Najdi forum

Mercator vs. Hofer/Lidl

Lidl je trenutno sigurno daleč najboljši,Hofer samo in samo sadje,Mercator še nikoli ni imel milosti za kupca(kvaliteta-cena),Spar-kaj pa je to;bar kava 10 gr-blokirana cena-0,72€-Budget-izdelano v EU?Kje pa je to -EU-ravnica sredi blatne madžarske njive?In ubogi Mirko Tuš,prejšni direktor mu je izničil firmo-kje pa so prodajni šotori,kateri so stali v Celju,Kopru.?Mislim,da je kupce Svetelšek odgnal.Leclerc je pa samo za mlado in trezno glavo,kateri ve kakšno porabo ima v naslednjih mesecih in si akcijsko blago kupuje na zalogo,ubogi pa je star človek,kateri gre v trgovino in kupi stvari pred potekom roka uporabnosti,nevedoč na kakšni temperaturi je bil izdelek izpostavljen(kamion,kontejner) IN nikjer mu ne piše,DA je izdelek karcogen.Živim v Trebnjem in kamorkoli se obrnem,imam 50 km do LIDL-a.Krško,Litija,Kočevje ali Ljubljans.

Mislim da je kakovost v Lidlu vseeno daleč najboljša. V ponudbi prevladujejo Lidlove blagovne znamke ( ne no-name znamke), zraven pa so tudi znane blagovne znamke, čeprav raje posegam po Lidlovih blagovnih znamkah, ki so vsaj 30 odstotkov cenejše pa še veliko boljše od znanih blagovnih znamk, vsaj tistih delanih za slovenski trg. Milka je v Lidlu najcenejša, pa še nemška je – po novem tudi nutella. Tako ne rabim več šopingirat v Mullerju.

upam da si zdrava ko uživaš nutele, pa milke, pa te piz*darije….
upam da ne boste imeli v družini sladkorne, pa koronarnih bolezni….
upam, da nisi debela in imate vsi v družini zdravo telesno težo….
upam, da teh svinjarij ne pojeste preveč!

Gospodje, gospe. Če ste se naveličali življenja in želite “kvalitetno” kancerogeno hrano, kupujete v Hoferju, Lidlu ali (zastonj) v Euro Spinu.

Hvala.

Če menite, da je ta tema še ena dodatna brezvezna tema jo izbrišite, danes sem slučajno imel malo več časa in sem šel v Mercator pogledat nekaj hrane ter še v Hofer, pa dajem samo za primer, tuna v Hoferju najcenejša stane 55 evrov je v Mercatorju je bila še pomojem par mesecev nazaj 0.99 evra, danes vidim ceno skoraj 1.40 evrov, tud pri kakavu je ista zgodba, v Mercatorju stane 4.20 evra za 800g v Hoferju 2 evra. Mislim meni je to že na meji gluposti, da so tako velike razlike, nebi rekel, če bi bila v Mercatorju tuna 70-80 centov, ne pa skoraj 3x dražje.
Ne vem pa kako je z Lidlom, ker mi ni všeč njihova roba.
Tuš in Špar ne omenjajte v tej temi, ker je tema samo Mercator vs Hofer/Lidl.

Mi hodimo osn.hrano iskat v Mercator, ker je vseeno kje se kupi, so cene vse tam tam (moka, cukr, olje, kis, sol, …), ampak ko hočeš kej druzga še kupt pa Hofer pride na vrsto.

Največ kupujem v Hoferju. V Mečkakor le po tisto, česar ni v Hoferju.

V Spar in Tuš ne hodim…Redkokdaj le v Lidl.

Enkrat je bilo po TV, da je Mirko najdražji, najceneje pa Špar. Od takrat naprej se jaz tudi rajem malo izogibam M., 😉

Špar, Tuš sta mi oba ok.
Tudi Lidl mi je ok.

V Lidlu / Hoferju kupujem predvsem WC papir, papirnate brisačke, milo tekoče, kakšne bombone, kreme za roke. Baje je krema Cien zelo zelo dobra, spet neke raziskave.
Kakšno uvoženo meso v Lidlu mi ni šans, da bi kupovala. Nekako imam predsodke pred uovženim mesom.

Isto se je menilo zgodilo. Prodajlka je zahtevala pregled mojega malega nahrbtnika. Nisem mogla drugače kot, da sem naglas rekla, da bi bilo potrebno vse torbice pregledat, ne samo moj nahrbtnik. Ker pregledala je le meni, nobeni drugi ne, pa je imela marsikatera dosti večjo torbico kot jaz nahrbtnik. Samo kaki fino urejeni dami si verjetno ne upajo reči tega. Saj jaz razumem, da se bojijo kraj, ampak, zakaj se potem lotijo le nekaterih, drugih pa ne? Plus tega, da sem redna stranka.

[/quote]

Samo za info, niti prodajalke, niti varnostnik nima pooblastil za osebni pregled. To lahko opravi le policist na podlagi utemeljenega suma. Drugič jim povejte, da ali naj pokličejo policijo, ali pa jo boste vi, ker vas zadržujejo proti vaši volji.

Edino kar lahko naredi varnostnik je, da zadrži nekoga, ki je neposredno zaloten (ne zadostuje le sum) pri izvedbi kaznivega dejanja (npr. tatvine) do prihoda policije, vendar največ za 2 uri.

Jajce baterijske reje v Mercatorju 2.20 eur, v Lidlu jajca hlevske reje 1.60 eur.

Jaz sem vedno kupoval Špar, mercator, čeprav sta draga, ker sem verjel, da je kvaliteta boljša.

Zdaj kupujem v lidlu. Hrana je iz slo, nem, ita., cenejša pa za 25%. Okus identičen. kvaliteta zgleda enako dobra če ne celo pri nekaterih izdelkih boljša.

Imam občutek, da je razlika samo v maržah, ki so v Mercatorju ipd. trgovinah ogromne.

Kupujem tam, kjer so akcije in tam, kjer so mi artilki dobri. Oboje je pogojeno eno z drugim. Testenine, riž, parmezan grana padano, pasato, olive vedno v Eurospinu, sladkarije v Hoferju, sadje in zelenjavo večina v Mercatorju (iz akcij) in Spara, ostalo v Leclercu. Leclerc ima daleč najbolj ugodne akcije, vnedar nima kaj prida sadje in zelenjavo.
Vedno pa si letake in akcije ogledam na tem spletnem portalu: Eurospin, Mercator, E.Leclerc, Lidl, Hofer, Tuš, Spar KATALOG[/url]

1. Eleclerc
2. Mercator in Spar
3. Lidl in Hofer
4. Tuš

Elecler ima daleč najbolj ugodno cene priznanih original znamk. Dobro ima meso in ribe. Zelenjava in sadje šepata.

Hofer ima najboljšo zelenjavo in sadje, pohvalim lahko še bombažne rjuhe za posteljo, ostalo je katastrofa. Po njihovem milu sem dobil izpuščaje. Njihovi poceni oreščki so poden od podna. Npr. mandeljni ali lešniki 200g pakiranje, to so tako suhi plodovi in kot da bi bili plesnivi. Raje dam 30% več v Mercatorju in uživam v okusu.

Lidl ima dobre sladolede.

Eurospin pa prodaja hrano za reveže, grozno se sliši, a tako je. Velike količine moke in sladkorja za zelo malo denarja.

Moram priznati, da sem se pred časom vrnila k Mercatorju in glavne nakupe opravljam tam. Večinoma kupujem sproti in si ne delam zalog. Občasno zaidem še kam drugam, po kakšen določen izdelek, a sem se res spet navadila na Mercator, tudi občutek, zaradi znižanin cen je dober, včasih celo pogledam med izdelki v akciji.

New Report

Close