugič pa spoznaš človeka, ki ti je skoraj pisan na kožo, pa ne naredi tiste klika… in potem tudi če je kemija, gre nekaj narobe… komplicirano zna biti, ja…

Če meniš, da po hribih, na kolesu ali pri kakšnem drugem športu ne moreš spoznati žensko, kjer bo win-win kombinacija, potem je tudi ne boš utegnil spoznati.Lahko se pa včlaniš v kakšno planinsko društvo, začneš iskati sopotnike po gorah…
iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da smo mi plezalci kot ena velika odprta družina, ki z veseljem spoznavamo nove ljudi, se pogovarjamo o projektih, turah, delimo mnenja… morda več kot odlično za spoznavanje sebi sorodne duše…

sicer pa, a morata imeti dva veliko skupnih konjičkov ali ne, ni pisano pravilo…

sicer pa čim manj obremenjevanja, pa iskanja na veliko, ker to ženske znamo čutiti in to nas zna odbiti…

Razmisljanja, ki sem jo sprozil, so odsla v dve smeri, moj primer in “kemija” na splosno.

Ker moje izkusnje pri celi stvari niti niso toliko pomembne, saj so bile uporabljene le kot ilustracija kompleksnosti “spoznavanja”, bom raje komentiral samo temo. Zame se res ni za bati; redkim se godi tako kot meni. 😉

Kar se fizicne privlacnosti na splosno tice, nisem zasledil, da bi kdo zagovarjal njeno nepomembnost, prej obratno. A nisem prav jaz jasno napisal, da ravno “kemija” igra kljucno vlogo in da je vse drugo sekundarnega pomena? Ampak, kot sem ze nakazal, stvar ni tako preprosta kot “videz = fizicna privlacnost”. Vsa dekleta s katerimi sem se dobival so me se pred zmenkom videla in slisala, poleg tega da so ze marsikaj vedela o meni, skratka ni slo za blind dates, ipd. Se pravi, da je med nami moralo biti dovolj vzajemne privlacnosti, da smo se zeleli bolje spoznati. Ampak za “kemijo” je potrebno dosti vec. Izkusen “kurbir” in flirtanja vesc sarmer bo zacetno privlacnost z lahkoto poglobil, ce bo tako zelel seveda, medtem ko bo nekdo “normalen” potreboval malo vec srece, kljub zelji da pride do cesa vec. O temu jaz govorim. 😉

Veseli me, da kar nekaj deklet vidi, da je v mojem pisanju precej resnice; nenazadnje se to ne tice le fantov, ki tokrat predvsem modro molcijo. 🙂

Tebi ni jasno, zakaj sem se, na primer, jaz zgražala? Telesna privlačnost je seveda zelo pomembna. In to, čemur ti praviš kurbir in flirtanja več šarmer – tudi to je del privlačnosti. Za moškega je veliko bolj pomemben dar govora kot pa idealen BMI. Tega do zdaj nisi vedel? Aja, zakaj sem se jaz zgražala. Ker si moškim pisal, naj znižajo kriterije in tiste bolj zanič uporabljajo za vajo. Dobesedno si moške nagovarjal k izkoriščanju žensk, torej bi tudi sam z veseljem kakšno izkoristil. Ker bi hotel tudi sam biti kurbir? Veš, kurbirji ne razmišljajo tako. Kurbirji maksimalno uživajo in nudijo užitek. Seksajo iz užitka. In ne iz vaje. Stokrat raje naletim na kurbirja kot pa na moškega, ki razmišlja tako kot ti. Ti pa razmisli, zakaj. Veš, takšne stvari si lahko privoščijo intenzivneži, ne filozofi.

@samski moški

ob prebiranju tvojih vrstic sem se spomnila na eno debato, kjer je nekdo razlagal, da obstaja način kako dobiti ženske in kako jih obrniti, kjer bi naj srednje lepe ženske večkrat pohvalil in jim godil, medtem ko bi naj tiste samozavestne, vizualne prave mrhe večkrat zabil, ker bi tako pridobil njihovo pozornost;
prav tako se je zagovarjalo pravilo prvih treh mescev, kjer načeloma samo spoznavaš in primerno je, da imaš na vidiku nekaj žensk s katerimi se dobivaš, pogovarjaš, da vidiš njihove slabosti in na koncu izbereš tisto sebi najbolj primerno, če ti uspe “lov”…

hja, če nekje potegneš črto, lahko vidiš, da smo ženske več kot prevečkrat ženske in gledamo na stvari z ženskimi očmi: tip mora narediti prvi korak, tip nas mora prvi poljubiti, tip nas mora zapeljati,…

ampak veliko moških je zadnje čase zgubilo to moškost, premalo ste moški, premalo ste odločni, zaverovani vase, preveč ste postali naše prijateljice in enostavno tega ne potrebujemo, ker moško prijateljico lahko imamo v ženski obliki…

poznam kar nekaj super fantov, dobrih po srcu, simpatičnih na videz, duhovitih in vse, a so še kar samski in pri teh je ponavadi problem, da samo gledajo in si ogledujejo, čakajo na tisti ključni trenutek, ki so ga že zdavnaj zamudili, ker so že v frendship zone, a ne naredijo ničesar, na koncu spoznajo, da so “prijatelj” in počasi najdejo novo simpatijo in spet se začne enako…

Prebral sem večino vaših sporočil in se našel nekje med vami, saj sem tudi sam samski 30+, že dlje časa, z željo spoznati sorodno dušo. Res je, kljub ukvarjanju z različnimi športi, zdravim načinom življenja, materialni preskrbljenosti, dobrimi prijatelji in sodelavci, nekateri nimamo sreče spoznati tiste prave osebe za skupno življenje. Zato teodora, 74, ali katera tretja…., ce se katera javi na mail, ji z veseljem napisem kaj vec o sebi. Poskusit ni greh.

Ne najdete ker nimate časa zanje, se preveč sami s sabo ukvarjate in ko se tega privadite, pa postanete egoisti in ne znate več v dvoje živeti, čeprav veselo sami sebi ležete, da se znate prilagajat na veliko!!!
Sklepam pa, da si zbirčen in imaš visoke kriterije za sopartnerico…..

cutty,

mislim, da se ni problem prilagajati osebi, ki jo imaš rad, do katere čutiš naklonjenost, ljubezen…., s katero uživaš v skupnem življenju, takrat se tudi rad ukvarjaš s stvarmi, ki so v interesu obeh. Je pa res, da je prilagajanje po 30-em precej bolj zahtevna naloga, kot takrat, ko si mlajši.
In…, nimam nobenih vnaprej postavljenih kriterijev za sopartnerico, tako da nisem obremenjen s tem.

Ohhhh……hvala za odgovor a takih sm že nešteto slišala, kaj ko se zaljubljenost konča pozabite na vsa prilagajanja in igranja, potem ste šele vi v vsej svoji lepotim prvih nekaj mesecev pa jasno se vrtite vsi okoli nas, da nam že močno presedate, kar me močno odbije in ohladi!!!!!!!!!!

Rožica…če še velja ponudba se javim…Sem star 31, zaposlen, brez otrok, praktično brez izkušenj….piši mi na ZS….

[/quote]

Rožica tooooo! Nekoga takega bi tudi jaz rada spoznala. Samski,okoli 30, nikoli poročen, brez otrok….aja pa živ mora biti:) Pa nej še kdo reče, da smo 30-letnice zahtevne:)))))) Pozdravček vsem.

Opravičujem se, ampak nezahtevnost ni nekaj, s čimer bi se bilo pametno hvaliti. Mislim, lahko to napišeš tukaj na forumu, ampak sicer pa moškim tega nikar ne razlagaj, ker verjemi, se jim takoj prižgejo senzorji, ki jim sporočijo, da si obupana. Na obup ne boš našla ljubezni, res je ne boš, samo nategnjena boš, pa ne samo v seksualnem smislu.

1. Ne bojte se intimnosti. Mnogim moškim pomeni “iščem resno zvezo” sinonim za “brez strasti”, preračunljivost, dolgočasnost itd. Bodite no malo zvitejše, saj znate! 😉

2. Ne pozabite da v bistvu običajno, stereotipno družinsko življenje, “resnost”, iskrenost in ostale stvari, ki jih večina samskih tridesetletnic oglaša pri iskanju partnerjana niso ravno lastnosti znane po razburljivosti in zanimivosti – nič čudnega, da se moški ne postavljajo v vrsto.
Ne oglašujte konformizma, dasiravno si ga želite, ker enostavno ni seksi.
Poudarite raje neobičajne lastnosti, začnite se ukvarjati še s čim drugim kot samo “rada plešem, hodim v kino in na izlete”. Ne bodite tako prekleto lame – drugačni hobiji, literatura vam lahko spremenijo pogled na svet in vam dajo način izražanja, ki je zanimivejši, privlačnejši.
Pozor! Nihče ne zahteva od vas, da se pretvarjate in da niste vi. Še vedno si ti “ti”, ampak boljši ti – najboljše tvojega.

In jasno – isto velja za moške. Popolnoma.

Ko prideš v moja leta (čez 30) in srečaš bivše sošolke, se ti zgodi naslednje:

-ene so samske, lovijo biološko uro in obupno iščejo “primernega moškega”
-ene so v dolgočasnih ustaljenih vezah, ki jih ne izpopolnjujejo, tip jih ne zanima več, leži na kavču, pije pir, gleda fuzbal in riga
-ene so v zvezi totalno nesrečne, volje in moči za spremembo nimajo

Sprijaznimo se, ženske in moški iste starosti “nismo ista generacija”.Nekatere stvari se ženski zgodijo prej.Punca je pri 20 že mlada dama, fant je pri 20 še otročji.Moški rabi več časa, da iz sebe naredi deca, kot jaz rečem. Pa ne cosmo deca, ampak deca, ki je prepričan v svoj prav in v to, kar dela. In jaz vedno svetujem vsem mladim čustvenim fantom: naj najprej nekaj naredijo iz sebe, potem naj se ukvarjajo z ženskami.

Ko sem se jaz srečno poparčkal, sem bil čez 30, moja izbira pa seveda pod 30.Normalno, da sem izbiral med mlajšimi, ponaavdi še niso tako obremenjene s predsodki o “samskih moških”..

Ženske prej začnete uživati, pri 18 imate že zmenke na nivoju, s starejšimi tipi, jasno, moški pa pač dlje časa lahko uživamo, face it, tako pač je.

In ženske imate več izbire, ko ste mlajše, tipi pa smo v najboljših letih za kvalitetno izbiranje partnerke, ko smo stari nekje 30-35, lahko še malo več.

Haha, si me nasmejal veš. Ko prideš v moja leta, tudi 30 plus plus, pa srečam bivše sošolčke, se mi zgodi naslednje:
VSI IMAJO MEGA VLKE TREBUHE in sem srečna ter presrečna da nisem bila deležna njihovih intimnosti.
Ko pa srečam ex sošolke, jih pa ločim v:
– še samske in izgledajo po večini vse dobro
– poročene z otroci in vsaka enih 20 kil več, vse poštrihane lase z omika frizurami
– ene par asic ki so jih vjagali super tipi in imajo tako dobre kariere kot dobre veze in okay otroke

A le tisto, da moški potrebuje več časa da dozori.. Ne ne, tudi ženske potrebujemo več časa, sama lahko rečem da sem komaj po 30. letu sploh začela zoret in še sploh nisem v zadnji fazi, tako se spreminjam v tem obdobju iz leta v leto….

PS
A vse tvoje ex sošolke so v nesrečnih vezah in zamorjene, bože..to bo ŠOLA nekaj kriva ;)))

Ne, pa res nismo. Če jaz dobim otroka pri 40-ih, imam veliko več možnosti, da dokačam toliko let, da bom videla tudi to, da bo moj otrok diplomiral, se poročil in dobil vnuke. Več možnosti kot kakšen moški. Kako me pogrete s temi biološkimi urami in tem sranjem. Seveda, vi lahko tudi pri 55-ih naredite otroka. Seveda povsem sebično, zdaj, ko ste doživeli že vse, bi doživeli pa še to. Vprašanje je, kaj bo od vas takrat otrok imel. Po mojem mnenju ne prav veliko. Prav popizditis dobim na takšne izjave.

Kako sem se nasmejala, dobesedno krohotala ob tvojem pisanju. Pa saj vse to kar si napisal je dobesedno smešno. In to naj bi pisal moški star nekje med 30 – 35 let, hahahaha 🙂

Na ta zadnji stavek, pa samo: sanjaš o kukuruzu a kukuruza nema. Saj poznaš ta pregovor 🙂

Glej, to so spet samo tvoje izkušnje. Jaz sem v vezi od 25-ega leta in ti povem, da moj je par mesecev starejši, a je bil tak od kar ga poznam, samostojen, odgovoren, skrben, zanesljiv, zrel moški. Morda zato, ker ni visel pri mami, je živel sam, se v času študija sam preživljal itd., ne vem, a nikoli ni bil ena lola in tak je tudi sedaj, po več kot 20-ih letih zakona.
Poznam tudi take, ki so se kasneje odselili iz mama hotela, pa so tudi zelo v redu partnerji in niso rabili čakati do 30+.
Moški, ki rabijo čas do 35-ega leta ali še več, da dozorijo, so meni malo out. Kaj čmo, sem že toliko stara, da sem videla svašta, zato tudi ne verjamem več v pravljice in vsi vemo, da tudi nezrel sadež zgnije, pa čeprav nikoli ne dozori. Verjetno so ravno zato 30+ letnice tako previdne in jih tudi popolnoma razumem, zakaj jih taki tipi odbijajo, saj bi mene tudi. Pri dvajsetih ne, ker nisem gledala niti dva dni naprej, pri 30-ih pa bi me.
Glede tega pa, da izbiraš med tistimi pod 30, mi je pa jasno. Ti to imenuješ neobremenjenost s predsodki o “samskih moških”, jaz pa temu rečem “pomankanje življenjskih izkušenj” pri mlajših dekletih. Je pa tudi res, da npr. ena zrela 25-letnica ne more doseči zrelosti enega normalnega 35 ali celo 40-letnika, ji bo pa znala odgovarjati nezrela oseba v tem starostnem razponu, saj bo verjetno še vedno bolj zrela od njenih vrstnikov. In spet obratno, če enemu 40-letniku mentalno ustreza ena 25-letnica, se mi zdi težko, da bo ta moški lahko bil enakovreden partner npr. eni normalni 35-letnici. Seveda ob predpostavki, da je veza še kaj več, kot le goli seks.

Ampak tukaj lahko trosimo vse sorte, je pa vedno tako…ti obračaš, življenje obrne.
Ja, žal pa marikdo nikoli ne bo dosegel te zrelosti, niti pri 50-ih ne. Niso tukaj samo leta tista, ki oblikujejo neko osebnost. Žal ne vem, kaj vse vpliva na to, verjetno značaj, vzoja, izkušnje, želje, motivacija, okolje, nuja itd

Hm hm.
Ok dobro, da vem da moja teorija o tem, kaj si mislite moški o samski ženski 30+ drži hahahaha:
1. obupana išče oplojevalca in očeta otrok
ali
2. išče samo avanturo

Odlično…posebno, če nisi v nobeni od teh kategorij, ker 1. otrok niti ne želiš imeti in 2. avanture so tudi nekaj nesprejemljivega. Torej najbolje da grem v štacuno po rabbita ali podobno in si nabavim velikega plišastega medveda in to bo to ane. Jooooj eko še en dokaz da moški 30+ bolj lovite biološko uro kot me…hahaha ne me smejat.

Kako res. Plus, takšen, ki je do 35 leta čepel doma pri mami, takšen, mislite, potrebuje 25-letnico? Ha ha ha, bi jaz rekla, da prej išče 45-letnico. Že res, da je telo malo manj čvrsto, ampak če on v ženskah ne bi iskal mame, ne bi čepel pri mami do 35-tega leta. Takšen, ki je 35 let ostal pri mami, ne išče mladega dekleta, ki ga bo vodil. Takšen išče žensko, ki ga bo vodila. Seveda mora ta ženska bi fejst matrona, da ga bo sploh uspela spraviti iz maminega naročja oziroma hiše.

Lepo je biti samski, samo enkrat je vsega ..lepega..konec.

New Report

Close