Najdi forum

brezposelna-nosečnost

Pozdravljeni,

sem noseča študentka in nisem še bila redno zaposlena.
Sem poročena in mož je redno zaposlen.

Zanima me, koliko lahko pričakujem denarne podpore in kam se lahko obrnem po pomoč?

Hvala,
Simona

Pozdravljeni! Imam nekaj vprašanj in bi vas lepo prosila, če bi mi lahko odgovorili nanje…

In sicer, moja situacija je sledeča: ravno sem bila stara 26 let, trenutno še imam do konec sept. status študentke, nameravala sem se še vpisati na dvoletni program (zaradi statusa), vendar sem ugotovila, da si moram s 26 letom začeti sama plačevati osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Zato se ne nameravam vpisati, ker teh ugodnost, ki sem jih do zdaj imela s statusom nisem več deležna. Torej z oktobrom bom ostala brez statusa, posledično brez dohodkov, saj decembra pričakujeva s fantom prvega otroka, zaradi narave dela preko štud. servisa pa že zdaj ne delam več.Torej sem in bom brezposelna in brez dohodkov. Zanima me, kaj je v moji situaciji možno da naredim in pričakujem? Se lahko med nosečnostjo prijavim na Zavod za zaposlovanje oz. kdaj se lahko in ali oz. v katerem pimeru sem upravičena do denarnega nadomestila, glede na to, da razen preko štud. servisa še nisem delala? Razmišlala sem tudi o zaposlitvi preko vez, dober mesec pred nastopom porodniškega dopusta (PDP 7.12.), da bi dobila starševsko nadomestilo. Bi s tem finančno gledano kaj pridobila, glede na to, da se je starševski dodatek zvišal na 252 eur? Do česa sva s fantom še upravičena? Fant je zaposlen, živiva skupaj vendar sem jaz še prijavljena doma, ali je boljše da se prijavim pri njem, torej da prijaviva skupno gospodinjstvo ali je finančno gledano boljše, da sem jaz prijavljena doma, pri starših (da bi za otroka dobila otroški dodatek, tudi zaradi pomoči ob rojstvu otroka (zavitek ali denar), ki so jo zdaj omejili s cenzusom)?

Hvala za vse odgovore, vem da sem se nekoliko razpisala, vendar se mi postavlja 1001 vprašanje. V upanju, da mi boste z odgovori vsaj nekoliko pomagali vas lepo pozdravljam!

Pozdravljeni!

Moja situacija je sledeča:
– magistrirala januarja
– brezposelna in ne prejemam socialne podpore
– nikoli zaposlena
– rok poroda 19 november

Vprašanja so sledeča:
– ali mi pripada porodniška (3 meseci porodniške in 9mesecev starševskega dopusta)ali mi pripada starševski dodatek?
– Kako ga uveljavljam?
– se mi splača urediti tako, da me nekdo prijavi?
– kako je z otroškim dodatkom (partner dela 2 meseca )?

Najlepša hvala za pomoč, ker se enostavno ne znajdem.

Pozravljeni!

Tudi mene zanima nekaj glede porodniške. Imam 10 let delovne dobe, sedaj sem bila na zavodu 6 mesecev in prejemala sem nadomestilo.
Po dolgih letih sem končno zagledala svoj plusek na testu 🙂 Kako bo pa v mojem primeru s porodniško, saj bom po vsej verjetnosti bresposelna 6mesecev z nadomestilom in 8 mesecev brez nadomestila.
Ker v teh časih je težko dobiti službo, lahko da mi rata, lahko da mi ne. Zato me zanima kako in kaj bo v mojem primiru.

Hvala vam za odgovor!

zivijo,

jaz imam tudi par vprašanj, sem študentka-absolventka, stara bom letos 25, sem noseca in rok imam oktobra, absolventa bi podalsala v se eno leto, tako, da bi imela se status ko bom rodila. poročena nisem, s fantom ziviva skupaj ampak sem prijavljena še pri starših. Zanima me kakšni dodatki mi pripadajo, moj fant pa je brezposelen in je prijavljen na zavod. Kot sem brala prejsne kometarje mi pripada starševski dodatek glede na to da sem študentka, zanima me ali lahk še kaj uveljavljam poleg tega in kako je s porodniško v mojem primeru, delala pa sem samo preko studentskega servisa in trenutno ne delam vec. ali se lahko dobim starsevski dodatek in otroški dodatek? ali se to lahko uveljavla samo prvo leto otrokovega rojstva ali tudi za nadaljna leta.
resnično bi zelela pomoč pri tem,

najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Stara sem 24 let in sem noseča 3 mesece, trenutno imam status izobraževalca odraslih ker obiskujem poklicni tečaj. Rok poroda imam novembra takrat pa tudi več ne bom imela status (samo do konca avgusta) in se bom najvrjetneje prijavila za zavod za zaposlovanje. Z očetom otroka sva pa prijavljena na različnih naslovih. Nikoli še nisem bila zaposlena. Zanima me kakšni prejemki mi pripadajo?
Hvala lp, M

Pozdravljeni

Do 31.7.2014 sem bila zaposlena 2 leti in pol, nato mi je potekla pogodba. Kasneje sem še tri mesece dobivala denarno nadomestilo. Sedej občasno delam prek avtorske pogodbe, vendar sem brezposelna in prijavljena na zavodu za zaposlovanje.Pred kratkim sem ugotovila da sem noseča. Ali mi pripada kakšno nadomestilo v času nosečnosti?

Lep pozdrav in hvala za odgovor

Pozdravljeni. Stara sem 20 lett delovne dobe imam 6 mesecev. Ne prijemam nikakersne socialne pomoci in sem prijavljena na zavod za zaposlovanje. Sedaj sem zanosila in me zanima ali sem po porodu otroka upravicena do kaksen denarne pomoci. Zivim pa z partnerjem v njegovi garsonjeri. Partner ima prib. 1000€ neto place.
Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Sem brezposelna in nisem prijavljena na zavodu za zaposlovanje.. zivim z mozem in imava 4 letno hcerkico sedaj pa pricakujemo se eno. Zanima me ce moram biti prijavljena na zavodu da lahko dobim starsevski dodatek? Zanima me tudi ce lahko dobim denarno socialno pomoc?

New Report

Close