Prvič na forumu- rak jajčnikov
Pozdravljeni.
Sicer bom pisala bolj na pamet …
Glede na napisano, tudi jaz predvidevam, da je pri pregledu krvi, marker bil povišan. Sicer je veliko vprašanje zakaj, a to bodo morali šele ugotoviti. Razlogov je lahko veliko.
Pri mejnomalignem tumorju osebno ne bi pričakovala težav tako hitro po operaciji.
Včasih se zgodi, da po operaciji ostane nekaj tumorja v trebučni votlini (trebušna stena??) in morajo potem to, s ponovno opreacijo, dati ven.
Skušajte se pomiriti in misliti pozitivno.
Upam, da vam bo odgovoril, nekdo z izkušnjami.
Lp
Hvala. Trenutno smo vsi v krču. Jaz sem tako in tako paranoična po naravi, ampak mama pa tega res ni pričakovala, res ne. Že pred operacijo je nekaj kirurgov tam reklo, da tega sploh ni nujno operirati, zaradi nizke vrednosti markerja plus UZ, potem pa so sploh rekli, da je izvid dober, naj živi naprej, naj pozabi, kar se je zgodilo. Lepo je okrevala in res psihično ni bilo nobenih posledic, stvar zaključena. In zdaj nas je vse strah. Kar se ostankov tumorja tiče ne vem, vem, da je bil mejen samo en ovarij, oni pa so, ker je mama že čez menopavzo, dali ven vse, oba jajčnika, maternico, vse. Ne razumem se na to, kako lahko kaj ostane. Je mogoče, da takrat pred operacijo marker ni bil 45 zaradi jačnika, ampak mogoče česa drugega? In je seveda takšen potem tudi ostal. So res tukaj možni sami raki? Prebrala sem, da je CA 125 lahko povišan tudi zaradi nerakavih stanj, tudi na primer vnetja urinarnega trakta.
Mene pa zanima, kako je bilo s tvojo mamo. Ali je umrla? Namreč pri moji mami (64 let), gre za isti scenarij. Odstranili so ji maternico in dele jajčnikov, vse pa ni šlo, ker je tumor razširjen po trebušni votlini, črevesju, jetrih in vranici. Prav tako se ji nabira voda v trebuhu in v bistvu čakamo na histološke izvide, ki bodo pokazali vrsto tumorja, na osnovi katerega se bo določila kemoteramija. Kaj nas čaka?
Ruda