oddam 4 mačje mladičke
Kje je bilo v tej temi kaj nesramnega???????
– Ali morda to, da ljudi prosiš naj PRAVOĆASNO poskrbijo za S/K?
– Ali to, da jim napišeš, kaj za sabo potegne tako nepremišljeno produciranje?
– Ali morda to, da jih opozoriš kako je treba PRAVILNO poskrbeti za mladiče, če so že na njihovo željo prišli na svet, DA SE ODOVORNOST IN SKRB NE KONČA PRI 6 TEDNIH STAROSTI MLADIČEV in da so odgovorni ne le za njih, temveč tudi za vse morebtine naslednje generacije, če ramnoževanja ne bodo prekinili?
– Ali morda to, da ljudi prosiš, naj dom prepustijo res tistim odvrženim in nerečnim revežem ki jih je polno po grmovjih, kleteh, škatlah …. ?
– Ali da jih opozoriš na to, ne blefiraš in zavijaš v celofon resnice, kaj se zgodi z vsemi tistimi več kot 90 % neoddanimi in v enem letu skotenimi mladiči?
To zame namreč ni nesramnost – to je realnost.
Bom pojasnila – če bom znala 🙁
Yo se sprašuje, zakaj ni odziva na njeno prošnjo – morda zato, ker smo nekateri naveličani njenih nesramnih odzivov. In še nekaterih drugih, ki ne znajo/te drugega kot napadati.
Kadarkoli se pojavi tema, ki vam ni pogodu, udri po siromaku – danes andreja, malo nazaj zvezdana … in še in še in še!
Malo je ljudi, ki nastavijo drugo lice.
Ja Biba pa kaj je s tabo?!?
Kdo pa bere te posebne teme, ki so namenjene osveščanju???
DZZŽ Ljubljana lepi plakate, nalepke, vodi brezplačne delavnice…po vsej Sloveniji. Ljudje se niti ne ustavijo, da bi plakat ali nalepko prebrali, le trgajo dol, ker jim je dolgčas.
Poleg tega je ogromno forumov, ki imajo odprte posebne teme, ki so namenjene prav temu, pa je bore malo zanimanja zanje.
Sploh ne veš, kako me pogreje, ko vidim teme, podobne tej-pa ne zaradi prvega sporočila, temveč zaradi celotnega dogajanja. Se mi zdi čisto prav, da se pove, kaj je prav in kaj ne. Ne razumem pa ljudi, kot si ti.
Namen Simone, Yo, aussie, mene…ni v provociranju, temveč v osveščanju. Če bi andreja brala teme, v katerih piše kaj in kako, mladičkov ne bi imeli!!!
Ne pa, da ima sedaj še polovico Slovenije v začasni oskrbi mladičke, ki so bili najdeni na cesti, v vrečkah, smetnjakih…
Pa človek še ne reče, če bi kastracija/sterilizacija stala ogromno denarja, bila nevarna za mačko… Pa ni tako!!! Verjemi mi, veliko bolj kot po sterilizaciji, se mačka muči, če ima non stop mlade in jo izčrpavajo.
Doma imam 2 samca in sta kljub temu, da ne bi imela mladičev, kastrirana. Zakaj? Ker ne mislim zgubljat živcev, ko ju po cel teden ne bi bilo doma (ko se mačke ženijo, je noro), ker je kastracija na nek način zagotovilo, da maček ne bo dobil AIDSa (za vse ostalo sta cepljena) in ja, tudi zato, ker se zavedam problematike mačjih mladičev, tako da moja mačka ne bosta imela nič s tem.
Maja
verjamem, da te pogreje ampak zavedati se moraš, da je ta forum odprtega tipa in nekateri stopijo vanj samo zato, da bi odali svoje muce. zato tudi verjamem, da ne prebirajo starejših tem in so popolnoma neosveščeni glede kaosa, ki vlada v mačjem svetu, ampak z takimi napadi se človek, ki želi odati svoje muce, samo umakne iz tega foruma, kje pa potem pristanejo pa je vprašanje.
Daj povej mi po pravici, kaj misliš ,ali ni bolje, da jih odajo sami, kot pa da pristanejo na cesti.
Sem pa pregledala, ta forum skoraj v celoti in nikjer nisem zasledila nobene teme o ozaveščanju ljudi na temo kastracija ali steri. muc, nasprotno veliko tem , v kateri se lastniki trudijo odati svoje živali pa naj si bo pes ali muca zvenijo kot vojno polje iz katerega se je glavni igralec umaknil.
Tudi jaz imam dva posvojena muca, pa zaradi tega še ne obsojam človeške nevednosti.
In na koncu, poglej sama, kdo je še ostal v tej temi, glavnega igralca, že davno ni več, pa ravno njemu naj bi bili namenjeni ti posti.
Kljub temu, da je andreja meddrugim tudi dobila nasvet, da naj muce ne oddaja pred 3. mesecom starosti, se je zopet odlocila za “pametno” potezo in jih oddala veliko prezgodaj. Me prav zanima, kdo je te mladice dobil v roke, me prav zanima, ce je mama testirana za macjo levkozo, in me prav zanima, ce se je andreja z bodocimi lastniki zmenila za sterilizacijo in kastracijo in ce so bili mladici ocisceni zajedalcev…. Zanima me tudi ce bo andreja ostala v stiku in preverjala kako je z mladici. Bi si upala trditi, da je na vse to odgovor negativen. Res bravo za tako nespametno ravnanje. Nasrkali pa bodo itak spet nedolzni mladici.Ah….
Hja, očitno je lažje oddati načrtno pridelano leglo kot najdenčke… Skratka, preprost recept za oddajo – recite, da imate leglo, pa bodo kar prileteli. Meni se tale enačba nekako ne izide.
Andreja bo svojo mačko sterilizirala, je napisala, upam, da ima ostale mačkončke in mačkonke tudi porihtane in da je zaključila s filanjem mladičkov. Zelo pa dvomim, da je našla lastnike, ki bodo poskrbeli, da ne bo nadaljnjega razploda. V enem dnevu najti štiri takšne primerke se mi zdi rahlo utopično.
Glede ozaveščanja – ljudje se težave enostavno ne zavedajo, pojma nimajo, koliko psov in mačk išče nov dom, sploh ne razmišljajo. Meni je zadnjič en kolega rekel, naj javim, ko bomo imeli leglo, ker bi takoj vzel eno psičko od naše. In bil kar presenečen, ko sem mu povedala, da je sterilizirana. Pa tako je lepa… Sem mu razložila, kako je z zadevo, in je rekel, da nikoli ni razmišljal na takšen način, ampak da imam v bistvu prav. No, skratka, njegov naslednji pes bo iz zavetišča.
mama je bila testirana za levkozo, mladički so bili skoteni 27.aprila, torej so stari 11 tednov (pri pisanju je prišlo do tipkarske napake, izpadla je vejica in 5 – torej so stari več kot 2,5 meseca), 2 sta bila oddana veterinarski družini, eden pa znancem, četrtega bomo odbdržali doma, ker nam j ebilo vsem težko, ko so odhajali. Mladiči so bili razbolhani (stronghold) in razglistani (pratel) pred enim mesecem.
S svojo agresijo ste naredili najslabšo možno reklamo zase in najboljšo za oddajo mladičev, z izjemo nekterih razumnih dopisovalcev, ki se jim zahvaljujem za umirjanje razgretih glav.
Morda pa je vaš pristop k oddaji mladičev napačen – ljudje so siti srceprajočih pritožb in pedagoških kazalcev, želijo ljubeznivo žival, ne pa tragičnih zgodb. Svet ni le črnobel…
Veliko sreče vam želim. Zahvalil bi se še vsem tistim, ki so umirjeno reagirali na vaše sovraštvo.
Svet ni le črnobel… —-> Andreja, na žalost, v takih primerih je! Trenutno smo totalno “zafilani” z “najlepšimi, najbolj pridnimi, najbolj igrivimi, najbolj zaželjenimi, oh in ah…” mucki vseh barv in starosti (predvsem pa “tamalih”). In ne vem več, kam naj jih damo, oz. komu naj jih “poturimo”. Nekajkrat na dan dobimo klic ali mail: ob cesti našli mucko, v smetnjaku mačji mladički, klic o zavrženem leglu,…. daj kliči tega, pa tistega, pa daj oglas, pa daj na radio,…. Poleg tega, da je zraven še neskončno število kužkov, ki si želijo v nov dom. Pa prijave o mučenju, pa zanemarjanju….. Včasih si grem prav na živce, ker skoraj barantam in težim s temi ubogimi živalcami, če bi jih kdo vzel vsaj začasno. One pa le nemo gledajo, ko jih “prestavljamo” iz enega doma v drugega.
Ja, kaj nam ostane drugega, kot da se nam ob takih namerno sproduciranih leglih strena!?
andreja, misliš, da smo neumni, ali kaj???
Očitno smo vsi, ki ddajamo muce po par mesecev totalno nesposobni, saj si jih ti zelo hitro oddala.
Mah, saj je vseeno. Najbrž kriteriji pri oddaji niso bili tako strogi (če si jih zares oddala oz. se pač umaknila s foruma)-mi pač ni vseeno, kje bo maček končal čez par mesecev. Ne boš verjela, tudi najboljšemu prijatelju lahko mucka povoti avto!!!
Biba, nikjer nisem napisala, da so teme na tem forumu-informacije so drugje-tu še nisem zasledila veliko uporabnega.
Andreja,
pa vi še vedno mislite, da ne delate nič narobe? Spremljam temo že od samega začetka, preveč besed je padlo, se strinjam, ampak vseeno, ne vem, ali ste slepi ali kakšno težavo imate??? Vsi ti, ki so vas v tej temi kritizirali, imajo najbrž doma polno s cest in smetnjakov pobranih mačjih mladičev, vi pa prav z vrtčevskim entuziazmom razglašate, da je vaša ljubka mačka skotila 4 mladiče. Mogoče pa bi se kdo od posvojiteljev vaših mačjih mladičev drugače odpravil po mucka v Gmajnice, kjer jih imajo 100!!!, ne pa da vas rešujejo na ta način.
Upam, da boste sedaj končno sterilizirali vašo mačko in ne boste več delali škode vsem zavrženim muckom,ki veliko bolj potrebujejo nov dom, kot pa vi dva in pol meseca slinjenja okrog štirih luštnih malih kepic.
polona2
dobro nekoga, ki ima doma muce pobrane s ceste ali smetnjaka, še razumem, da včasih izgubi živce(čeprav ne odobravam, kajti za tako poslanstvo so se odločile same in ni jih nobeden silil , da dajo začasen dom mucam, ampak vsaka čast jim, jaz sem raje posvojila dva muca in zaenkrat zaklučila z dobrotništvom), tebe pa ne morem, da si napisala tako žaljiv post, če želiš pomagat pojdi in posvoji kakšnega muca, ravno od teh deklet ali iz Gmajnic, kot si omenila že sama in šele potem očitaj nekomu, da je slep in da ima težavo.
Žaljiv post??? Hm….
Polona je napisala točno tako, kot je! In ona (+ še nekaj “bojevnic”) je ena izmed skupinice iz Gorenjske, v kateri “migamo”, kolikor se le da, da živalice ne bi ostale na cesti! Poleg zavetiških živali pomagamo tudi pri oddaji “namerno” (neodgovorno!) sproduciranih legel. Tako, da stavek “naj gre in posvoji kakšnega izmed njih” ni ravno na mestu!!!
Mene pa samo zanima, kaj naj bi Andreja po vaše ( polona2,aussie,simona…) naredila s temi štirimi mucki ?????????
Muca, na žalost, še ni sterilizirana, mladički so tu….kaj naj sedaj naredi po vašem mnenju ?!? Jih da raje v smetnjak, da jih bo kdo našel in potem bodo imeli pravico do skrbnih lastnikov in novega doma ?!? Ker če vas poslušaš, bog ne daj, da kdo posvoji mladička iz domačega legla, čeprav s tem prav tako pomaga ! Ali naj, kot sem že napisal, raje počaka, da bodo ti mucki postali žrtve ( čeprav ne namigujem, da bi Andreja kaj takšnega storila ), pristali v zavetišču in potem imajo pravico do doma ?!? Res me samo to zanima, kaj naj bi Andreja naredila SEDAJ s temi mucki. Ker da bo dala muco sterilizirat, je napisala že sama, takoj v prvem postu. Se pravi, bo pravilno ravnala. Mucki pa so pač prišli na svet in je vsaj toliko odgovorna, da jim je poiskala nove domove. Raje se spravljajte na tiste, zaradi katerih imate ve toliko dela.
Vem,da veliko pomagate na tem področju in se trudite, svaka čast, in tudi razumem, kaj hočete doseči, mislim pa, da se to da narediti na mnogo bolj prijazen način. Pa mogoče ste malo krivične do teh štirih muckov.