labradorec
ah nehajte se kregat ljudje nooo!
labradorec je lahko v hiši ali v pesjaku. Povsod preživi, je pa res da se veliko bolje počuti v hiši.saj s pesjakom tudi ni nič narobe. moja prijateljica ima labradorko in jo ima vpesjaku pa ni nič manj zadržana. vedno te veselo pozdravi ko prideš na njihov vrt. sedaj je imela mladičke in tudi oni so v peskaju z veliko uto kjer imajo postlano z deko in odejami, pa jim ni prav nič hudo. če ima pes dovolj velik vrt in je pod lastnikovim nadzorom čez dan vedno spuščen ni skoraj nič razlike med zunanjim svetom in hišo. pravzaprav pa je za psa bolj zdravo če se večino svojega življenja giblje in živi v narava oz. onkaj hiše, saj je bolj odporen na kakršnekoli razmere tako vremenske kot tudi druge. labradorec v hiši pa je bolj zadržan, res da je večino časa z družino toda narave se pa ne prilagodi če se slučajno zgidi, da kakšen nepridiprav ga vrže na cesto. takšen pes se zagotovo ne bo žnašel na cesti.
Pes, ki živi v pesjaku, se ne bo prav nič bolj znašel na cesti kot pes, ki živi v hiši/stanovanju. Sicer pa pes tam tudi nima kaj iskati.
To, da ima psa BREZ zadostne PODDLAKE – kar je eden izmed pomembnejših razlogov, da to ni pes ja v pesjak, nekdo vseeno v pesjaku, nikakor ne pomeni, da je potrebno to reklamirati kot primeren način oskrbe psa. O tem, da ima ob tem sredi zime zunaj še mladiče (ki so pravgotovo rezultat ljubiteljske ljubezni in hobi preizkušanj v kinologiji) bi tudi lahko razpravljali. Glede mladičev in psic z mladiči je jasen tudi zakon. Prav nič nimajo za iskati sredi zime zunaj.
Psi preživijo tudi na prekratkih verigah, ampak je a to že dovolj dober razlog, da takšno ravnanje vzpodbujamo in ga nekritično zagovarjamo ter celo priporočamo bodočim skrbnikom psov?
Pes, ki živi v pesjaku, se ne bo prav nič bolj znašel na cesti kot pes, ki živi v hiši/stanovanju. Sicer pa pes tam tudi nima kaj iskati.
To, da ima psa BREZ zadostne PODDLAKE – kar je eden izmed pomembnejših razlogov, da to ni pes ja v pesjak, nekdo vseeno v pesjaku, nikakor ne pomeni, da je potrebno to reklamirati kot primeren način oskrbe psa. O tem, da ima ob tem sredi zime zunaj še mladiče (ki so pravgotovo rezultat ljubiteljske ljubezni in hobi preizkušanj v kinologiji) bi tudi lahko razpravljali. Glede mladičev in psic z mladiči je jasen tudi zakon. Prav nič nimajo za iskati sredi zime zunaj.
Psi preživijo tudi na prekratkih verigah, ampak je a to že dovolj dober razlog, da takšno ravnanje vzpodbujamo in ga nekritično zagovarjamo ter celo priporočamo bodočim skrbnikom psov?[/quote]
Pri navedbi, da je pomankljiva poddlaka glavni razlog, da labradorec ni primeren pes za v pesjak, se opravičujem za napako. Razlogi so drugi:
Glede psice z mladiči pa navajam Pravilnik o zaščiti hišnih živali, 23. člen:
“Psice z mladiči ter bolni psi morajo imeti na voljo bivalni prostor, v katerem temperatura ne sme biti nižja od 15 do 20 stopinj celzija.”
Če je koča izolirana ima laho tudi več kot 15 stopinj in če imaš v njej grelec tudi, tak, da v vsakem primeru ima psica lah mladičke zuunaj. Je pa res to da so zunanji psički bolj utrjeni in prilagojeni na zunanje razmere… Ima pa usak svoje mnenje tak da se nehite kregat in naredite kar mislite da je prav. Lp!
Nyyn
Moj ima labi ima čez dan 1hektar ograjene parcele (malo gozda, vinograda, sadovnjaka, travnika), čez noč je pa v garaži, iz katere lahko prostovoljno hodi not in ven. Mislim pa, da pes res ni za v stanovanje, je žival in če ga imaš v hiši je itak isto kot če je v boksu. Zunaj pa raziskuje, se podi za divjimi zajci, vevericami, ptiči…je preprosto srečen!
Labradorec zame res ČUDOVIT PES.
Sama ga sicer nima, sem pa imela možnost od sorodnikov spoznati psičko Lilly.
S fantom sva šla na morje za manj kot teden dni na primorsko.
Že prvi dan sva jo vzela s seboj na zeeelo dolg sprehod po celotnem Kopru.
Psica se še zmenila ni za naju, zgleda je bila zvesta samo enemu lastniku. Naj povem, da se sicer žal ne ukvarjajo kaj preveč s to psičko ( upam, da mi je nekega dne podarijo saj so že več psov))
Drugi dan pa nama je začela zaupati.
V življenju nisem videla takšne zvestobe psa, pa imam doma kar dva.
Psica kljub temu, da me ni kdo ve kako poznala te dni, mi je sledila povsod, skupaj sva hodili na sprehode, skupaj s fantom ali sami. Zunaj smo bili do poznih ur, psica naju je ščitila, kadar je proti nama prišel kakšen moški je vstala NASRŠILA DLAKE IN SE POSTAVILA pred naju.
Tiste tedne mi je umirala babica ( včeraj je umrla) in je psica to čutila, vsedla se je v moje naročje, mi dala taco in mi dala glavo na ramo, bila sem šokirana, bila sem ji neznanka pa mi je podarila svoje srce, imela sem jo lahko spuščeno, zaupala sem ji bolj kot svoji psici, sledila MI JE POVSOD, me ščitila, skupaj dva laufali, se kopali, ko me je videla se ji je od veselja utrgalo.
Vsako noč ko sem jo žal na željo lastnikov mogla zapreti v garažo se je odmikala in gledala katastrofalno žalostno, a ko sem ji rekla ” Lilly, pridi”” se ni obotavljala, sledila mi je v garažo kljub vidnem žalostnem izrazu.
Neko noč sva s fantom že spala ko me fant zbudi ” Anja, zbudi se, nekaj je pred oknom”
Radovedna kot sem sem šla držoč ga za roko ven, vse je bilo temno, niočesar nisem videla, ko se naenkrat nečesa dotaknem, umrla sem od strahu, ko zagledam LILLY ki je nekako ušla in čakala pred najinim okno, kasneje sem ugotovila, da nisem vredu zaprla garaže.
Lastniki so ŠOKIRANI saj psica njihni nikoli tako ubogala, kar je žalostno, saj je zelo vodljiva a se ne ukvarjajo z njo dovolj.
In še bolj šokirani, kajti ko sem nekega dne sedela z njeno lastnico, je poklicala Lilly, in mnamesto, da se Lilly odpravila k njej, jo je samo ošinila s pogledom in sedla meni v naročje.
Zdaj mi lastniki poročajo, da me psica čaka, pogreša, čeprav je 1 mesec od tega. Njih sploh ne pogleda, pravijo, da sem v resnici jaz njena insamo jaz.
Lilly imam v srcu, nonstop mislim nanjo.
Lilly je seveda IZJEMA, nisi vsi psi brez ukvarjanja tako predani in vodljivi.
No, nekaj je že na načinu mojega razumevanja psov in energije.
Upam, da jo kdaj vzamem v svoje okrilje.
Vsak pes je pa karakter zase in če je Lilly tako zvesta, se zavedam da ni vsak labi.
zdravo!
imam 6mesečenga labradorca rjave barve in me zanima kaj lahko naredim oz. ali da je res da se mu zdaj lahko unicijo koliki saj mi2 sva ze sla na Uršlo goro vceraj 1. na brinjavo pa sva ze sla 7x priblizno.Jst res ne vem a mu s t skodim zovino zravnoca je rekla da ne drugi da porosim ce mi lahko pomagate. Zivimo pa bolj v gorah pac ne v mestu na vasi in pes je zelo agresiven od njega imam po roki modrice…newem kaj nar naredim na grobo ne gre na lepo pa se manj.
hvala vam za odgovor