Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina NUJNO-uhajanje urina pri psu

NUJNO-uhajanje urina pri psu

Pozdravljeni

Sem nova na tem forumu. Moj bokser ima podobne tezave, kot nekateri iz med vasih. Star je 9 mesecev in mu urin uhaja ze od 5 meseca starosti. Urin mu uhaja samo ponoci ( velike luzice), cez dan pa po kapljicah-odvisno od dneva, vcasih ja, vcasih ne. Bili smo ze na dostih pregledih in niso nic odkrili. Naredili so pregled urina, UZ mehurja in ledvic, rendgen hrbtenice, in pokazalo je, da je vse ok. Trenutno sva na terapiji z propalinom ze mesec dni in ni opaziti nobenega izboljsanja. Ta problem se je pojavil, ko je pes zacel z oznacevanjem. Nekateri so mi rekli, da gre samo za prehodno obdobje in da se bo izboljsalo. Ce pa se stanje ne bo izboljsalo do 1 leta, bodo se pregledali, ce se sfinktra pripenjata na mehur.

Ne vem vec, kako mu naj se pomagam:/

Lp

Jaz imam 11 let staro psičko pasme koder. Imela je velike probleme z inkontinenco. Peljala sem jo k veterinarju in je dobila kapljice, ki pa ji žal niso odgovarjale, saj je dobila pospešeno dihanje in bila je zelo nemirna. Zato sem morala to ukinit. Brala pa sem, da pomagajo bučna semena. In sem posklusila. Med hrano ji zmešam žličko mletega bučnega semena in to je bil čudež. Psička sedaj nima nobenih problemov več. Učinek je bil viden že po enem tednu. Semena ji dajem vsak dan, saj poleg tega, da zdravi inkontinenco, semena vsebujejo veliko proteinov, E vitamina, Omega 3 in minerale. Puskusite. lp

In prav to bom napisala. Če bi vedela, je ne bi dala sterilizirati. Pika! Ni kaj dodati! Ti lahko pametuješ, ker se to ni zgodilo tvoji psici, ko se ji bo, boš takrat povedala kako še zagovarjaš sterilizacijo.
Aja, ti kar določiš zakaj bodo umrle nesterilizirane psice?? Si ti bog ali kaj, da vse veš???
Samo eno vprašanje, vem, da nisi psica, pa vseeno, si sterilizirana, ker nesteriliziranim ženskam tudi preti ogromno smrtonosnih bolezni?!

Pozdravljeni.
Zanima me ce ima kdo izkusne z propalin sirupom in sice ce je kdo od zacetka dajal manjso mero od predpisane in ce je bilo kaj ucinka?

@Korldolenc:
Izkušenj s Propalinom imam veliko, naša psička ga uživa že 7 let. Ko sem ji ga začel dajati, sem prvih nekaj tednov (morda 2 meseca) dajal predpisano dozo, nato pa sem jo počasi zmanjševal do polovične. To je zadostovalo nekaj let, ko sem enkrat vmes popolnoma prenehal (pred 4 leti), pa se je inkontinenca takoj pojavila, zato sem ji ponovno dajal polno količino in jo postopoma zmanjševal. Tako je šlo do predlani, ko ji tudi polna količina ni več pomagala v celoti.
Rešitev je bila v nabavi Incurin tablet, sedaj je že dobro leto vse v redu. Kljub Incurin-u, ji tretjinsko količino Propalina še vedno dajem, ko sem poskušal ukiniti tudi to, spet ni bilo v redu.

In še zanimivost, ki bo morda komu koristila, ali pa bo povedal svoje mnenje: po besedah prijaznih farmacevtk v Avstriji, je zdravilo Ovestin, sicer namenjeno ljudem, predvsem ženskim težavam, popolnoma enako, kakor Incurin, le da je to v Avstriji v prosti prodaji in trikrat cenejše od Incurina. Kljub temu, da sem eno škatlico že nabavil, pa še nisem poskušal z uporabo.

Upam, da sem kaj pomagal.

Hvala za odgovor
Kje se da dobit incurin tablete…

Dorwestove tabletke Mixed Vegetable Tablets for Dogs and Cats znajo zelo pomagati ali celo povsem odpraviti to težavo. Še boljše pa jih je kombinirati z Garlic & Fenugreek tablets. Pa še drage niso.

Se opravičujem za pozen odgovor!

Jaz dobim Incurin v Avstriji, vendar tudi tam želijo imeti recept veterinarja (lahko slovenskega)
Večinoma lekarne tega nimajo na zalogi, zato jih kakšen dan prej pokličem.
Ovestin pa je brez recepta, vendar zanj ne morem trditi da bo v redu, kljub enakim sestavinam, obliki in velikosti, je namenjen za ljudi.

LP

Moja 11-letna psička ima precej podobne težave, nekaj časa vmes mir, nekaj dni lulanja v stanovanju na plenično podlogo oz kapljanja oz lužic pa spet mir (sedaj je bil mesec dni) pa spet …

siva je že lep čas, drugače pa pravi veterinar da je v super formi, vse ok, dlaka, mišičasta, oči, smrček, vse kar se da pri psu pogledat brez rentgena, mr,…vse je super

tako da ne verjamem da bi bila lahko kaka infekcija..pri okužbah vmes verjetno ni vmes miru..ali pač…

kako zgleda to pri veterinarju..ji vzamejo urin da vidijo če je kaka okužba sečil? kako? ji vzamejo kri? mi lahko malo opišete kako to vse skupaj poteka pri veterinarju…

Dogovori se z veterinarjem glede pregledov. Urin načeloma prineseš sama, ga pač “uloviš”, če je to možno, s tem, da si zmenjena, kdaj, da je čimprej potem oddan v testiranje. V kolikor ne gre, ga odvzamejo v ambulanti, samo to je bistveno bolj zoprno.

New Report

Close