Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Trip-trap ali drugo?

Trip-trap ali drugo?

Uf zenske, kako komplicirate! Vanja, malo bluzis glede hrbtenice in sesedanje le-te pri 6-ih mesecih. Pri tej starosti otroci ze skoraj samostojno sedijo, zato ne rabijo biti oblozeni. Nasprotno, s sedenjem se ucijo stabilnosti in si trenirajo hrbtne misice. To je pac normalen razvoj otroka. T-t je popolnoma primeren stolcek za hranjenje. Po mojem mnenju najlepsi in najbolj uporaben kos pohistva za otroka. Ce otrok se ni sposoben sedeti samostojno, pa verjetno se sploh ni cas za gosto hrano. Ce pa le mislite, da je, potem pa lahko otroka prve tedne tudi drzite v rokah ali pa v lupinici (to pa itak mora vsak imeti).

Plasticni stolcki pa imajo tisoc in eno funkcijo, se posebej tisti, za katere bi nekateri odsteli vec kot 25000SIT!!!!, katerih nikoli ne uporabljas. V tisti plastiki se otrok skuha v 10-ih minutah, zato dolgotrajno sedenje in spanje in ne vem kaj se vse sploh ne pride v postev (preverjeno pri vecih otrocih). Po eni strani vse hocete otroke imeti v vodoravnih polozajih v grozno dragih vozickih (ceprav fizioterapevti svetujejo drugace), po drugi strani pa bi radi, da spijo v plasticnih stolckih za hranjenje.

Ce zelite imeti mir pri hranjenju z otrokom kasneje, ko bo mladi nadebudnez zacel izkazovati svojo voljo, je bolje, da zacnete ze kar pri prvih zlicah hrane. Otrok naj sodeluje pri druzinski mizi in to t-t definitno omogoci, plasticni stolcki pa ne: tudi ce se mizica sname, da bi lahko otrok jedel pri mizi, so preveliki in imajo prevec raznih stranic, da bi lahko otrok normalno sedel pri mizi. In to je pri recimo letu ali dveh starosti zelo pomembno.

Govorim iz lastnih izkusenj in iz izkusenj drugih mamic z otroki. Preizkusili smo pa obe vrsti stolcka.

Odlocite se same, vendar bo praksa pokazala svoje, pa ce se tako nastudiramo zadevo prej. Le skoda bi bila, ce bi po nepotrebnem vrgli stran hude vsote denarja.

Čisto resno… Ali fizioterapevti res odsvetujejo imeti otročka v vodoravnem položaju v vozičku? Ali mi lahko razložiš, zakaj?

Hvala,
LP

To pa mi je prav žal slišat, da se originali ne dajo več dobiti v Slo. Vem, da so od zunaj hudo, hudo dragi. Lahko, da prva ne bo hotla dati svojega stolčka drugemu in bo treba nabavati še enega.
Kdaj pa so to uvedli? Točno pred enim letom smo ga še mi kupili kar pri njih v Kočevju, pa niso nič komplicirali, pa še drag ni bil.

Original se kupi v Sloveniji, generalni zastopnik je Baby ceter, stane 26000sit v njihovih trgovinah.

Samo originale brez nalepke Stokke se več ne da dobiti (tako sem prebrala), ki so pol cenejši. Mi smo ga pred štirimi leti dobili za takratnih 110 dem.

Ni, da odsvetujejo vodoravni polozaj, ampak priporocajo bolj skjlucenega, taksnega cisto podobnega polozaju v maternici. Zato pa so lupinice tako primerne in zato jih imajo otroci tako radi (otroci so tudi v narocju ali storklji skljuceni).

Ja, saj to, kar praviš mi je logično. Samo zdaj pa res ne vem, baje da je ravna podlaga v redu za enakomernejši razvoj mišic? Naj bi se otročkom v bolj sključenem položaju preveč razvile trebušne na škodo hrbtnih.
Madonca, čisto sem že zmedena.

LP

Men se trip trap ne zdi kej preveč kul,k je lesen pa še otrok ti lahko pri 1,5 letu kumot sam vn zleze(sm vidla na lastne oči).Bolši je stolček za hranjenje od Per Perega Prima Papa,čeprov je res mau dražji,sam k sm pa vidla sosedovga sončka kok notr uživa,k je pa res udobn.Celo pančka lahko notr po hranjenju.Pa še 3 točkovno zapenjanje ma(tko k v avtosedežu-še boljše),tko da ti otroček ko je mau starejši ne more sam zlest vn:)

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

New Report

Close