samski moški nad 30?
Ja, lahko rečem, da sem imela veliko srečo, in da sem ena tistih, ki verjamejo v to, da ko nehaš iskat najdeš. Lani, začetek leta sem imela okoli 25 dejtov, več ali manj, lahko brez pretiravanja rečem, katastrofalnih. Neodgovorni f*kfehtarji. Sama sodelujem redno tudi na nekem forumu, nakar dobim zasebno sporočilo od nekega dečka, s katerim sva se začela dopisovat. Me je zelo pritegnil, priznam, samo sem bila v fazi izogibanja vsemu, kar je moškega spola. No, na koncu se je izkazalo, da je ta dečko vse(in še več), kar sem iskala. Zdaj že pol leta živiva skupaj, in lahko rečem, da sem zelo srečna. Kar bi rada povedala je to, da sem lani tak čas dobesedno obupavala nad nasprotnim spolom, in da si tudi v sanjah nisem predstavljala, da se mi lahko v enem letu življenje tako spremeni. Enako želim tudi vam, in držim pesti, da boste pustili sreči, da vas najde.
Po izkušnji z diskoteko, kjer lahko prisežem, da je bila tudi mladoletna mladina, sem se vpisala na salso in po parih mesecih začela hodit na žure-tam pa so ljudje razpona 25-50(no, mogoče trije, štirje, med njimi tudi Janez iz Big Brotherja z ženo) let, povprečna starost je tam 30 let, pleše se od večera do zgodnjega jutra, vsi so vljudni, prijazni, ženske fante prosijo za ples, moški dekleta. Vse skupaj ni podobno nekemu umirjenemu družabnemu plesu, temveč gre za žur, kjer si damo duška ljudje, ki smo “prerasli” diskoteke in posedanje po lokalih. Počasi spoznavaš ljudi, dobiš svoj krog plesalcev, ki poznajo druge pelsalce, navežeš stike med plesom, kar je mnogo lažje kot nek blind date, ko človeka prvič srečaš v nekem lokalu in ne veš, o čem bi se pogovarjal. Osebno imam veliiiiko plesalcev, ki so samski in si strašno želijo imeti dekle, in veliko punc, ki iščejo ljubezen, veliko pa se jih je na salsi že poparčkalo, tudi jaz 🙂 Tako da, fantje in punce, predlagam salso (že na tečaju spoznaš veliko novih ljudi) kot fantastičen način druženja in spoznavanja novih ljudi.
In kako zgleda, ko se nek novinec pokaže tam na tečaju ali kako? Ko ostali že vsi obvaladajo? Ali je tečaj ločen od salsa zabav?
“premal deklet”, kaj ko bi povedal kaj več o teh srečanjih, pa bi se vam punce pridružile? 🙂
Predvidevam, da je ena skupina ta, ki jo najdeš na mailu ljub.sku@gmail.com, katera je pa druga?
lep pozdrav!
Evo na tej listi sem zdaj tut jaz, sem star točno 40 let, od danes naprej samski, imam 2 otroka, za katera bom še vedno skrbel, zakaj sem ločen, je pač razlogov veliko, dejstvo je , da sem tut resen in iščem od danes resno zvezo z možnostjo naraščaja, ki si ga zelo želim(še vedno).xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Pozdravljen !
S svojo predstavitvijo je najbolje da nadaljuješ skozi zasebna sporočila, v tem smislu sem ti tudi uredil sporočilo.
Bo pa najbolje da prvo malo prideš k sebi, verjemi da kvalitetne zveze na tak način ne boš doživel, kakor si sedaj zastavil. Če kaj spremljaš ta forum, boš razumel.
Vso srečo !
Cec
Spoštovani, moja izkušnja je, da kjer ni volje, tudi poti ni. Oziroma obratno. Pa tudi volja je premalo. Dejanja so pomembna.
jaz res ne morem namesto vas kontaktirat gornje skupine, iti na net pa raziskat samsko sceno, niti ne morem namesto vas mene kontaktirat na moj e-mail, niti poklicat v posredovalnico kjer imate članstvo večinoma zastonj…
Stvar je v delu!
Tako da “premal deklet?!?”, res ne vidim smisla dajati potuhe.
Kaj naj počnemo z dekleti, ki ne zmorejo niti zase poskrbet?
Lp
Pred slabim letem sem tudi sam postal “samski moski nad 30”. Spodaj bom opisal moje izkusnje spoznavanja in zblizevanja s samskimi dekleti.
Na zacetku samske poti sem se soocil z izzivom kje sploh priti v stik s samskimi dekleti. Realnost je taka, da ceprav zivim precej aktivno zivljenje naletim na bore malo deklet. Iz izkusenj sicer vem, da je vse dosti lazje, kadar clovek dela v “zenskem” kolektivu, ampak zal to vec dolgo ni moj slucaj, tako da tu nisem iskal resitve. Dosti tega je potem odvisno od nasega prezivljanja prostega casa. Sam npr. uzivam v sportih s katerimi se zal ukvarja sila malo deklet, se pravi tudi tukaj ni “kruha”. Podobno je pri raznih drugih oblikah rekreacije, ki me veselijo, kot je kolesarjenje, hribolazenje, smucanje, ipd. Bolj redko se ponudi priloznost za kaj vec kot kak nasmeh in bezno izmenjavo besed. Podobne je tudi pri vsakdanjim opravkih, ko grem k frizerju, po nakupih, k zdravniku, ipd. Spontane priloznosti za kaj vec kot vljudnostni pogovor so bolj kot ne huda izjema. Nekatere sklepajo nova poznanstva posredno preko prijateljev, ampak v mojem primeru tudi to zal ni resitev, da ne grem v podrobnosti.
Vseeno sem na tak ali drugacen nacin, delno preko internet-a delno v zivo, v zadnjega pol leta malo bolje spoznal 5 deklet. Med nami je bilo dovolj zacetne privlacnosti, da smo se zeleli bolje spoznati. Lahko bi bilo tudi slabse, a ne? Zal pa je to tudi vse s cimer se lahko “pohvalim”. Po parih srecanjih smo se nehali videvati, ker v vecini primerov punce niso cutile dovolj “kemije” (fizicne privlacnosti?). Dve sta prisli celo k meni domov?!? Svoj izgled tezko presojam, dejstvo pa je, da sem bil svoji ex-zeni, ki je po zunanji lepoti objektivno dalec lepsa od zgoraj omenjenih deklet, fizicno privlacen celo po koncu zveze, moj BMI je idealnih 22, nisem plesast, itd, tako da… Mislim, da je moja najvecja slabost to, da preprosto nisem sarmer vesc flirtanja in da mi nova poznanstva bolj kot ne le slucajno uspe poglobiti v intimno zvezo. Dekletom je z mano sicer prijetno, pogovor je tekoc, zanimiv sem jim, pokazem zanimanje oz. naredim prvi korak, ampak vseeno ostaja dejstvo, da jih fizicno ne pritegnem dovolj in to kljub temu, da si po njihovih besedah same mocno zelijo vezo z mano zaradi dolgega niza mojih objektivnih kvalitet.
Sedaj, jaz nisem razocaran kar se tice deklet in tocno vem kako dalje, kar se ne pomeni, da ne bom z veseljem prebral komentar na napisano. Z veseljem! Vse to sem spesnil predvsem iz dveh razlogov.
Prvi je ta, da vsaj moja praksa kaze, da se v besedah “zelim spoznati enega normalnega” skriva se vse kaj drugega. Ni dovolj, da je moski urejen, izobrazen, razgledan, sposoben, delaven, inteligenten, vsestranski, zanimiv, itd. Ni dovolj, da je zgovoren, pozoren, razumevajoc, duhovit, kulturen, skrben, aktiven, emotionally available s poslihtanim “podstresnjem” in z oh in sploh “onetom” ali da zivi urejeno in stabilno zivljenje ter . Skratka, ni dovolj, da je se dosti vec kot “normalen”. Za intimno zvezo pogosto bore malo pomeni celo to, da je odlicno situiran, vozi dober avtomobil, zivi v dobri nepremicnini, ipd. Jaz sem dober primer takega, ki je vse to in se vec. Pa? Dalec najbolj pomembno je, da je moski zenski vizualno vsec in jo uspe SARMIRATI (vescina!), da jo preplavijo hormoni, ki zmanjsajo njeno sposobnost treznega presojanja. Takemu bo pripravljena spregledala se pa se drugih hib, pomankljivosti in vrlin, za katere bi zaprisegla, da jih “isce” pri “normalnih” moskih. Samo pomislite, kdo je bolj privlacem neznemu spolu, uspesen bankir ali uspesen kitarist? Zakaj? A poznate katerega bankirja, ki je sarmanten osvajalec zenskih src? Najbrz dosti manj kot grdih ampak seksipilno sarmantnih kitaristov, a ne?
Cisto tako mimogrede, a ste ze zasledili, da 20% moskih seksa 80% zensk? Namrec, vecini zensk je zares vsec le 20% najbolj privlacnih in sarmantnih alfa-“make believe” moskih. Seveda, zaradi velikega povprasevanja ti isti svoj polozaj na veliko zalost zensk tudi iskoriscajo in dramam ni nikoli konca. Tako je tudi pri zivalih. Kot najbrz veste, pa smo ljudje le malo pametnejse opice.
Bolj inteligentni ste pri tem ze uspeli razbrati kateremu podrocju se mislim v tekocem letu posvetiti, lol. Realnost je pac taka, da se brez te vescine intimne veze zgolj slucajno sklepajo, ko splet okoliscin poskrbi, da konkretna zenska v tebi vidi privlacnega sarmantnega alfa-“make believe” moskega. Poglejte okoli sebe, vecina vez je nastala cisto slucajno.
No, drugi razlog, da sem to spesnil, pa je predlagati moskim, da ne cakajo na “idealno” zensko in da si nabirajo izkusnje na za njih malo manj idealnih zenskah, oz. da za potrebe vaje znizajo kriterije. Uspesni “kurbirji” to stalno spontano pocnejo, samo da temu ne recejo tako. Vem, da se slisi zelo surovo in ze vidim kako me bodo zenske popljuvale, ampak vse to je potrebno ravno zaradi zenske narave in ravno to je tisto zakaj mnogi posamezniki postanejo privlacni.
Zal je realnost taka, da ko bo nas _kolesar_ nekega dne slucajno naletel na “kolesarko” je bo sila tezko sarmiral ne glede na vse njegove kvalitete, ker cez noc ni se nihce postal mojster sarmiranja. Zelo verjetno je, da bo tako kot jaz v preteklih mesecih izvisel, ker “kolesarka” v njem ne bo videla sarmantnega Don Juan-a, ampak obicajnega kolesarja, ki je morda res super kompatibilen z njo, ampak je zal fizicno ne privlaci…
Mimogrede, marsikaj napisanega je rezultat dosti vec kot lastnih izkusenj…
Spoštovani, moja izkušnja je, da kjer ni volje, tudi poti ni. Oziroma obratno. Pa tudi volja je premalo. Dejanja so pomembna.
jaz res ne morem namesto vas kontaktirat gornje skupine, iti na net pa raziskat samsko sceno, niti ne morem namesto vas mene kontaktirat na moj e-mail, niti poklicat v posredovalnico kjer imate članstvo večinoma zastonj…
Stvar je v delu!
Tako da “premal deklet?!?”, res ne vidim smisla dajati potuhe.
Kaj naj počnemo z dekleti, ki ne zmorejo niti zase poskrbet?
Lp[/quote]
Premal deklet, mislim, da si kar zadel bistvo. 🙂
@ Samski moški nad 30, ti si si pa nekako že sam odgovoril, kaj ženske odvrača od tebe. Misliš, da izkušena, pametna ženska, ki ji hormoni ne zastrupijo čisto vseh sivih celic, ne začuti, da bi jo ti imel samo za poligon? Da ne začuti tvoje zagrenjenosti in ciničnosti?
Na splošno pa se mi zdi, da pri navezovanju stikov čisto preveč kompliciramo. Hude dileme, ali po zmenku lahko ženska pokliče moškega… Ne, niti govora, moški je lovec, on mora narediti prvi korak (in še 73 naslednjih), ženska mu ne sme dati prehitro vedeti, da je na razpolago, ne konča se dobro, če ona prva pokliče (toliko, da je ne označijo za radodajko). V vsakdanjih stikih smo zadržani ko hudič, namrgodeni, nasmeha ne vračamo z nasmehom, če se ponesreči v koga zaletimo ali ga pohodimo, niti oprosti ni slišati, če pa že rečeš oprostite, dobiš nazaj strupen pogled… Samo tu sta spola kar enaka – meni se pri mnogih čisto vsakdanjih dogodivščinah zazdi, da se ljudje počutijo ogroženi/napadeni za vsako najmanjšo malenkost.
Pa še druga stvar, ki jo opažam – vsaka kava je po mnenju mnogih že usodna. So že plani, načrti, velika vprašanja. Ker itak moški in ženske ne hodijo skupaj na kavo, če nimajo nekih namenov. Nikoli ne ostane samo pri kavi.
Premalo smo sproščeni, premalo prijazni, preveč zaprti… Sicer sem pa zadnje čase tudi jaz bolj teoretik, zato boljš, da končam. 🙂
Punce: Me veseli, da ste prebrale kar sem “spesnil”. Mimogrede, jaz se nisem tako “treniral”. Prav zato mi tudi ne gre. Sicer pa vsem pametnim in izkusenim dekletom priporocam, da si preberejo kaj o PUA, ipd. Zivljenje “normalnih” fantov in posredno deklet, ki si jih zelijo, limajo pa se na PAU, bo kar naenkrat dosti lazje.
Po drugi strani pa je ironija, da celo zares pametne in izkusene zenske, ki se zelo dobro zavedajo, da le najbolj izkuseni “kurbirji” v procesu “osvajanja” v vsakem trenutku potegnejo idealno potezo, ne zmorejo premagati svojo bit. Zenska se bo skoraj vedno odlocila za smooth operator-ja, ki je v zivljenju se pa se “treniral” (pa ce si to zelite slisati ali ne), kljub temu da je precejsnja verjetnost, da ste mu najbrz tudi ve le se en nov izziv za na hrbet spravit. Zato tudi je toliko dram.
“Normalen” moski ni playboy, ne kalkulira in se ne drzi “pravil” dejtanja, ker jih ne pozna. Zal pa taksno obnasanje “normalnega” (naivnega?) moskega, kot npr. mene, pripelje le do tega, da vam ni vsec. A ste kdaj pomislile, da so “pravila” dejtanja izmislili ravno pametni in iskuseni, da bi cim laze prisli do zeljenega cilja?
Ne poznam niti pravil “dejtanja” za ženske, naredim tisto, kar se mi tisti moment zdi prav, kaj šele, da bi poznala pravila dejtanja za moške. Takšnih, kot jih ti omenjaš, nisem spoznala veliko, nisem sploh njihov tip, kar pa sem jih, sem jih zavohala že na daleč. Aja, še to, tudi smooth operatorji so samo ljudje in ko razčistiš glede plena in lovca, znajo biti čisto okej kolegi.
Samski, če si fejst, nam ne uideš, 🙂 če je pa vtis, ki sem ga dobila iz tvojega pisanja, pravilen, boš pa moral še malo počakati in razčistiti pri sebi.
Joj nisem se nameravala sploh oglasiti na to temo, ampak ker sem pač tudi jaz 30+ in samska in se sprašujem ali bom kdaj našla tisto kar želim, ekola moje mnenje.
Samski moški nad 30:
kakorkoli vzameš tudi ti iščeš neki kemijo, privlačnost pri ženski mar ne? Zakaj ne sprejmeš dejstva, da čeprav si verjetno res OK oseba, pač nisi bil privlačen tem petim dekletom v spolnem smislu? Grem staviti, da je okoli tebe dovolj žensk, ki te niti najmanj ne privlačijo, pa so samske in primerne za oploditev… Torej če se imaš za tako normalnega in praviš, da je obojestranska privlačnost nepomembna, izvoli izberi si eno tako, ki te ne privlači fizično in živi veselo in srečno življenje.
Razumeš kaj hočem povedati? Ne sploh ni vse v sposobnostih flirtanja in zapeljevanja itd. Ja to deluje momentalno, vendar se hitro spregleda tiste, ki samo vrtijo gobec in blefirajo. Ponavadi so tudi sami po sebi precej pokvarjene osebe ali pa s tem zakrivajo svojo nesigurnost in nizko samopodobo. In si z nizanjem uspehov pri ženskah samo nabirajo plus točke sami pri sebi, egotripajo.
Si tudi ti tak torej? Rabiš tako egotripanje?
In zaboga kam se ti mudi sploh…pred slabim letom si šele se srečal spet s samskim življenjem. Ne bi si dal recimo kako leto, dve, tri zase? Malce bolje spoznal what life is all about?
In nehal tako obupano iskat si družico, ker oprosti, nekdo, ki v niti enem letu odkar je samski, napiše tak prispevek kot si ti, daje vtis nekoga, ki ne zna biti sam, ki je obupan in, ki nujno nujno rabi nekoga, da ga pedena…
Res to je bil moj prvi vtis – da si obupan, ker moraš biti sam….
@ samski_moski_nad_30:
…ki me veselijo, kot je kolesarjenje, hribolazenje, smucanje, ipd. Bolj redko se ponudi priloznost za kaj vec kot kak nasmeh in bezno izmenjavo besed…
kot da sva tam nekje oba, vendar v ‘napačnem’ času na ‘napačnem’ mestu. Ker se ZS na tvoj nick ne da poslati, se javi ti na mojega in morda se kdaj znajdeva na ‘pravem’ mestu v ‘pravem’ času 🙂
Lep dan, kamorkoli!
T.