Ooo, ČESITAM! BRAVO!
Super, samo tako naprej, čez pol leta boš pod 75kg! 🙂
Jaz se vrtim okoli 73, malo gor malo dol, zaenkrat sem zadovoljna, da mi ne skače za kilo dve gor, dol bo pa že še šlo.
Rekreacija je v glavnem fizično delo, kamor se da peš, grem peš, danes in jutri bom na tem področju malo popravila vtis tega tedna.
Punce moje, dolžna sem vam opravičilo, ker sem tako “dramatično odšla”. Nisem niti brala odzivov in kako se je moj zapis bral. Pred kratkim pa me je presenetil zaskrbljen SMS ene od forumašic, ki se je ustrašila, da se mi je kaj zgodilo. Ni bilo tako hudo, je pa res, da nisem bila (oziroma še vedno nisem) v najboljši koži. Forum mi v tistem času ni prav pomagal, bolj me je dodatno spravljal v slabo voljo, ker je bil odziv slab. Nič narobe s tem, ampak v tistem obdobju, ko sem bila ranljiva, meni res ni pomagalo. Prvi alt, mislim, da imaš delno tudi ti prav ;-).
Glede izgube gre za živalske prijatelje in bolezni med človeškimi prijatelji, pa še en kup malih težkih stvari…se pač nabere.
Ne bom zdaj brala za nazaj, ampak obljubim, da se vrnem. Ko se malo prediham in postavim stvari na pravo mesto… Hvala ker ste in borite se naprej. Bi rada prebrala zgodbe o uspehu, ko pridem nazaj 😉
Štefka, moje (oziroma naše) leto je do zdaj zaznamovano z izgubami, začelo se je februarja in še ne bo konec. Prav tako kot pri tebi, živalski prijateljčki, sorodniki, prijatelji v težkih situacijah, katerim skušaš stati ob strani kolikor lahko, na vse to pa še izguba meni ene najbližjih oseb, povsem nepričakovano…Podobno leto je bilo pri nas skoraj desetletje nazaj, preživela sem takrat, preživela bom tudi zdaj!
Nimaš kaj, to je popolnoma življenjsko in ne glede na to, kako težko nam je, moramo predelati in sprejeti.
Pri nas se z izgubami prepletajo tudi pridobitve, novosti, kakor eni odhajajo, novi prihajajo, bratranec je umrl februarja, aprila se mu je rodila vnukinja… Drugi bratranec, ki se je skupaj z ženo leta in leta boril z neplodnostjo, je letos dobil deklico…
Rojstva in smrti, letos se nam je vse prepletlo in ko stopiš korak nazaj, da pogledaš celotno sliko, se zaveš svoje majhnosti in nepomembnosti ter samega življenja, ki se dogaja, ne glede na tebe…
Edino, kar lahko narediš, je da predelaš, sprejmeš in najdeš svoj mir.
Glede predelovanja dogodkov in čustev, stresa, stiske in bolečine, lahko povem, da je meni zelo pomagal Baldrijan XXL s podaljšanim sproščanjem, boli še vedno, a vsaj dihaš lahko. Nisem ga jemala redno, samo ko je bila kriza.
Zdaj jemljem kakih 10 dni tudi magnezij z nekmi dodatnimi vitamini, prvi teden nisem opazila nekih sprememb, zdaj pa se mi zdi, da pomaga, baldrijana ne jemljem več, a se počutim dokaj ok, predelam čustva, ko me oblijejo, glava dela zadovoljivo, koncentracija se vrača.
Štefka, če ti bo stiska prevelika, zelo priporočam oboje. Dejstvo je, da čustva moraš sam predelati, a če ti vsaj pri funkcionalnosti telesa lahko kaj pomaga, mislim da je bolje poseči po pomoči v taki obliki, kakor pa se boriti sam, ker se vse skupaj zna konkretno zavleči…
Ko smo že pri izgubah, naj se vam vsem skupaj ponožijo izgube kil! To je edino področje, kjer je izguba dobrodošla! Na vseh ostalih področjih vam želim same pridobitve!
(zabetonirala sem se na 73, ne gor, ne dol, ampak bo, enkrat se bo moralo premaknit…)
Punce, en vroč pozdrav! Mi pa v bajti, zaradi res hudih vodenih koz. O mati moja, a je to možno. Še zdravnica se je začudila. Grozni dnevi so za nami, zdaj je stanje obvladljivo. Otok odziven,..
Pa dobro leto star.
Jaz nisem podlegla stresu. V bistvu sem se na isti teži. Danes 86kg,..Zdravnik me je vprašal na zdravniškem, kako sem shujšala.
Zadnjič je znanka pozdravila mojega moža, mene pa sploh ni prepoznala, je mislila da ima drugo..
Večerje so lahke, brez kruha, ..
Zdaj gre samo dol, brez pretiranega truda.
Štefka pozdravljena! Tako je pač bilo. Vsi imamo težke situacije,..
Mi smo s teboj!
Punce zdravo!
Sem se sestavila, kolikor toliko. In grem naprej. Nekaj dni sem že na mojem “strogem” režimu. Kar pomeni predvsem brez kruha in sladkarij in čimmanj ostalih enostavnih OH. Ne vem, zakaj sem tako odlašala se spravit nazaj v tak način prehranjevanja. Ko pa mi taaaaako paše na tak način jesti. Ne omejujem se (še) glede količin, tako da jem kar veliko in ne kompliciram glede maščob in beljakovin.
Počutje je takoj boljše.
Prav jezi me, kako zviti in mamljivi so ti OH. Kadar jih jem preveč, bi jih jedla kar cel dan in nimam meje. Če se uspem zdržat pri minimumu, potem sploh nimam neke hude želje po njih. Saj to sem že enkrat “ugotovila”, ampak me je na žalost spet potegnilo v OH nebesa 😁😁.
Predno sem štartala, sem se stehtala, 82 kg mi je namerila tehtnica, torej +3. Računam, da je nekaj vode, torej bi se moral en teden brez OH poznati. Prvič ko sem to počela, je bilo v 1 tednu – 2kg.
Sam hvalim se, nekje si se spraševala, če je možno, da OH veže vodo.. Seveda!
Torej računam, da bom po 1 tednu na samo +1 od mojega zadnjega tehtanja. Kar je super! Potem pa naprej, brez prevelike škode in z nekaj izkušnjami več.
Punce, vidim, da ste vse na dopustu. Vas bom počakala in bova s “sam hvalim se” pisale, da boste imele kaj prebrati, ko pridete nazaj. Upam, da mi ne zamerite odklopa, res sem ga rabila… In vas istočasno pogrešala..
Tudi jaz sem tu. Nekako se držim prehrane, vendar me rešuje gibanje.
Sem na isti teži, da ne gre gor, to je važno.
Končno je moj čas tu. Sezona domače zelenjave! Zdaj imamo idealno priložnost zamenjat krompir za bučke.
Drugače se pa držim stran od sladkarij,..
Se že veselim dopusta, da dobim malo barve,..in da se nakopam.
Me prav zanima kakšno bo počutje v kopalkah, saj mi je bil daleč največji stres biti v kopalkah pred ljudmi, po vrhu vsega še grozne težave s kožo, tako da sem kot pubertetnica..
Lp
Še vedno na 73 😀 😀 😀
Počasi se zdaj vračam na svojo prehrano, nazaj na tisto, kar sem jedla, na ure obrokov in podobno, ker zdaj sem dva meseca sicer kalorično jedla ok, ampak vsebinsko in terminsko pa “kr neki”.
Mogoče spravim kilo dol do dopusta (še 10 dni), ker tam bom sigurno nabila 2 kili gor!
Drugače pri nas še vedno traja leto pretresov, čez vikend se je pojavil še en nov, ampak na srečo samo pretres, nič tragičnega, samo klinc, ko mi bo spet stvar vzela kar nekaj časa in živcev!
Jasno mi je, da pride tak čas v življenju, ko se nakopičijo vsi hudiči naenkrat, upam le, da jih ne bo kaj dosti več, kot jih je že…
Poleg vsega se me loteva še neka viroza, vitaminčke sem popapala, a očitno ne dovolj, po vseh stresih in pretresih, je moj imunski sistem še dolgo zdržal in če se rešim samo s prehladom, bo super.
Štefka, samo glavo moraš spravit v red, najhuje pri vsem je, da ko te zadanejo taki in drugačni hudiči, ti koncentracija pade na nulo in ko glava ne dela, ne dela nič. Me veseli, da si se spravila k sebi, bo že šlo počasi naprej.
Doječa, dobro si me spomnila na kopalke! Moram si kupit vsaj ene, ker od prej imam samo bikinke s trakci, ki so bile na 35 letnici mogoče še fajn, a na 45 letnici zagotovo niso!
Evo, jaz pridna.
Ja sam hvalim se, “samo” glavo moram poštimat 😁😁. A ni to tisto najhujše? Sicer se mi zdi, da sem naredila že ogromno v tej smeri, ampak ja. Še vedno klecnem. Manj, ampak klecnem. 2 leti nazaj, bi se v taki situaciji vrnila na začetno težo, plus še kak kg zraven.
Trenutno sem še pol kile do začetne točke, ki sem jo imela v planu do konca tedna. Torej – 1,5 v slabem tednu. Voda gre.. Super.
Doječa super, da si tukaj. Očitno smo vse pred dopustom, tudi jaz komaj čakam. Upam, da me ne bo spet kam zaneslo..
Sam hvalim se naj se ti čimprej umirijo stresi. Sicer saj je res tako, da je vedno nekaj. Samo je treba tudi živeti vmes, dan po dan. In biti ok, kolikor se pač da.
Kopalke.. Jst sem letos pridobila dvoje noče. Podarjene. Sploh pa sem ugotovila, da se vsako leto manj sekiram. Mojim otrokom je vseeno, možu je tudi ok. Za ostale me pa briga. Jaz sem si ok. Vedno je lahko bolje.. Lahko je pa tudi slabše 😂😂
Glava…
Veš kako gre to, je težko in gre grozno počasi, ko začneš, a čim večkrat ponoviš, gre vsakič lažje in rezultati se poznajo!
Evo, sama praviš, par let nazaj bi naredila povsem drugače, kot si zdaj n čez par let boš delala spet povsem drugače, kot delaš zdaj, lažje in hitreje. Rezultati se poznajo!
Dopust pa komaj čakam! Vseeno mi je, če bo sanjski in nepozaben ali ne, smo da se umaknem malo iz tega mojega sveta in dam glavo na off, kolikor se bo le dalo!
Sicer imam malo slabo vest, ker ne bom dokončala, kar sem si zadala, da uredim do dopusta, a so se mi vmes nalagala še nova in nova bremena, tako da dejansko nisem uspela podela vsega na vseh koncih, upam le, da bom slabo vest odložila nekje na avtocesti do Splita in jo potem pobrala nazaj grede domov.
tehtnica se je premaknila na 72,6kg!
Sem zadovoljna, a glede na to, da je več kot en mesec vzrajala na 73 in še malo, sem pričakovala večje veselje ob premiku navzdol.
Evo, prvi cilj dosežen. -2 kg po enem tednu strogega “low carb” tedna. No, niti nbi bil tako strog. Včeraj dokončala sinovo kepico sladoleda v kornetu. In občasno jedla beljakovinski kruh. Ampak vseeno očitno dovolj, da je šla voda ven.
Zdaj pa zares naprej. Sem na 80,1 kg. Pred dopustom 🙂
Tudi jaz bom odlagala stvari na poti do Splita. Ampak verjetno že precej prej. Težav z odklapljanjem ponavadi nimam. Že po pol ure vožnje pozabim, kaj sploh sem po poklicu :-))))
Bravo, čestitam!
Jaz na dopustu in potovanjih vedno dobim kilo ali dve, kar gre potem doma v enem tednu dol, ne vem zakaj, ker kar pazim, kaj jem.
72,6 in upam, da v naslednjem tednu sklatim še kilo, da se ne bom vrnia z dopusta s 75!
Služba mene nič ne sekira, imam pa privat stvari kar nekaj za rešit in najbolj me jezi, ker za nekatere sploh ne vem, s katerega konca naj se jih lotim in potem stojijo tam in delajo gužvo, medtem ko rešujem neke nove zadeve, ki so padle z neba in so alarmantne. Najhuje, ker nič od vsega ni posledica nekih mojih dejanj in nisem imela nobenega vpliva na njih! Bo že.
Upam, da mi na dopustu malo prepiha glavo, da bom potem septembra hitreje vse pospravila.
Danes grem kupit kopalke!
In modrc! Mislim, da so se mi prsi končno malo zmanjšale :)))
Super punce za izgubljene kilograme in dekagrame!! Zelo pridne!!
Jaz sem danes zjutraj bila na 86,1kg.
Sem pa mislila, da bo več, saj se nisem ravno dobro počutila.. Napihnjena in prebava bolj slaba.
Zdaj grem naprej.. 85ko bi rada videla.
Za novo leto na 80kg. V oblekci. To sem lani fantazirala. Morda se uresniči.
Lep vikend.
Doječa, bravo tudi tebi, odlično ti gre. 80 do NL bo mala malica zate. Sicer če se prav spomnim sta tako tu, kot sam hvalim se kar visoke, tako da bosta na normalni teži prej kot jaz.. Sam hvalim se, ti si pomoje za, a ne? Do kam pa misliš it?
Jst sem na “normalni” pri 72 se mi zdi.
Sam hvalim se, midve bi se znale na kakem otoku srečat, a ne? 😂😂
Mi smo že bliz meje. Kako je s kopalkami? Jaz se nič ne veselim zmanjševanja prsi.. 🙈.
Jst upam, da se moje punce kaj hitro oglasijo. Prvi alt, maia, Matruška, kje ste? Dopostujete ali odklapljate? Saj paše malo, priznam, ampak zdaj spet paše bit nazaj, tako da hitro pridite.
Joj, koliko napak. Imam autocorrect na telefonu in kr po svoje nekaj zlaga… Popravljena verzija:
Doječa, bravo tudi tebi, odlično ti gre. 80 do NL bo mala malica zate. Sicer če se prav spomnim sta tako ti, kot sam hvalim se kar visoke, tako da bosta na normalni teži prej kot jaz.. Sam hvalim se, ti si pomoje že, a ne? Do kam pa misliš it?
Jst sem na “normalni” pri 72 se mi zdi.
Sam hvalim se, midve bi se znale na kakem otoku srečat, a ne? 😂😂
Mi smo že bliz meje. Kako je s kopalkami? Jaz se pa nič ne veselim zmanjševanja prsi.. 🙈.
Jst upam, da se moje punce kaj hitro oglasijo. Prvi alt, maia, Matruška, kje ste? Dopostujete ali odklapljate? Saj paše malo, priznam, ampak zdaj spet paše bit nazaj, tako da hitro pridite.
Ja, sem visoka, sem na normalni teži že kar nekaj časa in imam lep luft v kilogramih do “nenormalne” teže, bi pa rada spustila pod 70, tam na varnih 67-68kg.
Ostalo mi je nekaj na zadnji plati, na trebuhu (to so ta hudičeva 40ta, ko trebuh začne rast iz nič!) in nekaj v prsih, samo za prsa se zdaj sprašujem, če si res želim, da jih še malo pobere, ker če jih, jih bom morala v rolado zvijat za v modrc…
Kopalke kupila! Rdeče! :)))
Pa še ene roza-sive.
75D! Sem nekako stlačila notri joške, ampak po moje je malo bolj ohlapna košarica, ker stari modrci 75D mi niso prav.
Na otok pičimo naslednji vikend, Hvar, meni najlepši Jadranski otok. Komaj čakam! Če se srečava, častiš kavo, jaz pa sladoled! 😉