Najdi forum

kunec pomoč!

Imam kunčico, za vzdrževanje kletke pa porabim kar nekaj denarja. Vsake 2 – 4 dni jo kompletno očistim in dezinficiram, saj čene začne smrdeti. Kombiniram kristale (ki se dobijo za mačke) in seno. Dejstvo je, da moraš redno pucat in menjavati seno. Moja do sedaj ni imela wc-ja, ga bo pa dobila, zato s tem nimam izkušenj, dvomim pa, da bo zdaj poraba kristalov kaj manjša.

Hm, seno je za jest, ne pa za gor potrebo opravljat, pa pol to jest. Nabavi wc, za začetek lahko tudi kakšno škatlo daš noter in nastilj, namenjen opravljanju potrebe – jaz uporabljam lesne brikete. Seno naj bo pa ločeno od tega.

POzdravljeni!
Vem da nit o ta tema, samo vseeno bi vprašala koliko litrski akvarij je primeren za dve zlati ribici?
HVALA ZA ODGOVORE!!!!

Za eno 200l

kaj pa 40 l akvarij

Pozdravljeni,
moj 2 mesečni kunček je začel gristi, je samček in je drugače zelo prijazen a vedno ko mu dam roko pred gobček me ugrizne, to pa naredim da ne bi šel tja kjer ne sme.
Poznavalce prosim za nasvete in me še zanima sli bo kasracija čez tri mesece kaj pomagala?

Imamo dve leti starega kuncka z.spola. zanima me ksko je s tem da mu sedaj priskrbimo druzbo. Bo to v redu?

Kastriranega samca. Ni pa nikakršnega zagotovila, da se bosta ujela, tako da računaj na to, da ju boš morda morala imeti ves čas ločena.

lep pozdrav,!
moj kunec ima devet mesecev kar naenkrat pa je povesil eno uho, zanima me kaj to pomeni ?

zivjo imam vprasanje. dobila sem kuncka in vcasih se malo cudno oglasa . ali je to kaj narobe ali je to normalno. pa se eno vprasanje. ali mu res do 1ga leta starosti je smem dati nic zelenjave on sadja za jesti ?

Kako se čudno oglaša?
Zelenjavop in sadje seveda lahko daš že prej, neškropljeno, dobro oprano in osušeno. Po eno stvar naenkrat in v manjših količinah, da se počasi navadi oz. da vidiš, kaj mu ustreza in kaj morda ne. Pa pogoglaj si malo, kaj lahko jedo.

Mojo kunca Funny in Bunny sta zelo sramežljiva predvsem od kastracije, prej sem jih lahko vsaj malo slikala, se igrala, naučila prosit za hrano zdaj pa kot da sta mi zamerla, stara sta pa 2 leti in imam tudi psičko, ki skos laja na njih. Ono trije mi pomenjo največ na svetu.

Mislila napisat sem oni trije mi pomenjo največ na svetu

Pa ne bi preprečila tega lajanja na kunce? Ker tako kot je naravno pes plenilec, je kunec plen in dvomim, da jima je ob tem prijetno…

Mene pa zanima, kako ste kunca naučili da sam skoči v kletko “hop”
In kakšne priboljške lahko dobi (za učenje).
Star je 2 meseca in pol. Dobili smo ga pred parimi dnevi in ga že izpustili iz kletke pazili na vse mogoče in ga potem z briketki zvabili nazaj v kletko. Malo je še plašen zažo me zanima s katerimi priboljdki lahko to izboljšam.
Hvala za odg.

Čas mu daj in ne sili vanj. V kolikor se v kletki dobro počuti, bo tako ali tako sam hodil vanjo, ko bo želel mir.

New Report

Close