JANUARKE 2014
Ja, tudi meni se tako zdi .. ampak OK, smo v času dopustov in lepega vremena, tako da je čisto mogoče, da ostale nosečke nekje fajn uživajo 😉
Boš vidla, ko se bo začela jesen pa z njo dež, pa potem ko bo kakšen sneg zapadel, ko bo mrzlo 🙂
Pol bomo pa k ene zapečkarce lepo noter na toplem in na forumu F5 pritiskale 😉 😉 😉
Jaz sem se zdaj odločila, da bom kar tako štela tedne, kot mi jih G šteje…tako da sem skočila en dober teden nazaj z nosečnostjo. Ponosno sporočam, da sem v 21. tednu 😀
Hm, a porod.. ne, jaz se ne bom nič kaj posebej pripravljala. Doma imava TV program TLC, pred nekaj časa so bile tam oddaje o rojevanju, pogledala sem par oddaj, to je pa tudi vse.
Še v materinsko šolo ne bi šla, če ne bi partner tam dobil potrdila za navzočnost pri porodu 🙂
Se pa že počasi odločam, kam bi šla rodit in na kakšen način…najbolj se nagibam k Jesenicam in tamkajšnjo brezplačno EA. Čeprav.. tele Jesenice so nekaj “mutit” začele… 4 mrtvi novorojenčki v zadnjih 2 mesecih – sem malo bolj zgoraj link objavila, sicer ste pa verjetno kje po TVju tudi zasledile to zgodbo…
Seveda pa je do januarja 2014 še kar dolga doba, tako, da imamo še čas.
Najprej bo potrebno čistko po stanovanju naredit… jaz sem se odločila, da ta vikend naredim čistko po omari v spalnici.
Dve 150-litrski vreči za smeti. Ena za Humano/Rdeči Križ/Karitas/karkoli pač, ena pa za v smeti.
Ja, bo treba prostor naredit počas 😉
Pa kaj kupit za malega 🙂
Jap jap, vse to je za mene prvič 🙂
Tako da, izkušenj nimam z ničemer, sem si pa v zadnjem času prebrala par stvari ….
In ker sem bolj “zajčje” sorte, se k EA po pravici povedano nagibam zgolj zaradi strahu pred bolečino.
Sicer se mi nekaj čez 100€ zdi čisto preveč za plačat, ampak če jo v Jeseniški porodnišnici nudijo brezplačno, ne vem, zakaj ne bi tega izkoristila.
Ampak kot sem že rekla, do poroda je še razmeroma dolga doba, tako da nisem rekla, da si do takrat ne bom še šestindvajsetkrat premislila 😉
Ne vem, če velja tule viset, pa samo brat pa nič napisat … 😛
Ja, pri nas tudi pridno delamo prostor, je šlo veliko za Rdeči križ, malo manj uporabne reči pa v nabiralnik od Humane. Vse, kar bi še nosila, pa mi zdaj ni prav, sem zapakirala. K sreči sem si izposodila že kar nekaj nosečniških oblek, tako da si nameravam kupit samo kakšne hlače. Za dojenčka imava že malo morje cunjic … pa so v glavnem bodiji in majčke, bom dokupila še kakšne hlačke in jopice. Januarja ne bo ravno vroče.
Začela sva proučevat vozičke. Plan je, da si ga dobro ogledava in ga izbereva v trgovini in nato kupiva rabljenega. Zaenkrat nama je všeč Mutsy. Mene malo skrbijo kolesa, ker sem želela napihljiva (za kolovoz, travnik … ).
Upam, da ne razmišljam preveč vnaprej. Čez 14 dni imam morfologijo in me je kar strah, pri vseh teh zgodbah, kaj vse se lahko še v tem času zgodi in izkaže.
Pozdravljene,
moj PDP je 31.1/1.2. in ker navijam za januar, bi se vam rada pridružila. Pričakujem drugega otročka.
Frühling in ostale, strahove stran! Nima smisla razmišljati o možnih zapletih, ker se nanje tako ne moreš pripraviti. Prav tako se tudi kasneje lahko otroku zgodi vse možno, zato o tem raje ne razmišljajmo, takšno je pač življenje, nepredvidljivo, včasih tragično, ampak večinoma krasno!
Lep dan vam želim!
DrugičNoseča
Ker se mi pač da 😉
Pričakujemo:
1.1.2014
Lisica.mica
LoceniExpert
2.1.2014
Pobarvanka 27
Mihika
Tudi mi januarja
4.1.2014
Just me 🙂 (28.12.2013)
5.1.2014
Zima zima bela
8.1.2014
še ena januarka
16.1.2014
leny87
20.1.2014
Krpa
22.1.2014
Tudijaz
27.1.2014
SaraS
29.1.2014
Green Apple
31.1.2014
DrugičNoseča (1.2.2013)
Ostale:
Mallina
Frühling
Happyyy
Inja_
PeTrA1
Poslovila se je :-((
AAjda[/quote]
Dobrodošla DrugičNoseča. Saj imamo tudi eno, ki ima datum v decembru, tako da tudi tebe sprejmemo, kar brez skrbi :)))
Se popolnoma strinjam s tabo glede strahov. Res se ne splača obremenjevat z nečem, ki lahko bo…in se živcirat na rezervo in vabit negativno v svoje življenje. Je pa včasih res težko, tudi sama se znajdem v taki situaciji.
Punce, sedaj sem pa tudi jaz prepričana, da čutim otročka. Vesela zelo! 🙂
Punce, živjo!
Tudi jaz sem še tukaj. Ne pohajam po sončku, žal 🙂 Za računalnikom sedim in diplomo pišem. Pa službo iščem. Pa take fore 😛
Jutri grem na pregled, rekli so da še ne bo morfologija, sem zadnjič kar vprašala (k ste mi tako svetovale) zaradi tega, da mož ve, če naj gre z mano tako daleč ali ne … Upam, da bo vse vredu, pa da me kmalu spet naročijo 🙂
A katera ve: res dobiš bolniko za obisko zdravnika? Jst sem študentka in če bo vse po sreči se s 2.9. zaposlim, pa me skrbi, kako bom po cel dan manjkala v službi in bo šlo ful dopusta za preglede, k je ginekolog daleč od mojega kraja bivanja … No, hvala vam za informacije! 🙂
tlanika: ne verjetno bom kar v Ljubljani, mi je najbližje. Ne vem če js kšna s tistega konca …
Lep pozdrav vam pošiljam in uživajte v brcah! 🙂
Pozdravljena!
Seveda, ti pripada bolniška za vsak pregled. Ne toši dopusta za preglede.Sicer si pa v malce nelagodnem položaju glede na to, da boš na novo zaposlena. Glede na to, da so te zaposlili nosečo, mislim, da je delodajalec vzel v zakup tvojo odsotnost glede pregledov ali drugih bolniških stanj. Sama ne porabim niti dneva dopusta za preglede in ga tudi v bodoče ne nameravam, to mi preprosto pripada in se ne obremenjujem.
Zanima me, če ste vprašale po spolu in ali ste že izbrale imena. 🙂 Lp
Kolk si pridna, Krpa! Upam, da ti zaradi sreče v nosečnosti diploma še bolje gre, kot sicer 🙂 Držim pesti za zaposlitev, upam, da je v redu delodajalec.
Pri nas je tako, da če obiščeš zdravnika v času, ko je obvezna prisotnost na delovnem mestu (med deveto in drugo), prineseš potrdilo, da si bil tam in ti te ure potem štejejo. Ker imam pregled navadno zjutraj, grem po njem naravnost v službo in ni nobenih problemov. Le morfologijo bom imela sredi dneva, tako da zdaj tudi mene zanima, če se da vzeti kar ves dan bolniške za to … se bom pozanimala. Sicer sem pa zaposlena v JU in glede tega so res korektni, tudi ni nobenih pritiskov (zdaj imam občutek, da me kar malo po rokah nosijo, ko sem noseča :))
Za samoplačniško nuhalno sem pa vzela dopust. Da ne bi prehitro posumili … 😉
Midva sva že na NS vprašala za spol, napovedana je deklica, vendar se to lahko še spremeni. Bomo videli, kaj bodo rekli na morfologiji. Če bo res punčka, imava pa ime že pripravljeno.
Čestitke Krpa za službo. Te lahko vprašam, a si to po vezah dobila, si povedala, da si noseča? Ker se mi zdi v tem času res čudež da dobiš službo med nosečnostjo? No, sej drugače je tudi res velika sreča dobit službo.
Za spol na NS nisva vprašala, ker nama je važno samo to, da bo vse v redu z otročkom. Mislim, da tudi kasneje ne bova vprašala.
Med katerimi imeni izbirate oz. ste izbirali? Midva sva pred časom že imela ožji izbor, pa se je sedaj v najini družbi, sorodstvu rodilo kar nekaj otrok in so nama “ukradli” imena :(((( in sedaj sva na začetku. Vem, da na vse ne moreva gledat, a na najbližje prijatelje in sorodnike pa že.
Pozdravljene januarke 🙂
Tudi sama sem ena izmed vas, ampak sem tole temo šele danes odkrila. Torej prištejte še mene. 🙂
PDP imam 25.1. in sem zdaj že prav lepo okrogla (konec 18t) – najbrž tudi večina izmed vas. Bom pa prvič mamica, zato je zame vse čisto novo in neznano, zato vsako deljenje izkušenj in doživetij pride zelo prav.
Baje nosim malega divjaka, spola še ne veva, čeprav so namignili na nuhalni, da bi lahko bil fantek. Sicer pa detece že prav lepo čutim, vsaj mislim, da to ni nič drugega (čeprav mi starejše gospe pravijo, da to pa že ni to), tudi G mi je potrdila, da je povsem mogoče. A tudi katera izmed vas, ki boste prvič mamice, že zdaj čuti detece?
Pozdravček 🙂
Živjo, Tiasha.
Midve sva precej blizu, jaz imam rok 29. 1. 14 in tudi meni se že zdi, da čutim otročička. Ko je G rekla včeraj na pregledu, da ga najbrž še ne čutim, sem ji rekla, da nekaj pa ropota tam noter, nisem pa čisto 100%, da je to to. Pa mi je takoj rekla O, je je … 🙂 Samo pa res čutim samo ko se umirim, ker drugače moji drugi gibi “preglasijo” tisto nežno premikanje. 🙂
Joj punce kok ste pridne 😀
Je fajn tkole po parih dneh odpret temo in videti, da je “oživela” po manjšem poletnem zamrtju 😉
Da najprej lepo pozdravim novinke, čestitke čestitke, vse več nas je 😉
Mene ni bilo nekaj časa, ker imam manjše probleme z zdravjem, tako da sem na bolniški in se mi doma niti ne da biti za računalnikom.. prejšnji vikend me je nekaj kuhalo, pa kašelj itd.. tako da sem šla v ponedeljek k zdravniku, dala me je krvne preiskave. Videlo se je, da me nekaj načenja, ampak sva se skupaj z dr. dogovorili, da najprej poizkusim z domačo lekarno (smrekovi vršički), pa čajčkom in vitaminčki. V petek sem imela kontrolo, stetoskop ji je povedal, da mi v pljučih piska in da je bakterija napredovala. Tako, da sem sedaj na antibiotikih – predpisala mi je Amoksiklav.
Sicer nisem pristašica tablet, sedaj, ko sem pa noseča, so mi pa še manj po godu :/
Ampak je zdravnica rekla, da je tako bolje in za mene in za otroka in da tudi to, da ga ob mojem kašljanju, kihanju in krehanju premetava tam notri, ni OK.
Aja, gre pa za bronhitis.
Kašljam ko star foter 😀
Tako da ta teden bom še na bolniški, v petek pa ponovna kontrola. Upam, da mi bodo pljuča nehala piskat 😀
Jaaaa.. jaz pa še nič ne čutim. Pa sem že čez 22. teden.
No, moji extra kilogramčki so en vzrok temu.. je preveč zaloge, da bi se kaj čutilo. Res pa je, da neke mehurčke čutim. Pa G mi je na zadnjem pregledu tudi pri gibih označila plusek 🙂
Nič več se ne bom obremenjevala, sem si rekla. Kot pravite, karkoli gre lahko narobe tudi kasneje 🙂
Fajn se mejte in čuvajte svoje zakladke 🙂
LP vsem,
Just me 🙂
Mislim, da bi rabile še rubriko klepetamo :))
Pričakujemo:
1.1.2014
Lisica.mica
LoceniExpert
2.1.2014
Pobarvanka 27
Mihika
Tudi mi januarja
4.1.2014
Just me 🙂 (28.12.2013)
5.1.2014
Zima zima bela
8.1.2014
še ena januarka
16.1.2014
leny87
20.1.2014
Krpa
22.1.2014
Tudijaz
25.1.2014
Tiasha
27.1.2014
SaraS
29.1.2014
Green Apple
Mallina
31.1.2014
DrugičNoseča (1.2.2013)
Ostale:
Frühling
Happyyy
Inja_
PeTrA1
Poslovila se je :-((
AAjda[/quote]
Jaz vas samo pozdravim 😉
Naš fantiček se kar konkretno premetava po trebuhu, mi je pa kar žal, da je tole (skoraj gotovo) zadnja nosečnost … Meni je tako lepo biti v pričakovanju 🙂
Biti mama je eno tako zanimivo egoistično početje. Služiš otrok in od njega jemlješ nazaj njegovo zadovoljstvo … Sploh ko se zjutraj zbudiš in se ena majhna lasasta glavica stiska k tebi (ati pa jamra, da so celo noč noge rogovilile okoli njegovega nosu) 😛