Vračilo socialne pomoči in njeni prejemniki
[/quote]
, če bo v zadnjih 2 letih dobil nekdo 24x socialno pomoč (potem-kasneje nič več DSP) in, čez pol leta kupil nepremičnino bo taki dobil PLOMBO (zadnja 3 leta 24x pomoč), če pa bo kupil, čez 1.5 leta pa ne dobi plombe (ker je minilo 3.5 leta in v zadnjih 3 letih vrjetno ni dobil več, kot 24x pomoč), dejstvo je, da država ne bo več podpirala ljudi, ki imajo premoženje!!! Ne vem, tudi meni ni jasno imajo 200.000 evrov vredno nepremičnino s parcelam, pa dobijo soc.pomoč, taki se naj preseli v manjše stanovanje, nekateri NIMAJO NIČ, niti lastnega stanovanja, nobenih delnic, še tisti avto za 500 evrov jim pomeni veliko. Takim je potrebno pomagat.
Ampak po smrti pa se vrača, če je nekdo zapustil premoženje tud samo 1x izplačilo DSP, če na nepremičnini nimate plombe, potem lahko pred smrtjo prodate nepremičnino, ampak saj čas smrti nam ni pisano, nekdo bo živel do 70 drugi do 90.
Nič ne bodo vzeli otrokom njihovega. Samo če bo mama ob smrti imela nepremičnine ali drugo premoženje, se bo država prijavila kot dedič. Več kot je vredna dediščina tako ali tako ni nihče dolžan vračati. Mislim, da bi bilo dobro zakone vsaj malo prebrati in poznati, ker se ustvarja že prava histerija. Za ta primer od države klošarjev, pa bi bilo dosti bolje, da bi stanovanje kupili kar otroci.
, če bo v zadnjih 2 letih dobil nekdo 24x socialno pomoč (potem-kasneje nič več DSP) in, čez pol leta kupil nepremičnino bo taki dobil PLOMBO (zadnja 3 leta 24x pomoč), če pa bo kupil, čez 1.5 leta pa ne dobi plombe (ker je minilo 3.5 leta in v zadnjih 3 letih vrjetno ni dobil več, kot 24x pomoč), dejstvo je, da država ne bo več podpirala ljudi, ki imajo premoženje!!! Ne vem, tudi meni ni jasno imajo 200.000 evrov vredno nepremičnino s parcelam, pa dobijo soc.pomoč, taki se naj preseli v manjše stanovanje, nekateri NIMAJO NIČ, niti lastnega stanovanja, nobenih delnic, še tisti avto za 500 evrov jim pomeni veliko. Takim je potrebno pomagat.
Ampak po smrti pa se vrača, če je nekdo zapustil premoženje tud samo 1x izplačilo DSP, če na nepremičnini nimate plombe, potem lahko pred smrtjo prodate nepremičnino, ampak saj čas smrti nam ni pisano, nekdo bo živel do 70 drugi do 90.
EDINO PRAVILNO ! Ker je bila ta država preveč radodarna s socialo, je pač prišlo do tega. In prav je tako! Poznam ljudi ki vleče socialo, istočasno si pa kupuje darilca, hodi na potovanja po svetu itd za denar, ki ga prejema kot socialno pomoč! Pa ljudje božji, a vi veste, da mora denar za socialo od nekje pridet?? In veliko ljudi ima nepremičnine, ki bi jih lahko prodali in si zagotovili boljše življenje, pa nočejo, ker rajši črpajo državni denar, ker ga pač lahko. Skrajni čas, da se bo malo zreduciralo število lenuhov, ki črpajo socialo in bo ta šla tistim ljudem, ki jo res rabijo! Koliko revežev vidim, ki še za jest nimajo, istočasno pa slika ene mule, ki prejema socialno pomoč in si za cel dobljen znesek kupuje nakit! Me je kar groza!!
Kaj se zgodi, če po 1.1.2012 prejemaš socialno pomoč npr. 6 mesecev, toliko, da splavaš, oz. dobiš službo? Nimaš ta čas nobenega premoženja, lastnine (npr. živiš pri starših, brez avta, prilivov na račun, nepremičnin, vrednostnih papirjev) … Se ti država potem vseeno vsede na premoženje, ki ga kasneje v življenju ustvariš?
mlado/mladi verjetno zanima, če se bo država kadarkoli usedla na njeno premoženje, ki si ga namerava v prihodnosti ustvariti.
Če prav razumem, se bo usedla po njeni smrti in od njenih otrok zahtevala tisti znesek 6x socialne pomoči, če bodo hoteli podedovati njeno bodoče premoženje v celoti. Torej njeni otroci ne bodo mogli prosto razpolagati s svojo dediščino, dokler je ne bodo odplombirali, torej plačali državi tisti znesek. Imam prav?
Naša država je res edinstvena, česa takega ne najdeš v svetu. Daje hipotekarne kredite na nepremičnino, ki je sploh še nimaš. Bravo, Slovenija 😉
kaj pa če živiš pri starših in si prejemnik sedaj, pa si zaradi zdravstvenega stanja težko najdeš zaposlitev in nočeš živeti na plečih staršev…nimaš premoženja, avta, imajo ga sestra in brat, ki živita v istem stanovanju, tudi prejemke imajo zaposlitev, prav tako starša, in tudi premoženje
( hišo ) imata starša, torej če pogledam pomoči ne boš deležen, ker te zneski presegajo…si pa samski in nimaš premoženja – bodo moji, sestra,brat po moji smrt morali vračati kar se je do sedaj prejelo???
Potem tudi pomeni, da si boš v tem primeru moral sam plačti vse zdravstvene storitve, ki si jih do sedaj opravičen preko države??? Kako če nimaš financ ( starši, brat, sestra…?) bodo oni dolžni mi pomagati?
mlado/mladi verjetno zanima, če se bo država kadarkoli usedla na njeno premoženje, ki si ga namerava v prihodnosti ustvariti.
Če prav razumem, se bo usedla po njeni smrti in od njenih otrok zahtevala tisti znesek 6x socialne pomoči, če bodo hoteli podedovati njeno bodoče premoženje v celoti. Torej njeni otroci ne bodo mogli prosto razpolagati s svojo dediščino, dokler je ne bodo odplombirali, torej plačali državi tisti znesek. Imam prav?
Naša država je res edinstvena, česa takega ne najdeš v svetu. Daje hipotekarne kredite na nepremičnino, ki je sploh še nimaš. Bravo, Slovenija ;)[/quote]
pred smrtjo bo moč prodati nepremičnino, razen v primeru, da dobiš v zadnjih 3 letih min.24x pomoč in imaš nepremičnino gre na to plomba.
Načeloma se tukaj s tabo kar strinjam, ampak žal je tako, da je večino ljudi ki pristane na socialki daleč od omenjenega primera. Ponavadi ne živijo v luksuznih hišah, ampak se stiskajo v premajhnih stanovanjih, kjer jih muči vlaga, zanje plačujejo astronomsko najemnino, nimajo denarja za adaptacijo itd. Socialna pomoč ni nek luksuzen znesek, od njega se komajda poravnajo osnovne položnice in hrana. Frizerja in karte za kino-pozabi. Ljudje ponavadi niti ne pokajo od radosti, ker morajo viseti na socialki. Večina bi šla srčno rada v službo, pa je ne dobi in ne dobi. Poznam ljudi, ki delajo, pa jih v rit brcnejo in jim ne plačajo, pa spet delajo drugje in jim naredijo isto itd. Nato iz obupa grejo na socialko. Od te socialke bodo vse dali za najemnino, jedli bodo pa zrak. No zraka ravno ne, jaz in še kak drug znanec jim bo 2x na mesec prinesel vrečo hrane. Je to super življenje? Hvala bogu, da nimajo nič od nič, da jim vsaj vzeti ne bodo imeli od kje. Pa bog ne daj, da bi ta družina kdaj splezala na “zeleno” vejo. Recimo da jima bo, po štiridesetem, končno uspelo dobiti v redu službo za nedoločen čas in rednim dohodkom. Ena plača bo šla za najemnino, druga za kredit in šolanje otrok, jedli bodo spet kruh in vodo. Kredit jim bo po tridesetih letih omogočil piškavo garsonjero. Na to bo pa šla plombica, ker so par let dobivali socialno pomoč, preden so si opomogli. Ko se bosta starša zvrnila v grob, bosta torej otroka v isti riti, kot sta bila starša. Najemnina 500 €, stroški 300€, hrana 200€, obleka… Ali jima bo uspelo pridobiti VŠ izobrazbo, ob finančnem stanju njunih staršev, da bosta zmogla dobiti dovolj visoko plačo? Dvomim. Ampak vsaj ob pomoči skromne dediščine njunih staršev, bi jima bilo nekoliko lažje živeti.
Zaradi takih primerov meni poka srce, ko razmišljam o tem zakonu.
Večino ljudem je socialna pomoč izhod v sili in ne špilanje luksuza, zato ne biti tako privoščljivi. Niso vsi taki kot tvoj sosed.
Sicer pa je Slovenija zaradi pregovorne nevoščljivosti njenih prebivalcev, idealen teren za takele bedarije kot je vračanje socialne pomoči.[/quote]
NE MOREM SE BOLJ STRINJATI!!
Mene pa zanima imam 4 obvezne otroke in prejemam socialno pomoč ze 14 let,Preselila sem se k možu ki sva se po tretje otroku rojstva poročila.Zanima me ker je premoženje pisano na moža ,jaz nimam ničesar in živimo v hiši ki jo je mož podedoval po svojih starših,bo potrebno to sedaj vračat po moji smrti čeprav nimam jaz prepisanega dobenega premoženja?mož ima majhen dohodek in še iz prvega zakona plačuje preživnino,tako da nam je bilo to za preživetje.
Dobro no očitno meni tudi ni nič več jasno. Nekaj me zanima! Mama je prejemnica DSpja 4 leta torej do konca 2011 je bila oz. bo prejemnica. Ponovne vloge za januar 2012 nebo dala. Ker koliko jaz to razumem se ti je zdaj drzava vsedla na premozenje (ampak nekaterim ja, drugim ne), zdaj pa bo avtomatsko z januarjem začelela dajat plombe če imas nepremičnino. Torej ker ma mama golo bajto, bodo se vsel po njeni smrti lepo na bajto in do jo vzel. Ampak ali lahko ona prepiše premoženje na otroka čeprav je 4leta že prejemala DSP (torej do sedaj ni drzava dala nobene plombe na nepremičnino če jaz to prav razumem?) Torej če ona prepise bajto pol več nima nobenega premozenja. In če po tem ko več nima nič s5 zaprosi za DSP ji pol drzava nima na kaj dat plombe? ali ? če nima nič al gledajo za nazaj al kako?
prosim če bi kdo podal kakšen odg. ki malo zna kako je s tem sranjem. hvala
mene tudi zanima sem bila nekaj časa prejemnik denarne socialne pomoči ,meni pa poteče vloga 31.1 2012 sam s prvim januarjem bi naj bil nov zakon da se ti usedejo na nepremičnino in bom za mesec januar zavrnila pa me zanima če so dali že oni plombo na hišo ker na novih odločbah naj bi pisalo da paš podpišeš da se ti vpišejo v nepremičnino,in če pač pomoč ukineš če lahko v tistem času hišo prodaš al pa prepišeš na koga drugega ker nič ne razumem
mene tudi zanima sem bila nekaj časa prejemnik denarne socialne pomoči ,meni pa poteče vloga 31.1 2012 sam s prvim januarjem bi naj bil nov zakon da se ti usedejo na nepremičnino in bom za mesec januar zavrnila pa me zanima če so dali že oni plombo na hišo ker na novih odločbah naj bi pisalo da paš podpišeš da se ti vpišejo v nepremičnino,in če pač pomoč ukineš če lahko v tistem času hišo prodaš al pa prepišeš na koga drugega ker nič ne razumem
Nelly Madon,
Tudi če bo dobila od mame tisto bogo hišico ali stanovanjček, bo morala ravno tako zase skrbet. A ji bo malenkost lažje, če ne bo morala dati cele plače za najemnino. Privoščljivka. Tudi tebi se lahko enkrat zgodi, da boš ostala brez službe. Pa išči drugo službo pri 50-tih, da te vidimo, od česa boš živela.