Trip-trap ali drugo?
…o ful dobr…ves kolk vsega se da nardit doma, ce imas voljo in znanje seveda…se mi zdi da bo pri vas se pestro….cela druzina se bo pripravljala na prihod malih dveh clanov…iiii kolk cute…prou lepo ves…
veliko uzitkov ob sivanju…jaz sem mal za tabo sicer ampak prisla pa sem v fazo ciscenja…vse se sveti, pa kr neki sanjam o nekih bacilih…se je oci zadnjic kar mal za glavo drzal…ampak sej ves kaksni so ti moski…glavno da je na priblizno nekaj narejeno :))))
lp, teja
Imajo cca deset barv in mislim, da je tudi rumen. Pa še nekaj sem ga pozabila pohvalit.
Je lesen, iz masivnega lesa in relativno težek. Če se otrok po njem kobili, tudi naša 18kg težka frajla, ga niti slučajno še ni prevrnila. Neskončno stabilen. Pri dveh letih pa ga je že brez problema rinila naokoli in ga pristavila k oknu ali pultu, da je lahko gledala ven ali pa naju, kaj se dogaja na pultu. Niti enkrat se še ni prevrnil. Tudi če stoji na njem, ga je nemogoče prevrnit. To je res naštudirana geometrija. Raste z otrokom. Spreminjaš višino sedala, poličke za noge…Aja višino poličk pa spreminjaš zelo enostavno. Zraven dobiš imbus ključ, malo zavrtiš vijak, prestaviš in zategneš nazaj. Sicer pa se tak ključ dobi v vsaki trgovini z orodjem.
Jaz pričakujem avgusta, zato bomo morali kupiti še enega. Ampak takoj, ko bo ta prvi osvobojen, ga vzamem jaz. Že sedaj, pa mi ni prilagojen, se rada vsedem gor.
Tudi jaz govorim iz lastnih izkušenj…če otrok pri 6-7 mesecih že sedi in drži glavico stabilno, sploh ni ovir, da ne bi med obrokom sedel v tem stolčku. Saj prej pa itak ni potrebe po stolčku, če se doji.
Jaz sem ga do šestega meseca imela pa kar v lupinici na mizi – ročaj do konca nazaj – in sem mu tako dajala jest tistih par žličk kakšnega sokca.
Sem si pogledala na strani od Stokke … in je res super zadevca za jo uporabljat kot stol … In je tudi lepo prikazano za vse starosti … od mejhnega do takrat ko si že odrasel …
… ampak še vedno … … … :))) … (he he .. moja vipavska trma) … bom verjetno za prva leta vzela ono drugo reč … da bo lahko pač not sedel ure in ure … in spal … in se igral … in vse kar bo hotel … :)))
Trip-trap pa potem …
Lp, Bgv
Nisem prebrala vseh postov, tako da ne vem, če ste ta stolček že omenjale. Imam dve frajli in sta v njem ”preživeli” in spali.
Torej: kupili smo ga v BTC (podobnega, recimo za ogled, ma kakovost je slabša, pa imajo v Diskontu od Lesnine v Kromberku) . Sestavljen pa je iz stoličke + pladenjček za mizo (se ga pritrdi na stoličko) + samostojna mizica, ki jo postaviš pokonci in uporabiš kot podnožje stolčku. Lepo paše zraven mize (kuhinjske). Ko pa otroci odrastejo (moje so stare 3,5 in 22 mesecev) pa uporabljamo ločeno in na njej rišejo, jedo, razbijajo :-))
Stolček (sedež) je plastificiran + les, tako, da glede vzdrževanja ni problemov. Mizica je iz lesa. Italijanski proizvajalec – elpi ?? al nekej podobnega (so mule strgale dol etiketo :-)) V Lesnini sem videla, da je bila cena okrog 17.000 ampak je bil sedež iz blaga (hm, krepko nepraktično).
Dobro izbiro želim.
Ti kupi, kar ti je všeč. No, pa še dragega vprašaj za mnenje. 🙂
Samo spomnila sem se še enega razloga za t-t. Sedaj že naša 19 mesečna hčerka že kaka dva meseca sama zleze v ta stolček. V plastičnega verjetno ne more (nisem ziher, ker ga ne uporabljamo, ampak si mislim, da ne gre). Kar je super, da je noseči mamici ni treba dvigovat. 🙂 Ampak saj tako praviš, da bo mogoče t-t pozneje.
Ti ga kar vsiljujejo, kaj? 🙂
:))))))) He he … no … verjetno bomo res za kasneje kupili trip trap … mogoče ravno takrat ko bo že počasi na poti drugi (hehe … še prvi se ni rodil, pa že sanjam o drugem) … ker je res fajn za sedet … vsaj glede na to kar sem videla na spletni strani … Ta plastičen pa je fajn za tisti čas, ko ne more še sam nikamor … ko je pač mikeno in “nebogljeno” … in se mi zdi, kot ene vrste lupinica na nogah na katero se pač lahko namesti še ta pladenček spredaj iz katerega lahko pač je ali pa se na njem igra … riše … trže listke in podobno … in je pač tam na varnem …
Hi hi … očka pa tako ali tako nima pojma o teh zadevah in bo vse prepustil mamici … :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
lp, Bgv
Meni pa ni všeč ne t-t ne plastični stol. Sem si že nagledala enega drugega, čeprav je otrok še v trebuščku in je prvi. Gre za zložljivi sistem otroškega stola in mizice. Ko je otrok majhen, se stol da na mizo (sliši se mogoče čudno in nevarno, ampak je v redu sistem), ko pa je malo večji, pa vzameš zadevo narazen in ima otrok svojo majhno mizo in stol, za igro, risanje ipd. Do treh let komot sedi v zloženi visoki varianti, tako da ni bojazni, da bi bil prehitro premajhen, le dve možnosti uporabe nudi in to se mi zdi sijajno. Ko je zadeva zložena ena na drugo, se zraven pritrdi tudi pladenjček in je otrokov krožnik lahko na njem, ali pa brez pladenjčka ima krožnik na “odrasli” mizi. Se ni nobena ozrla za temi stolčki?
Zora
ponaredki da ali ne,važn je da je varn in da ne zapraviš celo premoženje. Za primer lesen trip-trap v Baybe centru stane skupaj z varovalom 36.000 sit (pa baje da ni original, so mi iz lik-a odgovorili da nikjer več niti v svoji lastni tovarni ne smejo prodajati v SLO teh stolov ker so tako zahtevali iz Stokke,) no pa sva šla pol še v halo D V trgovini Stolček, kjer je bil en stolček enako masiven kot v BC le da ja tam stal 10.900 sit. Delal pa ga je privatnik. Tiste ta prave Trip -trape kot so bili včasih, ki so zelo masivni pa težko dobiš. Fant ima doma enga še iz svojih časov in morm rečt da nikjer nisva našla enako “masivnega” stolčka, pa sva se zadovoljila s tem pa čeprav sva obletala kar nekaj trgovinc. In ja tisit plastični so se tud men zdel tok cotkani pa vse sam k razmislš vidš da se ti ne splača.