Snaha naju meče iz hiše
Podpišem ![/quote]
Ti kar. Pa upam, da vas prepoznajo tudi drugje takšne, kakršne ste in da bodo vaši otroci razmišljali enako, ko boste s svojim denarjem in nepremičninami vred sedele vse osamljene v kakšnem domu za ostarele.[/quote]
Aja, a če bom dal pa tamladm pa ne bom osamljen, ja res je poceni ljubezen otrok, če daš te imamo radi, če ne daš , crkn !
Okoli teh domov starostnikov ti lahko marsikaj povem, dokler je hiša na mamo so po 3x tedensko obiski, ko jo prepiše ni nikogar tudi po 3 mesece, verjemi sem bil velikokrat poleg in videl marsikaj .
Ti kar. Pa upam, da vas prepoznajo tudi drugje takšne, kakršne ste in da bodo vaši otroci razmišljali enako, ko boste s svojim denarjem in nepremičninami vred sedele vse osamljene v kakšnem domu za ostarele.[/quote]
Aja, a če bom dal pa tamladm pa ne bom osamljen, ja res je poceni ljubezen otrok, če daš te imamo radi, če ne daš , crkn !
Okoli teh domov starostnikov ti lahko marsikaj povem, dokler je hiša na mamo so po 3x tedensko obiski, ko jo prepiše ni nikogar tudi po 3 mesece, verjemi sem bil velikokrat poleg in videl marsikaj .[/quote]
ne vem, kakšne tamlade imaš ti, samo če tale despotska tašča povabi sina in snaho, naj lepo spokata kufre, predvidevam, da res ne bo razloga za kakšno posebno ljubezen in spoštovanje – pa tudi, če bosta začela na novo, se bosta pač dlje časa trudila, da prideta na zeleno vejo, takrat pa prav gotovo ni časa, da bi se ukvarjal z ostarelo obolelo komandantsko mamo, ki je za življenja dokazala, da zna misliti samo na svojo rit.
Okoli teh domov starostnikov ti lahko marsikaj povem, dokler je hiša na mamo so po 3x tedensko obiski, ko jo prepiše ni nikogar tudi po 3 mesece, verjemi sem bil velikokrat poleg in videl marsikaj .[/quote]
ne vem, kakšne tamlade imaš ti, samo če tale despotska tašča povabi sina in snaho, naj lepo spokata kufre, predvidevam, da res ne bo razloga za kakšno posebno ljubezen in spoštovanje – pa tudi, če bosta začela na novo, se bosta pač dlje časa trudila, da prideta na zeleno vejo, takrat pa prav gotovo ni časa, da bi se ukvarjal z ostarelo obolelo komandantsko mamo, ki je za življenja dokazala, da zna misliti samo na svojo rit.[/quote]
Daj preberi ponovno kdo koga maltretira oz. zaseda počasi hišo in pakira stvari od tastarih.
Res ste eni neverjetni, kot sem ti že napisal, če daš te imamo radi, če ne daš, nimamo časa za ostarelo tečno mamo, ma ko vas je—- vse tako misleče, prodam in grem v dom , tako in tako vas ne bo, zakaj bi potem dal, ma tud na misel mi ne pride .
Podpišem ![/quote]
Podpišem še jaz!
Naj pospravlja stvari v škatle pri sebi doma
Prodajta ali pa se sama vselita nazaj domov! V vajin dom ! Parazitka naj pa začneta s podnajemom.Nič jima ne bo hudega, saj oba delata.
Pa ne bo več hude krvi.
In oba tvoja otroka bosta lahko prihajala z družinami domov na obisk.
Moraš pa pričakovati, da se bosta nekaj časa kujala. Ampak, če sta normalna bosta šla tudi preko tega.
Ja njen sinek je pa bogi, ker snaha vse ukaže, revček brez volje.Tudi mene je to najbolj zmotilo. Imam občutek, da ne spoštujete niti sina, kaj šele snaho.
Upam, da se pobereta sama od vaju in si ustvarita svoj dom, potem pa bo druga pesmica, jokanje na forumu:sin ne pride nič mimo, vnukov ne vidimo”. Kar seješ to žanješ, igrati užaljenost, ker nekaj ni po tvojem, pa dejansko govori o nedoraslosti…..usedite se povejte svoje želje in pogoje natančno, potem pa se pogovorite, če je možno tako sobivati.
Sama sem stanodajalec, pa ne bi nikdar svojim najemnikom tako vpadala.
Podpišem ![/quote]
Podpišem še jaz!
Naj pospravlja stvari v škatle pri sebi doma
Prodajta ali pa se sama vselita nazaj domov! V vajin dom ! Parazitka naj pa začneta s podnajemom.Nič jima ne bo hudega, saj oba delata.
Pa ne bo več hude krvi.
In oba tvoja otroka bosta lahko prihajala z družinami domov na obisk.
Moraš pa pričakovati, da se bosta nekaj časa kujala. Ampak, če sta normalna bosta šla tudi preko tega.[/quote]
Mene pa zanima ali imate tudi zdaj doma v sobah svojih otrok svoje stvari? Se pravi, če vam je kaj v napoto, odložite to reč v otroško sobo? Saj stanovanje je vaše, otroci so pa itak mladoletni in nimajo pravice se razburjat. Imajo vaši otroci kaj zasebnosti v svojih sobah ali jim uletavate v sobe kakor se vam zazdi, saj je itak celo stanovanje vaše?
Spoštovana tašča.
Vidim, da se kar ne upaš več oglasiti. Nič ne rabiš imeti slabe vesti. Kakorkoli že vidva z možem sta tista, ki sta z žulji zidala in opremila to hišo. Torej sta le vidva tista, ki bosta odločala kaj bo s hišo. Kdo bo živel noter in komu jo bosta prepisala.
Nisem presenečena nad komentarji. Marsikdo niti ni prebral o čem se gre. Vidva z možem pravzaprav nista ničesar podarila, ali celo na koga prepisala hišo. Vidva pač hodita na vikend, dom pa ostaja še vedno vaijna hiša.
Ne vem kaj ni tu za razumeti. Dokler se ne bosta res odselila recimo na vikend, vzela vajine spominke in osebne stvari…..dokler sta vidva gospodarja te hiše. Mladina ima le streho nad glavo. Sin, ker je že celo življenje tukaj doma in njegova punca, ki sta jo vidva sprejela pod vajino streho. Kaj tu ni za razumet.
Pomenite se le katero sobo bosta imela onadva in katere prostore uporabljala izključno onadva. Pika in konec debate.
Poglej. Ne rabiš se sekirat, da si egoistična in ne vem kaj še. Ti oziroma vidva z možem sta sprejela snaho in dovolila da je pod vašo streho. In žal je danes tako, da nikoli ne veš kaj se bo zgodilo jutri. In da je nekdo glasen in si samoumevno lasti nekaj. Jok brate odpade. Ni šans. Če gospodični kaj ne paše, pa naj gre k svojim in tam komandira. Tako pač je. Žal.
Dokler se vidva z možem ne bosta odločila, da zapustita to hišo za vedno, dokler sta vidva ta glavna. Le določite in pogovorite se kateri prostori so namenjeni samo ta mladima in kjer bosta imela svojo zasebnost. To ni tako težko.
Kar brez skrbi. Pogovorite se, dajte karte na mizo. Vi ste šef. Pa naj se sliši še kako egoistično.
456 je kar dober komentar. Izvirni greh je, da si je “uporabo”predstavljal vsak po svoje. Ni pomembno, kaj si forum misli, da je prav, pomembno je, da si enako predstavljate. Če vidva dasta na uporabo le tako, da je vse na svojem mestu in prideta in odideta kadar želita in tamlada dva nimata zasebnosti je to vajina pravica. Vsekakor je prav da se določi soba, kamor pa vidva ne bosta imela dostopa. Odločitev tamladih pa je, ali bodo to sprejeli ali ne.
Ker ste iz vam znanega razloga dali hišo v uporabo, sta si sin in žena v njej uredila dom.
Hiša je pravno gledano vaša, vendar to ne pomeni, da lahko vanjo, v sinovo stanovanje, prihajate, kot se vam zdi.
Domnevam, da je snaha pospravila vaše stvari, ker pač ne živite tam, ona pa jih ne želi uporabljati in bi rada uporabljala sicer prazen prostor. Če je stvari zložila v škatle, toliko bolje (se vsaj ne prašijo) – očitno teh stvari ne uporabljate, ker sicer ne bi ležale po hiši.
V kolikor ne prenesete, da bi sin in njegova žena vašo hišo imenovala “najin dom” in želite to isto hišo še naprej uporabljati v neomejenem obsegu ter vanjo prihajati po svoji želji, potem jima to pač povejte. Naj si poiščeta stanovanje drugje, vi pa boste lahko za shrambo uporabljali kar vso hišo!
Nikar pa, draga taščica, ne mislite, da ste si z odstopom stanovanja kupili večno hvaležnost mladih :).
Krneki no…recimo, da bosta tast in tašča vrgla SINA in SNAHO ven in dala v bajto najmenike.
A mislite, da bodo imeli ti najmeniki stvari od tasta in tašče po celem stanovanju – se pravi v predalih njune gatice in zokne, v omarah negližeje od tašče, v spalnici dildota od tašle in lisice za tasta…al mislite, da bosta v tem primeru tast in tašča celo uspela spravit te stvari ven oz jih deponirat v klet ali v eno samo sobo?
A mislite, da bosta nenapovedano kadarkoli uletavala tem najmenikom?
Se pravi najemniki so vredni, da se človeško ravna z njimi, sin pa ne…
Sploh pa, glede na povedano s strani avtorice (“hišo pa uporablja sin in njegova partnerka (poročena še nista, nimata še otrok)” je po moje ta tašča mnjena, da hvala bogu, da nista poročena in da nimata otrok, ker jo bo tako lažje spravit od bajte – sedaj rabi še samo nek izgovor, da se je reši….
Me zanima, če resno računa tudi na to, da bo šel sin z snaho…
Poznam primer, ko imajo v hiši 2 stanovanja – ločena. Spodaj sta tast in tašča in imata 150m2, zgoraj sin z družino na 120m2. Tašča je po vsej sili hotela imeti v zgornjem stanovanju likalnico in seveda prosto dopstop do nje – pa ne zato, ker bi tako rada likala, ampak ker je imela super izgovor, da se je sprehodila in pošnufkala po njihovem stanovanju kadarkoli ji je zapasalo z izgovorom, da “gre dediju zlikat srajco” – žal so jo deložirali iz tiste sobe…
Ker ste iz vam znanega razloga dali hišo v uporabo, sta si sin in žena v njej uredila dom.
Hiša je pravno gledano vaša, vendar to ne pomeni, da lahko vanjo, v sinovo stanovanje, prihajate, kot se vam zdi.
Domnevam, da je snaha pospravila vaše stvari, ker pač ne živite tam, ona pa jih ne želi uporabljati in bi rada uporabljala sicer prazen prostor. Če je stvari zložila v škatle, toliko bolje (se vsaj ne prašijo) – očitno teh stvari ne uporabljate, ker sicer ne bi ležale po hiši.
V kolikor ne prenesete, da bi sin in njegova žena vašo hišo imenovala “najin dom” in želite to isto hišo še naprej uporabljati v neomejenem obsegu ter vanjo prihajati po svoji želji, potem jima to pač povejte. Naj si poiščeta stanovanje drugje, vi pa boste lahko za shrambo uporabljali kar vso hišo!
Nikar pa, draga taščica, ne mislite, da ste si z odstopom stanovanja kupili večno hvaležnost mladih :).[/quote]
:))))) tako se govori! Če ni hvaležnosti, to pomeni, da tudi nehvaležnosti in zamere ne more biti, ko bosta hišo prodala, si kupila lično stanovanjce in hodila 4x letno na dopust in v toplice:))
evo tudi tam, kjer je vsega preveč so problemi. če nimata dovolj prostora v vikendu, se preselita nazaj v hišo. vikend prodajta in dajta vsakemu sinu pol kupnine – kot darilo.
sin naj gre na svoje. Če imata voljo, lahko oba otroka kdaj povabita na kosilo, vnuke popazita, če imata čas, morda jih čuvata čez počitnice.
Poskrbita, da bo hišo ob morebitni smrti dobil drugi zakonec. da ga otroci ne bodo metali na cesto.
Čisti računi, dobri prijatelji.
[/quote]
V bistvu tu ne gre le za uslugo mladim, ker tudi mlada dva delata uslugo tastarim, plačujeta stroške, ki bi ju drugače morala tastara dva, pa čeprav je bajta prazna in še bolj pomembno od stroškov: v hiši nekdo živi in ne propada. Mislim, da vsi vemo, kako zgledajo hiše, ki so po večino leta prazne in neogrevane.
[/quote]
Dvomim, da bosta hišo prodala, če se že sedaj ne moreta sprijaznit s tem, da hišo uporablja njuna lastna kri in dečva po kateri se pretakajo telesni sokovi njune lastne krvi – kako se bosta pa potem sprijaznila s tem, da po njuni hiši harajo popolni tujci???
Po moje sta tast in tašča dala hišo v uporabo sinu in snahi z namenom, da bosta imela dober izgovor se vtikovat v njuno življenje ter imet komando o tem, v katerem predalu lahko imata gatice in v katerem ne – sedaj pa tamlada dva ne kažeta ravno nekega navdušenja nad tem pa je vse narobe.
Če bi bila jaz na mestu snahe bi že zdavnaj pakirala.
Sin pa če je mamin cecatjek pa naj ostane doma.
Zgodba moje sodelavke… ko sta si z možem želela ustvarit stanovanje pri starših, ni bilo na drugi strani niti pripravljenosti naredit še eno parkirno mesto pred bajto, da bi lahko mladadva tam avto parkirala. Pa je bil prostor, ampak potem bi morala bit ena gredica manj, pa itak je 200 metrov stran Mercator, pa se lahko tam parkira.
Na srečo sta bila pametna in sta šla na svoje, z ogromnim kreditom.
Zdaj je pa joj in jamranje, kako je tista bajta prevelika, pa ni denarja za kurjavo, nihče ne more vzdrževat tistih gredic, ki so bile 15 let nazaj tako nepogrešljive.