Najdi forum

Lili, ne psa ne oblacimo, niti ga ne vozimo v vrtec.
Ok, lazem, ko je bila Spela sterilizirana, sem ji oblekla brezrokavnik, da je imela na sprehodu zasciteno rano. In se enkrat lazem – s psico hodiva v malo solo, kar pravzaprav je vrtec…
m.

zdajle sicer reskiram hude kritike, ampak nanje ne mislim odgovarjati, povedala bom samo svojo izkusnjo.

tudi mi imamo labradorca – ze 7 let. zna skoraj vse, razume pa cist vse, samo vcasih se preprosto dela, da ne razume.

imamo ga pa zunaj, v pesjaku in na vrtu. Z njim povprecno prezivimo 4 ali vec ur na dan – pretezno na sprehodih, poleti pa seveda vec, ker smo vec zunaj. vsekakor pa je pes v nasi odsotnosti zunaj, na zraku, kjer se vseskozi kaj dogaja in ima prostor za tekanje, vohljanje in podobne pasje interese in ne na 20 kvadratnih metrih stanovanja. tudi sicer je v pesjaku samo kadar ni prav nikogar doma (in to zaklenjen, ker nas je strah, da bi ga kdo odprl in vzel s seboj) in ponoci. in menim, da se v pesjaku zelo dobro pocuti, kajti kadar ima na izbiro teraso in naso druzbo in dvorisce ter svoj pesjak s koco, zelo pogosto izbere svoj “dom”. tudi ce je spuscen na dvoriscu, zelo pogosto lezi v pesjaku, ceprav je ta odprt. ne zagovarjam prevec teze, da so psi za v stanovanje, in sicer tudi zato, ker je stanovanje zanje pogosto premajno in ne morejo poceti kaj dosti vec kot lezati, poleg tega pa tudi zaradi temperaturnih razlik, predvsem pozimi. Pa pojdite vi iz toplega stanovanja na mraz v isti obleki… takole.

torej – labradorca toplo priorocam, ker je krasen kuza – prijazen, ljubec, zanesljiv, kaksen hud cuvaj nas sicer ni, ker zalaja samo za kaksen dober piskot, in brez problema zivi zunaj, ce vam tako bolj ustreza.

tako. zdaj pa “ljubitelji” zivali, v napad.

vsem pa lep dan.
katarina

Temperaturne razlike, ja! Pa ti bivaj celo zimo, zunaj v pesjaku samo v svojem puloverju, in hlačah. me zanima kako dolgo bi zdržala.;) Verjamem da je vaš kuža krasen, ker je vsakemu njegov najboljši, forum je tudi zato, da vsak pove svoje mnenje, tako, da preveč napadat, te jaz ne mislim. Je pa pač moje mnenje, da je mojemu bolje v moji družbi, in meni bolje v njegovi. Pa še če pes biva v stanovanju, so sprehodi obvezni v vsakem vremenu, v hiši pa je to bolj tako tako. Če je dež pa se ti ravno ne da ima itak tisti košček zemlje, pa naj tam opravi, kar ni najbolj pošteno do psa (govorim nasplošno !!)

LP nina

Samo eno vprašanje.
Zakaj mislite da imajo psi dlako in niso prišli na svet taki kot mi? Verjetno zato, ker so ustvarjeni za bivanje zunaj (ne pa v zaprtem v prostoru kjer je povprečna temperatura 21 in tudi zrak ni ne vem kaj) in jim dlaka nudi zaščito pred mrazom in vročino. Se pa strinjam z Lili. Kakor koli obračaš pes vseeno ni človek. Lahko se tretira kot člana družine ampak vseeno ni človek.

P.S. Tudi mi imamo psa(labradorca), ki je čez dan v velikem ograjenem vrtu. Ponoči pa je v pesjaku, kjer ima svoj prostor in mir. Tudi čez dan gre ponavadi najraje spat v svoj pesjak, pa mu ne bi bilo treba. Če mu pesjak ne bi bil všeč sigurno ne bi hodil sam od sebe v pesjak. Je zelo živahen in vesel pes in tudi če ga spustimo v hišo v njej ni prav dolgo. Raje je svoboden.

Pa brez zamere.

Jaz sicer mislim, da kakor psa navadis, tam bo. ce ga od malega navajas na pesjak, bo pac spal, posival, … v pesjaku, ce ga navajas, da ima v stanovanju svoj prostor, bo spal, pocival, … tam, ce mu dovolis, da je na kavcu, bo pac spal in pocival na kavcu, ce ga navadis, da spi v avtu, bo pac spal v avtu (to zadnje je zelo in zanalasc popolnoma zbanaliziran primer). Ravno tako, kot se clovek lahko navadi na marsikaj, tako se lahko tudi pes. Ampak moje mnenje je, da bo psu veliko lepse, ce bo lahko cim vec casa prezivel z lastnikom. Kot sem rekla, proti pesjaku naceloma nimam nic, seveda, ce so psu drugace omogoceni pogoji za kvalitetno bivanje (sprehodi, dovolj in kvaliteten cas z lastnikom, igra, …). Je pa verjetno pri izbiri psa fino, ce se malo ozira na njegov karakter in potrebe in labradorci pac rabijo veliko (beri cimvec) pozornosti lastnika. In veliko ukvarjanja s psom. To so pac druzabni psi.
no, jaz zakljucujem s pisanjem v tej temi.
lp, maja

Hvala Katarini in Tinki, ker sta dojeli kaj sem hotela povedati.

Sploh nisem vsega podrobno brala.

Labradorec + pesjak = se zdržim komentarja…. Je že v drugi temi.

No, nekdo se je celo pohvalil, da psu nameni 4 ure časa na dan! 4 ure od 24!!!

Saj niste normalni, sramota!

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Katarina!

Malo nesramno, pa vseeno …

Mislim, da je bog tudi tebe obdaril s kocinami, pa da imaš vseeno hlačke gor in …, no, … ali pa imaš luknjo v hlačah na tistem mestu!

Kje pa je tukaj logika???????

U.

PS: Jaz ne kritiziram psa spuščenega na vrtu, ampak lastnike psov, ki jih imajo v PESJAKU!

Še vedno nobenega prostovoljca, ki bi poskusil biti 1/2 dneva v pesjaku!!!

Lp, U.

Mene pa zanima, zakaj sosedov kužek, mladiček pri svojih bogatih štirih mesecih, od tega že dober mesec in pol zunaj (na svobodi, med ptički, mravljicami, zelenimi travniki in oh in sploh v kakšni idili) stalno taca, praska in cvili (ko je utrujen pa spančka) pred mojimi vrati?? Saj se tudi lastniki z njim kar veliko ukvarjajo…npr. če je sonce pa res nič drugega za delat njihova punčka z njim brca žogo, pa ko je gospa na vrtu ga prijazno po gobčku, fuj, tega pa ne smeš delat in gospod stalno kurbla svoje traktorje in jih popravlja…No, kuža pa kar pred mojimi vrati in sili not. Čaka, da gremo na sprehod, da se crkljava, pa tako blazno rad bi bil z nami notri…zaprt med vsemi temi stenami, v slabem zraku, v gužvi…Ta kuža pa res ne ve, kaj je dobro, a ne? No, pa vsaj lastniki to dobro vedo, saj se jim moja psička takooo smili, ko je cel dan zaprta…Mimogrede, tudi kužkova mamica, ki je dobro leto dni (takorekoč od rojstva) preživela “na svobodi” je bila grozno zmedena, ko sta jo moja starša posvojila in grdo zaprla med štiri stene. Tudi ona je silila ven in ni hotela biti not – ker se ni dobro počutila nekje, od koder so jo celo življenje brcali ven!!! Sedaj … hja, uspeli smo jo zvezati in zatreti njeno slo po svobodi, uboga reva…Kako uživa na svojem prostoru, pa pri mami v kuhinji, pred televizijo, pri očetu, ko bere časopis, si lahko zamišljajo pa samo tisti, ki imajo radi svoje pse in jim to tudi nudijo. Ostali tega itak ne boste razumeli.
Maša

Ah, pozabila povedati, da imam pse brez dlake – kaj pa zdaj?

Sicer pa vprašanje: Zakaj imate pse, če niste pripravljeni živeti z njimi?

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo!

Ja, … psi so prišli na svet z dlako! A mata garje?! Ja, kaj si pa z njima delala?!

Mal heca!

Tinca al neki takšnega!

Pes brez dlake?!!!!! JOJ, kaj pa zdej. Čemu je bil pa ta namenjen?!

U.

Lp, U.

Jaz imam mnenje glede labradorca v pesjaku! Zakaj takoj, ko nekdo samo napiše besedico pesjak, pa dobiš ( linchaich ) ošpice ? Saj vsi ne mislijo na majhen prostor z uto in slučajno še na verigi ! VELIKO LJUDI ima ta tvoj grozni pesjak oz. zate pekel za psa kot neko rezidenco oz. prostor, kjer je lahko njihov pes, ko jih ni doma. Ni lepo, da vsakega napadaš posredno ali neposredno, ki želijo samo dobro za njihovega psa.
In še nekaj, moja labradorka ni živela notri in je bila enako vesela. Glede požrešnosti labradorcev pa to, vem kako radi jejo, ampak zato ni potrebno, da so debeli. Moja NIKOLI ni bila debela in samo zato ker je dobila toliko kolikor je potrebovala + priboljški ( za ubogljivost : odpoklic in podobno ), ne pa vse povprek.

Orka napisala:

>VELIKO LJUDI ima ta tvoj grozni pesjak oz. zate pekel za psa kot neko
>rezidenco oz. prostor, kjer je lahko njihov pes,
>ko jih ni doma

Prosim preberi si celo temo!!! Kdo tudi govori o pesjaku SAMO TAKRAT, KO JIH NI DOMA???

Lp, U.

PS: JA, napadam vse po vrsti, ki imajo psa v pesjaku? Pes je ČLAN DRUŽINE (v pesjaku to ni!!!)

Orka, pa preberi si še kaj sem napisala o ptičkih!!!

Lp, U.

Ne ne bo “umrl” od žalosti, vi samo pretiravate. Imam izkušnje in labradorci vem, da to ni nemški ovčar, a je tudi pes.

hehe Yo potem jima pa sigurno oblačiš hlačke in bunde in šale in kape, da ju pozimi ne zebe, ker je taka temperaturna razlika a ne?:))))
Joj ljudje božji enostavno kdaj pa kdaj ne morem razumeti te Slovenke zakrnele miselnosti. Ok razumem pes spi zunaj v pesjaku, to meni ni problem, če se z njim ukvarjaš in če imaš takega psa, ki ne porebuje toliko topline in nežnosti kot jo potrebuje labradorec. Mah pa saj jo vsak pes potrebuje tako da ubistvu ni nekakšnih razlik. Torej tisti, ki ste se javili, da so vaši psi v pesjaku čisto srečni, ste jim morda kdaj pokazali kaj drugega? Ste jim pokazali kako je če bivajo notri? Da imajo družbo, pa z vami gledajo televizijo in se zravn čohajo in globoko dihajo ko v usta nesete zadnji košček kruha namazan z marmelado, ali kako super je ko si lastnik odreže košček lubenice in ga polovico pripada tebi, ali vaši kužki to poznjo? Pomoje da ne! Sicer pa ok ko je lepo vreme se z psom ukvarajate 4 ure, ker je lepo vreme in vi malo brskate po vrtu pes se pa tako kot že cel dan sprehaja po vrtu ali počiva v senci. Ok tukaj je že zmota ker vi mislit, da je to ukvarjanje z njim. Poleg tega pa kaj pa v sabem vremenu? Recimo sedaj je bilo skoraj en mesec slabo vreme, pa mi ne rečt, da ste stali na dvorišču in se pogovarjali z vašim psom, in se z njim ukvarjali.
No da povem še primer koliko se jaz ukvarjam z mojim.
Zjutraj vstaneva, greva na sprehod približno eno uro do uro in pol, prideva domov, se v takem vremenu kot je bilo zadnji mesec najprej stuširava, da spraviva ven ves pesek (15min. ) pripraviva zajtrk. Če imava kuhano hrano jo pogrejeva drugače pa brikete in konzervo. To nama vzame nekako 15 minut. Potem v tem obdobju obvezno česanje 20 minut, da spraviva ven vso to dlako, in sesanje dlake po stanovanju, ker je stanovanje kar veliko, in če se stvari lotimo resno tudi porabimo kar nekaj časa. Pa se moramo vmes še igrat in cufat za igračke. Torej dobro da imam dopoldan čas, da ga porihtam tako kot je treba in dobi vse kar potrebuje. Nato imam kakšni 2 uri mir, in se lahko posvetim sebi, torej zajtrku tuširanju itd. itd. S tem da me spremlja na vsakem koraku. Nato gremo lulat kar nama vzame 20 minut. In popoldan je prepuščen drugim članom družine, ki ga zabavajo in se z njim cufajo za igračke. No zvečer pa ponovi vajo. Torej sprehod ura do ura in pol, česanje, igranje, tuširanje, hranjenje, in obvezno dve urno čohanje pred spanjem. Za lahko noč se spravi v mojo posteljo, glavo položi na povšter in mi pogreje rjuho. Napisala sem primer delovnega dne in ne vikenda, med vikendi so sprehodi daljši in bolj aktivni … za primer pa sem napisala ker imam dokaj podobno pasmo torej zlatega prinašalca, in upam, da boste ugotovili, da pes potrebuje vaš prosti čas. Na izlete in na obisk k prijateljem gre vedno z mano, saj je DRUŽINSKI ČLAN, pa zaenkrat nima nihče nič proti, vsi vedo da je pač naš Smart, naš član družine in vedno povabijo tudi njega, torej….

LP nina

Orka!

Ja, pa saj imaš tudi spodaj kocine, pa to še ne pomeni, da ne nosiš hlač!!!

U.

Lp, U.

Orka, tudi zlati prinašalci so nagnjeni k debelosti, AMPAK če se gibajo veliko lahko pojedo toliko kot jim paše pa imajo super linijo. Moj je celo presuh, se ogromno giba kljub temu da BIVA V STANOVANJU samo pač ni požrešen.

Ja ne bo umrl od žalosti, si kdaj tvojega vprašala kako mu je v pesjaku? No daj stopi do pesjaka in ga vprašaj kako se počuti, poglej mu v oči pa ti bo vse povedal, ali pa te morda danes sploh še ni videl in bo tako navdušen, da boš iz njegovih znakov razbrala eno samo veselje.

No saj bom kar nehala pisat v to temo, ker vidim da je vse skupaj brez pomen. Če še niste dojeli smo na začetku lepo svetovali stef-u da naj premisli če je res labradorec tisti, ki ga želi. Nihče pa ni rekel da noben pes ne sme biti v pesjaku, pač treba je gledati na karakter.
Zamislite se malo nad sabo, da boste ugovotili, kdo obtožuje vse povprek.

LP nina

Ne ni res linchaich ! Kako lahko rečeš, da se bi labradorec ne bi pokazal svojih lastnosti, če bi bil vzunaj. Škoda, da moje labradorke ni več, pa bi videla, da je čisto taka kot bi moral biti labradorec. Pa je bila celo življenje vzunaj, razen pozimi zvečer je prišla noter za malo časa. In še to, labradorci imajo tako dlako, da so lahko vzunaj i jih ne zebe.

Vsi, ki pišete, da so psi tudi takrat v pesjaku, ko ste z njimi zunaj.

Sami sebi grob kopljete!!!

To dokazuje, da vaš pes na vas sploh ni navezan?

U.

Lp, U.

Kakor so že napisali, se pes vsega navadi – res je.

Tudi vaši otroci bi se navadili, da bi bili nagi noč in dan zunaj – saj se vsi na vse navadimo!!!

Orka! … Čakam, da boš prebrala CELOTNO TEMO!!!

Hvala, U.

Lp, U.

New Report

Close