Najdi forum

Snaha naju meče iz hiše

Aloooooo stanovanje odajaš , torej dobivaš najemnino, razlika je očitna , če bi nekomu zgolj dovolila da se vseli brez kakršnegakoli nadomestila, bi hodila v stanovanje brez vprašanja, najem je eno bresplačno bivanje pa drugo.[/quote]

Gre za osnovno spoštovanje zasebnosti. Tudi sinu ne uletavam v flet brez predhodnjega dogovora, pa je prav tako moj. Čudna kot sem, ga obiščem takrat, ko me sam povabi in ne vedno, ko se bi mi zazdelo, da si to lahko dovolim.[/quote]

In v tem stanovanju ti živiš , samo se občasno umakneš ??? kolikor vidim NE, temveč je tvoje in prazno, živiš pa v drugem stanovanju, torej če bi živela v istem kot sin bi najavila svoj prihod.
Nehajte že ščitit nesposobne otroke, ki vas mečejo iz stanovanj/hiš .

glej, ti se oglašaš pod vsakim postom, ker razumeš in nočeš razumeti. Pa si predstavljaj tako : tašča ti posodi marelo za en teden, ker moraš z avtobusom na šiht, ker ti je crknu avto. Ampak ona že v torek zjutraj pride k tebi in ti marelo odnese, ker je pač njena. Ti se pa jebi, pa če še tolk lije zunaj. Ura je pol šestih zjutraj, bus maš čez 15 minut, marele nimaš kje kupit… Ampak marela je itak od tašče, ane…. kaj se torej pizdiš !? Aja, tašča ti je pozabla povedat, da ti posodi marelo samo za takrat, ko ne bo dežja. Ob dežju jo seveda rabi,ane….

S hišo je popolnoma isto, če se ne dogovoriš točno pravil, pride do tega, da si vsak po svoje predstavlja. Aja, bi te rada vidla, da si ti na mestu te, kako si že rekla zgoraj ” priležnice ” ?
Pa da ti tašča uleti kadarkoli v SVOJO hišo. Aja, la pa si na njenem mestu, pa si ne upaš bevskta, se pa lahko na enem forumu mal delaš ”taglavno”, ker se doma itak ne smeš….imam prav , ane ?[/quote]
Ne nimaš !! hiša je eno, dežnik pa drugo, posoja je eno, vselitev s mojo odobritvijo pa drugo, si v moji hiši in moje stvari pusti primiru, kaj ni tukaj jasnega ???
Seveda tastara mora biti tiho ko se ji spakira cunje v škatlo, tamlada pa popizdi ker tašča pride v SVOJO hišo, ma vas sunem v rit, nesposobneži parazitski .[/quote]
No potem pa verjetno ti plačuješ najemnino za eno brezvezno luknjo, ker si odrasla in odgovorna ( beri – so te sterali od bajte ) tvoj brat si je pa pripeljal ”priležnico” v zgornji štuk tvojih tastarih !? ker sicer si ne znam razložit od kod tebi tako zagovedano razmišljanje…

Največjo težavo vidim v tem, ker se še nista odločila in jasno povedala kakšna je situacija. Ali bosta vidva v tej hiši še nekaj časa živela oz. imela svoje stvari? Ali bosta hišo podarila sinu zdaj ali pa čez določen čas in do takrat morajo stvari ostati take kot so, tam kjer so in bosta vidva prišla v to hišo kadar vama paše. Če je odgovor DA potem jasno povejta, da bo tako ali pa naj spakirata kovčke. Treba je razumeti, da gre tu zdaj za dve različni gospodinjstvi in vsako hoče imeti svoj dom urejen po svoje. Je pa jasno, da “snaha” to že vidi kot svoje in se tako tudi vede. Kot drugo je najbolj pomembno vprašanje ali se želita res tej hiši odreči? Ko hiša ne bo več v vajini lasti nikoli ne bosta več vanjo stopila brez dovoljenja.

Seveda, ali pa tako. Sigurno bi vsakemu upokojencu nekaj sto evrov zraven penzije prav prišlo.

Samo dotična sta se odločila, da bosta hišo dala v uporabo sinu.[/quote]

Ja, in naivno mislila, da bosta za do dobila malo hvaležnosti, namesto tega sta pa samo nož v hrbet. Mulariji daš prst, da hočejo še roke noge in glavo.

Jojojoj, očitno vsi tisti, ki pravite, da ima lastnina moč nad vsem tukaj, še niste rabili biti v najemu ali kaj temu podobnega. Ja, tako ne gre. Pa če se najemnina plačuje ali ne. Vsak ima pravico do zasebnosti v stanovanju, četudi ni njegovo. Tudi zgornja tašča mora razumeti obe strani. Seveda je nepremičnina njena, torej naj stori z njo, kar hoče. Če pa jo je dala v uporabo, najem, karkoli bi temu rekli, pa ne more pričakovati, da bo še vedno lahko kar nenapovedano prišla s svojimi kupi stvari in jih pustila tam. Razen če se tako dogovorijo, ni pa povedala, kakšen dogovor so dejansko sklenili. Razumem snaho, to je zdaj njen dom, ustvarja si ga po svoje, normalno, da ne bo imela polno tujih stvari povsod. Če vidva tega ne želita, pač povejta in se dogovorite drugače – zgoraj je že veliko predlogov. Ne pričakujta pa, da sta kot lastnika sedaj vsemogočna in da bodo vsi ostali plesali tako, kot bosta vidva želela.

Tisto pa, ki se tako jezi nad tem, da lastnik pač lahko uleti v svoje stanovanje, kadar želi – dani so ti že bili primeri, tisti z dežnikom je zelo dober. Nočeš razumeti, da ne glede na lastnino gre za to, da imata drugi dve osebi pravico do uporabe te nepremičnine, in da lastnik pač ne more priti in si še naprej lastiti, ker pač je lastnik. Potem pa naj lepo vrže ljudi ven in prosto razpolaga s hišo, brez dotičnih problemov. Ampak to seveda za sabo potegne tudi stroške.

In še nekaj – kaj mislite, kaj ima večjo moč na sodišču – lastnina ali posest?!

Ne razumem, kje imate problem.
Ste določili, kje kdo živi in kaj uporablja?

Hiša verjetno nima samo dveh prostorov, zmenite se, kateri prostori so od koga. Sin in snaha potrebujeta dve sobi, kopalnico in kuhinjo, vidva z možem potrebujeta pač kuhinjico, kopalnico in sobo, za tistih par dni letno, vama je verjetno dovolj. Lepo se dogovorite, ločite prostore in basta.

Kar zadeva vajine stvari, nekako mi zelo diši po tem, da nabirata razno navlako. Moja tašča je taka in na srečo sem jaz zelo kratko živela z njo, tako da se nisem obremenjevala, potem je pa svakinja naredila red – v svojem delu hiše lahko zbira kar hoče, v skupnih prostorih pa naj bo pospravljeno in brez navlake. Mislim, glej, tudi meni bi vrglo pokrov, če bi ravno počistila, pa bi mi nekdo noter nanosil neko navlako s katero ne ve, kaj bi počel. Pri vas je snaha lepo vse zložila v škatle in pospravila – pospravila za vama!

Res ne razumem, kaj si delate probleme tam, kjer jih nimate…

Ne nimaš !! hiša je eno, dežnik pa drugo, posoja je eno, vselitev s mojo odobritvijo pa drugo, si v moji hiši in moje stvari pusti primiru, kaj ni tukaj jasnega ???
Seveda tastara mora biti tiho ko se ji spakira cunje v škatlo, tamlada pa popizdi ker tašča pride v SVOJO hišo, ma vas sunem v rit, nesposobneži parazitski .[/quote]
No potem pa verjetno ti plačuješ najemnino za eno brezvezno luknjo, ker si odrasla in odgovorna ( beri – so te sterali od bajte ) tvoj brat si je pa pripeljal ”priležnico” v zgornji štuk tvojih tastarih !? ker sicer si ne znam razložit od kod tebi tako zagovedano razmišljanje…[/quote]

So lastnica nepremičnine? No, jaz sem. In da mi sin pripelje smrkljo, ki se bo tako obnašala na mojih žuljih, po tistem, ko sva se midva z možem umaknila, da imata kje bit, ji pripeljem tako klofuto, da je joj! Kaj se imaš ti na mojem obnašat, kot da je tvoje, če ni? Ker sem velikodušna, ti dovolim souporabo, tukaj pa se tvoje pravice nehajo.
Nikoli in nikdar ne bi svoje hiše prepisala na mlade za časa življenja. Ker vidite, kaj se zgodi. Namesto hvaležnosti in dobrih odnosov surla do tal.

In to ni najem, dajte si to že vbit v glavo! To je dobra volja nekoga.

Se sicer strinjam s tabo, ampak pri zadnjem stavku si ga pa kiksnila. Vedno ima lastnina največjo moč. Ima tudi posest določeno zaščito, vendar ne pred lastnino!

Tašča, popolnoma razumem tvojo snaho. Odloči se ali je hiša vajina in sin z ženo ne sme urejati prostorov po svoje ali pa onadva lahko živita noter ter si v tem primeru uredita dom po svojih željah.

Gre za osnovno spoštovanje zasebnosti. Tudi sinu ne uletavam v flet brez predhodnjega dogovora, pa je prav tako moj. Čudna kot sem, ga obiščem takrat, ko me sam povabi in ne vedno, ko se bi mi zazdelo, da si to lahko dovolim.[/quote]

In v tem stanovanju ti živiš , samo se občasno umakneš ??? kolikor vidim NE, temveč je tvoje in prazno, živiš pa v drugem stanovanju, torej če bi živela v istem kot sin bi najavila svoj prihod.
Nehajte že ščitit nesposobne otroke, ki vas mečejo iz stanovanj/hiš .[/quote]

Hiša z dvema ločenima vhodoma, Nikamor se mi ni potrebno umikati. In, glej ga šmenta, nihče me ne meče iz hiše. O tem, da si povsem zgrešila point, raje ne bi.

Umikam pa se s te teme. Virtualno prepucavanje mi pač ne sede. Lep dan še naprej.

Se sicer strinjam s tabo, ampak pri zadnjem stavku si ga pa kiksnila. Vedno ima lastnina največjo moč. Ima tudi posest določeno zaščito, vendar ne pred lastnino!

Tašča, popolnoma razumem tvojo snaho. Odloči se ali je hiša vajina in sin z ženo ne sme urejati prostorov po svoje ali pa onadva lahko živita noter ter si v tem primeru uredita dom po svojih željah.[/quote]

Odvisno, kaj se gleda. Posest ima veliko zaščito, včasih kar krepko pred lastnino. Ampak to je bil samo dodatek vsem tistim, ki se tako obešajo na lastnino in da morajo vsi skakati, kot oni rečejo.

Glede na to, da se tašča še ni oglasila, je mogoče kar malo šokirana nad odgovori. Se mi zdi, da ljudje s tem, ko si nekaj lastijo, mislijo, da imajo tudi moč nad ostalimi in da se jim bodo vsi podrejali. Pač naj se že enkrat dogovorijo, kaj in kako, kdo lahko kaj počne. Tašča seveda lahko počne s svojo hišo, kar jo je volja, lahko ju nažene ven, lahko jo odda, lahko proda, ampak dokler bo dovolila bivanje notri, pač ne more pričakovati, da bo vse po njeno.

Seveda, ali pa tako. Sigurno bi vsakemu upokojencu nekaj sto evrov zraven penzije prav prišlo.

Samo dotična sta se odločila, da bosta hišo dala v uporabo sinu.[/quote]

Ja, in naivno mislila, da bosta za do dobila malo hvaležnosti, namesto tega sta pa samo nož v hrbet. Mulariji daš prst, da hočejo še roke noge in glavo.[/quote]

Tudi dati je treba znat. In če zato pričakuješ večno klečeplazenje (kajti meja med pričakovanjem hvaležnosti in pričakovanjem večne ponižnosti je zelo spolzka), raje ne dajaj.

Hvala vsem za odgovore.

Nič ne bi zamerila “ta mladim”, če bi prišli do naju z možem in rekli, rabiva to sobo ali je možno, da jo izpraznita?

Ne, nekoč pridem domov, stvari iz dotične sobe spravljene v škatle. Mislim, da sin nima posebne besede pri tem. Snaha si je po svoje splanirala zadeve in on kima, naju pa nihče nič ne vpraša.

Sem še pred 2 letoma imela občutek, da bomo dobro furali, vendar očitno ne bo šlo.

Mislim, da se morava najprej vsesti z možem in pogovoriti, nato pa še s sinom. S snaho se ne mislim pogovarjat, je že pokazala svoj pravi obraz. Mislim, da si malo več spoštovanja pa že zasluživa.

draga tašča pa povej, kako si si ti to predstavljala?
Kako bi zgledalo, da bi bilo tebi všeč, daj napiši prosim?

draga tašča pa povej, kako si si ti to predstavljala?
Kako bi zgledalo, da bi bilo tebi všeč, daj napiši prosim?

V tem primeru bi bilo najbrž res še najbolj, da jima odpovesta gostoljubje v vajini hiši.

Mater si žlehtna! Si sploh kdaj sprejela snaho v svojo velecenjeno družino ali je odvedno le tuji prišlek?
Dokler se boš tako obnašala, da se s snaho nimaš kaj pogovarjat, kažeš samo svoj nezrel značaj (milo rečeno!).

Poglej, moj dedek je imel veliko posestvo. Ko so se vsi otroci poženili, je povabil vse otroke in njihove partnerje, da so se zmenili kaj in kako. Pa verjemi, da ni bil zadovoljen z vsemi svojimi zeti in snahami, ampak je bil pa oliko zrel in moder, da je spoštoval partnerje svojih otrok!

Način, na katerega sta vidva z možem prepustila sinu uporabo hiše je popolnoma zgrešen! Hišo lahko uporabljata, ampak spreminjat pa nič, bohnedaj kaj premikat! Pa spoštovat vse vajine prastare stvari!
To ne gre! Zmenite se, kateri del hiše je njun in kateri vajin. Zapišite to in dovolite tamladim, da si uredijo svoje življenje kot njim paše. Mogoče potem še celo kaj vložijo v hišo, ker pod takim diktatorskim odnosom, kot ga ima tvoj mož (iz pisanja sklepam, da je tvoj mož krivec za vse), je jasno, da ne bosta vložila niti centa.

Povsem otročja in nedorasla generacija ste očitno pišoči.
Sem mlajša generacija, pa si kaj takega kot tukaj pišete, ne znam predstavljati, namreč, da bi na tujem živela, in si tolmačila, da je pa avtomatično nepremičnina moja …

Uradno ni prepisa – se pravi, se o lastništvo še niso dogovorili. IN če je temu tako, je še kako na mestu, da se – preden se reči “skipa” v en prostor – dogovori, kako naprej.

Jaz imam bolj na sumu to, da je snaha tvojemu sinu gotovo kaj rekla glede tega, ampak njemu ureditev seveda ni moteča. Kar se njega tiče, je doma in mu je popolnoma naravno, da je tako, kot je bilo, ko sta še vidva živela tam, in da prideta, kadar hočeta, ter lomastita po stanovanju. Vidva sta njegova starša in navsezadnje je več kot dve desetletji živel tako – njemu je to naravno. Pa še tipi so itak manj občutljivi na take zadeve. Njej pa seveda ni naravno. Ona ni bila tukaj doma, vidva nista njena starša in nista ji tako blizu.
Ne vem no, sem skoraj prepričana, da mu je kaj rekla, pa je samo zamahnil z roko. Zato je ukrepala sama.

Post nad tvojim lepo piše, hočeta še sobo od staršev, zato sta spakirala njune stvari v škatlo, in če ne bosta tastara dva ukrepala, bosta tudi onadva hitro v škatli.
Tašča, suni jih v rit in vrzi ven, ker drugače bodo oni vaju !

Ja, in naivno mislila, da bosta za do dobila malo hvaležnosti, namesto tega sta pa samo nož v hrbet. Mulariji daš prst, da hočejo še roke noge in glavo.[/quote]

Tudi dati je treba znat. In če zato pričakuješ večno klečeplazenje (kajti meja med pričakovanjem hvaležnosti in pričakovanjem večne ponižnosti je zelo spolzka), raje ne dajaj.[/quote]

A čmo vprašat kakšno družino, ki plačuje 400 evrov najemnine + stroški, ali so pripravljeni malo klečeplazit za brezplačno streho nad glavo?
Mladina, ki ji je bilo zmeraj vse dano, pa seveda niti hvaležnosti ni sposobna. In ja, jaz bi jo pričakovala. Hvaležnost in ponižnost pa zame ni eno isto, bi pa prvo vsekakor prepoznala. Tale tašča je očitno ni, zato tudi je ogenj v strehi.

New Report

Close