Najdi forum

JANUARKE 2014

Vsake teliko časa me čudno zapiči v desnem predelu trebuha, ima katera iste simptome? Je to normalno? Malo me skrbi, ker sem do sedaj morala jemati Progesteron, ker mi je primanjkovalo rumenega telesca, sedaj pa sem v 13 tednu morala prenehati s tem, ker posteljica prevzame to vlogo, ampak vseeno nekateri priporočajo jemanje do 20 tedna nosečnosti? Kaj mislite lahko pride pikanje od tega primankljaja? No saj jutru grem na pregled, samo vseeno bi prej rada znala…

Nabavila super voziček, točno takšnega kot sem ga hotela+lupinico 🙂 Zelo vesela. Kaj ste ve že nabavile?

Žal ti ne znam pomagat glede špikanja. Jaz sem imela tako špikanje v prvih tednih, sedaj pa samo še občasno kaj zaboli.

O si pa pohitela z nakupi :-)) Jaz na srečo kaj dosti ne bom kupovala, ker bom vse dobila od sester, no vsaj tako računam ;-). Sigurno pa kakšna stvar bo, ker se je kar težko upret, a pretitavala ne bova. Bo pa to bolj proti jeseni, ker se mi zdi še prezgodaj.

lep dan in prijetno počutje vsem.

Hej hej punce.. jutrišnji dan in nuhalna se tako hitro bliža 🙂

Sem rekla, da se moram mal vključit v debato glede tegale špikanja.
Mene je tam od osmega pa nekje do 11 tedna ful špikalo. Zdaj je bolje, le tu pa tam me še kaj “uščipne”, večinoma spodaj desno. Prej me je včasih tudi na levi strani.

Sem pa ugotovila, da me sedaj včasih špikne po spolnem odnosu, ali pa po kakšnem napačnem gibu, ki ga naredim.
Recimo če sedim na kavču in potem nekako na hitro vstanem, tako da napnem vse mišice.

Glede nuhalne in kaj bi naredila v primeru slabih rezultatov .. hmm.. ne morem reči, da nisem razmišljala o tem. Ker, tako kot večina žensk, sem.
Do nekih velikih zaključkov nisem prišla. Najprej vsekakor želim rezultate. Potem bom razmišljala naprej… Če pa bi me že nekdo vprašal in da mu moram nujno odgovoriti.. bi rekla, da bi šla po vsej verjetnosti delati splav… Brrrrrrrrrrrrr…ne maram o tem govoriti :/

Z nasmehom na obrazu in v velikih pričakovanjih čakamo na jutrišnji dan :))) <3

Hm, mene tudi špika, ampak sem šele v 9. tednu, pa me kakšen dan špika levo, kakšen dan desno … tako da ti tudi ne morem pomagat. Sem pa ugotovila, da pomaga gibanje.

Midva še ne upava nič kupit, bova pa verjetno ogromno rabljenih stvari dobila, tako da me niti ne skrbi. Večji problem je, ker je treba v stanovanju narediti nekaj popravil, preden pride dojenček. Tako da bo še pestro 🙂

Špikanje je po moje bolj povezano s spremembami, ki se dogajajo v maternici in ni nič narobe 🙂 se pa strinjam, da gibanje pomaga, meni tudi pri bolečinah v trtici…

Midva bova tudi na jesen kupovala vse potrebno, ker se nekako bojim prehitevat dogodkov. Če bodo dobri rezultati po nuhalni naslednji teden, bom šla kupt kšn bodi al pa neki simboličnega 🙂 Pa kot si rekla Fruhling, tudi midva se bova poslužila rabljenih zadev- voziček, lupinca itd.

Ali vam G vsakokrat naredijo UZ in dajo slikico? Jaz grem jutri dat kri potem pa še pregled, pa me zanima kaj me čaka 🙂 načeloma naj bi UZ delali samo 2x, kar se mi zdi res premalo..

Uf, naju pa čaka vse – od popravil doma in nakupa vsega pohištva in pripomočkov, do oblekic, vozičkov, lupinic itd.
Jaz sem tudi rekla, da bova šla kupit nekaj simboličnega jutri po nuhalni 🙂
Z vsem ostalim bova pa še malo počakala. Tam, konec poletja, v septembru pa bova malo bolj pospešeno začela s šopingom 🙂

Drugače pa pri nama situacija ni ravno rožnata. Jaz sem sicer zaposlena za nedoločen čas, ampak mož je že 5. leto na zavodu. Živiva v dvosobnem stanovanju, torej kuhinja, wc, spalnica in dnevna soba.
In, da vam povem po pravici, nimam POJMA, kako bova stanovanje uredila, da bo primerno. V spalnici imava sedaj zakonsko posteljo, nočne omarice in veliko omaro za obleke. Za kaj drugega ni prostora.
Dnevno sobo imava urejeno kot so urejene vse dnevne sobe, torej pohištvo z omaricami za televizijo, pa ena manjša kotna mizica za računalnik, pa kavč ter mizica pred kavčem. Kuhinja je pač kuhinja, wc je pa tudi pač wc.
In vse bolj kot razmišljava, nimava res nobenega pojma, kam bo šla recimo otroška posteljica, pa previjalna.. in vse ostalo.
Razmišljava o tem, da se izseliva iz spalnice in jo preurediva v otroško sobo. A to bi pomenilo, da bova dnevno sobo zamenjala za spalnico, spala na raztegljivem kavču…………?

Druga varijanta je pa, da kupiva zakonsko posteljo manjših dimenzij, in nas nekako vse tri “zgužvava” v spalnico. RES nimam pojma.

Ima mogoče kakšna od vas podobne prostorske probleme?
Ne vem niti na koga naj se obrnem po nasvet .. ne bi ravno arhitekta spraševala za kakšen načrt, ker to vedno stane…

Pa tudi če nima nobena podobnih problemov…kakšen nasvet?

Hvala 🙂

Tudi midva prostorsko nisva ravno obdarjena, pa tudi velika prenova je pred nama. V kopalnico bo na srečo šla še previjalna miza, v sobi bo pa malo bolj na tesno. Midva že itak od vedno govoriva, da bi namesto velike zakonske postelje lahko imela manjšo, npr 160 cm. Po drugi strani pa velika postelja pride prav kasneje, saj vse rečemo, da otroci ne bodo spali pri nas, ampak saj vemo, kako to gre. :))

Če mene vprašaš, otrok na začetku potrebuje mamo in očeta, ne pa ogromno prostora in opreme, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. Tudi selila se ne bi iz spalnice, otrok ne rabi cele sobe zase, ti pa tudi rabiš svoj prostor.

Jaz tudi nimam še ene sobe za otroško in bomo pač vse nabasali v spalnico. Potem pa dalje sproti. 🙂

Jap, Mallina, imaš prav.
Pri naju pa v kopalnico ne gre popolnoma nič več 🙂 Je 2x2metra – tuš, pralno-sušilni stro, wc in umivalnik – vse v svojem kotu, na sredini pa vrata 🙂 Tudi ene omarice ne morem spravit notri 🙂 Imam pa veliko kuhinjo in to mi gre na živce, ker imam pol prostora neizkoriščenega.

Imava tudi balkon, ki bi ga sicer lahko zasteklila in si s tem povečala dnevno sobo, ampak nisem za to, saj je vedno lepo malo posedeti na balkonu zvečer, ko se vse umiri.

Aja, pa da ne pozabim.. imava še 4 leta staro mačko, ki je seveda izključno notranja.

Eh, se bomo že nabasali 🙂
Malo prenove spalnice, pa magari brez nočnih omaric, posteljo pa k steni porinit.. pa je takoj več prostora..

Važno, da bo vse OK 🙂

Potem bo pa ta previjalna prava zate. :))
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80141708/

Očitno smo glede stanovanja vse na istem 🙂 Tudi midva imava dvosobno stanovanje, kot si ga opisala Just me 🙂 Tudi še ne veva kako bo šlo, ampak selila se ne bova v dnevno. Zaenkrat bo posteljica v najini sobi, potem pa bo najbrž treba razmislt o selitvi v večje stanovanje, zmeraj pa sva sanjarila o svoji hiši. Sta razmišljala, če bi kaj pribodila z reorganizacijo omar/postelje? Midva zaenkrat v to smer razmišljava. Včasih se da kaj pridobiti 🙂

Tole na pralni stroj pa je.

http://www.ceneje.si/za-otroke/otroska-oprema-in-pripomocki/otroska/kmd-previjalna-podloga_-_CX0018BE21

na pralno sušilni stroj, daj ene 5cm mehke gobe, nalepi z obojestranskim kot širokim selotejpom, čez kako deko, pa imaš previjalno
za nekaj mes bo ok

Hej, Just me, a midve v istem bloku živiva al kaj?! To je prav zabavno, kot da bi opisala najino stanovanje in to vključno z mačko 🙂

Nama je uspelo spalnico reorganizirati tako, da bo še prostor za otroško posteljico tik zraven postelje. Brez nočnih omaric se tudi da živet, lahko si na steno namontiraš poličko za budilko in podobno. Imava pa res manjšo posteljo, 160 cm. Previjalne mize ne bo, bomo uporabili pralni stroj ali kakšno drugo površino, podloga pač. Tako kot je že lepo Mallina napisala, otrok ne rabi na začetku ne vem koliko prostora, bolj rabi tvojo bližino. Kasneje bova preuredila dnevno v spalnico ali pa zamenjala stanovanje, če nas bo več 🙂

Pri naju so bolj problem vzdrževalna dela (menjava oken, kopalniška oprema, slabo izkoriščen prostor na hodniku … ). Brrr, kup dela bo …

Drage punce!

Tudi jst sem noseča … 🙂 In z možem sva neskončno vesela. Rok pa imam konec januarja. Počutim se zelo dobro, samo vrti se mi pogosto… Malo prehitevam stvari, se mi zdi. Bi namreč že kar voziček in pleničke kupila 🙂 Na njuhalno pa sva se odločila da ne greva. Zaupava, da bo vse tako, kot mora bit.

Lep dan vam želim!

Čestitke krpa!! Lepo, da si se nam pridružila.

Živijo, Krpa! Tudi jaz imam rok konec januarja, če bo zamuda, bo na koncu še februar 🙂
Lepo, da si z nami!

Tudi jaz bi čvekala z vami 🙂 Bližam se 11. tednu nosečnosti in komaj že čakam ta januar 🙂 Čez 2,5 tedna imam nuhalno in dnevi se tako vlečejo … Za nosečnost sem že povedala nekaterim prijateljicam, družina pa še ne ve, ampak bova povedala drug teden na rojstnem dnevu. Sem pa vesela, da nama je končno uspelo, ker je trajalo kar nekaj mesecev in še zdaj včasih ne dojemam, da je res in komaj čakam, da ga/jo spoznam.

UZ sem imela konec 8. tedna in je bilo videt že glavo in rokice, je pa mali spal – baje, da se zdaj že premikajo? Joj, meni je to prav en čudež 🙂
Midva kupila še nisva nič, upam, da bom dobila kaj iz druge roke (vsaj oblačila), bo pa treba kupiti posteljico, previjalno in voziček. K sreči imava eno sobico, ki jo bova preuredila.

Se vam že kaj pozna trebušček? Mene vse hlače tiščijo, včasih sem pa tudi tako napihnjena, da imam prav velik trebuh, pa sem drugače bolj drobne postave. Dolgo ne bom mogla več skrivat 🙂

Živjo punce!

http://www.bambino.si/nosecnost_11_teden

Na tej strani piše po tednih, kaj vse dojenček že zmore in kako se razvija. Mislim, da se pri 8 tednih še ne premika, ampak se prvi gibi, ki jih še ne moremo same zaznati, začnejo po 12 tednu nosečnosti … Naj me katera popravi.

Tudi jst sem mislila, da imam trebušček, ma sem prebrala odgovor enega ginekologa, da so trebuščki pred 18 tednom bolj kot posledica velikosti dojenčka in maternice, posledica slabe prebave, napihnjenosti … Ne vem.

Verejtno smo vse tako vesele, da vidimo, slišimo in čutimo še tisto, kar se še ne dan 🙂 7 čut mamic, mogoče 😛
Vsekakor vso srečo in lep dan!

Nekje v 12. tednu se že premika, refleksno seveda.
Napihnjenost je velik del trebuščka na začetku, pa vendar je veliko odvisno od postave nosečnice in kako otročka nosi. Jaz sem majhna in drobna – težave s prebavo so povečini minile, trebušček pa je že kar opazen (12t/4d). V tem času je tudi maternica že višje in posledično tudi trebušček postane opaznejši.

Sicer pa sem imela v petek 2. G, pa mi ni naredila UZ 🙁 najbrž zato, ker grem v čet na nuhalno.. Imam pa malo železa v krvi in sem dobila sirup. Verjetno se mi zato tudi pogosto vrti, postanem hitreje zadihana,… Zdaj je 2. trimesečje in čakam na nosečniški sij ;)) Ali ve kaj čutite širjenje maternice? Mene zadnje dneve špika v spodnjem delu trebuha, podobno kot pred menstruacijo, pa še vedno malo drugače 🙂

pozdravljene evo še mene da se Vam pridružim

po mojih izračunih naj bi imela nekje konec januarja upam da na roj.dan 29 🙂

mene že zdaj tako špika kot bom menzes dobila..

pa je nebo 🙂

in kaj si želite bolj

meni je vseen sam da bo zdravo in močno

New Report

Close