Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Trip-trap ali drugo?

Trip-trap ali drugo?

Ker se je spodaj v temi “paket ali denar” kar vnela debata glede teh trip-trap stolčkov ali drugih “plastičnih” me je seveda začelo zanimat … in seveda … sem malo posurfala okrog in si ogledala kakšna ponudba sploh je. In nekako sem prišla do slednjega …

Trip-trap stolček je sicer res pripraven stol, da sedi malček lepo za mizo in tudi dokaj poceni … kolikor sem videla 11.000 SIT ali tam nekje.

In to je ta zadeva …

.. potem pa sem seveda skočila še pogledat kaj mi nudi Italijansko tržišče … in glej no glej … cenovno je sicer res dražje … od 110 EUR navzgor … ampak kaj vse ti nudijo te mize “za hranjenje” …

Dam samo en primer … tisti ta najbolj poceni nekje …

V tem stolčku se lahko mali hrani ali spi … Anatomski sedež, močno podložen in mehek … Z eno roko se ga lahko enostavno prestavi v štiri različne položaje … za hranjenje, igro, “relax” in seveda spanje … Ima celo sedem različnih višin … Zložen zavzame zelo malo prostora … Pladenj se lahko odstrani zelo enostavno in se ga lahko nastavi na dve različni varjanti …

Moje mnenje … Za tistih 28.000 tolarjev za kar se ga dobi pri nas in 26.000 kar se ga dobi v Italiji … še vedno raje vzamem ta drugega … Če odstraniš pladenj lahko otročka še vedno pomakneš k mizi in je kot enakovredni član družine …

Kaj mislite, punce?

Lp, Bgv

Oi bgv,

jaz osebno sem bolj za trip-trap samo kaksne odstekane barve si bom narocila…moja mami z druge strani pa je precej vecji pristas tistega drugega, ki ga omenjas…baje je precej bolj uporaben…tudi kar si napisala sama, se mi zdi da je iz prakticnega vidika zelo zelo uporaben…no mogoce bom mela pa celo oba…jaz bom kupla trip-trap, mami pa drugega..pa bo volk sit in koza cela :))))

mogoce bi mogla vprasat se punce iz visjega foruma, da ti iz prve roke povejo kaj je boljse…

lp, teja

Vedeti moraš eno zelo pomembno stvar: trip-trap stolček je za otroka, ki že je za mizo samostojno; ni za malčka do cca. 18 – 24 meseca starosti.

Tisti stolčki z mizicami pridejo v poštev za majhne otroke (torej do 18 mesecev ali malo več). Potem je otrok že toliko velik, da ga težko dati sedeti v tak stol.

:)))) Ja … imeti oba je pa res najbolj pametno … :)))))))))))))) … he he …

No … meni se mi zdi ta drugi na splošno fajn … pač zaradi vse sort uporabnosti … Kaj bom kupila pa bom seveda videla kasneje, ker ga mislim kupovat takrat, ko ga bom rabila … :)) … se pravi po vsej verjetnosti enkrat proti koncu leta …

Je pa res, da bi lahko vprašala punce na Starši staršem … … … čeprav jih je tudi tu veliko takih, ki že imajo najmanj enega razgrajača doma … :)))

Lp, Bgv

Jaz imam oba ravno iz prej naštetih razlogov. Za potovanje pa imam stolček, ki se pritrdi na mizo – je majhen, praktičen, udoben – za na dopust super.

Je pa samo za majhne otročke, do max. 2 leta starosti. Sicer potem lahko tak otrok tudi že sedi sam na stolu s povštrčkom (npr. v restavracijah, kjer nimajo trip-trapov).

Se pravi bi prišel trip-trap stolček v poštev šele ko je mali star tam nekje 2 leti ali kako?

Lp, Bgv

Prej smo bile z mamo na kosilu in sem se ravno z njo pogovarjala o teh stočkih … pa mi je kar rekla:”Pa zakaj sploh rabite te stolčke? Jaz sem vas vedno držala v naročju, ko sem vas hranila.” :))))) In še prav ima … :))))

Lp, Bgv

jest pa hočem ta tadrugi link odpret pa ne gre glih najbl

Nisem se mislila javiti pod tem postom, ker sem že prej navijala za trip-trap in kaj se čem ponavljat? 🙂 Ampak tole, tole, pa moram popravit.

Resnično ne vem, od kod podatek, da trip-trap ni za otročke od 6-7 meseca dalje??????????? Ta stol je uporaben od tedaj, ko otrok samostojno sedi (enkrat tedaj bi se naj tudi začelo uvajanje goste hrane) in to je nekako pri 6-7 mesecih. Isti dan, kot je naša punčka dobila prvo žlico (par dni pred 7 mesecem), je dobila še trip-trapa in je bila navdušena nad njim in čisto dobro je sedela v njem. In tudi vse ostale kolegice, ki imajo trip-trap ga uporabljajo približno od take starosti. Še enkrat, od kod torej ta podatek????

Bugnavilea, če so ti bolj všeč plastični, seveda kupi tega, saj ga boste vi uporabljali in je važno, da je tudi tebi všeč.

Oi Bgv,

Jaz ti lahko poven, da mi imamo trip-trap in je zelo uporaben. Moja prijateljica pa ima umega drugega…in veš kaj…tudi slučajno ni tako kot na slikcah, ko imajo otročki na tistih pladnjih krožnik in žličko v roki…pri njih je bil ta krožnik kar hitro na tleh, pa tudi kakšna druga stvar.
Pa saj boš vidla kako je…marsikdaj bi bilo treba kakšno stvar prišraufat na mizo…:))
V glavnem jaz sem bolj za t-t stolček, ga tudi sama zdaj uporabljam – ker v mojem stanju težko stojim in nimam likalnega stolčka, uporabim kar t-t…pa tud ko je veliko obiskov in nam zmanjkuje prostora pride prav, da jaz ali pa tati osloniva rit gor, da nama ni treba stati.
Ja pa fajn je za opucat, ker so ravne površine…

Lp, anita

Na tem linku je še več vrst teh stolčkov na spletni strani od Sončka … Ona spletna stran pa je ena italijanska …

Lp, Bgv

Ne ne, tam od šestega meseca dalje, ko začne otročk sedet in se pojavi potreba po hranjenju.

Pa še neki sem pozabila omenit…mi smo ga peljali celo s sabo na Pag, da tistih 14 dni nismo imeli problemov s sedenjem med obroki…ker se čisto razdre, smo ga dali kar na dno prtljažnika in pol čez drugo robo…

Lp, Anita (29t)

Ma veš kaj ti povem: zakaj bi ti trpela in ne mogla jesti kot se spodobi, če daš lahko tistih “nekaj” Sit ali Eur, pa je.

Pa še to: otroka poskušaj že od malega navajat na skupne obroke za mizo in povem ti, da se ti bo obrestovalo. Ko mi drugi starši tarnajo, da ne morejo pojesti normalno (doma ali zunaj), se jaz smejem, saj moja Špela lepo sedi za mizo (stara je 3 leta, z nami za mizo pa je že od tistega malega stolčka dalje) in je (ali pa se igra, riše,…). Vsi imamo mir.

Eno vprašanje. A ti tudi po kosilu zaspiš na kuhinjskem stolu za mizo? verjetno ne, zato tudi otrok ne spi v stolčku za hranjenje.

Mi smo trip trap uporabljali od tistega trenutka, ko je sedela ‘skoraj’ samostojno. To je od cca. 5 -6 meseca dalje. Do meseca natančno se pa res ne spomnim. Kupili smo takega, ki ima spredaj lok, ki se enostavno tudi sname.

S ceno je pa tako. Stol so pogruntali v Sloveniji, ker ga pa niso ustrezno zaščitili, ga je Stokke ukradel in zaščitil. Vendar tudi proizvodnja za Stokke poteka pri nas. Ribnica ali Kočevje. Še pri ta prvem otroku smo mi kupili ‘original’, ki pa ni imel napisa in je stal takratnih 110DEM. Sedaj pa Stokke ne pusti več prodajat naši tovarni ‘original’ stole brez napisa, niti v ind. prodajalni tiste v II klasi ne več. Baby center se je zagrebel in postal uradni uvoznik. Še slediš? In sedaj Baby center uradno prodaja Stokke stole (in še druga dva proizvoda – previjalne in postelje) po ceni 26 000sit, ….narejeni pa so v Sloveniji.

Obstaja pa tudi slovenski ponaredki, eni dobri, drugi so samo podobni, konstrukcijsko pa drugače rešeni……Ko je šel moj fant v lov za stolom, je ugotovil, da so eni že na prvi pogled čisto slabo narejeni.

Kaj naj rečem. Vesela sem, da si se pogobila v zadevo, sedaj pa v lov po trgovinah, da si še vse v živo ogledaš.

brez dileme … trip trap … naš ga uporablja od 6-tega meseca dalje … še danes ga.. ko ima skoraj že 6 let … ga ne zamenjam za nobeno plastik fantastik varjanto verjemi :))

hej … od kje pa komu ideja da bo otrok kar zaspal v stolčku za hranjejne :))) … aja sej res … iz talepih prospektov 🙂

kdo bi se pa fino počutil … če bi ga dali stran od mize jesti … na neko spešl mizo ki z družino nima veze … no … moje mnenje :))

pa pravilno odločitev želim !!

B.

Ja vsaj leto pa še malo! Računaj, da manjši otrok še ni toliko stabilen v tako velikem stolu. Mi smo špelo dali prej not sedet, pa je bila ko en štrukelj – vsa zgrbančena, zanašalo jo je levo in desno, pa še zdrsne hitro, ker je t-t stol kar širok.

Jah … saj bomo konec koncev videli sproti … Kot sem že prej napisala … s tem se bom obremenjevala proti koncu leta … :))) … do takrat bo tako ali tako več ali manj preležal … :))))

Lp, Bgv

Menim, da je to še prezgodaj, saj je otrok premajhen za tako velik stol – lastne izkušnje, ne blebetanje!

Oh marija … 100 ljudi in vsak drugačen … … :)))))

Zgleda, da bom morala res it tja do trgovine pa da vidim kako je ta stvar v resnici … kako velika … koliko močna in vse pač …

Zanimivo, da italijani sploh ne prodajajo teh lesenih stolov ampak imajo samo te plastične … vseh sort dimenzij … :))) Celo sem zasledila, da se da tak stolček spremeni v neko “guncalo” in ima vgrajeno not neke 6 melodij, da lepo med hranjenjem zaspi … A ja … gunca se seveda na elektriko … :))))))))))))))))) Kaj si vsega ne bodo izmislili … :)))

Lp, Bgv

No, vidiš, naše pa ni. Mogoče zato, ker smo začeli z uvajanjem hrane šele tedaj, ko je znala samostojno sedet in to je bilo par dni pred 7 mesecem. Pa saj od začetka niso tako dolgo noter, saj še ne jejo celih kosil. Pa tudi trak je od spredaj.

New Report

Close