oddam 4 mačje mladičke
če napišem
štiri muce iščejo nov dom, in ne me takoj napast, niso moje ampak jim nudim le začasen dom, ker sem jih našla na cesti brez mamice muce.
Stare so približno dva maseca, ena je črna, dve sta tigrasti, eded mačkon pa črno bel.
Res so zelo lepe in igrive, za njih iščem primeren dom.
No, kaj bi pomislila v tem primeru?
Je tole morda odgovorno (kopiram iz oglasne deske http://zoo.doget.si/oglasi/podarim.asp)
—————–
Podarim mucke(stari 2-3dni). Sedaj seveda še pijejo materino mleko, ampak če ne bo nobenega klica na to številko jih bomo morali dati stran. To si jaz sicer ne želim, ampak sosedje se pritožujejo zaradi prevelikega števila živali. Kraj:Gorenjska
——————
Jaz sem eno naivno bitje, ki še vedno verjame v poštenost.
Sama oddajam 4 črne mačkone (iz 3 različnih legel), doma imam 2 mačka, ki pa sta samca-kastrirana (tako da mucki ne morejo biti od nobenega). Mucke oddajam preko DZZŽ, nudim jim začasen dom.
Je pa zares najbolj grozno to, da ljudje lažejo, ker vedo, da je njihovo početje napačno in bi bilo v primeru, da bi povedali resnico, obsojano.
Če veš, da je na cesti ogromno mačk, ki iščejo nove domove, poleg tega tudi kotitev ni ravno piknik za mamo muco…pa imaš doma mačko, ki ni sterilizirana, ima leglo in jih oddajaš s pretvezo, da so najdenčki….
Ne vem no-to se mi zdi bolj podlo od oglasa v smislu naša muca je mamica.
Morda ste nekateri res krasni do živalji, ampak odnosa do ljudi pa (vsaj po pisanju sodeč) nimate ravno najboljšega. In tudi to se … sčasoma … povrne!
Objavim neko temo … sem vse, samo človek ne … potem pa od mene pričakujete pomoč? Ne, hvala.
Sprašujem se, zakaj npr. na mojpes ni tako žolčnih debat – pa ne morda zato ker Jana ne dovoljuje tako nizkega nivoja komuniciranja?
Zakaj je tako strahotno boleče, če ljudje opozarjajo na posledice takih (nepremišljenih) odločitev in egoizma?
—
avesqua* ..
Objavim neko temo … sem vse, samo človek ne … potem pa od mene pričakujete pomoč? Ne, hvala.
Lahko prosim malce bolj natančno razložiš, kaj si hotela s tem povedati?
—-
Sprašujem se, zakaj npr. na mojpes ni tako žolčnih debat – pa ne morda zato ker Jana ne dovoljuje tako nizkega nivoja komuniciranja?
Tudi na MPN so precej žolčne debate ravno pri takih temah, ker se Jana, še kako dobro zaveda posledic takih odločitev.
OK, res bi lahko kakšno stvar kdo napisal malo bolj v celofan zavito, ampak bistvo ostaja: zakaj pri bogu bi nekdo namerno in načrtno razmnoževal mačke, ki se jih na stotine preganja po vseh mestih in vaseh?
Andreja, zelo zelo v redu si naredila, da si posvojila šest najdenčkov, ampak s temi štirimi novimi prišleki si, če malce računamo, pomagala le dvema, in če bo od teh tvojih mladičkov samo eden imel leglo, si naredilo bistveno večjo škodo kot korist in bi bilo boljše, če bi prvotnih šest brezdomčkov pustila pri miru.
In noben še tako rodovniški in vrhunski pes ali maček na svetu ni tako lep, da človeštvo ne bi zmoglo preživeti brez njegovega potomstva.