samski moški nad 30?
Zgodba tipične samske ženske, stare čez 30, ki še ni imela resne zveze, je ponavadi:
Če po možnosti še dobro zgleda, je v času faksa in še malo kasneje zavrnila malo morje tipov, vsak ji je bil premalo to, premalo ono. Z večino teh tipov verjetno ni bilo kaj posebaj narobe, samo gospodična išče ideal.Pr 30 ugotovi, da ideala ni, zato začne oprezati, kje je vsaj kak kvaliteten tip.Kvalitetni, tisti, ki so njej vsi bili premalo to, pa premalo ono, so po 30 vsi oddani.Pobrale so jih pametnejše ženske.In zdaj je naša že malo starejša gospodična jezna na cel svet in potem po monu-u beremo teorije, da se moški bojijo lepih žensk.
Še hujši kalibri so take: nekje sredi 20-ih se je spustila v zvezo z atraktivnežem, on ji je naredil otroka, pobegnil, zdaj pa ona obupano išče nekoga, da bo skrbel za tuj zarod, češ, da je osebnostno zrastla.
Zadetek v polno “amortius”. Točno to si napisal, kar dejansko ženske zbegano iščejo okol. Enga deca, ki ji bo vzdrževal tuji zarod. Zadne cajte se na našem koncu to na veliko prakticira. In eni deci fino nasedajo. Ko greš malo gledat kdo je s kom bil pa kdo je s kom bil že poročen, vidiš, da je že vse predlajsano po dolgem in po črez. Fej kakšna sfinjarija, kur…rija. In se potem vprašaš, ma te k iščejo dece po 30-ih niso mal sumljive. A pa še kako so. Če grete gledat oglase na razne spoznavne strani na netu, punce okrog 27 – 40 let-a so večina mamice-ločenke. Samske lahko na prste prešteješ. Tko je na internetu, v realnosti pa je še večje sra…je.
Ženske kaj delate? Dekadenco.
Pa ne s takimi, da smo deci krivi za nastale situacije. Dekleta, odločate se same koga bote izbrale. Usoda je v vaših rokah.
Govorim o primerih, s katerimi sm se sam srečal !!!!!!
Kar je Amortius opisal, po moje tud precej drži, ampak vseeno, ne dogaja se nobena revolucija. Tako pač je že od nekdaj, le da smo mi bili premladi, da bi to opazili. Zdaj smo pač v tem “zosu”, ko mislimo, da so “za vse” drugi krivi in da nas nasprotni spol sabotira “namerno”.
Je pa povsem logično, da človek po nekaj končanih (večina bi rekla nesrečenih) zvezah povsem drugače vstopa v novo, kot je to počel v rani mladosti.
Pravzaprav ne razumem dobro čemu kritiziranje in pljuvanje;
Namreč velik del opisanega razvoja ženske drži – samo meni je to kar všeč. Pa kaj potem če ženska že ima otroka? Vsaj ve v kaj se spušča… in moški enako.
In kaj potem če v zrelejših letih išče novega partnerja? Vsaj vidi se da je odrasla in sedaj najbrž nekaj bolje ve kaj hoče… pa tudi česa (koga) noče.
Sam vidim v večini opisanega več pozitivnih kot negativnih stvari. Za zraven pa tudi poznam sedaj precej več pametnih, privlačnih in nasploh fajn žensk (ja tudi samskih mamic) kot sem jih poznal pri 20tih…
Torej… vsaj z mojega stališča… vse boljše in boljše.
Namreč velik del opisanega razvoja ženske drži – samo meni je to kar všeč. Pa kaj potem če ženska že ima otroka? Vsaj ve v kaj se spušča… in moški enako.
In kaj potem če v zrelejših letih išče novega partnerja? Vsaj vidi se da je odrasla in sedaj najbrž nekaj bolje ve kaj hoče… pa tudi česa (koga) noče.
Sam vidim v večini opisanega več pozitivnih kot negativnih stvari. Za zraven pa tudi poznam sedaj precej več pametnih, privlačnih in nasploh fajn žensk (ja tudi samskih mamic) kot sem jih poznal pri 20tih…
Torej… vsaj z mojega stališča… vse boljše in boljše.[/quote]
no, očitno so še vedno moški, ki še normalno razmišljajo:)))
Toliko negativizma, kot veje iz sporočil nekaterih, pa ne bo nikomur prineslo nič dobrega. Pravzaprav ni čudno, da imajo ljudje toliko negativnih izkušenj z nasprotnim spolom, ko pa tako negativno razmišljajo kot recimo Roadstar zgoraj. Ena stvar je pač imeti smolo in naleteti na osebo, ki nam laže in nas hoče izkoristiti, nekaj drugega pa je imeti že vnaprej take negativne predsodke o nasprotnem spolu.
V to, kar verjameš, to tudi dobiš:)
Torej… vsaj z mojega stališča… vse boljše in boljše.[/quote]
Kje rastete takšni? 🙂
Ampak v resnici je točno tako in nesrečnika (amortius in roadstar), ne bosta verjela, ampak situacijo verjetno tako vidita zato, ker sta polna predsodkov (amortius jih je izrazil tudi na Enostarševskih), v resnici pa je večina moških, ki so po vajinem “nasedli”, verjetno zelo zadovoljna s svojo izbiro. Saj so imeli priložnost skusiti tudi mlajše, frišne, brez obveznosti, pa očitno to ni bilo to?
Meni je neki “snubec” rekel, da kakšen človek bi bil, če bi ga motilo to, da sem mama? Da bi se sam nad sabo zamislil.
Živjo,
prebrala zadnje poste, nekaj od tega tudi drži.
Ampak pri meni je tako: samska po 30, brez otrok, luštna, dobra služba…
Zakaj sem samska? Zato, ker vem kaj hočem in nočem kar nekaj!
In to je to, če bom zato samska celo življenje mi je pač tako usojeno, ne bom pa z nekom samo zato, da ga bom imela.
To je moja zgodba, za druge pa ne vem…
LP
Sicer vsak zase najbolj ve. Mislim pa, da ima marsikdo in marsikatera nerealna pričakovanja. Pravljice žal ne obstajajo, življenje pa žal ni romantični film. Le tisti, ki je pripravljen sprejet tudi negativne plati veze (prilagajanja, usklajevanja, občasne prepire itd.), lahko doživi in živi tudi njene pozitivne plati. Brez nič ni nič.
Opažam veliko parov, ki so skupaj le zato, ker se bojijo osamljenosti, na nasprotni strani pa so ljudje, ki se niso sposobni v vezi predati in potruditi za njen uspeh. Dejansko je v življenju najtežje loviti ravnotežje.
Malo sem bral in vedno znova opažam, da ljudje pišejo v stilu: “Ja, t´dobri in t´dobre so pa pri 30. že oddane,… bla bla..” Ja, v vasi vasi, kjer je večina končala izobraževanje s srednjo šolo ali mogoče še UNI in se ustalila, kajpak, v domačem kraju, česar ne obsojam in prav je tako! Potrebno pa je razumeti, da smo pa tudi takšni, ki nas tradicionalni pogledi ne privlačijo in smo se pripravljeni temu razkošju družinskega življenja, ja mislim resno in verjamem v družino, se vsaj za nekaj let odpovedat, torej za voljo dodatnega izobraževanja, kariere,…
Sam sem star 30 in se zmeraj samski. Zakaj? Zato ker gradim kariero, ne zato, ker bi bilo karkoli narobe z mano! To pa pomeni, da se selim enkrat iz enega, drugič na drugi konec Evrope in si neke resne zveze enostavno ne morem ustvarit. Pa nisem samo jaz taksen! Nas je zelo veliko, tako moških kot žensk. Nenehno izobraževanje, delo, ki se niti približno ne konca po 8h, delo pozno v noč, ob koncih tedna, praznikih, itd., pač terja svoje.
Pisati, da po 30. pa ni več ustreznih, je zblojeno. Je pa res, da so pričakovanja 30 letnikov, izobrazbi in statusu primerna oz. zorni kot potencialnih partnerjev, se močno skrči. Natančneje, sam si pač iščem žensko dušo, ki me bo dohajala tako po izobrazbi kot tudi načinu življenja, ki ga živim. Dejstvo je, da taksne ženske ne bom našel v nekem lokalu sredi Ljubljane ob pol noči, nadevan k mina, zato me tam tudi nikoli ne bo. Se bom pa kot prostočasni športnik, pojavljal na temu primernih mestih in družil z ljudmi podobnih nadzorov, se bom vrtel v okolju, primernemu moji izobrazbi, torej kjer bom razumljen in sprejet! Obstajajo različni nivoji socialnega mreženja, kjer je mogoče »naleteti« na tapravga/o in ne samo bari, diskoteke in nočno življenje, ki ti jemljejo energijo za nov dan doživetij. Vsak človek je edinstven in vsak človek nosi svoj križ težav, ki ga le on najbolje pozna! Zato pavšalno ocenjevati ljudi, je lahko zelo zmotno 😉 Pa veliko užitkov pri spoznavanju novih ljudi, nikoli ne veš, v kateri škatelji se skriva darilo, dokler je ne odpreš!
pozdravček;
tudi jaz sem nda 30 oz bom novembra 40 let star in sem resen v svojih namenih in bi rad spoznal eno pošteno žensko za resno zvezo. če se kdo kje ve za kakšno žensko ki je resna v svojih namenih in za trajno rezmerje me lahko priporoči. ostalo pa po mailu;
dkr1972@gmail.com
upam na čimprejšnje kontakte.
lep pozdravček vsem;
Dejan