Najdi forum

JANUARKE 2014

Živjo! 🙂

Sem na začetku 20 tedna pa zagotovo že 10 dni čutim brce! 🙂 Vsakič se jih tako razveselim. A kaj veste: a dojenček bolj brca, če mi kaj ni prav? Meni se zdi, da najin brca, ko je preveč hrupa ali pa če preveč sedim … Ali samo iščem povezave tam kjer jih ni? =)
Služba: tako je. Poslala sem precej prošenj in tudi razpisov je bilo za mojo službo precej… Na tistih dveh krajih, kjer bi me vzeli, se ni prijavil nihče bolj kvalificirano od mene, tako da sem praktično najboljša možnost 😛 Hkrati sem v eni ustanovi že delala preko servisa, v drugi pa je bila zaposlena moja sošolka, ki zdej odhaja, in mi je ona rekla, naj se prijavim … So to že veze? Upam, da bo vse šlo po načrtih in da dobim pogodbo…
Lep dan vam, vašim dojenčkom pa polno polno zdravja! 🙂

Ne, itak da to niso veze. 🙂 Lepo je slišat, da še kdo dobi službo, danes je na tem področju čisti obup, same žalostne zgodbe, kvalificirani mladi ljudje na zavodu, bi radi delali, pa nimajo kaj, življenje se jim čist ustavi … Ni za govort.

Moj dojenček pridno brca zvečer, zjutraj je pa bolj poležuh. Upam, da ni to že ritem spanja, ki ga bo imel kasneje (nekje sem prebrala, da zdaj pridobiva navade).

Sicer sem se pa včeraj spopadla z nakupom nosečniških oblačil in sploh ni bilo fino. Če nočeš nositi kavbojk imaš na izbiro pajkice in nekaj za čez, ali pa črne hlače na rob. Pa mogoče še kakšne hlače iz blaga na korenček. Nimam postave za okrog nog oprijeto modo in nisem imela NIČ izbire. Bila sem pa v c&a in h&m.
Upam, da bo še malo toplo, za poletje imam par sposojenih reči.

Just me, hitro se pozdravi!

Frühling,

tudi sama se bom morala počasi podat na pohod za nosečniškimi hlačami – me je že zdaj groza, ker imam zdaj med nosečnostjo spet na enkrat močna bedra in potem dobit normalne hlače ni enostavno. Trenutno še uživam v udobnih aladinkah iz Promoda – sicer so tanke, ampak rešujem zadevo s hlačnimi nogavicami brez stopal pod njimi. Predlagam ti, da torej pogledaš v omenjeni trgovini, če bi imeli kakšne aladinke iz bolj toplega materiala. So pa fine še zato, ker imajo zadaj elastiko in se prav lepo raztegujejo skupaj s trebuščkom.

Sicer pa bom tudi sama zelo vesela vsakršnega nasveta glede nakupovanja oblačil in namigov, kaj boste nosile zdaj v hladnejših dneh. Jaz moje jaknce še za silo zaprem, čez kak teden, dva bo pa to absolutno nemogoče. 🙂

Pozdravček vsem 🙂

Super Krpa za službo, upam, da bo pogodba tvoja. Res je lepo slišat take zgodbe.
Sama sem imela pa res slabo izkušnjo, najprej sem dobila službo in jo zaradi nosečnosti tudi izgubila. Ni lahko biti ženska v tem svetu…

Jaz čutim premike zvečer, ko se umirim.

Tudi jaz bom ta teden zavila v trgovine pokukat za nosečniškimi oblekami, sem pa veliko stvari dobila, tako, da bo to bolj iz radovednosti. Edino kakšne debelejše legice bi pa imela.
Skrbi me pa zima in bunda, ker res ne vem kako bom to skombinirala. Ostalo bo že nekako.

Lepo se imejte!

Punce, za oblečt svetujem krila na pas v A kroju! 🙂 Čudovito se prilegajo vsaki postavi, sploh ne povdarijo trbuščka in po potrebi jih enostavno zapneš nad trebuhom 🙂 Jst samo še to nosim, saj je trebuh že zelo velik 😛 Mama me heca, da imam večjega kot znanka, ki pričakuje dvojčka v novembru 😛 Baje se dobijo tudi nosečniške najlonke za spodaj (za pozimi 70 denske), ma jst rajši nosim samostoječe, se počutim večja dama 🙂 pa še čez trebuh ni nič pritiska.
Za gornji del pa pončo 🙂 Jst imam enga malo starejšega (ubistvu starega skoraj kot jst :P) in mislim da bo čisto dober za teh par mesecev 🙂 Tudi spominja na obleke finih gospa, tako da toplo priporočam 😀

Lep dan! 🙂

Tiasha, jest imam tudi izven nosečnosti kar fajn stegna in hlač praktično ne dobim. Ok, dobim jih že, samo zgledam v njih za nikamor, zdaj je pa to še tolk hujše. Kaj so aladinke, sem morala sicer poguglat, so me pa spomnile na indijske štacune, kjer se dobi marsikaj z raztegljivim pasom, tudi kakšno tako široko krilo, tako da bo najbrž to moja varianta. Pa tople nogavice. Nosečniške najlonke sem videla v h&m, imajo črne. Juhej.
K sreči mi vsaj glede bunde ni treba skrbet, ker imam spravljen plašč, malo starejši od mene, pa je tudi bolj v obliki ponča. Tudi jaz to priporočam, ker se da potem nosit tudi tako.

V obupu sem že razmišljala, da bi si kaj sešila, pa se mi zdi res škoda časa, sploh ker tedni kar hitro minevajo in je še toooliko za pripravit za dojenčka.

Kaj pa pripravljaš fruhling? Že bodije in previjalne mizice? Waw, pridni. Mi imamo samo voziček in to je to …
A ima katera izkušnje s pralnimi pleničkami? Sara S, zate bi skoraj rekla, da vsaj razmišljaš o njih 🙂 Imam prav? Meni je ideja super in starši pohvalijo, ma se zmeraj ne razumem koncepta namakanja v nekih razkužilih, preden jih daš prat …

Zanima me tudi, kako vi skrbiste za svojo kožo. Jst sem si pred časom kupila eno olje za trebušček in v navodilih piše, da ne dobiš črtic, če se mažeš z njim 3X na dan od 2 meseca dalje?? Ma ne me hecat, takrat še nič ne raste. In namazat pol telesa (trebuh, prsi, rit – pravijo) ter masirat – to vzame nekaj časa. A ve ste tako pridne?

Lep dan! 🙂

Ojla krpa in vse ostale 🙂
Upam, da uživate in vam trebuhi lepo rastejo 🙂 Jaz čakam na morfologijo in sem vsa nestrpna, ker me najbolj zanima spol, upam, da bo viden 🙂
S strijami pa je tako, če maš elastično kožo, jih ne boš mela, če se mažeš ali ne, če nimaš te sreče, se lahko mažeš s čimerkoli in strije žal bodo. Sama sem v skupini srečnic, ki se ne mažejo in nimajo strij,tako je blo v prejšnjih dveh nosečnostih, upam, da bo tokrat tudi tako.
Tudi mene skrbi, kako bom stlačla trebuh v bundo.Si nameravate kupit kak nov plašč in kje? Se mi zdi ta nosečniška moda karneki, če je pa lepa, je pa neznansko draga, tako da ne vem kaj bom.Mam sicer en pončo ki pa ni za hudo zimo, sicer mi je pa lepo se luškano oblečt. Sama bolj prisegam na obleke, ste vidle , kje kake lepe kose 🙂 ?
Naj vam bo lepo, uživaje v nosečnosti. Počutite se seksy in lepe 😉 Pa pa

Ha ha Krpa, zakaj po tvoje razmišljam o pralnih plenicah? Saj bom odgovorila, a najprej me res zanima iz česa si ti to povlekla. :)))

Tudi jaz sem mnenja, da je pončno premalo za hudo zimo. Saj če bi bila doma, bi že nekako rešila problem, a ker hodim delat, pa ne morem ravno v moški bundi skakat okoli ;).
Sem bila res vesela, da sem dobila delo, čeprav ne prav službo, po tisti slabi izkušnji, a to prinese druge probleme – če se malo pošalim :))

Jaz se mažem 1x na dan, še to včasih pozabim. Kar bo bo, ne obremenjujem se s tem.

Pri nas se še nič ne pripravlja za otročička….ma saj je še čas, ne?

Morfologija je že za nami, vse je ok. Spol že veva, ampak ne poveva:)

Čez en mesec imam obremenitveni test za sladkorno, ki po ta novem traja 3 ure.

Kar se tiče bolnišk- jaz nisem manjkala zaradi nosečnosti niti enega dneva. Ker si pač preglede zorganiziram tako, da so ali zjutraj pred službo ali pa popoldne po službi.

Edino ko bom imela to za sladkorno, bom pač manjkala 3 ure, kar se pa da zmenit z delodajalcem, če imaš potrdilo od zdravnika, nam štejejo kot neke vrste bolniško do 4 ure. Nevem, pa zakaj bi mogla zaradi enega pregleda manjkat cel dan.

Pripravljamo še nič, itak imamo vso opremo od prvega, razen par malenkosti bo treba še dokupit oziroma zamenjat. Ampak že pri prvem sem vse rihtala zadnji mesec, tako, da sedaj ne bo nič drugače. Upam, samo da nas ne prehiti preveč:)

Drugače se počutim super, šibam naokrog, redim se nič- to je zame popolni uspeh, ker sem se v prvo zelo redila, pa že tako imam začetno težo previsoko.( sem točno na stotki:((
Cunje nosim, tudi kavbojke še običajne, v prvo to že kak mesec nazaj ni šlo več. Tako da kaj veliko nosečniških oblačil ne bom kupovala.

LP, uživajte

oj :)))

Sara S: Zgoj in samo iz tega, ker se mi zdi (če seveda nisem pomešala vseh imen na forumu), da stojiš za nekimi naravnimi načeli in bi rada imela vse čimbolj pristno. Tak občutek sem dobila 🙂 Nimam prav? 😛 Se pa zdej ne spomnim, res ne, kaj in kdaj si kaj rekla, da si te predstavljam tako 😛

Super informacije, punce 🙂 Same lepe stvari poveste … 😀 Naj tako ostane do konca! 🙂

LP 🙂

Naju čakajo še zaključna dela v stanovanju, preden sploh začnem pripravljat oblekce in ostalo. No, obleke sva dobila, kakšna stvar bo za zakrpat, pa rada bi tudi sama kaj naredila za otroka. Spletla kakšne jopice, recimo. 🙂

tudi mi januarja – ves dan manjkaš, če imaš recimo pregled daleč od službe in če se ne da tako organizirat, da bi lahko še nekako normalno prišla na delo. Meni se bo to zdaj zgodilo prvič, sem se pozanimala, kaj naj naredim in so mi sami predlagali, da vzamem bolniško.

Krpa, jaz sem si kupila ravno tam v drugem mesecu neko mastno žavbo predvsem zato, ker se mi je povečevalo oprsje tolk hitro, da me je prav skelelo. Zdaj se tu in tam namažem po trebuhu, daleč od tega, da bi se vsak dan ali da bi kaj masirala. Če bodo strije, pač bodo … Sicer pa tako kot je napisala Green Apple, če si nagnjena k strijam, jih dobiš tako ali tako. Ne vem, kdo se ima čas vsak dan mazat in masirat.

Sicer se pa jaz tudi ogrevam za pralne pleničke (racmanke, konkretno), samo še nisem zasledila, da bi jih bilo treba namakat v razkužilih? Bi bila pa vesela kakšnih izkušenj ali razmišljanj na to temo 🙂

Jaz za preglede vzamem kar dan dopusta. Vem, da mi ne bi bilo treba, ampak mi bo dopust itak ostal (tik pred nastopom porodniške pa ne bom mogla iti za cel mesec na dopust, niti nimam posebnega veselja novembra cel mesec ždeti doma in se rediti).

Tako imam pregled zjutraj in končam do 10h, potem pa grem še malce sama po “opravkih” in čimprej po prvorojenca v varstvo … Je čist fino imeti kak dan bolj ležeren in več časa (tudi) zase …

Za dojenčka še nič posebno ne pripravljamo. Ok, kupila sva posteljico zanj, pa 3 pajacke in zimski kombenizonček. Preurejanja stanovanja in iskanja prostora za še eno posteljico se bomo lotili novembra ali v začetku decembra. Voziček je itak še v uporabi za starejšega, oblačila so pa tudi po velikostih posortirana v škatlah (ko pospravljam premajhne cunjice, sem precej natančna, da je vse primerno za takojšnjo ponovno uporabo – brez luknjic, brez flekov, neprimerne/ neuporabne cunjice izločene …).

:)) Ja, res sem bolj za naravne stvari in malček sem pa res tudi o pralnih pleničkah razmišljala. Si pa nisem mislila, da bo kdo to zaznal tako na daljavo ;). hvala.
Malo sem brala o izkušnjah, pa tudi od prijateljic sem dobila nekaj informacij. Iz vsega sem nekako prišla na to idejo, da bomo verjetno malo kombinirali, ker baje se te pleničke slabo sušijo in pri nas ni sušilnega in ker bo zima zna biti to problem. Pa tudi za na obiske in na pot je, recimo temu bolj komot, da imaš tisto za enkratno upotrabo, da ne nosiš tistih pokakanih pleničk cel dan okoli. Saj ne vem kako bo na koncu, ker odvisno tudi, kako bo otročičku to pasalo. Sprovali bomo sigurno, pa bomo sproti videli kako bo. Sigurno pa bodo tudi tiste za enkratno uporabo čimbolj naravne, ker recimo pamperske so sama kemija, tako da teh res nočem….
Tudi jaz prvič slišim, da bi jih bilo potrebno namakat v razkušilih. Govorim za racmanke, ostale ne vem.

Vedno pozabim vprašat, v katerem tednu boste imele morfologijo? Mene so tako pozno naročili, da kar ne vem če je to prav.

lepo se imejte

Jst sm mela morfologijo prejšnji teden- 23t 4d. Sem pa bla razočarana, ker nism mela časa spraševat. Je pa res, da je blo v čakalnic še ful punc, ker je pršu lih z dopusta in že jst sm čakala skor 2 uri. Tk da jst sm šla še samoplačniško potem in sem bla zelo zelo zadovoljna 🙂

No, pa se še jaz oglasim po dolgem času. Priznam, da tu nisem toliko aktivna, sem raje na fb. Sta pa dve skupini baje, v januarkah 2014 nas je že polno in imamo zanimive debate, tako da pridite še ostale!

Jaz sem imela morfologijo v 21t6d. Vidim, da ste nekatere razočarane … Ne razumem čisto, zakaj in česa niste mogle vprašati oz. kaj vas je dodatno še zanimalo. Moj pregled je tudi hitro minil, ampak je bila ginekologinja temeljita – itak mora pogledati vse. Podrobno je pogledala organe, roke, noge, hrbtenico, glavo, ustnico, celo spol se je lepo pokazal. Je rekla, da je zelo živahen otrokec in je res, jaz ga čutim že od 18. tedna na polno. Ponavadi najbolj brca zvečer, ko se uležem.

Dobila sem ogromno cunjic, nekaj novih, večino pa rabljenih, a lepo ohranjenih. Nimam predsodkov do rabljenih oblačil, sem zelo vesela. Kupila sva že voziček, trenutno iščem lupinico in kupujem komodo, da spravim vse te oblekice noter. Sem presenečena nad odzivom ljudi okrog mene, vsi bi nama radi pomagali in čim več dali, midva se pa ne braniva 🙂

Moj trebušček je že zelo velik, včasih se mi zdi, da zraste v enem dnevu. Sem pa doživela šok, od 16. do 22. tedna sem se zredila za 5 kg!! Pa sploh ne vem, kako, ker apetita še vedno nimam tapravega in ne jem več kot prej. Sicer sem bila prej suhica in sem pričakovala, da se bom zredila, ampak sploh ne vem, od kje te kile, ker mi gre vse samo v trebuh.

Kam si pa šla samoplačniško, Pobarvanka? Jaz sem ravno z morfologije, prav tako razočarana, bova šla še na samoplačniško. Predvsem se je bolj malo videlo na UZ.

Pri meni je morfologija trajala kar dolgo, ampak na račun tega ker se je zelo slabo vidlo in otrok se je skoz obračal, tako da je kar nekaj časa iskala, da je našla tisto kar je morala pogledat.

Tudi jaz nisem uspela nič vprašat, tudi ona je bila bolj redkobesedna. V bistvu sem šla direkt v sobo za ultrazvok, k njej nič, ker ponavadi je še kile pokomentirala oziroma kaj vprašala med tem ko je pisala podatke v kartoteko. Zdaj je to opravila sama v svoji ordinaciji.

Tako da ja tudi jaz imam ene par vprašanj, ampak sem rekla, da bom pač vprašala naslednjič, ker ni nič tako pomembnega, da ne bi moglo počakat.
Meni je bilo važno, da je pogledala vse pomembne organe…obraz, roko, ustnice itd in pa seveda spol. Tako da nama je to čisto zadostovalo in ne bi šla še samoplačniško.

Zanima me, tiste ki pravite sda ste šle oz bi šle še na samoplačniško, kaj ste pričakovale od morfologije oz kaj vam niso povedali da niste zadovoljni?
Morfologijo delajo tudi v domažlah pri dr. strahovi- tja sem šla na nuhalno.In je ok.

Jaz imam pa v ponedeljek morfologijo (21. teden). Moja G je že na sploh redkobesedna, upam, da vsaj ne bo preveč hitela, da se nagledam drobižeka in končno ugotoviva (možek gre z mano), ali si bomo sposojali in kupovali punčkasto ali fantovsko.

Me je pa ta vikend bitjece začelo že tako brcat, da se celo občuti, če dam roko na trebuh. Sem mislila, da je za to še prehitro, ampak očitno najino detece že zdaj ni ravno mirno bitje :). Že tudi kateri od vaših tako divja v trebuščku?

Glede same teže pa tako kot si omenila Inja_, doživljam tudi sama šoke. Trenutno se niti tehtat ne upam, ker vem, da bom spet par kg težja. Pred nosečnostjo sem imela normalno težo, v prvih 3 mesecih pa pridobila kar 5 kg. Nekaj je gotovo pripisat mojemu poležavanju prvih nekaj tednov, ko sem se slabo počutila, ampak vseeno nisem pričakovala takega povišanja teže :S. Dela katera kakšne fine (priporočljive in “varne”) vaje za noge in zadnjico?

Kakor koli, trebušček je vse večji in vse lepši. 🙂

Da z vami delim nekaj naslovov z nasveti o pralnih pleničkah. Zgleda da večino teh res samo vržeš v vedro s pokrovom, če bi želel pa še pralne robčke, pa je že več dela …. Ana babana dela tudi krasne vrečke za mokre stvari. Pa ni moja sestrična, ne delam reklame 😛
http://www.anabanana.si/index.php/ablog.html

Ta zapis je pa manj obširen in bolj praktičen 🙂
http://priusovih.weebly.com/1/post/2012/08/zadnja-ehta.html

In še zelo celosten, realen pogled na vse vrste pleničk in ne-pleničk. PRIPOROČAM!
http://www.lifestylenatural.com/4204/So-lahko-plenicke-prijazne-do-okolja-in

Sedaj sem v 20 tednu. Morfologija bo šele 2.10. OOO, komaj čakam. Res se premagujem, da se ne bi že prej naročila na kakšen ultrazvok 🙂
Inja_ če dobiš kšno cunjico preveč pa le povej … 🙂 Midva ne poznava nikogar, ki bi imel otroke mlajše od 15 let, za pomoč lahko prosiva edino prijatelje najinih staršev in s podsteršja izbrskava svoje 😛 Waw, bi bil dojenček nobel 🙂

lep pozdrav! 🙂

New Report

Close