Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija test z nagibno mizo

test z nagibno mizo

Pozdravljen,
leta 2007 sem kot eno od raziskav zaradi izgube zavesti opravil tudi test na nagibni mizi, ki je po izvidih
sodeč izzval nevrocirkulatorno sinkopo. Pri testu je nastopila nezavest oziroma okrog 50 sekundni zastoj srca, ki so ga po precejšnji paniki rešili z zunanjo masažo srca. Vse ostale raziskave /24 urni holter, EKG, CT glave, UZ srca…/ so bile OK. Predlog je bil vgradnja srčnega spodbujevalnika DDR, ki pa ni bila iz meni neznanih razlogov nikoli realizirana.
Letos sem ponovno izgubil zavest in osebni zdravnik me je poslal na opazovanje v bolnišnico, kjer je bilo zopet vse OK /EKG, 24 urni holter/. Lečeči zdravnik pa je v odpustnem pismu napisal da na osnovi izvidov iz preteklosti predlaga vgradnjo srčnega spodbujevalnika in bo odstopil mojo dokumentacijo kolegom, ki me bodo poklicali na poseg. Včeraj pa sem prejel od odpustnega zdravnika obvestilo, da je predstavil mojo dokumentacijo kolegu, ki pa je svetoval ponovni test na nagibni mizi /predlagatelj ponovnega testa je bil izvajalec mojega prvega testa leta 2007/ in bom prejel datum preiskave po pošti.
Datum sem danes tudi prejel in sicer že za ta ponedeljek 18.11.2013.
Skratka ne razumem, čemu služi ponavljanje istega testa, ki mi je že prvič povzročil velike težave, saj se v življenju še nikoli nisem počutil tako katostrofalno kot po takratnem testu in se mi zdi ponovno opravljanje testa, kot da bi delal samomor.
Kakšen je po vašem mnenju smisel ponovnega testa?

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Opravičujem se za pozen odgovor (bolezen in zadolžitve). Kot ste napisali vam je prvi pregled na nagibni mizi ostal v grenkem spominu. Zato me ne preseneča vaše vprašanje o predlagani kontroli. Žal mi je, da vamprihaja moj odgovor prepozno. Ne vem kako se je “dogodivščina” iztekla. Če bi bil pravočasen, bi skušal slišati stališče kolege.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Lepo pozdravljeni,
Mene pa zanima naslednje …..citiram mnenje v izvidu: pozitiven izvid testa z nagibno mizo ki potrjuje sum na refleksno nevrokardiogeno sinkopo,pretezno kardioinhibitorno.
Ali lahko tako mnenje vpliva na poklicnega soferja voznika kamijona? Ali lahko zaradi fega pride do odvzema vozniskega dovoljena?
V naprej hvala za odgovor

Klical sem Inštitut za medicino dela na Medicinski Fakulteti v Ljubljani. Dobil sem naslednji odgovor: v dopisu je premalo podatkov o bolezni za pravilni odgovor, sicer o bolnikovi delazmožnosti lahko odloči lečeči zdravnik ali njegov nadrejeni.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close