Najdi forum

JANUARKE 2014

Nekatere že pošiljate maile 🙂 Ko dobite prošnjo za prijateljstvo, me prosim sprejmite in potem vas dam v skupino, saj očitno lahko dodajaš le prijatelje:)

Evo pobarvanka27, jaz poslala link na mail 🙂

Pa noben ne bo nikogar zapustil, nič skrbet 😀

Jah, saj jaz tudi vem, da je vse skupaj malo bolj zanesljivo, ampak že 60€ mi je bio takooooo velikoooo :/
Midva bova kar upala na najboljše.

Zima zima bela, pozdravljena.. zdaj se nas je pa res že veliko nabralo :))) In ja, imaš res super rezultate nuhalne, jaz sem imela 1:1085. Mi je G predlagal dodatne teste, pa sva se z možem odločila, da ne greva naprej.

Pozdravček vsem 🙂

Pozdravljene, januarke 2014. Naj se še jaz pofočkam, sem srečka nosečka z PDP 16.1.2014. Dovolj o meni, naj najprej like-am komentar Just me tistemu bedaku. Ste že povedale vse veselo novico? Midva sva rekla da bova mamici povedala za njen rojstni dan na pikniku, 27./28.7., čeprav ne vem, če bom lahko skrila. Takrat bomo vsi na kupu, mami bo pa dobila darilo majčko prvič babi. 😉 Kako ste pa ve povedale, oz. planirate pvoedat?

Jaz sem na internetu naročila knjigico “kako biti popolna babica” :)) je bolj šaljivo napisana, upam, da ji bo všeč. 🙂

Ja do zdaj smo samo tri, kr pridružite se…:)

Pozdravljena Leny87. Zelo lepa ideja, prav tako Mallina. No jaz sem pa povedla ko je moj brat risal za šolsko nalogo družinsko drevo. In so bili ravnokar vsi na kupu in sem rekla, da bo pozimi pa še ena veja in sicer dojenček mene in mojga. Pa so me vsi tak debelo gledli, se mi zdi, da par sekund sploh niso vedli za kaj se gre:))) Pol pa itak objemčki in solze.

Ja sej to mene najbolj zanima reakcije 😉 Sploh ne vem, kako bom bušija skrila do takrat, ker men se že mal pozna. No pa itak me zmeri mal matra, da povem. Bo že. Se vam že kej pozna?

Ja reakcije so res najbolj smešne. Eni so veseli ful, drugi pa tak pač. Sam jaz se sploh ne sekiram za druge. Glavno, da sem jaz srečna.

Meni se že pozna. Me že napenja:))

Joooj babnce, se vam že na dalč vidi, da ste vse prvič noseče in blodite o nevem kakšnih presenečenjih, pa kako staršem povedat pa take bedarije. Ko bote vtretje al pa še kaj več, se vam bo zdel ves cirkus popolnoma brezveze in boste enostavno po treh mesecih povedale, da pričakujete. pa kaj vam je, saj niste edine na svetu, pa brez razburjanja in zamer, ker nism hotla nič slabga.

Repa in klobasa…Verjamem, da ti že po tretjem dol visi. Ampak sem prepričana, da si ti ko si bla prvič tudi vsa blažena (ali še pa sploh nisi bla, če je tako, nimaš pojma o čem govoriš).

A bo luna ali kaj? ;)) Jaz pa mislim, da si lahko ob vsakem otroku čisto naspidiran in končno čakaš, da boš vsem povedal. V končni fazi ne poveš kašne sorte mehčalca uporablaš… Jao, če komu ni kaj prav, naj se raje ne vtika na tale forum.

A ni nekaj posebnega, da boš prvič starš, pa babice tudi le enkrat postanejo babice … Velika novica je, ker se obeta velika sprememba v življenju. Ljuba duša, kdo pa ne bi bil vznemirjen?
Sicer pa vsaka po svoje. Zase si ne predstavljam, da bi bila pri kateremkoli otroku flegmatična.

Midva zaradi določenih okoliščin že povedala nekaj ljudem, pa je bila večina najprej šokirana in so šele potem postali navdušeni. Tako da zdaj sploh ne pričakujeva več kakšnih drugačnih reakcij. Po svoje sicer komaj čakam, da povem, ker je smotan nekaj skrivat, po drugi strani mi bo pa potem kup ljudi pamet solilo in talalo nasvete.

Midva pa zaradi določenih okoliščin še nisva povedala in jaz še kar nekaj časa ne bi, ampak ne bom mogla več dolgo skrivat, sploh glede na to da je poletje…
In tako kot je napisala Frühling, res, amak res mi ni do tega da mi bodo drugi pametovali in svetovali z vseh koncev in krajev. Jaz trenutno res rabim samo mir, da me ne obravnavajo kot da se bolna in da lahko počnem stvari za katere se čutim da jih lahko.

Punce, je bila vaša nosečnost načrtovana, ste zanosile brez težav?

Najin otročiček je bil načrtovan, tako je po vseh težavah in vsem tem času veselje nepopisno, želja in upanje, da bo vse v redu, pa še toliko večja.

lepo lepo se imejte!

Najin je tudi planiran. Le tega nisva planirala, da nama bo tako hitro uspelo … Poznam precej parov, pri katerih ni in ni šlo, tako se človek začne spraševat, zakaj bi bila pa lih jaz pod ta srečno zvezdo. Se nekako zavedam, da gre lahko še marsikaj narobe, po drugi strani pa kar nekako verjamem, da se nama bo konec januarja življenje na glavo obrnilo 🙂

Ja pri nama je bil tudi planiran, ceprav so bile moje sanje, da bi naju presenetil. Se je tud extremno hitr prjel, tko da sem bla js vseeno malo v soku 🙂 pozitivnem seveda 🙂
Drugace sva pa ravno vceraj povedala nasi druzbi in so bli tok sokirani, da najprej sploh niso verjel. Sej je res hecn, tko zgleda, kot da smo se zmenile, z eno sva imeli celo isti PDP. 🙂

Tudi najin je bil načrtovan. Sva se pa kr nekaj časa trudila, no vsaj meni se je zdelo malo več kot leto in pol dolga doba. Tako, da sem že na koncu bila panična kaj pa če ne bom mogla nikoli imet. Pa tako rada jih imam, te male kričače…:)))

No moje mnenje glede pametovanja ostalih: pri nama že veliko ljudi ve in naj povem, da mi sploh ne pametujejo, tu pa tam se najde samo kakšen dober nasvet za katerega nisem vedla in sem samo hvaležna, da sem ga dobila. Najdejo se tudi takšni, ki so totalno navdušeni in me kr pobožajo po trebušku. To se mi zdi tako lepo. Al pa družinski prijatelj se je včeraj tako lepo nasmejal in vprašal kje je pa ati? Tudi sam ima tri majhne otroke in je totalno navdušen…

Glede dela, ki ga lahko opravlja nosečnica je pa tako. Jaz sem moji družini povedala takoj, saj se je ravno v tistem času začelo špricanje vinograda in si res nisem želela it tega delat. Zdaj vedo in me ne silijo. Tudi ostali recimo v službi ne pričakujejo, da bom dvigovala zelo težke stvari…Ne vem mogoče kompliciram, ampak kaj če pa recimo ne bi vedli, jaz pa ne bi htela česa sama dvignit…:)))

Ojoj, svašta svašta 😀

En dan, dva se ne pojavim tukaj, pa so spet zdrahe in kolobocije 😀 😀 😀

Mater, je pa kar velik zafrustiranih Slovencev med nami, ane? Takšni kot so tisti dan državnosti in tale klobasa (bohpomagi…?) nas vsake toliko časa spomnijo na to, da med nami živijo tudi takšni.
Pišuka, pa ko ravno pozabim, da obstajajo. Pih….. 😛

Noooooo, dobrodošle nove nosečke, daj naj nas nekdo prešteje, pomojem nas je okoli 20 že?
leny87, najprej hvala za like mojega komentarja…da ti povem po pravici, še sama se narežim zdaj, ko ga grem brat nazaj… moj mož je pa itak s stola padu ko ga je prebral 😛

V glavnem, hotela sem vam povedat, da sva midva danes naredila en krog po našem mestu. Prvi postanek je bil pri mojih starših. Ravno sta pakirala za 2-tedenski dopust, tako da sva jih komaj uspela dobiti za 10 minut na enem mestu da jim sporočiva veselo novico.
Nisva nič kaj komplicirala. Rekla sem jima, da jima hočem, preden gresta na dopust, nekaj povedat, in sicer to, da bo pri nas tam nekje okoli novega leta nosila štorklja 😀
Jima je bilo takoj jasno, vse OK, čestitke itd.. Potem sem jima pokazala še slikice iz nuhalne in to je to 😀 Sta me nafilala s petimi kilami sadja (“Zdej morš ful vitamoniv jest, veš!!”) ..
Pa že smo delali načrt glede stanovanja in se dogovorili, da pride mati malo pomagat tam nekje septembra, ko bodo najhujše vročine mimo 😀
Drugi postanek je bil pri stari mami. Novico, da bo prvič postala prababica, je sprejela odlično 🙂
Ostala sta nam še druga babica in dedek, ki ju danes žal ni bilo doma, tako, da jih bova šokirala jutri 😀

Noooooo, pa da povem še glede zanositve. Pri naju je bilo malo bolj zakomplicirano, čeprav spet ne toliko, kot je pri nekaterih drugih… Tabletke sem nehala jesti pred približno 2 letoma in pol. Od takrat sva bila vedno nezaščitena, pa se nikoli ni zgodilo nič. Proti koncu lanskega leta sem se najavila pri moji osebni G in ji razložila, da bi si želela otroka, vendar se nič ne zgodi že dve leti.
Zato mi je predpisala tablete Femara. Če katera ne pozna, to so sicer tablete, ki se uporabljajo za zdravljenje raka dojk, ampak so nedavno nazaj ugotovili, da so zelo uspešne tudi pri spodbujanju ovulacije. Ješ jih po 5 med vsako menstruacijo, od 3. dne do 8. dne. No, uspelo je pri tretji menstruaciji :)))

Napisala sem roman, ampak se že dolgo nisem oglasila, pa se spodobi, da malo bolj obširno z vami podelim svoje filinge :))

LP,
Just me 🙂

Najin dojenček je bil tudi načrtovan in težko pričakovan. Jaz sem imela v preteklosti nekaj ginekoloških težav in so me opozorili na možne težave pri zanositvi, ampak takrat se nisem sekirala, ker otrok kar dolgo nisem hotela. Rabila sva malo manj kot eno leto, zadnje mesece sem tudi jaz že izgubljala voljo, ampak ni druge kot vztrajat. Zato mi je pa ful hecno, ko ene po treh mesecih že jokajo, da ne zanosijo. Jaz sem bila dolgo časa zelo sproščena in flegma in mislim, da je tako tudi prav. V življenju včasih ne gre tako, kot načrtuješ. Jaz bi morala biti sedaj lepo že na porodniški, tako pa se mi je iztekla pogodba v službi, ki mi je niso podaljšali in bom verjetno ostala brez porodniške – kdo bo zaposlil nosečnico??

Drugače pa je moje počutje OK, sem že skoraj v 12. tednu, pa se mi je zdelo, da znaki že minevajo, potem pa včeraj spet obupna slabost in boleče prsi za znoret.
Kdaj so vas naročili na 2. pregled? Jaz ga imam šele v začetku 16. tedna, meni se zdi to pozno.

Živjo punce!

Najin dojenček pa je bil ekspresno hiter – sva si ga želela in sva ga zelo vesela, ma ga po svoje nisva pričakovala tako hitro 🙂 Takoj, čisto takoj po poroki :))

Jst ima pregled konec julija, sedaj sem v 11 tednu, torej bo to 2 dni pred 15 tednom … Komaj čakam!

Namreč: malo zaradi tega, ker se počutim tako super in malo zato, ker ve govorite o svojih trebuščkih, ki jih ne morete skrivati (jst imam pa še vedno trebuh raven kot ploh, če se seveda ne napokam dvojne doze hrane) me malo skrbi … A je moj dojenček kar nehal rasti? Zakaj mi ni nič slabo, nič ne boli, nič ni drugače? :S VEm, lahko sem vesela, ma ne morem razumet, da je lahko taka razlika med trebuščki in med počutjem …

Lepo se mejte! 🙂

Ja krpa, vesela bodi, kaj naj ti rečem 🙂

Mah saj jaz tudi sicer ne jamram .. ker vem, da imajo druge punce še veliko hujše probleme od mene.. ampak mene je res motil tisti želodec na vrhu grla cel dan.
Hvalabogu za bolniško, ker tista dva tedna, ki sta bila najhujša, ne bi prenesla na šihtu.

ampak se je vse skupaj malo umirilo.
Včasih me še kdaj kaj zvije tale slabost, ampak samo zvečer.

Drugače pa OK.

Špika me pa še kar.. tako na vsake kvatre. Ne vem kdaj, ne vem kako močno, sam useka.
Prej me je po jajčnikih, zdaj pa kar po sredini ..

Pa nič skrbet, verjamem, da je tudi pri tebi vse OK 🙂

Inja_ jaz sem vstopila v 14. teden in imam za sabo že 2 ginekološka pregleda z ultrazvokom ter nuhalno.
Na prvem pregledu smo bili veliki 1,63cm, na nuhalni pa že 6,39cm 🙂
Računam, da smo zdaj nekje blizu 9im centimetrčkom :)) iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, kar piskam 🙂 🙂 🙂 <3 <3 <3
Prvi pregled sem imela pri 8 tednih, drugega pa pri 12.

krpa sva na istem, jutri zaključim 14 teden pa se še mi nič ne vidi, mogoče minimalno…Tako da očitno tak pač je 🙂

Počutim pa se tudi super, razen malce slabega spanja je ok 🙂 ve lahko spite na boku, hrbtu??

New Report

Close