Mercator vs. Hofer/Lidl
Zanimivo… Jaz tudi kupujem tam sir in ravno Edamec pa se mi kaj takega še nikoli ni zgodilo, tako da ne vem kakšne sreče si ti.
Meni osebno je tako Spar najboljsi, saj je Mercator predrag, Lidl je OK, Hofer mi je kr neki :), Tuš pa tak-tak, odvisno od dneva in akcij.
Sicer pa samo en komentar: ŠPAR?????????????? Cccc… Kaj ne znate brat?? 🙂
Lp, Sie
cena že, kaj pa kakovost? o tem pa ne bom nič rekli? kaj pa če bi se pogovarjali še o tem? Ali pa je to povprečni gospodinji pretežko in prezahtevno..
Recimo, koliko suhe snovi je v siru, pa od kje je mleko..pa koliko je recimo vode v šunki, iz katerega mesa je narejena neka salama, od kje je meso..pa o konservansih, pa recimo o sestavinah šamponov, pa vinu, pa vodi..
Ali pa je tu res kdo tako naiven, da misli, da so vsi ti izdelki povsod enaki? Niso, res ne…zato pri cenah upoštevajte tudi to, ne pa samo ceno.
Mimogrede, ker je ravno ča piknike: za zabavo preverite sestavo mešanice za čevape in vrsto ter izvor mesa.. bo hitro janso, zakaj je nekje to meso pol cenje kot drugje.
Kar seveda ni nič narobe, če se le strinajte, da pač tam kupite manj kvalitetno meso, več špeha, pa še nekaj vode, da ne govorim o dodatkih (sol, ojačevalci okusa,barvila..) ..
točno tako….
ali pri izdelkih za alergike…
cene sojinega mleka so zelo različne se razlikujejo do 1 eur..zakaj…
preberte sestavine gor…kolk je nekje primešanega jabolčnega soka…in manj soje…
tako da mene ne prepriča nihče…so stvari res drazje…ampak kvaliteta je druga pesem..res pa je da ima vsak svoje merilo za kvaliteto ane..tako kot ima vsak svoj okus
Jaz bom pa izkoristil to temo in se malo obregnil ob prodajalke v Sparu.
Zadnjič gre moja v Spar, namesto torbice čez ramo je imel tak mini nahrbtniček.Je prodajalka na blagajni na vsak način hotela videti vsebino nahrbtnička.
Potem pa greva enkrat skupaj, pa je moja imela žensko torbico, sicer bistveno večjo od tistega nahrbtnička.Pa ni nobene prodajalke zanimala vsebina torbice, bi pa lahko not naložila marsikaj.
Hm?
poglej sestavine….
če še neveš skoraj vsak proizvajalec ima isti artike različne pakunge..
jaz sem to pr čokoladi ugotovila..ker je bla tud v tušu očitno cenejša kot v merkatorju..gorenjka… potem ko sem kupila je bil okus čist drugi…in potem vidiš da manj kakava not in več cukra…
tako da tolk očitno tud ne more biti v eni trgovini ceneje kot v drugi..kar so marze in popust na količino..kot se z dobaviteljem zmenjo..
ne morem pa bit en in isti izdelek kar 30% nekje cenejši…
Kar se tiče lastnih blagovnih znamk. Za moj okus imajo najboljše v Hoferju in Sparu. Mercator ima določene stvari dobre, določene ogabne (odvisno kdo jim izdeluje), Tuš ima najslabše od najslabšega (90% izdelkov je izdelanih na Madžarskem in v drugih čudnih državah, da ne omenjam njiohve znamke OLIMP- OMG še prašiču ne bi dala tega za jest), v Lidlu pa ne nakupujem.
mihana,
razloži mi kakšna razlika je med Frutabelo recimo okus borovnica, ki ima popolnoma enako pakungo tako v Sparu kot v Tušu kot v Mercatorju? Cene pa so precej različne? Zdaj ne bom trdila, da je ravno ta izdelek dražji v Mercatorju, trdim pa, da imajo ti trije trgovci iste izdelke v isti pakungi z različnimi cenami. Ja, včasih tudi po 30%, okus izdelka pa popolnoma enak.
Ja pa trenutno ima Mercator sladoled Piran 1l cenejši kot ga ima Spar, ker ga ima v akciji, če imaš njihovo kartico. Toliko, da ne bo napada, da ima Mercator tudi kaj ceneje. Ali pa je Piran v Mercatorju cenejši, ker je slabši, čeprav je v popolnoma enaki škatli kot v Sparu?
Sicer pa je v našem kraju en velik Mercator in en velik Spar. Od kar je Spar tu, ima Mercator zelo malo obiska, v Sparu pa stalno gužva. Menda nismo vsi kupci neumni?
V različnih trgovinah imajo različno kvaliteto in različne cene. Doslej sem vedno kupovala v Mercatorju – zgolj stvar navade.
Pred letom dni smo poleg Mercatorjeve blagovnice dobili še Tuševo blagovnico, na poti domov pa imamo še Eurospinovo blagovnico. Lidla nimamo v bližini, Hoferjevo blagovnico pa menda zdaj gradijo.
Torej, veliko večino izdelkov zdaj kupujem v Eurospinu – praktičnost in cenovna razlika. Mi je ob poti domov, v Mercator ali Tuš (ki sta postavljena vizavi drug drugemu) sem moram peljati extra ven iz centra mesta, Eurospin mi je ob poti.
Cene v Eurospinu so nižje, za večino artiklov, kvalieta me ne skrbi, je na nivoju pričakovane za večino izdelkov, ki jih tam kupujem. Se pa seveda najdejo izdelki, ki jih kupim samo v Mercatorju in nekatere, ki jih kupim samo v Tušu tako, da imam po letu dni primerjav (cena in kvaliteta) točno rešeno (sama pri sebi), kaj bom kje kupila. V večini primerov se tega držim, razen, kadar sem v stiski s časom, takrat preizkusim najbližje dosegljivo.
Nad izdelki Eurospina nisem razočarana. Vse, kar tam nabavim, mi je dovolj kvalitetno, vključno z mesnimi izdelki, pa slovensko poreko gor ali dol! So določene stvari, jasno, ki jih tam ne kupim, ampak v večini primerov sem s to trgovino, še bolj pa z njihovimi cenami, zadovoljna.
Tako, kot sem bila včasih z Mercatorjem in njihovo ponudbo in njihovimi akcijami, s katerimi so nas kupce obdržali, zdaj pa tudi te akcije niso več tisto, ki bi svoje kupce, če niso ravno res stoodstotno lojalni “svoji trgovni”, najboljšemu sosedu, obdržale.
V Tušu ne kupujem veliko, a kar kupim, ker pač vem, kaj kupiti in zakaj ravno tam, mi je dobro in sem s tem zadovoljna.
Menda pa ima HOfer najugodnješe cene, je najcenejši. Čakam,da ga odprejo, da vidimo. Lidla pa ne poznam!
Vsi kupci sicer niso neumni, vendar najbrž vsi ne kupujejo Frutabele, ali pač?
popolonoma isti izdelek (frutabela) lažje primerjaš, jasno.
Vendar pa vem, da recimo Muller včasih prodaja pralne praške in druga čistila narejen za Z-evropski trg, Spar recimo pa za V-evropski trg.
In čeprav ima izdelek enako ime, sestava ni enaka
Mimogrede, podobno kot recimo čokolada Milka..
Pa recimo tudi to: ko Spar v akciji prodaja recimo Radgodnsko srebrno penino, ob pitju čutiš, da nekaj ne štima. seveda, praviloma je starejši letnik, ne pa sveža.. Kdor je pa že bil an kakšnih osmicah v bližini Italijanske meje, pa tako ve, o čem govirm
Ampak še enkrat: največje razlike so pri mesnopredelovalnih izdelkih, pa izdelkih iz žit (kruh..), pa v pijačah.
V proizvodnji za recimo Spar, Tuš, Mercator in diskonterje so lahko bistvene razlike. Šunka za Tuš ali diskonterja ima lahko tudi do tretjino več vode, salame toliko več maščob in manj kakovostnega mesa, enako hrenovke.
Tudi pri siru je podobno:se pač dela iz Madžarskega&Bolgarskega&Ukrajinskega mleka. Da ne govorim o “pravih” kraških pršutih, za katere so lani javno priznali da so jih deleli iz madžarskih prašičev..
In, vem tudi, da so tudi nekatre blagovne znamke že začeli prilagajati kakovost, sestavo in s tem ceno svojih izdelkov posameznih trgovskim verigam ( imen ne bom dajal, da ne bo panike, ampak bo prej ali slej prišlo na dan)
Eurospin? Ojoj….. To mi je pa NAJHUJŠA trgovina, ki obstaja. Gnusi se mi že takrat, ko vstopim notri. Sicer sem bila samo 2x s kolegico in ko sva stopili sva se pogledali, naredili par metrov in… Vse neka xy roba, tak poceni vse napisano, hrana neka nagnusna, vglavnem – ogabno. Okoli nas pa sami neki razcapani ljudje al pa kakšni debeluhi.. Takoj sva šli ven in nikoli več notri! Tako, da je to zame najhujša trgovina in vanjo več nikoli ne stopim. Ne kupujem v Mercatorju, ker je predrago, a Eurospin je res za tisti najnižji nivo za moje pojme in tisto bi jedla samo takrat, če bi bila že res na bankrotu, pa hvala bogu nisem :).
Lp, Sie
No, v Eurospinu jaz vidim tudi naše poslance, čudno ane, pa oni ne smrdijo, niso razcapani, ampak tam jih vidim, dva sta namreč naša dobra soseda! :-)))
Jaz tam kupujem že leto dni, pa sem še vedno živa, zdrava, in več keša mi ostane konec meseca. Čudno, ane, da je človek za to pripravljen iti v Eurospin, ki je urejen po popolnona enakem principu, kot Lidl ali Hofer! Zanimivo, še po policah imajo skoraj enako postavljene artikle, kot v Hoferju ???? V našem kraju je pred Eurospinom težko dobiti parkirn prostor, kar pred Mercatorjem in Tušem ni noben problem! Vsi smo še živi in zdravi, res pa je, da tudi v Eurospinu ne kupujemo kar počez vsega, kar moramo kupiti. Ene stvari v tej blagovnici, druge v drugi, pa nobena mi ne deluje tako, da bi imela predsodek, da ne bi nikoli več stopila vanjo, pa če pred menoj v vrsti stojijo vsi Strojanovi, ni mi mar! :-)))))) Sie, hvala bogu, le moja odločitev je, kje bom kupovala, kot je tvoja le tvoja ! :-)))
Borg, Frutabelo sem dala samo za primer. Lahko dam tudi Milko, ko jo že omenjaš. Ali pa vložke ali pa karkoli drugega, kar je povsem enako in cenovno povsem različno.
A si opazil, da imajo v Tušu in Sparu tudi slovensko mleko in meso? Ali pa je recimo šunka Ave v istem ovitku povsem drugačna v Sparu kot v Mercatorju? Zanimivo je to, da je okus povsem enak?
Mogoče je pa nekateri nabavljajo tisto kar je dražje, ker mislijo da je boljše pa čeprav je v drugi trgovini ista stavar v isti pakungi z isto sestavo cenejša. Kaj so to? Japiji?
Težko je pa primerjat Hofer, Lidl, Eurospin, ker tam gre pa za podobne artikle. Tuš, Mercator, Spar pa se kar da primerjat, ker imajo kar veliko enakih izdelkov. Ne podobnih, enakih.
He he, sem se spomnil na to da se moram vsakič psihično pripravit na mečkanje blagajničark v Mercatorjih, napram Lidlu in Eurospinu kjer letijo stvari v voziček. Mislim da imajo v teh dveh trgovinah celo opozorilo da se stvari ne zlagajo direkt v vrečke ampak šele potem ko jih zmečeš najprej v voziček.