Najdi forum

JANUARKE 2014

Lisica-mica na isti datum imava PDP 🙂 kak fajn…

Jaz pa sem včeraj naredila veliko napako in se že ves dan sekiram…Bila sem utrujena pa sem si zaželela vroče kopeli, ker so me bolele mišice, naštimala sem si vročo vodo, tako da sem pol ure rabla da sem v bano prišla z veliko pene, zdržala sem v bani samo par minut, potem pa me je začel pritisk zelo zelo zajebavat, kar vrtelo se je in hitro sem se šla z mrzlo vodo stuširat, vsa rdeča 🙁 vedela sem, da vroča voda sproži popadke ampak sigurna sem bila, da to komaj v končni fazi nosečnosti…. No in komaj potem sem začela brati o tem kako slabo je to za plod, plodovnico, krvni obtok… Tako da lahko nastane veliko škode 🙁 Tako da punce ne tega delat!

Just me, vesela za tebe!!!!*

Kaj se ve tudi zjutraj tak hitro zbudite? Vseeno kdaj grem spat, ob 5 sem auf, čisto budna…. ? 🙂

:)))

No, tole o kopeli sem pa prvič slišala. Ampak, glede na to, kar si napisala, Mihika, potem tudi razne toplice itd… verjetno niso priporočljive?

No, jaz se sicer res nimam kaj za bati. Kopeli nisem izkusila že približno 10 let, odkar ne živim več pri starših.. v mojo 2×2 kopalnico bi pa tudi bolj stežka šla banja.. edino, če jo pokonci postavim haha 😀

V toplicah sem bila pa tudi nazadnje pred 15 leti.. pa me nič ne vleče tja.. že od nekdaj mi toplice niso bile všeč, ker je to neko omejeno področje.. tudi kot otrok sem imela veliko raje morje..

Nekaj sem vas hotla vprašat.. a ve kakšna posebna mila uporabljate? Jaz sem po naravi tako.. bolj furjasta al kako naj rečem.. Lase si umivam z najbolj znanim šamponov za prhljaj – da ne delam reklame xD …ampak potem se pa kar sproti še po telesu s tem istim šamponom zdrgnem… 😀
Ne me zdaj obsojat, pač nikol nisem najboj skrbela za svojo kožo itd..pa mlekce pa oljčke pa itditditd.. Se stuširaš, obrišeš, oblečeš in čao..10minut in fertik.

Šele zdaj sem se pa začela spraševati, a je ta šampon kaj preveč agresiven … ? Sicer nikoli nisem imela kakšnih problemov, pa glivičnih okužb ali kakršnihkoli gin. težav…

Vseeno vprašam tule za mnenje..? 🙂

LP vsem,

Just me 🙂

just me:) pomoje da ti to ne bi smelo škoditi, ker če do sedaj nisi imela nobenih problemov…pol kar veselo naprej. Če bi bilo to karkol škodljivo, verjemi tudi za lasišče ne bi bilo ok, ker bi ravno tako prišlo skozi pore v kri.

Mihika: jaz se že celo življenje tuširam z vrelim, ne vročim tušem ( tudi poleti) in ravno tako v prejšnji nosečnosti, pa sem rodila 4 dni pred rokom. Nič ni pospešilo popadkov. itak je pa otrok tok zaščiten, tako da verjemi da do njega ta vročina sploh ne pride.
Kar se pa tiče kopeli, je pa tako, da kljub temu, kako se rada tuširam z vročo vodo, mi pa ležanje v vroči vodi ne paše, ker se mi po parih minutah ravno tako začne vrteti in ven pridem čisto slabotna. Tako da, daj si malo manj vročo vodo, oz skrajšaj čas namakanja.

Aja jaz sem imela na nuhalni rezultat 1: 11655, kar je rekla da je odlično. Recimo pri prvem sem imela 1:5600.
Maternice pa jaz nič ne čutim. Tudi prvič je nisem. Tako da meni se očitno širi neopazno:)))

Jaz sem se bolj bala zaradi zadeve kislosti/bazičnosti..
Naša khmm.. notranjost ( :D) je namreč kisla..šamponi so pa vsi bazični .. pa da si nebi tam tega sistema “zrušila” :))
Če je zdaj v tem obdobju kaj bolj občutljiva ta zadevca 😉

Ampak se tudi jaz nagibam k tem, da če do sedaj nisem imela problemov, da bo vse ok.. 🙂

Wow, Mihika, ful dobri rezultati nuhalne, res. Jaz sem imela 1:1100 .. ni ravno super, ampak vseeno se mi zdi, da dodatni testi niso potrebni, čeprav moram priznati da sem sedaj, ko sem tvoj post prebrala, malo bolj zaskrbljena.

Mah nič ne bo, uredu bomo in zdravi bomo :))

Mihika..a so tebi kaj namignili za spol? Jaz sem na parih mestih prebrla, da se na nuhalni že vidi spol.. pri meni se pa ni nič videlo … 🙁

Just me:), če si spraševala mene ( napisala si sicer Mihika), mi na nuhalni ni nič povedala za spol, ker je rekla, da to ne govori rada, ker takrat je še res prekmalu. To so potem samo ugibanja.. jaz pa tud nisem spraševala, ker mi je to jasno, da je premajhno vse skupaj in da je itak 50% možnosti da ugane al pa sfali.
Lej še dobra dva meseca, pa bomo za zihr vedle spol. Sej tud mene firbec matra, sam tok kot me je v prvi me zdaj ne. Takrat sem bila bolj za punco( imamo v familiji same punce in mi je bilo vse bolj domače), pa je bil fant na koncu in zdej si ne predstavljam da bi imela punco:)) Tako da mi je tokrat vseeno.

Jaz na tvojem mestu bi šla delat dodatne teste samo v primeru, če bi vedla, da bi me skrbelo še do konca nosečnosti glede tega če bo vse ok ali ne. ker 7 mescev je pa kar dolga in je škoda živciranja. Moja kolegica je rodila 4 mesce nazaj in sploh ni šla na nuhalno, ker je rekla, da bosta obdržala ne glede na to, če bi blo kaj narobe.
Za vspodaj si pa kupi en intimni gel pa bo, sej te ne bo tok koštalo, pa še pomirjena boš:))

Evo, punce, danes sem šla dat kri za DHT. 🙂
Just me, jaz sem kar precej občutljiva glede tega ph, tako da sem si brez oklevanja kupila milo za intimno nego. Glivice so baje v nosečnosti kar pogoste in to je zelo, zelo neprijetna in nadležna reč.
Sem pa naročila tudi kremico za telo (ne rabim je še za trebuh, tam je še nekaj fore, me pa peče koža pri strani pri prsih in sem že morala kupit nov modrc … ). V lekarni v Ljubljani na prešercu jo namešajo prav posebej za nosečnice (brez kemikalij). Bom poročala, kako se obnese.

Me veseli za dobre rezultate nuhalne, držimo pesti še za pobarvanko 🙂

Joj, jaz še vedno sploh ne morem verjeti, da je vse skupaj res, in imam na čase točno tak občutek, kot je bil, ko se je plusek pokazal! <3

Sem vesela za dobre rezultate na NS in da ste z nami nove punce.

Kar se tiče mil jaz uporabljam naravna (no vsaj tako piše), ker imam zelo občutljivo kožo. Tudi kreme in te stvari imam večina od naravne kozmetike, sem pa zelo v stragu, da bi bilo kaj narobe, tako sedaj ne uporabljam tonika,pa čistilnega mleka…Sem precej nagnjena k okužbam, tako redno uporabljam intimno milo. Je pa zelo priporočljivo se izogibat sladkemu, tako pravi moj ginekolog.

Frühling ma kaj na NS si že bila, ali se lahko kri za DHT da prej? Ker če se ne motim imaš rok konec januarja, kot jaz, a jaz imam NS komaj čez dobra 2 tedna in sedaj sem kar malo zmedena.

lepo se imejte

Ne res nisem vedela za vročo vodo, sedaj vem… Bo pa nam to dejstvo prišlo prav Janurja, ko bomo slučajno čez rok, potem pa ogromno vroče kopeli in posteljne akcije 🙂

Čestitke za super vrdnosti nuhalne!! Jaz nisem izvedela prav vrednosti, samo zagotovilo, da je vse ok in da ni nobenega tveganja…

Kakšen trebušček že imate? Zjutraj sem bla čist šokirana, ker je bil tako malo, potem pa se mi zdi, da s tekom dneva naraste 🙂 Ko samo malo kaj pojem ali spijem, kako se vam zdi?

Kaj če bi na Fb naredile eno zaprto skupino in se tudi tam pogovarjale, bi bilo tudi bolj praktično, je kdo za??

SaraS, tudi jaz imam nuhalno šele čez dobrih 14 dni, zdaj sem začetek desetega tedna. Nekje (mislim, da celo na Pušenjakovem forumu) sem brala, da je optimalen čas za dat kri za DHT malo prej, pa še rezultate lahko tako dobim hkrati z nuhalno. Ker greva po NS na dopust, bi rada takrat s tem zaključila oziroma takoj videla, ali bo treba na kakšne invazivne preiskave.
Za nuhalno pa mora biti 11+ tednov, so mi rekli.

Oprosti, če sem te zmedla. Mogoče malo kompliciram, ampak nisem več najmlajša, tole je prva nosečnost in me zato mogoče malo bolj skrbi.

Frühling, hvala. Čeprav sem sedaj kar malo v strahu, saj tudi sama nisem več najmlajša in je tudi moja prva pikica.

Upamo na najboljše!

Jutrooo 🙂

Jaz pa pogrešam pobarvanko27 .. včeraj je imela nuhalno ane?
Upamo da je vse OK in da je samo preveč vesela da bi še na forum mislila 😀

Aja, za FB zaprto skupino – jaz sem za, dajte se še kaj javit da se “spoprijateljimo” in ofnamo skupino :))

Frühling, a te lahko nekaj vprašam, zakaj pa si šla delat še DHT? Vem, da to ni obvezno, meni je G po izmerjeni nuhalni rekel, da bi bilo fajn, če bi šla, čeprav je bil rezultat 1:1085. To je po nuhalni (60€) še dodatnih 40€.
Pa sva se, kot sem že napisala, odločila, da ne grem nikamor več..

Pa smo opravili 😀 rezultati so bili super in zdaj domači že vedo 🙂 Just me,ne ukvarjaj se s številkami, saj je tudi tvoj rezultat odličen 🙂 zdravnica nama je rekla, da je verjetno punčka 🙂 ampak za gvišno bova vedela pa šele šez 2 meseca, ko dete še malo zraste 🙂 ma srečna sem noro noro 😀 pdp ostaja isti, kot ga mi je postavila G, 2. 1., je pa malo moje veliko 7,1 cm in baje za 3 dni večje od pričakovanega, tako da bo zagotovo po očiju, saj sem jaz med ta majhnimi 😀

Mihika, odlična ideja glede skupine na FB!! 🙂 jo boš ti odprla?

Ooo, pobarvanka27, medve sva se pa začutile zdejle 😀

Sem že včeraj mislila na tebe, pa sem si rekla, da en bom nič težila, ampak šele danes malo povprašala :)))
Super super, vesela zate in za tvojo družino 🙂

Midva našim še nisva povedala, njegovi vedo, moji pa bodo izvedeli ta vikend.. imam kar malo treme :)))

ampak verjemem, da bodo veseli.. hehe, babica pa dedek, in to prvič 🙂

Ja za FB skupino bomo najprej potrebovale naša imena iz FB-ja, sam jaz to neb i ravno na forum pisala.. Lahko bi se zmenile, da eni od nas (recimo Mihiki, ker je ravno njena ideja) na en e-mail naslov pošljemo linke do svojih profilov, ona naredi skupino, nas vse pomeče noter in potem se še med sabo spoprijateljimo.
A se katera druga javi? :))

Jaz nisem za skupino na FB, ker sama nisem na FB. Prosim ne me zapuščat tu, proooosim!!!

pobarvanka27, super za odlične rezultate, sem res vesela zate!

Ja prav neverjetno je 🙂 Just me, tudi tvoja družina bo čisto iz sebe od veselja 😀 včeraj je moja svakinja praznovala RD, tako da smo bili vsi na kupu. Najprej malo zmede, potem pa objemčki 🙂

Ne bomo zapustile nikogar 😉 v tem zosu smo skupaj, s FBjem ali brez 😀 Glede na to, da imam danes dopust, se bom malce poigrala in nam naredila skupino 🙂 bo zaprta in se bomo le med seboj lahko dodajale. Pošljite mi profile na: januarke2014@gmail.com 🙂 zelo nepričakovan mail, a 😉

Pozdravljeneeee punce,

evo, da se še vam jaz pridružim na tej temi. Rok poroda pr ginekologinji 5.1.2014. V sredo sem imela nuhalno in je vse okej. Vrednost 1:11120. Upam, da je to v redu??? saj mi ni predlagala nobenega pregleda več. Z partnerjem pa sva bila notri največ 15 min. Sem prebrala, da ste ene imele pregled tudi po 45 min. Pr drugem otroku ziher ne grem več k tej dohtarci!

Širjenje maternice! omg kako to boli. 1x me je že iz postelje vstajala moja sestra, saj se od bolečin nisem mogla vstat. Zdaj pa ne vem če imam tak nizek prag bolečine…hm…Boli me pa leva stran hrbta, malo nad riti. Ponoči tudi spim slabo, saj mi na nobeni strani ne paše.

Sem pa toxoplazmoza negativna. Doma imamo muco katera prosto hodi po hiši in od zunaj. Ta teden so jo pelali sterilizirat in je živinozdravnik rekel, da ni videt zdrava…Zdaj pa sem še bolj v paniki…

Imam pa eno vprašanje: ali jeste domač pršut in suhe salame? saj jaz ne dajem posebne pozornosti na to in vedno ko je narezena si jo vzamem in s takim užitkom pojem….Potem imam pa vedno slabo vest:( Upam, da vsi malo pretiravajo s to listeriozo in da če se v 25 letih nisem okužila, pr hudiči, da se še zdaj ne bom…:)))

Evo in sem se razpisala. V glavnem želim vam čim manj stresno nosečnost, veliko užitkov, smeha ter ljubezni.

Najprej čestitke, pobarvanka!!!! Zelo vesela sem zate 🙂

Jest tudi ne bi lezla na FB, profil sicer imam, ampak mi je sam FB tko odvraten … Upam, da naju s Saro ne boste čist zapustile tuki ..

Uf, s tem DHT je bilo pač tko, da sem brala, da je kombinacija DHT in NS pač malo bolj zanesljiva, so bolj natančni rezultati, pa glede na to, da se morava takoj odločit, kako bova ukrepala (greva res po NS naravnost na dopust), se mi je zdelo smiselno investirat teh 40 eur. (Pa tudi mirno si jih lahko privoščim, če sem čisto odkrita.)
Recimo v primeru, da bi bila NS mejna, bi potem to pretehtalo, lažje bi se odločila za amnio. Seveda zelo upam, da se mi ne bo treba, da bo NS super in bo 40 eur preč vržen denar …

Sicer pa mene že tko čist preveč skrbi, zato tudi planiram vse z namenom, da bi me čim manj. Vem, da preveč paničarim, prosim, ne se pustit okužit s tem, ker res nima smisla 🙂

No jaz pa sem za FB, če se seveda lahko pridružim:)) Bom poslala link.

Aja še to. V sredo na nuhalni se je pa lulček tako lepo videl, da sem ga zagledla pred ginekologinjo ko je sploh kaj rekla. No kr za tistim ko sem ga zagledla je rekla če si želiva izvedeti spol in sem rekla da ja in seveda, da je fantek.

Res pa je, da ni 100%. Sem se pa potem pogovarjala z fantom in je reko, da ga je že videl en dan prej pri moji ginekologinji na pregledu. Ni pa bil prepričan, zato je bil raje tiho.

p.s.: po kom le ima najin fantek takšnega…. Hahah

Hm, se opravičujem, toliko časa pišem en post (v službi), da se medtem že cel pogovor razvije … to se mi kar naprej dogaja.
Dobrodošla, zima zima bela 🙂
Mene je tudi bolel hrbet, samo nisem tega sploh povezovala z nosečnostjo. Sem mislila, da sem samo nerazgibana, ker sem v vročih tednih pač malo več mirovala. No, ko sem se pošteno razhodila, so tudi bolečine šle stran. Tako da predlagam gibanje, tudi pri špikanju pomaga 🙂

New Report

Close