Najdi forum

JANUARKE 2014

Mene je prav danes šokiralo, da je le še nekaj dni do božiča, s katerim grem tudi na porodniško! 🙂 Greva skoraj hkrati, krpa. Prav čuden občutek, ko pomislim, da bom kar doma, sploh zdaj, ko še ni dojenčka. Se pa zelo veselim!

Sem poguglala blazine za spanje na boku … in se za trenutek zasekirala, da bi to morala vedet in da nisem dovolj skrbna bodoča mama 😉 No, tega vseeno ne bom kupila. Saj lahko s čim drugim podložiš otroka?

Po moje je tudi brisača ok, če jo lepo zaviješ. Mene pri teh proizvodih moti to, da so uporabni samo za eno določeno stvar, potem se ti pa valjajo, medtem ko tetra pleničko ali brisačo lahko uporabiš na 1001 način, pa potem ko otrok zraste ni treba, da nekje čaka na boljše čase. :)) Sem malo bolj praktično usmerjena pri teh zadevah. 🙂

Drugače pa postaja v trebuhu vedno manj prostora in je včasih že prav neudobno, velikokrat se mi vrti, ker nimam prostora za dihanje, želodec je itak v tretjem planu šele, vse tišči in je napeto. :)) Še malo.

Bila sem že na razgovoru v porodnišnici in bom počasi tudi zapisala en tak okviren porodni načrt … bliža se, bliža. Bojo zanimivi prazniki letos. 🙂

Ojla punce!

Jej, še malo pa se bomo cartali :)). Eni prej, drugi pa upam, da še malo počakamo.

Tudi jaz sem mnenja, da je brisača ali pa tetra plenička čisto v redu.

Mallina kako izgleda ta posvet v porodnišnici? Lepo prosim, če mi lahko poveš, ali si se prej najavila, so ti dali uro? Si si ogledala prostore, ali si se samo pogovorila? Ti bodo sprejeli porodni načrt….? Vse me zanima in ti bom res hvaležna če mi lahko kaj več poveš. V kateri porodnišnici si pa bila?

Čudovita zima je letos, upam, da tako ostane, da bomo lahko že hitro vozičkale 😉

Oj

No jaz imam rok čisto takoj po novem letu, tako da sem že na porodniški od prejšnjega tedna. Dnevi mi tečejo čisto prehitro, nabavila nisem še nič, pripravljeno pa tudi še nimamo v bistvu nič. Res da imamo nekaj stvari od prvega, samo je še vse zapakirano in spravljeno na podstrešju.

Zato močno upam, da me ne prehiti, rajši bi videla če bi malo zamujal. Tako da navijam, da bo par dni po novem letu.

Jaz sem tokrat zelo v dilemi kam rodit, izkušnja od prvič ni bila lepa, danes sem klicala v to porodnišnico če imajo prenosni ctg, da ne bi bila spet nevem kok časa privezana na posteljo, sicer ga že imajo, vendar me besede babice niso kaj dosti prepričale, ker se mi zdi da so še vedno zelo zavzeti za to da je ženska na postelji. vglavnem še bolj sem zmedena. kako bi gledali na porodni načrt pa nevem, sem pozabila vprašat:( Nisem tip, niti takrat ne bi bila v stanju, da bi se tam prerekala, če kaj ne bi hoteli upoštevat.

Kar se tiče blazine za spat.Jaz sem jo kupila že pri prvem otroku in sicer tisto, ki ima vzadaj in spredaj podporo. Nam je prišla prav, in sedaj bo spet v uporabi, tako da se mi zdi da je vredna tistih 20 eur.

Mallina tudi mene zanima kje si se menila oz kaj si se zmenila v por. Pa če ti ni težko, napiši še malo, kaj si želiš pri porodu.

Jaz sem prišla na posvet v Postojnsko porodnišnico, ker bom imela izbrano babico, ampak mislim, da lahko tudi sicer pokličeš in se dogovoriš za en tak pogovor, da ti malo predstavijo kako in kaj. Glede porodnega načrta me je babica spodbudila, naj ga napišem in pošljem na njihov e-naslov, da se potem še pred porodom pogovorimo o njem in ga po potrebi prilagodimo. Podpišeš pa tudi izjavo, da se zavedaš, da lahko porod ne gre čisto po planu in se zato pač naredi kar je treba, ne glede na načrt.

Jaz sem v Postojni dobila res zelo fajn občutek, babica je v bistvu na vsa vprašanja odgovorila, da je tako, kot želim jaz. V okviru možnosti seveda. Vemo, da se lahko porod odvije na 1001 način in z glavo skozi zid pač ne bomo šli, se pa dobro zavedajo, da je izbira naša pravica in so mi to tudi predstavili. V porodni sobi so imeli posteljo, prenosni ctg, pručko, vse take zadeve.

Jaz sem bolj za naravno, sem tudi že podpisala obrazec, da ne dovolim sproženja poroda, protibolečinskih sredstev in sredstva za krčenje materice po porodu. To mi je svetovala babica, ki je rekla, da vse to še vedno lahko dobim, če si med porodom premislim, s tistim papirjem si le zagotovim, da me noben ne bo silil v to. Rekla je še, da imajo v navadi porodnico šetat po hodniku, pošiljat pod tuš enkrat na uro, ker je ctg itak prenosni, malo mi je predstavila kaj rabim s sabo, česa ne rabim, kaj imam laho svoje …

Saj ne vem, če sem vam kaj pametnega povedala, ampak v primerjavi s Šempetrom, kjer sem bila mesec nazaj hospitalizirana, je bila tole v Postojni poezija. Tam so me že s prve nadrli, ker sem si svojo pižamo oblekla in ker sem po opravljenem pregledu, ki je bil bp, hotela it domov. Odnos čisto drugačen.

No da se še mi malo javimo. Imamo sedaj nekako že 3/4 stvari pripravljenih, čeprav se nakupi malenkosti ne nehajo:) Imam pa že naštiman kompletek za iz porodnišnice, cunje razporejene po številkah in označeno tako, da se bo znašel tudi moj mož:) Postelja še čaka na odejo in posteljnino. Sicer imamo še dober mesec ampak zihr je zihr. Da bo še mal miru med/po praznikih preden bomo trije. Sem v 35 tednu in imamo naslednji pregled 17.12.2013. Vztrajno takoj začne žulit/bolet pod levim rebrom, ko sedim normalno. Si ne predstavljam, da bi mogla še delat kje v kakšni pisarni… Doma sem v stolu napol leže, ko sedim za računalnikom. Ista pesem je v avtu:) Pa ko se malo uležem na hrbet mu ne paše in začne res brcat tako, da mislim, da bo luknjo naredu:) Drugače pa še vedno pridno usak dan sprehod in telovadba za hrbet. A priporočate kakšen aspirator za nosek? Bo katera od vas vzela EA?

lp

“Ne obstaja psihiater ki bi vam pomagal tako kakor pes, ki vam poliže lice.«

Punce kje ste, finiširate vse potrebno? Enih pa tudi že ogromno časa ni na spregled…mogoče je pa katera res že pestva, tiste prav s prvimi datumi 😉

Mallina hvala za vse povedano. Tudi sama si želim naravni porod, če bo možno bomo pa videli, ker ni vse od nas odvisno in tudi nikoli ne bi ogrožala otročka ali sebe.

Jaz še vedno odlašam z nakupom nekaterih stvari, pa tudi po stanovanju bo treba še kaj naredit…

SaraS, res je.
Tako je tudi zastavljen moj porodni načrt, zapisala sem si, kaj si želim, in hkrati pustila odprte možnosti za vse, kar me pač lahko na tej poti doleti. Z glavo skozi zid pa ne bomo rinili. 🙂

Ja mi še pohištvo sestavljamo, tako da ravno nek finiš to ni. 😀 Bi pa že zelo rada imela počasi vse pripravljeno, ja … 🙂

Ojla punce, da se malo javim po dooooolgem času 🙂
Jah, mi smo se zadnji mesec in pol kar vneto pripravljali na prihod našega novega družinskega člana.. pa čeprav smo toliko delali, še vedno ni vse tako, kot bi si jaz želela – res tipi-topi … no, pa upam, da bomo še v teh nekaj dneh tudi ostalo zrihtali 🙂

Smo prebelili stanovanje, najino spalnico sva nekako razdelila na pol… zrihtali posteljico in zibko.. kupili komplet voziček + lupinico (Jane Slalom), nekaj cunjic smo podedovali, nekaj smo dokupili… itditditd 🙂

Rok imam 04.01., torej še dva tedna 😉 Prvi CTG smo imeli v sredo in ni pokazal še nobene aktivnosti.. naslednji CTG imam v ponedeljek.. bomo videli, če se že kaj dogaja.

Stvari za v porodnišnico imam že vse pripravljene, samo še v torbo jih moram spakirat .. sem malo pozna, vem 🙂

Jah, res je tisoč in ena stvar, na katero je potrebno misliti in potem se včasih kar ustrašim, če sem na vse pomislila in če imam vse pripravljeno.. ima še katera podobne “težave”?

Nič punce, uživajte še v teh zadnjih tednih nosečnosti.. kmalu bomo vse pestovale… ***

LP vsem,
Just me 🙂

O, ste bili pa pridni, Just me 🙂 Mi še vedno nimamo vozička, smo pa v teh dneh že prali in likali in šivali. Zdaj se mi kar nekako zdi, da bo vse ok, tudi če grem jutri v porodnišnico brez torbe in modrčkov za dojenje, mogoče zato, ker sta se tako fino ujela začetek porodniške in prazniki. Mogoče je pa kemija v telesu poskrbela, da čutim eno samo veselo pričakovanje in nobenih skrbi in strahov. A se še katera tako fino počuti?

Vau, Frühling, občudujem 😀

Jaz še zdaleč nisem tako umirjena… 4 stvari me malo nazaj držijo..

1. je ta, kot sem že včeraj rekla – bojim se, da nisem na vse mislila.. da še nečesa res nujnega nimam (obsedenka, skoraj vsak dan odprem vse omare in predale ter prečekiram, če imam vse.. se mi zdi, da imam, pa me še vseeno nekaj muči. Ja vem, čudna… 🙂 )

2. je sam porod … sem brala, kako ste nekatere pridne in ble na posvetu v porodnišnici in to.. no .. jaz se nisem popolnoma nič pripravljala na porod, niti sem bila na kakšnem posvetu oz. ogledu v porodnišnici, kjer bom rodila. Za to imam samo en razlog, ampak dober. SPLOH nočem videti niti porodne sobe, niti teh vseh pripomočkov in vsega tega, ker bi me samo prestrašilo vse skupaj in nič drugega. Tudi porodnega načrta nimam. V bistvu ja.. imam.. moj porodni načrt je, ko se popadki začnejo, iti v porodnišnico in se čisto na slepo prepustiti babicam in sestram. Jih ubogat v vsem in se strinjat v vsem, kar bojo rekli. Menda so dohtarji – bodo že vedeli, kako in kaj je za mene in za mojega otroka najboljše, a ne?
Poroda pa ne, da me je strah.. nekak bomo že potrpeli.. strah me je tega, ker ne vem, kaj točno pričakovati. Sem razmišljala tudi o epiduralni, ampak bom najprej poizkusila brez nje. Če pa res ne bo šlo in če RES ne bom mogla izdržat, pa se še vedno lahko odločim za EA.. no, če ne bom ravno tik pred samim iztisom 😉

3. stvar je samo zdravje mojega otroka.. želim si le to, da bi bil zdrav..da bi bilo vse OK.. če se katera spomni, smo imeli na merjenju nuhalne tveganje 1:1065, kar niti ni tako slabo, ampak dobro pa tudi ne. Na naslednje teste nisem šla, zato smo ostali pri tej cifri in upanju, da bo tisti tam zgoraj kar najbolje poskrbel za vse nas…

4. stvar so pa v bistvu prvi tedni po rojstvu.. ko bomo prišli domov. Življenje se sigurno obrne totalno na glavo in nimam pojma, kako bo vse to potekalo.. strah me je v bistvu vsega neznanega in novega, ki sledi po prihodu domov..

Tule bi mi fajn prišel kakšen odgovor od “tudi mi januarja” … 😀 Če bereš, daj se kaj oglasi 🙂

Kaj pa ostale, a vas tudi kaj podobnega muči? 🙂

LP vsem, se tipkamo,

Just me 🙂

Oj

Just me, še predno sem prebrala do konca tvoj tekst, sem že imela v glavi, kakšno repliko bi napisala:)) potem pa vidim, na koncu da si napisala naj se kaj oglasim:))

Kar se tiče potrebščin in torbe za porodnišnico, imam jaz recimo da pripravljeno( to sem naredila včeraj) pa imam rok 2.1. Sicer tudi razmišljam če sem kaj pozabila, ampak vedet moraš da četudi kaj nimaš ali za sabo ali pa doma za otroka, pa da se naknadno spomniš, ti gre lahko mož oz bilo kdo to kupit/iskat domov. Pa tudi verjemi, da čisto nič kar ne bi imela doma, ni življenskega pomena in se pač znajdeš malo po svoje če recimo tisti trenutek nimaš.

Recimo meni je važno, da imam plenice, nekaj za obleč in pa kupila sem si škatlo adaptiranega mleka ( že pri prvem, sem tako naredila čeprav je bilo potem mojega mleka za izvoz) za vsak slučaj, če dojenje ne bi takoj steklo, da imaš doma pripravljeno, da ni treba takoj v trgovino letet. Pa itak sem prepričana da imaš vsega več kot dovolj. Tako da ne skrbet.

Mi imamo zibko še raztavljeno na podstrehi, par cunj še opranih nimam, likanje sem izpustila…ampak tudi če jutri rodim, ne bo panike. se pa naknadno zrihta.

Pri prvem nisem do zadnjih 14 dni imela nič, ne kupljeno, ne oprano, posteljo je pa moj sestavil ko sem bila v porodnišnici.

Kar se tiče poroda, sem tudi jaz tokrat malo bolj v strahu. Prvič sem šla čist na izi, brez da bi se karkoli poglabljala v to, imela sem eno željo, ( da se gibljem med popadki), sam ko sem bila tam, sem bila pa tih kot miš. in glede na to, da sem prejšnji teden govorila z eno izmed babic iz te porodnišnice, mislim,da tud če bi hotla se gibat se ne bi smela, ker so še zmeri glede tega čist konzervativni in 50 let za leseno žlico.
Tako da jaz imam sedaj problem najprej sploh kje rodit, smotan je to ker nevem a se bo hit odvijal, al počas, ker tista v kateri sem prvič rodila je 15 minut stran in ni panike če čakam do zadnjega, sam v to ne bi šla. Da grem v drugo je daleč, pa da me potem domov pošljejo….tamalga moram tud še k staršem peljat ( so eno uro stran, upam, da ne bo ponoči), pol imamo mačka k tud nevem kam ga bomo dal….vglavnem mal me skrbi vse skupi.

Porodni načrt bom tokrat ( upam, da ga uspem) napisala, vsaj okvirno. Ker če ne, se bom potem spet žrla, da nisem vsaj povedala kaj si želim.

Kar se tiče zdravja…seveda vsi si želimo, da bo vse ok. In seveda bo. Mora bit. Zdaj nimamo kaj spremenit. če bi bilo kaj hujšega se bi recimo da na ultrazvoku videlo, če se pa potem kaj zaplete, pa itak ne moreš vplivat.

Mene recimo ni pri prvem nič, a ma totalno nič skrbelo kako bo, ko bomo doma. Nevem, sej ni nič takega. Vsaj meni ne. Pač človeček, sam da je še majhen. sej hitro pogruntaš kaj rabi, kaj mu fali. Tko da brez panike:))

Men je zdej bolj panika, ker nevem kako bo ta velik odreagiral, sploh ker je bolj “divji”

Sej bo. se še pišemo kaj

Just me, zate sem pa res mislila, da že pestvaš 😉

Jaz sem sedaj začela razmišlat, da mogoče pa nimam dovolj oblekc 50-56, večna je 62, a kaj pa če bo dete bolj majhno? In če začnem razmišlat o vsem kar me lahko čaka, o vsem neznanim, o vsem kar nimamava pripravljeno,…o vem kar ne vem…me lahko samo panika zgrabi, a od tega ne bo nič pametnega.

Kar se tiče stvari, ki jih imam še za kupit, bom že, če pa ne bom, lahko mož kasneje, tako da to me ne sekira.
Kar se poroda tiče me skrbi samo to, da bom rodila prej, do PDP imam še več kot mesec. Imam pa zaupanje, da bo vse ok. in bo tisti tam zgoraj poskrbel da bo vse kot mora bit. Tako tudi glede zdravja. Mislim, da si vse želimo samo zdravja za naše otročke.
Kako bo doma me malo skrbi ja, ma sej bo, se bova že znašla 😉

Me pa prav preveč skrbi kako bo glede obiskov, ker si na začetku res želim samo miru, da se privadimo na nov ritem in se jaz po porodu v miru spravim k sebi…in me res skrbi, ker bo še ravno čas prehladov, gripe… da ne staknemo kaj po nepotrebnem… ah ja, nekaj je treba premlevat, da ni dolgčas…

Hej hej 🙂

No, tudi mi januarja, nečesa pa le nimam.. in sicer tegale ad. mleka.. Na to pa res nisem mislila.. OK … jutri je delovni dan.. bo treba še mal v šoping 😀

Jah, glede poroda samega pa takole.. jaz imam tudi željo, da ostanem čim dalj na nogah. Gravitacija je dobra, pravijo. Ampak ne razumem pa, zakaj naj bi mati po njihovem popadke morala preživljati ne vem, v postelji? Potem se raje zapeljem do porodnišnice in tam zunaj pred porodnišnico v avtu in okoli njega popadke predihavam, pa grem potem notri, ko bom res pri koncu :))))))))))))
Še eno vprašanje.. do porodnišnice imam 10km. 15minut max. z avtom. Ampak res max. Koliko bi ve šle prej v porodnišnico? Popadki na koliko minut?

Hehe, SaraS, nič še ne pestvamo hehehe 🙂
Glede oblekic. Jaz sem večino dobila, tako da imam različne velikosti. Kupila sem pa za začetek 4 bodije 50-56, pa tamale štumfke, potem kombinezonček, šal in rokavičke. To je pa skoraj vse. Skrbi me samo to, ker nisem uspela dobiti tamalih žab. So imeli samo 62, ampak te bodo sigurno prevelike za začetek. Bom morala it še v kakšno bolj oddaljeno trgovino. Samo, da me kaj ne preseneti prej 😉

Oh, obiski pa mene čisto nič ne skrbijo 😀 Sem taka oseba, da mi ni teško rečt človeku, naj odpika in naj mi da mir :)))))) Pri nas je itak tako, da se morajo vsi najaviti. Če se ne najaviš, naletiš na gluha ušesa – se ne oglašamo na domofon in ne odpiramo vrat v bloku, še manj pa vrat v stanovanju :)))
Če mi obisk ne bo sedel, ti je pa tudi najavljanje đabe 😛 😛 😛

A bo katera v Kranju rodila? 🙂

LP,

Just me 🙂

Jaz počasi odštevam dni do PDP. Še 9. Morda pa sploh ne bi bilo slabo, če bi otroček prišel že v prihajajočem tednu, da bi bila do novega leta že doma.

Pripravljeno recimo, da imam vse. Adapt. mleka ne bom kupovala, ker je bilo prvič mleka dovolj, pa tudi drogerija je skorajda pred vrati. Edino sterilizirati moram še nastavke za dojenje, dudko, črpalko in stekleničke.

Cunjice sem oprala in zlikala samo 56, naslednja velikost je shranjena v škatli še od 1. otroka (in so oblekce po mojem mnenju ravno tako čiste kot če bi jih oprala 3 mesece prej). Tako velik novorojenček menda tudi ne bo, da bi že takoj začeli s 62. Prvi je namreč ravno en mesec nosil 56.

Porodnega načrta ne nameravam pisati, kljub jasnim zahtevam:
– čimdlje ostati doma
– popadke prestajati stoje (vključno s prenosnim CTG)
– po potrebi dobiti EA
– ne prerezati presredka, če to ni nujno potrebno
– ne prerezati popkovine, dokler le-ta utripa
– otročka takoj dobiti v naročje in pristaviti k dojenju

Kar ne morem verjeti, da se izteka še ena nosečnost. Prehitro.

Just me, 1:1065 na nuhalni sploh ni slab rezultat in kot je tudi mi januarja napisala, na ultrazvoku bi se že videlo, če bi bilo kaj hudega. Tako da zaradi tega se po moje ni treba nič sekirat, seveda je pa do konca vse odprto in lahko samo upamo in verjamemo, tako kot bomo vse preostalo življenje; ko je na svetu, se šele začne!

Jaz bom v Kranju rodila, če bo šlo vse po sreči, ampak se najbrž ne bova srečali, Just me, ker imam konec januarja rok. Virtualno sem se sprehodila po porodnišnici, po novem letu grem pa še na predavanje. Na listek, ki ga bom vstavila v materinsko knjižico, bom napisala svoje želje, precej podobne so tvojim, lisica.mica, na prvem mestu je le, da ne želim injekcije za RH- .

Sicer sem se o porodu precej pogovarjala s sorodnicami in prijateljicami. Nobena mi ni mogla povedati, koliko popadki bolijo, ali pa si jaz ne znam predstavljat, tako da se bom pustila presenetit. 🙂 Vse pa so rekle, da je zares pomembno, da misliš na to, da boš ti zdaj rodila, na svojo aktivnost, na rezultate tega početja. Tako da sem nekako padla v veselo pričakovanje. (Če ne bom zmogla, če bo šlo kaj narobe, je pa tam še vedno vsa medicina, bodo že vzeli punčko ven.)

Stanovanje imava še vedno precej v razsulu, danes moram še po nakupih in pravkar se mi suši zadnja runda otroških oblačil. Res ogromno sva jih dobila in pri številnih se mi zdi, da zapisane številke sploh ne ustrezajo dejanski velikosti, tako da sem kar vse oprala in malo po občutku porazdelila, potem bomo pa videli, kako bo. Nam pa prve pol leta zagotovo ne bo treba ničesar kupit, kar je zame veliko olajšanje, ker ne maram hodit po trgovinah.

Prav lepe in mirne praznike želim vsem!

Kar se tiče cunj, imam jaz vse samo 62. Pri prvem, ki je zelo hitro zrastel, je bilo v 1 mesecu že to premajhno. Rodil se je 56 velik, tako da je potem 56 št glih za glih. Sej če daš copate al pa nogavičke gor, so hlače/žabice malo nagrbančene ampak meni to ni grdo, tko da jaz imam raje večje, pa potem za dalj časa.

Sem mislila, da bo treba sedaj kaj manjšega kupit, vendar na zadnjem UZ, so meritve pokazale težo cca 3300 ( 10% gor dol), kar pomeni da tudi ta ne bo nič kaj dosti manjši kot prvi otrok. Zato potem nisem nič manjšega kupovala.

Jaz glede porodnega načrta tudi nisem mislila komplicirat, samo sploh nevem kako naj se tega lotim, da ne bo izpadlo preveč zateženo.Zato ideja z listkom v materinski sploh ni slaba. še posebej zato, ker nimam nevem kakšnih zahtev.

Just me, jaz na tvojem mestu čakam do zadnjega:)) V prvo sem že tako, Ker sem imela tudi 15 min stran. Meni je že ob 3 pop. začela voda odtekat ( počasi), pa sem šla šele zvečer not. Popadke sem imela pa že tri dni prej.

Vglavnem če ti ne odteče voda ( je fajn da greš čimprej), bi jaz čakala na tiste na 5 min.

Imam še jaz eno vprašanje. Tiste, ki ste že bile noseče. Jaz sem imela v prvi nos. dojke nabrekle in od 6 meseca naprej mi je že iztekalo mlezivo( recimo ponoči če sem pritiskala na dojke, al pa če sem si jih stisnila), tako da sem sklepala že po tem da bo tudi mleka veliko in ga je bilo res potem.
Sedaj so dojke take kot pred nosečnostjo, mleziva ni nič. To pomeni da tudi mleka ne bo, al je bilo tisto pri meni v 1 nos. slučajno?

Kako je bilo pri vas s tem?

Hojla 🙂

Upam, da ste lepo in mirno preživele Božič. Se nisem nič oglasila, ker je bilo toliko dela 😉

Danes pa malo berem razne forume, članke in zgodbice po internetu – glede samega začetka poroda, popadkov itd.
Ma jaz samo upam, da bom vse to dogajanje uspela do časa prepoznat :)) Saj vem, vsi pravijo: O, ne skrb, boš že vedla, kdaj se bo začel!!

Saj verjamem, da je to res – da pač veš – ampak vseeno upam, da bom uspela prepoznat ta prave popadke, ker če bi mene človek vprašal, jaz imam že en mesec popadke. Pa razna čudna zatrdevanja trebuha, pa spreminjanje oblike, da ne rečem neke čudne krče povsod, kjer je možno in tudi tam, kjer ni možno, hehe :)))

Torej – pozorna moram bit tud na wc-ju – glede tistega t.i. “čepa”, ter na odtekanje vode.

No, tale plodovnica je še ena stvar, ki me bega. Ene pravijo, da ima ful specifičen vonj, druge pravijo, da je totalno brez vsakršnega vonja. Potem dalje, ene pravijo, da je bledorumenkaste barve, druge, da je skoraj malo roza barve, tretje pa, da nima nikakršne barve in da je totalno prozorna.
Torej?! Kaj naj pričakujem? Roza, zeleno, modro, rumeno, prozorno, vijolčno, smrdečo al dišečo??? Hehehehehe 😀 😀 😀

OK, malo se hecam. Ampak je res zanimivo, koliko različnih opisov najdeš na netu :))))

Aja, za tamale žabice smo pa bodočo prababico poslali v šoping 😀 Jutri dobim najmanj dvojne 😉

Še eno vprašanjce imam. Mi smo bili na zadnjem UZ 04.12.2013 in smo bili težki 2600g. A se da iz tega sklepat približno velikost in težo dojenčka?
Aja, pa verjetno vam še nisem povedala… mi bomo imeli punčko :)))

LP vsem,

Just me 🙂

Aja, še nekaj sem pozabila vprašat.

Frühling je napisala, da noče injekcije za RH-

Kaj, zakaj, kako, kdaj? Vse me zanima, prosim :)))

Hvala & LP,

Just me 🙂

Oooo, punčka Just me 🙂 Lepo!

Za težo itd. jaz malo primerjam s tole tabelo po zavihkih http://www.noseca.com/28teden.html … seveda so to samo povprečja in ni pravil, nekateri imajo čez 4 kg, nekateri še 3 ne … Naša žaba se zaenkrat kar drži povprečja, tako da upam, da ne bo ogromno dete.

Glede rh- … na začetku nosečnosti so preverili, katera krvna skupina si. Če si karkoli s plusom, je ok, če si pa minus, pa lahko pride do problemov, ker je lahko tvoj dojenček plus, zato ti dajo že v nosečnosti in po porodu zaščitni odmerek igg anti-D .. sicer se naslednja nosečnost ne bi dobro končala. V bistvu ne znam dobro razložit 🙂 Tukaj je podrobno napisano: http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/rh-faktor-in-nosecnost.html
Midva s partnerjem sva oba rh negativna in tudi dete bo, tako da ni potrebe po injekciji; ti jo pa avtomatično dajo, če si negativna, tako da smo morali pri ginekologu posebej zapisati, da jo odklanjam. V porodnišnici pa ne vem, kakšen je postopek, ali preverijo kri novorojenca preden ti zabodejo iglo, ali gre avtomatsko, zato bom raje nekje zapisala svoje želje.

Lepo bodite vse skupaj!

New Report

Close