Najdi forum

kaj se dogaja z moškimi 50+

Odlično napisano.
Dodala bi samo še, da ko to razumeš, nehaš blodit in začneš Živet:)

Še moje gledanje, strinjam se s senjor, Megan.
Moških 50+ ni, očitno smo babyboom generacija preživele ženske, ki še iščemo kaj več kot goli seks. Tega lahko dobiš na naštetih portalih, moški in ženske pišete, da smo tiste
ženske, ki upamo na iskreno prijateljstvo, celo ljubezen v teh letih, vnaprej obsojene na neuspeh.
Morda pa se le oglasijo moški in povedo kje se skrivajo, kaj se dogaja z njimi?

A kaj se dogaja z moškimi 50+ mislim, da so v tretji puberteti in mislijo samo s taspodnjo glavo s tazgornjo nič več in živijo, kot da bodo umrli jutri in ne smejo nič zamuditi

Spoštovane dame, mislim, da se morate zazreti vase in ugotoviti, kaj ste same delale narobe, da pri teh letih nimate okoli sebe ljudi, katerim bi bile še kaj več kot vreče za praznjenje. Ustvarjanje kvalitetnih odnosov je dolg proces, ne pa nekaj po kar greš na portal tako kot v trgovino po frišne žemlje. Tudi če si daste novo frizuro in malo shujšate ne morate pričakovati, da vam bodo moški dvorili kot so vam, ko ste bile najstnice. pa še vmes vam 20-30 let ni bilo do iskrene ljubezni in prijateljstva, ker ste doma imele toliko dela in vam je bilo glavno vse kaj drugega kot odnosi.

Z moškimi? Kaj ve takšne predstavnike m spola imenujete “moški”?
Jaz bi raje rekel “fantički 50+”….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Nam je profesorica prihologije še v srednji šoli povedala, da v krizi srednjih let moški kupujejo drage igračke (avti, motorji, ure, kolesa, drag šport, …) in se gonijo naokoli, ženske so pa zagrenjene in se zapijejo. 🙂 Ne vem ali je imela lastne izkušnje, ali je to stališče stroke ali kaj tretjega, se pa v določeni meri kaže resnica v njenih besedah. 🙂

Ja samo so zagrnjene po svoji želji ne zaradi kaj drugega.

Imam prijatelja 40 iz gorenjskega konca….. tudi prijavljen na ona-on vsako leto zamena 2-3 partnerice in potem joka kako je svet krivičen, ker nima nobene ženske in se mu nobena ne želi prilagoditi. Ja kako če do 40 leta ni imel niti ene resne veze. In vsaki ženski govori nekoč želim resno vezno namesto da bi bil iskren in rekel ja o.k. hočem malo feltrirati dol se dati če ne boš preveč težila bo pa mogoče še kaj več tako da se meni prilagodiš. Pa je prijatelj drugače. Samo njegovo mnenje pač se ne da spreminjati. Ne moremo mu dotajčati,da se je treba v vezi prilagajati ne samo to kar on hoče. Za seboj pa pustil potem kot pišeš “zagrnjene” ženske. Ženske so pa premalo cenijo, da bi zaradi takega moškega/ ali moških se zagrnile do kona.

Naj pristavim še moj piskrček. Kolkor ljudi tolko čudi pravi stari pregovor in na svetu je ljudi ogromno na raznih portalih pa tudi. Čeprav je osnovna tema moški 50+, bi se morali zavedati, da je to splošna življenska problematika vseh nas, ki sploh sedemo za računalnik. Ostale, ki še iščejo po starem načinu bom tukaj izpustil. Vsak ima svoj prav, vendar se mora vsak zagledati najprej vase in razčistiti sam s sabo. Ni potrebe udrihati po tistih, ki iščejo seks na portalih…zagotovo bodo svoje dobili. Tisti, ki pa naivno padete v njihov mlin…sami ste si krivi…velja za oba spola. Sam sem prijavljen na veliko portalih a sedaj ni pomembno kaj tam počnem. Toliko v vednost, da mi je dogajanje poznano in ne govorim na pamet. Sem poročen, čeprav v zakonu ni ravno vse kot bi moralo biti ni to osnovni razlog za moje surfanje. Začel sem pred leti na Zmenkarijah (saj sploh ne vem, če še obstajajo). Previdno sem prebiral profile in poskusil navezati stik s tistimi, za katere sem menil da ustrezajo tistemu kar iščem, kaj sploh ni pomembno.Odzivi so bili različni, vendar se je našlo nekaj žensk s katerimi sem kontaktiral dlje časa, z nekaterimi celo še sedaj. Z nekaterimi sem bil na pijači, kaj več pa ne. Vse so ženske, samske, ločene, poročene, vdove, različnih stanov in izobrazbe. Če človek ve kaj išče bo to tudi našel. Zato še enkrat povem, ne kritizirajte drugih, če si sami ne znate izbrati prave osebe.
Portali kot so Badoo, Twoo in še nekaj podobnih pa so izsiljeni s strani gmaila in podobnih in sploh niso resne strani zato tam tudi ne moreš dobiti resnih ljudi. Če hočem videti opis profila naj naložim še 30 svojih prijateljev z ostalih portalov da bo Badoo lahko služil z oglaševanje. Sami padate na finte svetovnega spleta, ker ne obvladate tehnologije napredka. Isto je z odpiranjem okužene e-pošte in podobnih stvari. Kdor kupuje na bazarju bo oblečen v cenene cunje, kdor ve kaj hoče kupuje v izbranih trgovinah, ampak tudi v trgovinah nižjega cenovnega razreda lahko dobiš dovolj kvalitetno blago

Zdaj pa kar udrihajte naprej po drugih, saj sami niste nič krivi za to kar se Vam dogaja, seveda vedno so drugi krivi.

Takšne teme so rezultat ženske zavisti. Dokler so mlade, jim pašejo starejši fantje. Ko pridejo v ne več ravno rosna leta, bi pa obrnile zgodbo, takrat naenkrat moške, ki gledajo za mladimi zmerjajo z “nezrelimi”.

Pri tem pa pridno spregledajo leta, ko so same gledale za starejšimi tipi.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz nisem iskala na internetu, pa sem vseeno naletela na enega internetnega manijaka. Dandanes, ko smo praktično vsi že skoraj 24 ur na dan priklopljeni na internet, težko ljudi ločiš na tiste »virtualne« in tiste »resnične«. Lahko se ti zgodi, da na internetu spoznaš v redu človeka, ali pa da v resničnem življenju naletiš na nekoga (tako kot jaz!), ki živi paralelno virtualno življenje ali išče seks na raznih spoznavnih portalih. Ni odveč če tudi prijateljem iz real lifea preverite njihov »internetni pedigre«. Velja za moške vseh starosti. Tisto, da se v določenem delu starosti spremenijo, po mojem ne drži. Samo časa in denarja imajo po petdesetem malce več, pa več truda morajo vložit v to, da se z eno dol dajo. Karakter človeka se ne spreminja tako hitro. Enkrat baraba, vedno baraba.
Poleg tega bi opozorila še na nekaj… Človek si v določenem okolju hitro ustvari določeno reputacijo. Res da lahko marsikaj prikriva, ampak če menjava babe vsak mesec, se to hitro opazi v bližnji okolici. Medtem ko ženska iz drugega mesta tega ne ve. Nočem nagovarjat žensk k temu, da najamejo detektiva, preden se spustijo v določeno razmerje. Ampak morajo pa se zavedat, da so danes drugačni časi in naokrog nas različni ljudje, različnih namenov. V državah, kjer se ljudje pogosto selijo in je gosta naseljenost, že zdavnaj ni nič posebnega, če nekdo najame posebno agencijo, da poizve o preteklosti ali morebitni kriminalni preteklosti potencialnega bodočega partnerja. Paranoja? Ko se enkrat nasankaš, boš naredil vse, da se ne boš ponovno. Ampak če si nekdo pridržuje pravico, da je nad vsem nad vsemi moralnimi načeli, da lahko po mili volji izbira, izkorišča in zavrže ljudi, potem vam bo bog ali tisto, v kar pač verjamete, oprostil tudi če boste kakšnega tipčka malo preverile, preden mu boste raznežene od njegovih sladkih besed (naučenih in izbranih posebej za zavajanje ljubezni željnih žensk) padle v objem.

OnaNiOna, prav to se je zgodilo meni – človek, ki sem ga poznala še iz srednje šole in sva potem po 20 letih nekako prišla skupaj, je bil na vseh možnih portalih, iskal mlade punce, se javljal prostitutkam (no, te so bile vsaj pametne in so očitno imele previsoko tarifo zanj, ha ha), povsod ga je bilo polno.
Po drugi strani sem pa prek neta spoznala veliko zelo fejst ljudi … za nekatere od njih bi dala tudi roko v ogenj.
Je pa tako, da se ti človek lahko izneveri tudi po 20 letih skupnega življenja – ti ga že lahko preveriš na začetku, ne moreš ga pa preverjati non stop in vsak dan. Vsekakor je pa dobro poslušat notranji glas, preverit morebitne govorice in se ne pustit zapeljat sladkim besedam. Štejejo dejanja.

Najprej. Pomanjkanje moških 50+ je od nekdaj in bo tudi večno. Enostavno vas je od 45 + preveč.

Moških 50+ enostavno ni . Ni,ni.

Problem odnosov pa je seks, saj se moški 50 + enostavno naveliča vtikanja penisa v isto luknjo.

Prav tako pa je normalna zveza z 10 let mlajšo žensko. Ženske 50-tih ste naveličane vsega, brez energije, mena in težave z njo pa nas samo obremenjujejo.

Jaz jo raje pustim pri miru, z internetnimi prijateljicami pa imam same dobre izkušnje.

to je napisal 50 plus letnik? ni videti. pri teh letih je mal mimo trdit, da je bistvo odnosov le seks. a čas teče, star si že in pozno je, da ti je šele zdaj kapnilo, kaj naj bi bila zate normalna zveza.

Lep večer!

A mi lahko kdo raztolmači dialog, ki je potekal med samsko žensko im moškim, starim točno 50, ki ni samski, med katerima je nekaj časa trajajoča platonska naveza

Ne želim bit v tvoji bližini, ker se bojim sebe (ne pove zakaj),
Nimam čustev do nikogar, razen do hčere, s teboj bi samo sexal, ker se bojim, da se bi navezala name,
kaj nama pomaga če se imava rada,..
ne moreva biti prijatelja in iti kdaj na kavo, ker se spet bojim sebe,
ne morem biti v tvoji bližini, ker me vzburjaš in ne morem delat,
ne želim biti prisoten v tvojem življenju, ker želim, dame pozabiš, ker nisem sposoben imeti rad,..

Niso izvlečeni iz konteksta, ta ženska je moja soseda, ta moški pa njena simpatija (če lahko tako rečem), …

Samo pomagala bi ji rada,…

Maja27

Ne bi si upala komentirati, če sploh kdo.

Morda, bi povprašala na kakšenm drugem strokovnem forumu ali pa naslovila vprašanje na ga. Metko.

Vso srečo..

Maja27, glede na napisano ni težko ugotoviti kaj moškemu roji po glavi. Žensaka mu je všeč, ampak samo za kakšno seks, ne želi pa si globljega odnosa z njo in obratno si ne želi, da bi se ona preveč navezala nanj in od njega kaj pričakovala. Boji se njene bližine zato, ker ga spolno privlači, zaveda pa se, da ne želi nobene čustvene navezanosti in zato raje z njo nič nima. Ženska mu je očitno dala vedeti, da se je oziroma bi se ob morebitni avanturi tudi čustveno navezala nanj, on pa tega noče. Čustven odnos ima doma z ženo (tudi, če pravi, da je nima rad, bla bla bla), želi si tu in tam le kakšno popestritev – seks. Od tvoje prijateljice si verjetno želi slišati nekaj takšnega:ok samo seks in potem pozabiva drug na drugega.
Tako jaz vidim to zadevo.

soseda je našla enega pezdetka, ki bi rad krivdo za svoje varanje prej dobro utrdil pri tejle trapasti sosedi. On bi jo nategnil, ampak brez posledic zanj, zato jo mora prepričati, da mu ne bi potem težila, klicala njegovo ženo itd. pa bo mel kup sranja.
Kako ji pomagaš? Ker je očitno že ornk zatrapana vanj, zelo težko. Še najbolj, da gresta kam skupaj in ji poveš, da je vredna, da jo ima nekdo v resnici rad in da naj si takega najde.

Ja, res ni neke globoko filozofije. Tip bi seksal naokrog brez komplikacij, torej samo telovadba brez čustev. Je pa za lepši vtis natresel par krilatic o tem, da se boji samega sebe (ej, od kod mi je to že znano, da mi ni kaka prijateljica že kdaj omenila, da je od tipa slišala nekaj podobnega) in da ne more imet nikogar rad.

Spet pozdravljeni!

Najprej hvala za vaše odgovore, resnično… Zdaj sem pa spet v dilemi in ne vem, ali ji naj sploh povem, kar sem izvedela. Namreč svet je očitno zelo majhen, saj sem v družbi nekih ljudi približno pol ure nehote poslušala o njem. Nihče ni vedel, da ga “poznam”. Govoril je nek moški, da se mu tale sosedina simpatija smili, ker dejansko ljubi neko žensko, s katero ne more biti, da ima doma pekel, niso povedali zakaj in da hčera ful trpi zaradi obeh. Da je dejansko čustveno “malo” zmeden (po moji oceni je z njim nekaj narobe), da je vajen trpet in bo trpel do konca življenja in skratka še polno nekih čudnih stvari, za katere ne najdem razlage.

Mogoče sem pa ja z čudna, da mi to ni primerno. Ne vem kdo je ta ženska, ki bi jo naj ljubil, mogoče celo moja soseda, ne vem,…Samo vedno manj ji ga privoščim, hvala res vsem

Maja 27

A bi ti rada pomagala ? Al kaj ?

Ni primerno, obrekovati, klevetati, si zatiskati oči ali celo razglašati takole javno in ni primerno, da ljudje

živijo v stiski, pa ne upajo, ne znajo povedati na glas!!! Pa še tisti ki ga imajo jim potlej obrnejo hrbet.

Povej tisti tvoji prijateljici da je njen prijatelj najbrž v stiski. Pojdita do ustreznih institucij CSD,

ukrepajta.

New Report

Close