Najdi forum

kunec pomoč!

Čisto odvisno. Jaz imam posvojeno kunčico, ki zelo lepo sprejema vse ostale živali. Je pa posvojena zato, ker so jo pripeljali za družbo drugi kunčici, pa je tista v par mesecih sploh ni sprejela (beri: jo je napadala, grizla itd.).
Tako da bi priporočala morda posvojitev kunca, ki išče nov dom, seveda z možnostjo neke “štih probe”…

Lep pozdrav, jaz imam kuncico staro 6 mesecev in od zacetka je veliko in malo potrebo opravljala v kletki,spuscena je ze od zacetka in je zaprta samo ponoci je pa sedaj zacela kakat in lulat po celem stanovanju a kdo zna pomagat ?? Hvala ;))

Lep pozdrav,

Jaz imam kuncico staro 6 mesecev , kupil pa sem jo ko je imela tri in imam nekaj vprasanj ;))) na zacetku je kakala il lulala v kletki zadnji mesec pa povsod po hisi zakaj ? Kaj storiti?
Drugo pa da ima eno uho pokonci eno pa ji visi pa so v trgovini rekli da ji bo padel dol ko spolno dozori,kdaj je to? Pa hvala ;)))

Lep pozdrav, imam nekaj vprasanj moja kunka je stara 6 mesecev in ko sem jo kupil je imela tri, od prvega dne pa do sedaj je kakala in lulala v kletki zdaj pa to pocne povsod, mogoce kdo ve nasvet ali nacin kako to preprecit? Imam pa se rno vprasanje in to je zakaj ima en uhelj pokonci drugi pa ji visi, v trgovini so mi rekli da ji bo ko spolno dozori padel dol ?;))) pa hvala

Zakaj kaka in lula po celi hisi samicka ?;))

Bassist: kunčica ti je spolno dozerala in markira teritorij 😉 Večinoma priporočajo sterilizacijo. Naj bi potem prenehale. Lahko pa jo skušaš navaditi na wc (postaviš ji ga nekam kjer sedaj markira-lula).

Jaz imam sicer kunca in s tem nimamo in nikoli nismo imeli težav. Wc ima v kletki in potrebo tudi tam opravlja (iz kletke so vzeli vratca, saj lahko rposto giba po stanovanju dan in noč). Ko je bil še majhen je lulal v en kot, kamor sme mu nastavila stranišče, ki ga je uporabljal eno leto. Potem pa je preprosto nehal in sedaj hodi samo v kletko.
Ok paziti moram na posteljo, tja nima dostopa, če me ni zraven, tisto pa lahko hitro polula. ampak on že ve, kam ne sme. Včasih ga dobim na postelji in ko me zagleda, špura dol.
No jaz imam izredno srečo, ker je resnično priden kunec nikoli ni markiral, grizel itd). Je pa bolj samotar, drugim živalim se umika, ko potrebuje nežnosti pride, sicer pa ja, mojster v “fehtanju”. to pa ja 😉

Lp
Jaz sem dobila kunca in sem ga poskušala božati in se mi ne pusti oz. ko se ga dotaknem steče v hišico. Res si ne želim da bi se me kunec bal.
Hvala

imam hisnega zajca in me zanima zakaj je svoje kakce ko se podela……….

Imam kunico staro 8 mesecev. Živi z nami v stanovanju. Ima odprto kletko in vse potrebno vendar je večinoma izven nje, tja hodi samo na wc. Do zdaj je bila živahna in družabna, zdaj pa že dva dni samo ždi v kotu, dremlje in se ne odziva kot po navadi.Kaj naj storim? Hvala za odgovor.

Upam, da si jo peljala k veterinarju, drugače ti je že poginila verjetno… Kaj čakate, ljudje, pa daj se malo pozanimajte o živali, preden si jo nabavite… Kunec pogine hitro, če je bolan.

kaj potrebujem za kunca in njegovo nega
hvala za odgovore

Googlaj, ker je vse že milijonkrat napisano.
Mislim, res, kakšne to imate? Naj za vsakega znova knjigo spišemo?
Iskanje informacij spada k pripravi na žival. Torej si trenutno na 0%. Začni. Precej pred nakupom, seveda.

Male smrdljive kepice, ki serjejo po celem in pregriznejo vse kable.

A res? Potem pa mi doma nimamo kunca?

Imam kunca.Vsak dan se ukvarjam z njim in se igrava ko je v kletki n ga hočem pobožati mu pred tem dam priboljšek a ko se mu z roko približam renči in me hoče gritti v kletki ima vse potrebn (hrano vodo za brušenje palcke….)ne ve kaj naj naredim za nego skrbim vsak dan ga česem ipd. Hčerka ga obožuje a jo je začel grizti pret kratkim mi je poginila zajkla ki sta se še kar ujemala in nevem kaj naj storim mi prosim pomagajte vsesem že pposkusil 🙁

Kunec se ti v kletki nima kam umaknit in se zato odzove tako, kot se.
Kunca raje spusti iz kletke, sedi na tla in počakaj, da se ti sam približa. Predvsem ne sili vanj in naj ima vedno možnost umika.

Zanima me koliko mora bit wc velik?

Toliko, da je kunec cel noter in se lahko obrne. Pač odvisno tudi od velikosti kunca.

Pozdravljeni!

Ali se domači zajec navadi na oprsnico?

Domačih zajcev ni, če pa sprašuješ za kunce, ja, se.

New Report

Close