Najdi forum

JANUARKE 2014

lepo lepo, vedno več nas je 🙂

Jaz si tudi želim, da bi bil otročiček zdrav in močan, da bi bilo vse v redu.
Je pa počutje vedno boljše in ni več takih slabosti dopoldan.

Sem pa kar obremenjena kaj naj jem in se mi zdi da kar malo kompliciram. Dajte malo povedat, kako se prehranjujete, kaj jeste za zajtrk…koliko obrokov imate.

Jaz imam zajtrk, kosilo večerjo. Dopoldan in popoldan pa vmes še sadnje, včasih pa tudi kaj bolj konkretnega, odvisno od lakote. Meso, mi ne gre najbolj, izogibam se svinjskemu mesu, čeprav menda kuhano in pečeno lahko…

SaraS

ma jaz jem kaj mi paše odkrito povedano..

čeprav pravijo da baje nekatere stvari ne smes jest,jih jem ampk po malem toliko da si potesim željo,,,

drugače sem pa postala nora na čebulo hehe 🙂

SaraS, tudi jaz jem več ali manj kar mi paše. Ne jem salam in podobnega, kar bi lahko imelo tokso, saj vem da večinoma je pretiravanje, ampak ziher je ziher. Na pici pa jem pršut. :)) Če je termično obdelan, ne šteje.

Druzga pa nič posebnega, trudim se jesti zdravo, nekatere dneve mi uspeva, nekatere dneve niti ne. 🙂

Krpa, se strinjam. Jaz sem tudi imela že kar balonček, potem sem se pa za vikend malo bolje počutila, tudi prebava se mi je umirila, in sem bila v kopalkah čisto običajna. Še mišice se mi je videlo po dolgem času. :))

Drugače pa nič posebnega. Malo se pripravljam na veliko oznanilo družini. :)) Sem tudi že opravila prvi (simbolični) nakup, sem kupila en bodi. 🙂 Sproti tudi ugotavljam, da nimam blage veze, kaj me čaka. 😀

Bodite lepo. 🙂

Živijo!

Jst sem vegetarjanka že od malega, torej skoraj 20 let … Mela sem dober namen, da v nosečnosti več ne bom, ma pole sem dobila premalo spodbud s strani medicinskega osebja (no, ali pa sem bila premalo odločna :P), ki me je malo nafilalo s tablektami in reklo, da bo tudi tako vse dobro … Upam, da bo res! Sicer pazim na beljakovine, kar nikoli nisem in pojem kšno jajce ali jogurt več kot ponavadi. Tudi sicer sem bolj bolana kot kadarkoli prej in me je v tem spremenjljivem vremenu precej strah za zdravje. Enkrat sem že mogla jest antibiotike… :S Drugače pa ne jem nič več kot ponavadi. 3 obroke + kašen prigrizek, ponavadi sladek ali saden. In tabletke. Kar mi gre neskončno na živce, ma vse za dojenčka.

Lep večer in mirno noč!

Krpa, tudi jaz že celo večnost ne jem mesa in sem za nosečnost mislila, da ga mogoče bom, če mi bo do njega. Pa mi ni, tako kot marsikateri drugi sicer mesojedi nosečnici ni. Beljakovine se zelo hitro da dobit tudi v drugi hrani, tako da me to sploh ne skrbi, železo pa kar jemljem.
Ne jem nič več in nič večkrat kot ponavadi, se mi pa kar naprej cedijo sline po paradižnikovi omaki ali juhi. 🙂

Zame so največja skušnjava razni domači sirčki pa stvari z majonezo oziroma surovimi jajci nasploh, ki bi se jih tudi najbrž bilo priporočljivo izogibat.
Ker so vmes še dopusti, me malo skrbi, kako mi bo uspelo pazit na prehrano, vsekakor pa med obvezno opremo za na dopust že štejem Donat, ker imam že zdaj kar probleme s prebavo.

Mimogrede in malo v poduk: za razliko od nekaterih prenapetih avtorjev neumestnih komentarjev bodoče mamice upamo, da bodo novorojenčki zdravi, in nas niti najmanj ne skrbi, kakšne nacionalnosti bodo.

Spoštovana dama!
Že na daleč se vam vidi, da nimate osnovne izobrazbe in zato, vam ni zamweriti, da ne obvladate SLOVENSKEGA PRAVOPISA!!!!
NEUMESTNIH komentarjev ni, lahko so zgolj in samo NEVMESNI!!!!!
Upam, da boste zaplodili čim manj “kvazi slovenskih” debilov!!!!

“Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika

Neumesten (4)
nèumésten -tna -o prid. (ȅ-ẹ́ ȅ-ẹ̄) neprimeren: neumestna pripomba, šala; njegovo vprašanje je bilo v tistem razpoloženju zelo neumestno / njegova ljubosumnost je bila neumestna neupravičena ♪”

“Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika

Zadetkov ni bilo: Nevmesen”

:))

Bravo Mallina 😀 Kulturnost nekaterih je na višku, kaj naj drugega rečem.

O MOJ BOG?!?!?

KDO SI UPA SMETIT TAKO LEPO TEMO????
Javi se, če upaš, izpostavi svoje ime in priimek, da vsi izvemo, kdo si in s kakšnim razlogom serješ po NAŠI TEMI?!?!?!?!

Prekleti debil, drvo zahojeno!!!!!!!!

Pa če te že zanima, jaz sem čistokrvna Slovenka, moj mož je pa pol Hrvat in pol Bosanec. Torej, moj otrok bo ČISTOKRVNI ČEFUR! Ampak čefur, ki bo bolj ljubljen od marsikaterega čistokrvnega Slovenca!!!
Vidim, da si bil/bila tudi ti eden izmed tistih, katerim starši niso izkazovali ljubezni in so zato zdaj takšni, kakršni so.

Upam, da sem potešila tvojo radovednost glede nacionalnosti še nerojenih otrok, ti izmeček bolani!!!!!

In še nekaj!!

NI GA ČEFURJA, KI BI TAKOLE PRIŠEL V ENO TEMO IN GOVORIL TAKŠNE NEBULOZE, KOT JIH GOVORIŠ TI, “dan državnosti” ! ! ! ! !

Ob takšnih izmečkih od ljudi me je lahko samo SRAM, da sem rojena v tak narod!!!

Ampak hvalabogu obstajajo boljši ljudje od tebe, in zaradi njih je svet lepši!!

Poberi se iz te teme in nehaj srati po nas ter po naši sreči in veselju! ! ! ! ! ! ! ! !

Punce.. saj bom napisala tudi kaj o petkovem pregledu – nuhalna..
Ampak se moram najprej pomiriti.

Pridem z dopusta, pa berem takale sranja.

Pffff!!! Sick!!!

Evo še ena januarska. In sicer rok 2.1., kar mi je, če vam povem po pravici, najbolj smotan možen datum za R.d. In vedno sem rekla, samo tam okrog novega leta ne. No in sva delala na otroku eno leto in je naneslo ravno tako. Murphy deluje))
Prvo ker je čisto sredi zime, sneg, mraz in predno se kam spokaš traja. Imamo še enega dvoletnika, in recimo sedaj poleti se lahko vsaj za minuto vzunaj vsedem, pa se potem kaj igra, pozimi to seveda ne gre, na sprehod si pa z našo “raketo” in še z enim v vozičku sama ne upam.
Drugo je pa, da tvoj rojstni dan vsi kar združijo z novim letom ( kar se tiče daril…)

No ja, to so pač samo želje, ki pa niso nič v primerjavi s tem, da bo z otrokom vse ok in da bo zdrav.

Na nuhalni sem bila že prejšni teden. Je vse ok. Nekak si ne predstavljam, da ne bi šla, ker sem veliko bolj pomirjena.
Trebuha še nimam ( nosečniškega), je pa ostal še od prejšne nosečnosti, tako da zaenkrat ni še nobene spremembe. Hlače nosim še normalno, upam da še nekaj časa, ker bom imela potem spet probleme dobit nosečniške hlače, ker me je kar dosti skupaj.

jem pa isto kot prej, ker imam toksoplazmo pozitivno, še od prejšne nosečnosti, tako da nisem rabila pazit. Ostalo hrano pa tudi, poskušam edino malo več pit, kar pa mi ne uspeva najboljše, ker nisem nikol žejna in se moram prav silit.

Evo sem se razpisala. Napišite še ve kaj.

Živjo.

Se vam pridružim še jaz. Ravno za novo leto (1.1) pričakujemo našega tamalega in sem tako danes zakorakala v 14. teden. V bistvu gre kar hitro, sploh ker nama z možem dneve krajša navihan 1.5-letnik. S pričakovanim dojenčkom bosta imela verjetno rojstni dan celo v istem tednu, kar bo olajšalo problem praznovanj (in daril) 😀 😀 😀

Prebrala sem, da imate nekatere težave s premalo m2. Mi tudi 😀 Živimo v 50 let starem bloku, brez dvigala, 2-sobno stanovane (50m2) in 2. posteljica bo šla res na knap notri (ampak jo bomo že nekam stlačili).

Tale antilop dvižna previjalna miza vsaj meni ne odgovarja. Zoprna je za odpiranje. Imamo pa sniglar leseno mizico in čez brevi previjalno desko (tisto, ki jo je mogoče dati čez posteljico) in se nam je v preteklem letu in pol odlično obnesla. To je bila tudi edina možnost za previjalno mizo na min. prostora (kopalnica je obupno majhna, pralni stroj je toploader). Zdaj sicer kaže, da niti za to ne bo več prostora ob 2 posteljicah in bom verjetno uporabljala samo desko čez posteljico.

Mož sicer navija, da bi se kasneje midva preselila v dnevno sobo in otrokoma prepustila spalnico, ampak tega ne bo doživel 😀 Dnevna soba je igralnica, računalnica, sprejemnica za obiske, v spalnici pa res samo spimo in se mi zdi bolj racionalno max. izkoristiti spalnico za spanje, dnevno sobo pa obdržati. Bova pač začela obešati otročke kot netopirčke za noge z glavo navzdol za spanje 😀 Vsekakor pa je najinemu otroku zdajle veliko bolj fletno kot je bilo npr. meni kot otroku (starši so gradili hišo). Nikoli ni sam, vsaj enega starša ima vedno v istem nadstropju, prostora za igro pa ima tudi na 50m2 dovolj.

Skratka, 1 majhen otrok gre zlahka v 2-sobno stanovanje. 2 bosta na knap. V vsakem primeru pa bo to stanovanje postalo premajhno, ko bosta otroka prerasla 120×60 posteljice.

Lepo se imejte.

O, Just me :), sem tako vesela, da si se oglasila, ker me je že malo skrbelo zate 🙂 Pa se ni vredno jezit, raje res kaj napiši o nuhalni.

Dobrodošla tudi še ena januarka! Glede rojstnega dneva je res smola, ampak saj verjetno ne bo čisto na rok. Ko smo lih pri neugodnih datumih, glede na PDP se mi porodniška začne 1.1. – zelo zoprno glede koriščenja letnega dopusta. Sem brala, da jo bo treba prekinit in tako dalje.

Hehe, ja zgleda da smo potem res skoraj vse na istem :)))))

Jaz se sekiram, kam bom, pa se še prvi ni rodil, lisica.mica, ti pa že drugega pričakuješ, pa praviš: “Se bomo že stlačili!” Hehehe, si me res nasmejala 😀 Tudi jaz sem se po vseh vaših odgovorih malo racionalizirala in zdaj vem, da bo vse OK, samo en dober načrt mi more uspet, kaj bom dala v kateri kot.. v mislih imam že en oris.. ampak še nič določenega..

ampak, bomo že :)))

O, Frühling, ‘br dan 🙂

Ma ja.. vem.. ne smem se jezit.. ampak res ne morem verjet, da “takule” obstaja.. no saj, ampak forumi so bili vedno mesto, kjer so nedorasli izmečki izživljali svoje frustracije iz otroštva..

No, pa da malo napišem :))
Jah, v petek smo imeli nuhalno .. tveganje za DS je nekaj manj kot kot 1:1100, s čimer sem zadovoljna.

G nama je sicer predlagal, naj grem naredit še dvojni presejalni test, pa sva se odločila, da ne grem nikamor več.. bova upala da bo vse OK 🙂

Drugače bi mi bilo pa res žal, če ne bi šla…Vse skupaj je trajalo okoli 45 minut, bila sva edina ta dan na vrsti tako da se ni nobenemu nikamor mudilo. Videla nosek, čeljusti, rokice…ahhh .. res nekaj neverjetnega 🙂 Mali/mala je pa kar prevale delal in se prekopiceval hehe 🙂

Smo bli res vsi blaženi, padle tudi solzice pri obeh…

Aja, dolgi smo bili 6,39cm 🙂

Slikice pa prelepe..

Pa saj tudi če bi še tako hotela opisati vse, ne morem.. je res čustveno in tako neverjetno .. :))

Aja, še to sem pozabila napisati 🙂

G mi je rekel, da sem bila v petek pri 12tednih in 5 oz. 6ih dneh. Tako, da mi je on napovedal PDP na 28.12.2013.

Tako, da imam sedaj dva PDP, eden na 04.01.2014, eden pa na 28.12.2013. Ampak jaz ostajam v tej temi, čeprav vsi pravijo, da bo prej .. No, bomo videli, kako se bo odločil/odločila 😀

Pa res sem nevljudna.. lepo lepo in toplo pozdravljene vse na novo prišle januarke, zdaj se nas je pa že res kar nabralo 😀

Dajte kaj napisat no, me “tastare” smo že vse predelale 😀

Aja, joj, zdaj ne vem katera je spraševala če kaj čutimo širnjenje maternice. A TO JE TO? 😀
Mater, jaz sem pa mislila, da to pride malo kasneje?
Me je že prej malo špikalo, ampak ponavadi spodaj desno oz. levo.
Zdaj me pa kar orenk špikne spodaj, direktno na sredini… No, si grem zdaj kaj prebrat o širjenju maternice :)))

Zdaj pa res pičim, sem nafilala 4 poste enega za drugim :))))))))

LPLPLPLPLP,

Just me 🙂

Kolk ste me pa zdaj nasmejale – nove in “stare”! :)) Točno to sem potrebovala pred jutrišnjo nuhalno. Super za vas, da imate odlične procente, Just me 🙂 Jap, maternica že raste in dela prostor. Mene dnevno špika, včasih bolj, drugič manj. Baje je normalno, itak pa pričakujem jutri en kup odgovorov. Bomo videli kako bo. Imejte me jutri v mislih 🙂

pobarvanka27, vse bo OK, v mislih bom s tabo 🙂

Srečno <3

New Report

Close