Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Očitno je tudi zame prišel čas izgub :-/ Tale forum je na žalost le ena izmed njih…žalostna do konca. Ampak očitno je že prav tako, so prišli drugačni časi, drugi akterji, drugačne energije.
Vse dobro vsaki izmed vas…pogrešala vas bom.

Ej, dejansko sem polulala skoraj 2kg! V nedeljo popoldan sem hodila vsake pol ure lulat in to konkretno, potem pa še dva dni malo več kot običajno! Se mi dogaja da malo šparam vodo in potem odvedem, ampak takole na polno pa še ne.
Zdaj se vrtim okoli 73, malo manj, malo več, ampak bo že še šlo dol.
OH mogoče zadržujejo vodo v telesu? Ve kdo kaj o tem?

Glede famoznih 75kg, ljudje delamo napako, da ko smo na vmesnem cilju, se sprostimo, smo hepi in pozabimo, da imamo glavni cilj, ampak se prepustimo veselju nad tem vmesnim ciljem in sami sebe trepljamo po ramenih, češ, kako super smo (saj smo res super, samo pot še ni končana!)… Potem se pa spozabimo in namesto, da gremo naprej, nas odnese nazaj.
Ne vem, če je tudi pri tebi tako, ampak je to povsem običajna stvar pri vsakemu od nas, žal.

Mogoče se poskusiš malo razumsko skontrolirat, samo sebe pohvališ in si vesela, ko dosežeš 75kg, ampak vse to usmeriš v nov zagon, češ, če mi je uspelo teh 75, mi bo uspelo tudi 70, saj ni bilo tako težko, ni bila velika drama, itak gre le za malo kontrole pri hrani in 2 tenisa…
Morda na tak način prebiješ to mejo.
In ko jo enkrat prebiješ, spet išči moč in zagon v tem uspehu za naprej.

Ne vem, če ti kaj pomaga, mogoče tvoja težava tiči povsem drugje, a zase vem, da sem velikokrat odvisna od tega, v kaj prepričujem samo sebe in če znam samo sebe okrog prinest, da se prepričam, da razmišljam drugače, mi marsikaj uspe naredit.

Ženskice, hvala vam, ker ste in gremo skupaj naprej!

Saj si upravičena do dobrot, samo malo si jih moraš mejit 🙂

Ok, jaz si zapisujem in tehtam vse, planiram v naprej, ampak moj plan je, da si ne odvzamem veselja pri hrani in si vsak dan privoščim nekaj z užitkom, a omejeno.
Vsak dan ena dobrotica, katere se veselim in uživam v njej.

Mogoče si prestroga do sebe, ko ješ vse pridno do neba, potem te pa zmanjka.
Morda ti bo lažje, če se vsak dan nagradiš z eno malo dobrotico, ki si jo dejansko zaslužiš. Pri meni to deluje, ker nisem mazohist in nočem samo sebe na polno terorizirat s hrano, ampak si moram tudi kaj podarit.

Oh, ko bi se le pri gibanju začela bolj na polno terorizirat!
Zdaj, ko sem pisala vama z Matruško, sem dojela, da moram tudi samo sebe malo prevarat, da pojačam gibanje … Mogoče bi se lahko prepričala, da je vsakih izgubljenih 100kcal enako 20g čokolade! Bom začela delat na tem!

Štefka, zakaj slovo?
Spočij si malo, uredi svoje misli in občutke, pretehtaj energije in ko boš pripravljena, se vrni nazaj.
Mislim, da ti je ta forum dal ogromno in ti lahko še veliko da, se je škoda kar poslovit. V življenju se vse spreminja in tudi mi smo del sprememb, vedno pridejo neke nove energije, ki pretresejo naše stalnice in nas zmedejo, a ko se jih privadimo, gremo naprej.

Srečno Štefka in pridi nazaj, ko si malo oddahneš.

Sem si ga kupila!
Že leta in leta sem si ogledovala lep rdeč plašč,.. ker je bil drag kot žafrna, kil preveč sem ga vsako leto samo gledala.
Danes pa sem ga dobila na razprodaji in sem si ga kupila. Številka 40!!!
Kot da je čakal vsa leta name, da se spravim v red.
Tako sem vesela, da ne znam povedat.
Se mi zdi da je res ves trud poplačan!
Še vedno imam motivacijo, jem do sitega, vendar če se da brez kruha in ostalih OH.

Štefka jaz res upam, da izguba ni prehuda,..
Če govoriš o izgubi ljubljene osebe iskreno sožalje!!!!!!
Če je morda drugačna izguba poizkušaj najti pravo pot iz tega.
Hvala za pozdrave, hvala ti za tvoj čas ki si ga delila z nami, hvala za motivacijo, ki si mi jo vlivala.
Cenim to!!
Vsaka se nekako išče..
Naj ostane volja za naprej, saj nismo še na cilju.
Pozitivno naprej!!

Ne Štefka kam? 🙁 Tebe bom pa res pogrešala. Ti si motor te teme. 🙁 Upam, da te vsaj vsake toliko zamika in nas prideš malo pozdravit. Vse dobro ti želim!

Samhvalim se- sem tudi jaz polulala 1 kg 🙂 Malo bolje je že. Ostajam pa napihnjena. Lepo se držim stran od OHjev, Za mano je gibanje, zdaj moram pa še v vikend prenest to vzdušje.:)

Doječa dober filing ane!? Bravo, kar ponosno ga nosi!

Jaz vas tudi občasno berem.
Ampak kaj se lahko človeku zgodi, da se mora poslovit od foruma? To mi je vseeno malo čudno … Stefka?

Štefka, upam da izgube niso preboleče in da boš (si že) našla boljše energije. Pravzaprav si domišljam, da vem, za kaj gre pri tvojem slovesu (telenovele tudi meni niso blizu 😉 ) V vsakem primeru pa še enkrat kapo dol za tvoje dosežke, sploh v prvih mesecih tega leta.
Matruška in sam hvalim se, blagor vama, da z vodo izgubljata kgje. Naj vama uspeva še naprej.
Doječa, sicer zdajle res ni sezona za plašče, ampak tale ti pa zagotovo pristaja in je več kot zaslužen. Odličen nakup v vseh pogledih.
Jaz sem pogumno stopila na tehtnico, po dolgem času, in sem praktično tam, kot že celo leto – 72 kg, +/- 0,5 kg.

Bravo! Čestitke!

Točno vem, kako se počutiš!
Tako sem jaz gledala svoje plašče in jakne in hlače v omari, leta in leta! Ko sem jih končno oblekla, wooow, noro dober občutek!

A veš kaj, ta tvoj lepi rdeči plašč je ravno moja številka!
Ko ti bo prevelik, tu sem 😉

No, vidiš, lulanje deluje :))

Te dni sem guglala okoli OH in vode, dejansko OH zadržujejo vodo v telesu enako kot sol, tudi sladkor recimo veže vodo, glavni OH v moji prehrani so pa sladkarije.
Baje je s polnovrednimi OH malce drugače, sicer prav tako vežejo vodo, a ne v takih količinah, pa tudi manj jih poješ, ker so bolj hranilni=nasitni.
Ker nisem redni uživalec OH, sem tudi opazila, da po njih več pijem, podobno kot po slanih jedeh. Sklepam, da je res nekaj na tem.
Zanimivo mi je, da ne otekam, nimam natečenih gležnjev in podobnih delov telesa, ki radi otekajo, malce me sicer napihne, a stegna in zadnjica, ta se mi zdi, da se kar vidno povečajo in celulit na njih dobi kar luknje, nisem si merila obsega, a verjetno bi se poznalo tudi na cm.

Včeraj sem se basala z OH, danes +1kg. Torej me čaka spet lulanje.
Sreča edino, da sem glede ostale hrane bolj kot ne v minusu, čas je pa že, da te sladkarije saniram!

Slab teden se ne bi mogel končati slabše… Štefka, izmed vseh, ravno ti? Čeprav mi že tvoj predzadnji post ni bil všeč… Nekaj je manjkalo, tisto veseljevin energija, ki so nas vedno znova dvignili in nesli naprej. Ti veš zakaj si se tako odločila, na nas je, da tvojo odločitev spoštujemo, čeprav nam ni všeč. To je tvoja tema, saj veš, mogoče te prepičamo, da se vrneš, kot si ti mene. Kakorkoli, srečno draga Štefka in vse, vse dobro!
Kot sem rekla, slab teden je bil in hvalabogu, da ga je konec.

Zdajle sem našla tale forum in ob prebiranju ugotovila, sodeč po komentrjih,da se tule oglašate same pozitivne in kulturne osebe. Da se vam na kratko predstavim: dopolnila sem 65 let in od rane mladosti do skoraj zdaj, sem imela pri 1,6 m višine okoli 98 kg. To zimo pa sem na tehtnici videla 103 kg!!! in šok in odločitev! Prijavila sem se (oziroma me je zdravnik) v delavnico zdravega življenja in v 5 mesecih dala dol 15 kg. Brez muke, zares. Povedati moram, da so moja šibka točka bili kruh, klobase, močnato…sladice oz. čokolada pa na srečo ne. In nikoli nisem zajtrkovala. Kaj sem spremenila? Uvedla sem zajtrk in še 4 obroke do večera, kruh zmanjšala na minimum, se odpovedala večernemu prenažiranju, v Prehranski navigator vsakodnevno beležim kaj sem pojedla in pazim, da 1700 kal ne presežem. Povečala sem telesno dejavnost – v glavnem hodim cca 3 x na teden po 3 km, tečem ne, ker imam hudo izrabo kolen. Počutim se mnogo bolje, predvsem sem srečna, ker me delo na vrtu, v katerem zelo uživam, ne utruja več. Toliko na kratko in čestitke vsem, ki ste uspele zmanjšati težo. Trenutno mi teža že dva meseca stoji na 89 kg, želim še 5 kg dati dol, več pa ne, ker bi potem najbrž odvečna koža preveč bingljala okoli mene. Leta pač naredijo svoje, koža se ne krči več….

Ena že kar v letih dobrodošla v našo debato!! Iskrene čestitke za pogum in izgubo teže!!
Vaša pot je pravilna in dokaz vsem, da se da. Hujšanje je ena res težka borba sam s seboj, skušnjavami in lačnim želodčkom.
Mi si tukaj več ali manj dnevno pišemo, kaj smo danes zase naredile.
Vztrajajte in se bo spustila teža.
Tudi jaz sem danes na pikniku jedla vse razen OH. Super se počutim.
Pišemo si tudi, ko nam ne gre, ko ga sračkamo in se vrtimo okrog istih dekagramov.
Zelo sem vesela vaše družbe in res vam iz izkušenj povem, da mi je tale forum res v motivacijo, saj se z veseljem pohvalim, da sem dan preživela brez hudih pregreh.
Ker pa me zadnje čase dajejo služba in otroci, se oglašam malo manj.
Lep dan vsem!

Bravo! Čestitam! Vsaka čast!

Moja tašča je vaših let, hujša tudi že zadnjih 15 let, a ji je uspelo v letu in pol sklestit komaj 12 kil, tako da je vaših 15 odličen uspeh pri vaših letih, ko se že metabolizem upočasnjuje.

Tudi sama si zapisujem kalorije, začela sem z bistveno višjo težo od vaše in 1700kcal, na vsakih 10kg sem znižala kalorije za 100.
Glede na vaša leta in težo, bi mogoče namesto 1700kcal najprej poskusili s 1600 in potem znižali še za 100, na 1500kcal. Ali pa povečat rekreacijo, ampak pri rekreaciji sem jaz nemarna, tako da nimam kaj solit pamet drugim.

Glede kože, če boste hujšali počasi, pili veliko tekočine in se mazali s kremami (priporočajo olivno oje, kar navadno, jedilno, tudi mandljevo, jaz se mažem z vsem po vrsti, pa moram reči, da ne vidim nekih bistvenih razlik, le krema mora biti malo bolj mastna, hidrantne so mi prešvoh), ne bo hudo, če ob tem začnete še telovadit, da se vam popravi mišični tonus, bo že skoraj super.
Jasno, da vam bo ostalo nekaj kože, ampak vam bo celo telo hvaležno za nižjo težo, tako da človek potem tisto kožo odmisli.

Še poročilo: vrtim se okoli 73, vikend na juhah, mesu, solatah in sadju, no, en sladoled je tudi padel, pač ne morem brez cukra.

Prvi Alt: včeraj sem naredila eno dobro turo hoje, spreletel me je občutek, da obvladam svoje telo, da ga čutim, da sem lahka, ko hodim, nekako sem se še zravnala (ker mi visoki se kar pogrbimo, grrr), mislim, en fajn občutek, ko se zaveš svojega telesa, ki funkcionira in ni eno samo salo.
Se trudim z rekreacijo, mogoče se pa čez čas res spravim vsaj na en švoh rekreacijski nivo.

Samo hvalim se super za aktivnost, to je tisto pravo!
Meni so ratale ohlapne tudi najbolj tesne kavbojke, ki jih še mesec nazaj nisem rada nosila. Mislim da je šlo spet dol. Se bom tehtala po moji menstruaciji.
Pohvale še vedno padajo. Meni se pa še vedno zdi, da sem taka kot prej.
Nevem zakaj ne preklopi še glava??
Uspešen teden vsem!!

Hvala vsem za čestitke!
Ta teden, ko sem bila brez stresa je vaga danes pokazala 63.2 kg, kar je nova najnižja teža. 🙂 jupi!!

Hehe, glava ne preklopi kar tako!
Jaz sem na normalni teži že 3 mesece, v tem času sem shujšala še par kil, doma imamo ogromno ogledalo, mimo katerega grem 1000x na dan in vsakič, ko se pogledam, se začudim, a sem to jaz?!
Zmedo mi dela še to, da sem včasih bila res taka, kot sem zdaj, še vsa oblačila sem shranila in sem enako oblečena kot pred desetletjem, potem doooolgoooo nisem bila taka in zdaj mi sploh ni jasno, kaj je bilo tisto 100+ kilsko bitje v ogledalu, sem bila tisto jaz, sem zdaj to jaz, kaj se dogaja…
Ja, glava potrebuje malo več časa, da sodeluje 🙂

Sem prav vesela zate!
Pejt si kupit nove hlače! 😉

Bravo!
Evo, kaj nam dela stres!

Stres se bomo morale naučiti nekako krotiti! Vsaj njegov fizični odraz na telesu, če že psihe ne moremo podelati čez noč.
Jaz sem kar lepo večinoma na baldrijanu, včasih je par dni ok, potem me pa spet grabi stiska in sem spet par dni na baldrijanu, čutim vse, stisne tudi, a vsaj diham lahko normalno in pritisk mi ni skače gor in dol.
Magnezij z vitamini jemljem zdaj slab teden, koliko pomaga, ne vem, bom videla, ko ga bom nehala jemati, imam neko udarno dozo za 14 dni, naj bi se mi uravnalo ravnovesje mineralov, hormonov in ostalega v telesu, kar se podre ob stresu. Bomo videli.
Gibanje se mi tudi zdi, da pomaga, sicer ne reši težav, malo spuca glavo, a tudi to se mi ne zdi čisto dobro, mogoče ker sem v situaciji, ko problema ne morem rešit, zdi pa se mi, da na telesne funkcije in procese deluje dobro, verjetno s tem tudi na stresne hormone.

Punce, se bomo še marsikaj naučile v tem času, ne samo hujšanja, prehrane in gibanja, še kar nekaj drugih stvari bomo predelale 🙂

Nova najnižja teža danes.
86,00kg!! Več kot kila manj kot prejšnji teden.
Kar pogledala sem! Niso mi začele hlače zastonj opletat.

Super Doječa, vztrajaj dalje, res ti gre fajn. Tud ostalim pohvale, vas berem 🙂
Sama se zaenkrat ne tehtam, premislim pa, kaj jem in se gibljem s hojo. Plavanje spet na čakanju, je nekam frišno za zunaj plavat pod večer (ni to morje ;)).
Počutje pa je ok, uživam v tem in imam polno idej, ki se jih trudim mic po mic realizirat (pa ni to sedaj s hujšanjem povezano). 🙂

New Report

Close