Snaha naju meče iz hiše
Mater si žlehtna! Si sploh kdaj sprejela snaho v svojo velecenjeno družino ali je odvedno le tuji prišlek?
Dokler se boš tako obnašala, da se s snaho nimaš kaj pogovarjat, kažeš samo svoj nezrel značaj (milo rečeno!).
Poglej, moj dedek je imel veliko posestvo. Ko so se vsi otroci poženili, je povabil vse otroke in njihove partnerje, da so se zmenili kaj in kako. Pa verjemi, da ni bil zadovoljen z vsemi svojimi zeti in snahami, ampak je bil pa oliko zrel in moder, da je spoštoval partnerje svojih otrok!
Način, na katerega sta vidva z možem prepustila sinu uporabo hiše je popolnoma zgrešen! Hišo lahko uporabljata, ampak spreminjat pa nič, bohnedaj kaj premikat! Pa spoštovat vse vajine prastare stvari!
To ne gre! Zmenite se, kateri del hiše je njun in kateri vajin. Zapišite to in dovolite tamladim, da si uredijo svoje življenje kot njim paše. Mogoče potem še celo kaj vložijo v hišo, ker pod takim diktatorskim odnosom, kot ga ima tvoj mož (iz pisanja sklepam, da je tvoj mož krivec za vse), je jasno, da ne bosta vložila niti centa.[/quote]
Daj preberi tako kot piše in ne potvarjaj, je lepo napisala, da jo tamlada meče iz tiste sobe, ki sta si jo z tastarim obdržala, in zakaj bi se ona morala prilagoditi snahi, ko jo je.e , če ji ni všeč naj spoka skupaj s nesposobnim sinom , tastar naj se prilagajajo, zakaj že ? na srečo se tastar nikoli ne selijo k tamladim, saj bi jih mladina žive požrla.
Ja, in naivno mislila, da bosta za do dobila malo hvaležnosti, namesto tega sta pa samo nož v hrbet. Mulariji daš prst, da hočejo še roke noge in glavo.[/quote]
Tudi dati je treba znat. In če zato pričakuješ večno klečeplazenje (kajti meja med pričakovanjem hvaležnosti in pričakovanjem večne ponižnosti je zelo spolzka), raje ne dajaj.[/quote]
Nobene klečeplazenja ni, pusti moje stvari pri miru, kaj vam ni jasno, sprejel sem vas, pustil da uporabljate vse prostore, en prostor je moj in tistega pustite pri miru , ne tamladi bi še tisto, najine stvari spakirajo v škatle , ker rabijo prostor, a midva naj pa crkneva, da bo za tamlade dovolj prostora, me zanima kakšni bi bili odgovori, če bi tašča tamladim iz ene sobe vse spakirala ker jo rabi, dajte se zavedat, vi ste priseljeni in vi se prilagajajte, če vam ni všeč SPOKAJTE !!!!
Mater si žlehtna! Si sploh kdaj sprejela snaho v svojo velecenjeno družino ali je odvedno le tuji prišlek?
Dokler se boš tako obnašala, da se s snaho nimaš kaj pogovarjat, kažeš samo svoj nezrel značaj (milo rečeno!).
Poglej, moj dedek je imel veliko posestvo. Ko so se vsi otroci poženili, je povabil vse otroke in njihove partnerje, da so se zmenili kaj in kako. Pa verjemi, da ni bil zadovoljen z vsemi svojimi zeti in snahami, ampak je bil pa oliko zrel in moder, da je spoštoval partnerje svojih otrok!
Način, na katerega sta vidva z možem prepustila sinu uporabo hiše je popolnoma zgrešen! Hišo lahko uporabljata, ampak spreminjat pa nič, bohnedaj kaj premikat! Pa spoštovat vse vajine prastare stvari!
To ne gre! Zmenite se, kateri del hiše je njun in kateri vajin. Zapišite to in dovolite tamladim, da si uredijo svoje življenje kot njim paše. Mogoče potem še celo kaj vložijo v hišo, ker pod takim diktatorskim odnosom, kot ga ima tvoj mož (iz pisanja sklepam, da je tvoj mož krivec za vse), je jasno, da ne bosta vložila niti centa.[/quote]
Daj preberi tako kot piše in ne potvarjaj, je lepo napisala, da jo tamlada meče iz tiste sobe, ki sta si jo z tastarim obdržala, in zakaj bi se ona morala prilagoditi snahi, ko jo je.e , če ji ni všeč naj spoka skupaj s nesposobnim sinom , tastar naj se prilagajajo, zakaj že ? na srečo se tastar nikoli ne selijo k tamladim, saj bi jih mladina žive požrla.[/quote]
Če jaz prav razumem uvodni post, so bile stvari od staršev vsepovsod, snaha pa jih je dala v eno sobo. In če jaz prav razumem uvodni post, nikjer ni definirano, kam sta starša prinašala stvari, samo to je napisala, da sta jih prinesla v hišo. Torej, snaha ju ne meče iz tiste ene sobe, ki naj bi si jo stara dva izprosila, pač pa ju je samoiniciativno deložirala v tisto sobo …
No potem pa verjetno ti plačuješ najemnino za eno brezvezno luknjo, ker si odrasla in odgovorna ( beri – so te sterali od bajte ) tvoj brat si je pa pripeljal ”priležnico” v zgornji štuk tvojih tastarih !? ker sicer si ne znam razložit od kod tebi tako zagovedano razmišljanje…[/quote]
So lastnica nepremičnine? No, jaz sem. In da mi sin pripelje smrkljo, ki se bo tako obnašala na mojih žuljih, po tistem, ko sva se midva z možem umaknila, da imata kje bit, ji pripeljem tako klofuto, da je joj! Kaj se imaš ti na mojem obnašat, kot da je tvoje, če ni? Ker sem velikodušna, ti dovolim souporabo, tukaj pa se tvoje pravice nehajo.
Nikoli in nikdar ne bi svoje hiše prepisala na mlade za časa življenja. Ker vidite, kaj se zgodi. Namesto hvaležnosti in dobrih odnosov surla do tal.
In to ni najem, dajte si to že vbit v glavo! To je dobra volja nekoga.[/quote]
hehe, vse jasno…..
Daj preberi tako kot piše in ne potvarjaj, je lepo napisala, da jo tamlada meče iz tiste sobe, ki sta si jo z tastarim obdržala, in zakaj bi se ona morala prilagoditi snahi, ko jo je.e , če ji ni všeč naj spoka skupaj s nesposobnim sinom , tastar naj se prilagajajo, zakaj že ? na srečo se tastar nikoli ne selijo k tamladim, saj bi jih mladina žive požrla.[/quote]
Nikjer ni definirano, da imata v hiši le eno sobo.
Bolj se mi dozdeva, da imata v souorabi celo hišo in da se nikoli niso dogovorili, katere prostore kdo od njih uporablja.
Je res tak greh, če želiš malo zasebnosti?
Ne vemo točno, kako je bilo dogovorjeno in kakšna so bila pričakovanja enih in drugih.
Ampak to, da rečeš, da se s snaho ne misliš pogovarjati, pa, kot je že ena omenila, dejansko kaže na tvojo nezrelost. Glede na to, da si hišo v uporabo prepustila NJIMA, torej sinu IN snahi, se sedaj ne moreš obnašati, kot da ne obstaja. Tudi če je ona (po tvoj?) nesramna. Usesti se morata z obema in z obema pomeniti.
Ja, hiša je vajina, pa naredita potem z njo, kar želita, se vselita nazaj, jo prodata, data v najem, karkoli že, vendar se ne obnašaj ti kot užaljena lastnica, zato pa mora biti po njeno.
Bolj se mi dozdeva, da imata v souorabi celo hišo in da se nikoli niso dogovorili, katere prostore kdo od njih uporablja.
Je res tak greh, če želiš malo zasebnosti?[/quote]
A tebe res malo pismenost je.e, daj zgoraj imaš še enkrat pojasnilo, iz njune sobe se je spakiralo v kartone, je pa res, če nočeš razumeti ne razumeš in konec, tamlada ima prav tastaradva pa slej kot prej v karton .
A tebe res malo pismenost je.e, daj zgoraj imaš še enkrat pojasnilo, iz njune sobe se je spakiralo v kartone, je pa res, če nočeš razumeti ne razumeš in konec, tamlada ima prav tastaradva pa slej kot prej v karton .[/quote]
Ne vem, koga daje pismenost.
Citiram iz čisto prvega sporočila (verjetno tvoj spomin ne traja tako dolgo, ker je od njega minilo če nekaj ur in veliko odgovorov):
Snaha je najine stvari spravila v škatle in vse skupaj dala v eno sobo.
A tebe res malo pismenost je.e, daj zgoraj imaš še enkrat pojasnilo, iz njune sobe se je spakiralo v kartone, je pa res, če nočeš razumeti ne razumeš in konec, tamlada ima prav tastaradva pa slej kot prej v karton .[/quote]
Ni samo soba njuna, njuna je cela hiša. Ampak to hišo imata v uporabi mlada dva. Iz pisanja avtorice ni nikjer razvidno, da imata v tej hiši v uporabi smao eno sobo in da ju je snaha vrgla ven iz te sobe. Avtorica govori samo o ihovih stvareh spravljenih v škatle in o bentenju mlade, ko je tastari nosil spet neko kramo noter, v sveže počiščeno sobo.
Iz vsega tega jaz sklepam, da imajo vsi štirje celo hišo v uporabi in da tamlada dva nimata nobene zasebnosti, ko pridejo tastari. Stvari je treba ločit in pika. Potem bo pa mir.
Ni samo soba njuna, njuna je cela hiša. Ampak to hišo imata v uporabi mlada dva. Iz pisanja avtorice ni nikjer razvidno, da imata v tej hiši v uporabi smao eno sobo in da ju je snaha vrgla ven iz te sobe. Avtorica govori samo o ihovih stvareh spravljenih v škatle in o bentenju mlade, ko je tastari nosil spet neko kramo noter, v sveže počiščeno sobo.
Iz vsega tega jaz sklepam, da imajo vsi štirje celo hišo v uporabi in da tamlada dva nimata nobene zasebnosti, ko pridejo tastari. Stvari je treba ločit in pika. Potem bo pa mir.[/quote]
AMEN.
razočarana tašča nekaj vprašanj;
ali pridete v hišo kadar se vam zazdi? se je že zgodilo da sta bila tamladadva presenečana ko sta vas zagledala v hiši? sta ju zmotila pri kakšnem opravilu kdaj? sta imela kdaj kašne obiske? za koliko časa pridete v bajto? zakaj vas moti če vam je pospravila stvari v škatle, očitno so stvari ki jih glih nuno ne potrebujete? kaj sin poreče na vse to, nekaj siugrno pravi?
Normalno saj je njena.
Presenečena, seveda saj si jo dobesedno lastita.
Ne bi vedel.
Verjetno ( jo ne moti )
Kolikor hoče, saj je njena in v njej tudi živi.
Ker so to njene stvari ( predmeti ) v njenih prostorih oz. prostoru.
Kaj ku..c jih briga kaj potrebuje, njeno naj pustijo pri miru.
Nič, ker je copata .
Normalno saj je njena.
Presenečena, seveda saj si jo dobesedno lastita.
Ne bi vedel.
Verjetno ( jo ne moti )
Kolikor hoče, saj je njena in v njej tudi živi.
Ker so to njene stvari ( predmeti ) v njenih prostorih oz. prostoru.
Kaj ku..c jih briga kaj potrebuje, njeno naj pustijo pri miru.
Nič, ker je copata .[/quote]
ja jebela cesta če je temu tako naj je ne daje v uporabo in naj jih spoka ven v taki bajti še seksat ne morš.