Trip-trap ali drugo?
Ni res, da ta stolček NI za manjše otroke – ni priporočljiv, saj se tako majhnemu otroku, ki šele začenja dobro sedeti na lastni ritki, hrbtenica še razvija in raste. Tak otrok MORA vedno sedeti v neki opori, saj je posledica lahko tudi sesedanje hrbtenice (vse to so podatki pediatrinje).
Pa še to: 6 ali 7 mesecev star otrok nikakor ni stabilen v trip-trapu, razen, če ga založiš z vseh strani. Poleg tega, da ne sedi udobno, je nevarnost, da mu ritka zdrsne in se z glavo ob naslonjalo,…
Saj ne pravim, da so prepovedani!!! Samo dejstva in lastne izkušnje navajam. Sicer pa, če zapravljamo za same neumnosti, zakaj ne bi še udobne stolčke imeli?!?
Oh marija … … … se mi zdi, da bom čez kak mesec ali dva že pisala diplomo na račun vseh teh pripomočkov za dojenčke … :)))))))))))))))))))))))))
Ehm … … res je sicer, da jaz ne zaspim za mizo … moram pa priznati, da mi marsikdaj zelo zapaše zaspat po kosilu … … in mislim, da bo otroček še toliko bolj … :)))))) PA tisti stolček je tudi fajn, ker pač tam on sedi ko jaz recimo pomivam posodo in se igra … in nima kam zlezt ali past ali karkoli …
Kaj pa vem … :))))) … še zvrtelo se mi bo … :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Lp, Bgv
Mnenja so seveda različna:D
ampak kot sem že napisala – dokler nimaš otročka ne veš kaj se ti bo zdelo prektično ko ga boš imel – jaz sem imela sposojen plastičen stol – skoz smo ga nekaj pucali, ko sem ga vrnila sem prvo 3 dni praskala stran stare ostanke hrane….
Sami smo si nato kupili trip-trap – očistiš ga v 2 sekundah, uporabljamo ga že 3 leta in menim da se ga še ene 10 let ne bomo znebili – je pripraven ker lahko spreminjaš višino in ga v bistvu lahko prestavim tako da na njem sedim tudi sama……….
skratka tisti plastični stoli so luškani – samo otrok ne je pri mizi, ampak je pri hranjenju ločen od ostalih s svojo mizico, poleg tega pa ga v najboljšem primeru lahko uporabljaš 3 leta nato pa mu itak kupiš lesen stol – in ker mu je navaden stol pri treh letih še prevelik, tudi največji nasprotniki trip-trap stolov zelo pogosto pristanejo pri nakupu prav tega stola. Mi ga bomo pri naslednjem začeli uporabljati takoj ko bo sedel sam, vem pa da ga je moj brat imel še ko je že skoraj končeval osnovno šolo.
se ne pustiš prepričat ane :))))
kakorkoli … kot sem napisala … tudi naš miško … ki je res da stabilno sedel že pri 5-tih mesecih … je pri šestih brez kakršnegakoli zvijanja ali prisilne drže pokončno sedel v trip trapu … in kot je napisala že ena mamica … nikdar nismo imeli z njim težav, ko smo jedli za mizo – skupno … vedno je z nami pojedel do konca …
B.
No, da ne bom več toliko kokodajsala … Jaz sem mamica 3-letne punčke in drugič noseča v 22.t.
Glede funkcionalnosti stolov sem se že razpisala, ravno tako glede varnosti, udobja … vse po nasvetih pediatrinje in mojih izkušnjah.
Glede čiščenja pa tole: oba stola zelo hitro očistiš, če ju spucaš takoj oz. ko gre otrok iz stola. Jasno, da če čakaš, se hrana zasuši, na njej se celo nabere prah … ampak to velja za oba stola. Jaz sem preprosto pošricala stol z Aiax-om (ali čem podobnim) in obrisala z vlažno krpo.
That’s it!!!
Pa a ni to normalno, da takoj počistiš stol … tako kot takoj pobrišeš mizo in ne čakaš, da se vse posuši … Po mojem tudi zaradi čiščenja ne bi smelo bit težav … še posebej, ker se vse tiste oblogive lepo perejo v stroju … drugo pa je plastika, ki se tudi lepo čisti (kot recimo plastični vrtni stoli … pa se ve kakšna umazanija se nabere na njih) …
Bah … mislim, da se bom kar za ta drugega … plastičnega … odločila … Ko bo pa otroček prerastel stolček pa … bomo razmišljali dalje …
Lp, Bgv
mi pa smo dobili sposojen stolček z mizico (chicco) in se je super obneslo,
po 18. mesecu pribl, ko je naša princeska ta stol nekako prerasla, pa smo kupili trip trap
tako nameravamo tudi v drugo.
aja drage v-prvo-nosečke: nikar se ne preveč poglabljat v te debate, forumi so krasni za zbiranje osnovnih informacij ampak premislek in odločitev sta pa še vedno vaša. pejte raje malo na zrak :))
…ufff se je razpletla tale tema…mi je pa prav, da se vcasih rece tudi kaksna taka, pa ceprav je to stvar, ki bo prisla v postev v bliznji prihodnosti…mal zbiranja informacij ne skoduje in tudi sama rada preberem mnenja drugih…odlocila se bom pa tako ali tako sama ko bo cas..do takrat si pa belezim zanimive stvari…
no pri meni je vecjo veljavo dobil trip-trap, le se za barvo se moram odlocit…mogoce bo baby blue, zdej ko pricakujemo poba :)))
lp, teja
Ma ne … saj se ne obremenjujem .. samo sprašujem, da bom vedela na kaj dati pažnjo, ko bo čas … :))) Čene pa itak vem, da je še cajt … uff … Če gledamo tako … za malčka nisem kupila še čisto nič … :)))))))))))))))))))) … še bo cajt … Sedaj samo pridno zbiram informacije … :)) ;)))
Jaz pa kar plešem … in plešem … in buši se trese … ;))) :))))
Lp, Bgv
Zakaj pa ne takoj v trip trap? Saj ima lok in še pasek. Dol sigurno ne more pasti. Res je samo to, da ni tako udoben in je res samo za hranjenje. Preizkušeno.
No, če bi mi finance dopuščale, bi za začetek morda tudi kaj drugega. Včasih se je treba obnašati tudi raionalno. Oh, kje pa sem jaz jedla pri 6m? Ne vem. Doma o kakšnem stolu ni bilo govora…