Najdi forum

JANUARKE 2014

Ojla punce 🙂

Jaz sem z začetkom tedna spet štartala s šihtom. Sem fertik z Amoksiklavom – hvalabogu. Mater, to so pa res ene konjske tablete 😀

Ehhh, morfologija. Ne vem, moja G sploh ni uporabila te besede, tako da nimam pojma, ali sem že bila ali nisem. Pregled imam naslednji torek (17.09.), pa tudi ne vem, a bo morfologija ali ne. Rekla mi je, da UZ bo in da bova maternični vrat preverile. Pa če se bo kaj obrnil in razširil nogice in nam blagovoljil razkriti svoje bogastvo, da vemo, al bomo roza al plavi ;)))

Na zadnjem pregledu pred približno enim mesecem sva tudi imeli UZ, trajal je kakšnih 10 minut, mi je pa kazala nogice, pa rokice, pa glavo, pa hrbtenico… ampak tudi nič kaj bolj podrobno.

Hmmm… ne vem.

pobarvanka27 ali ostale, če mogoče veste. Ker sem sedaj v 24. tednu, je za morf. že kar pozno. ČE bi se odločila iti na samoplačniško, ali bi me sploh naročili glede na tedne nosečnosti?
Koliko pa to stane?
In pa – koliko to stane recimo v Domžalah pri Strahovi?
In koliko je čakalne dobe?

No, se tipkamo 🙂

LP vsem,
Just me 🙂

Super Just me, da si bolje, ravno danes sem se spomnila nate.

Jaz sem za morfologijo naročena v 24tednu, pa se mi zdi pozno, a sem videla, da je tudi pobarvanak27 bila v 24tednu. Glede cene samoplačniškega ne vem.

Krpa, hvala za informacije glede pralnih pleničk.

lp

Just me:), če ti je kazala noge pa roke pa hrbtenico, je to že del morfologije. To pa srček, obraz pogleda, če so kakšne nepravilnosti. Sej druge stvari pa že ne more pogledat in pa ja maternični vrat. Bolj podrobno pa sigurno nobenemu ne razlagajo, ker nekomu ki ni iz tega foha itak ne bo razumel.
nevem zakaj bi hodile še samoplačniško, ker vam tam ne bodo več povedali.
Cene ne vem točno. cenik je na netu, pride pa pomoje okrog 60 eur.

Morf. delajo do 24 tedna. Najbolj se vse vidi v 22, 23 tednu- tako pravi pušenjak.

No, sem se že naročila pri Pušenjaku v Dravljah… cena je 70€. Kakšne čakalne dobe ni omenjala, le izračunali sva, kdaj bi bil optimalen čas in je predlagala termin.

Pri meni je bilo tako, da je bil osnoven komentar na morfologiji, da se nič kaj dobro ne vidi. Omenila je srce in želodec, med meritvami v knjižici imam komaj kaj napisano. Vse skupaj je trajalo med 5 in 10 minut. Slikce na koncu nisem dobila.

Saj ne da si obetam ne vem kakšno doživetje, bi pa rada, da se pogleda obrazek ter vse, kar je še treba. Naslednji pregled imam, ko bo že prepozno za morfologijo. Same veste, kako je, hitro te začne skrbet. Tudi če po nepotrebnem.

“tudi mi januarja”, ti me vedno pomiriš hahaha 😀 😀 😀 Taka si, easy-going 😉

Saj imaš prav … sem se odločila, da ne grem nikamor več samoplačniško. Če bi bilo kaj hudo narobe, bi naravna selekcija verjetno poskrbela za to, da se otrok ne bi rodil… umetno pa itak ne bi šla prekinit nosečnosti, razen če bi bilo zaradi tega ogroženo moje življenje.
Ja, zadnje čase sem kar malo razmišljala kar se tega tiče…
Na nuhalno sem šla z razlogom, če bi bilo kaj narobe, da bi lahko še kolikor toliko zgodaj naredila splav. Sedaj se pa že od takrat z vsakim dnevom in tednom, ki mine, vprašam, kaj za vraga sem razmišljala…
In ko skupaj z možem gledava, kako se žogica v mojem trebuhu počasi a vztrajno napihuje :))

Aja, a sem že rekla, da sem minuli vikend začutila prve brce? 🙂
Smo čist veseli 🙂

Se še kaj tipkamo seveda 😉

LP,
Just me 🙂

Pozdravljene januarke, ste mal zaspale :). Javljam, da je za mano morfologija in hvala Bogu je vse ok, pa še spol sem zvedla, tako da smo kompletno srečni 🙂 . Sicer pa je kitajski koledarček za napovedovanje spola PONOVNO pravilno napovedal :). Sicer sem si čisto potiho vseeno želela, da se bo mogoče zmotil, ma bo tud tako dobroo 🙂
Kako ste kaj ve? Kaj počnete? Se počutite dobro? Kako se redite? Lepo se mejte in uživajte v jeseni!

Ojla!

Tudi mi smo bili danes na morfologiji – sva si z možem dodobra ogledala drobižeka, vse je ok, dete divje, videla tudi obrazek in sva navdušena. Izvedela sva spol, ki sem ga že sama predvidevala, saj so mi namignili že na nuhalni. Sicer sem potiho upala, da so se zmotili, ker so bile moje želje vedno drugačne, ampak mi je zdaj res že vseeno in komaj čakam najino nežno detece. Je pa res, da je večina “vraž”, ki jih slišiš glede spola, en sam lari-fari. Po mojem okusu glede hrane, testih, ki sem jih reševala, in še marsičem bi moralo biti ravno obratno.

Sicer se, kot že rečeno, po moji logiki preveč redim (v 4,5 mesecih + 6kg) – čeprav G nič ne reče, tudi ko omenim težo, reče, da je ok. Sem se resno odločila, da bom bolj aktivna, sam kaj ko me po 20 minutah hitrejše hoje začne bolet v spodnjem delu trebuha. In potem raje neham, ker me je strah. Ima katera podobne “težave”? Kako sicer ohranjate fit telo (sprašujem predvsem tiste, ki niste super športnice :D)?

Sem pa tudi razočarana nad ponudbo nosečniških oblačil. Samo pajkice in kavbojke. Ve katera, kje bi se dalo dobit kake bolj “elegantne” hlače?

Lepo bodite in uživajte v dreganju vaših drobižekov. 🙂

Tiasha, super za morfologijo. Mogoče bo pa vajin naslednji “pravega” spola 🙂 Meni je čisto vseeno, kaj bo, samo da že pride na svet … 🙂 Komaj čakam!

Ne rediš se preveč. Sicer je odvisno od tvoje začetne teže – če si imela prej manjko, se lahko zdaj zrediš več, če si imela prej višek, pa raje popazi malo. Če te začne boleti trebuh, poskusi s počasnejšo hojo. Jaz hodim vsak dan, vendar če čutim bolečine, se ustavim za par minut in hodim naprej počasneje. Poslušaj svoje telo, ni treba, da se naprezaš. Jaz sem se že sprijaznila s tem, da bom šele po porodu spet začela bolj aktivno. Prej nisem mogla brez športa, zato zdaj kar malo trpim. Drugače delam doma tudi počepe in izpadne korake, skratka različne vaje za noge, rit in kakšno za hrbet.

Lepa oblačila ima spletna trgovina Asos, ni poštnine. http://www.asos.com/Women/Maternity/Cat/pgecategory.aspx?cid=5813&via=top
Nisem pa do zdaj še nič pri njih naročala, tako da ne vem. Meni so še vedno zakon pajkice in daljše majice, v tem se res dobro počutim. Ni pa to ravno za v službo vsak dan.

Green Apple, kateri kitajski koledarček imaš to? Se sliši ful hecno, bi probala 🙂

Živjo, punce.

Tudi pri nas trebušna telovadba na polno, vodna aerobika, hehe. Včasih samo brce, včasih se vse skupaj premika, kot bi imel mali disko noter. Kakšnih posebnih težav nimam.

Morfologija me še čaka 26., upam, da se bo videlo tudi spol. Vsi pravijo, da bo fantek. 🙂 Vmes smo nabrali in nakupili malo šare, voziček, malo tega, malo unga. Trebuh raste, izbira garderobe se manjša. Če je katera spregledala, med 12. 9. in ne vem do kdaj točno lahko v hipermarketih mercator dvignete paket za nosečnice. Predložiti je treba račun iz katere koli živilske prodajalne nas 20€ in materinsko knjižico. Saj ni noter ne vem kaj, malo testerjev, brošur in kuponov za popust na izdelke za dojenčke in mamo.

Strinjam se glede garderobe. V H&M se vsaj kaj dobi, sem pa bila zadnjič v C&A in je bilo prav za se zjokat, samo ogromne hlače in ogromne majice. Oz. bolj rečeno plahte in žaklji za krompir. Jaz sem bolj majhna in me ni ravno veliko skupaj, zato bi v takih majicah in oblekah izgledala prav grozljivo. Na srečo pa ne rabim kakšnih finih hlač, ker imam samo brezvezno študentsko delo. 🙂

Kar se pa telovadbe tiče, sem bila prej zelo aktivna, potem na začetku še vedno, zdaj pa sem postala prava lenoba. Bo treba nazaj obnovit. Sem pa našla en super pilates za nosečnice:
http://www.youtube.com/watch?v=j_ccd8VDTEc
… je več delov, pa kratki so, tako da lahko na hitro narediš enega, ali pa jih pokombiniraš več skupaj. Po želji.

Imejte se lepo. 🙂

M.

Meni se je pa uspelo obleč v c&a, tako da za nekaj časa, do ta hude zime, kar bo 🙂
Sem gledala tudi po bolhi in tam je dejansko nekaj izbire krojev in barv, samo kaj, ko moram hlače probat, preden jih kupim, ker moj spodnji del ni po jusu … Če ste pa konfekcijske, pa priporočam.

Sicer gremo mi vsak vikend na zrak, v visokogorje si sicer ne upamo (s tem sem se kar težko sprijaznila), ampak kakšne 4, 5 ur hoje si privoščim brez posebnih težav. Proti koncu rado malo tišči v spodnjem delu trebuha, ampak nič pretresljivega. Med tednom je pa bolj slabo z rekreacijo, služba in gospodinjstvo mi vzameta kar preveč časa. Se moram bolje organizirat …

Mallina in tiste, ki ste že nabavile voziček, kaj ste pa kupile in kaj je pretehtalo pri izbiri?
Midva se bova naslednji teden bolj resno lotila priprav in najbrž kupila rabljen Mutsy 4-rider. Bi Mutsy transporter, pa se sedež ne obrača v obe smeri, ali pa Mutsy evo (mislim, da je ta, sva ga preizkusila v baby centru), pa me moti, da nima napihljivih koles in ročne zavore. Skratka, izbirava med modeli te znamke.

Vse tole je cela znanost, od oblačil do opreme, da o medicini sploh ne govorim!

Lepo bodite vse skupaj 🙂

Ojla Inja in ostale!
Spraševala si o kitajskem koledarčku za spol. Najdeš ga na otročarije.net (kitajski koledar) sporoči prosim, če je tudi pri vas zadel 🙂 Nas ni razočaral niti v tretje 😉 Uživajte v jeseni!

Živjo! 🙂

Midva sva kupila kar en voziček, prijateljica je to malo bl naštudirala in kupila tega, pole sva pa še midva enakega (300€ za 3 košatice in napihljive gume in kromirane feltne 😛 Edino kar me skrbi je lupinica, ker to pa pač bom rabli za v avto… in bi rada da je varno. Je še ne znava pritrdit in mislim, da bo treba kaj dokupit ali kupit kar taprav sedež ….) Po pravici povedano, ne mislim otročka dosti prevažat v vozičku. Kupila bom en vredu trak, pa bo vedno z mano. Voziček res samo za na sprehode na začetku al pa malo za pohajat po mestu. Sicer se mi zdi bolj varno in lepše nosit otroka. Tiste, ki so že mame, ful priporočajo, jst pa izkušenj še nimam …

Če je kšna iz bližine Laškega: naslednji mesec se tam odvija mednarodna porodna konferenca. Predvsem tiste, ki vas še kaj muči, pomoje da je fajn it … Jst imam žal predavanja za specializacijo in službo, tako da se niti slučajno ne morem udeležit niti posameznih predavanj, razen nedeljskega. Je pa res drago, če greš na vse skupaj… Pravijo pa, da dobiš prou drugačen pogled na porod in puncam ni žal, da so šle … POglejte si:

http://www.birthconference.com/si/program.html

kako ste druge? Jst sem dobro. V novi službi je bolj stresno kot v prejšnji, ma bo 🙂 Otroci me sprašujejo, če je dojenček kaj zrasu, sodelvaci pa kakšnega spola je 🙂 Jst pa še ne vem, k morfologije še ni bilo, pa mi noben ne verjame, k se jim zdim že prevelika žogica, pomoje 😛

Lepo bodte in krasen vikend!

Frühling, tudi jaz sem naredila podobno kot krpa. Niti najmanj se mi ne da zganjati kakšne norije in izbiralnega postopka vozičkov, svakinja je bila zadovoljna s svojim, zato sem kupila enakega, kot ga ima ona. 😀 Na bolha.com sem kupila rabljenega Jane slalom pro s košaro, športnim delom in nekimi prevlekami za dež ipd. za 160 eur. Več kot zadovoljna.

Kar se opreme tiče, se jaz sploh ne obremenjujem kaj in koga, bolj se poglabljam v družinsko/vzgojno/pedagoško literaturo. :))

lp, M.

Še sem tu 🙂

Kar se vozička tiče sva midva imela vedno neke želje in predstave kakšen naj bi bil in sva kar nekaj časa govorila, da ga bova sigurno kupila ko bova imela dojenčka. Sedaj ko smo na tem, sva prav vesela in zadovoljna, da nama ga bodo posodili in bo čisto v redu, ker res ne vidim smisla komplicirat. če so bili oni zadovoljni, ne vidim razloga zakaj ne bi bila tudi midva. Sploh pa bo zima in kdo ve kdaj bomo sploh lahko prvič šli ven. Imam pa tudi sama željo po traku ali nosilki, ker se mi zdi res super stvar. Ko pa otrok enkrat shodi, sva midva mnenja, da se voziček pospravi oz. uporablja samo še izjemoma. Tako da bo pri nas v uporabi max. eno leto.

Tiste ki sedaj veste spol, me zanima če je bil tisti vaš občutek kaj pričakujete pravi? Pa tudi tiste ki ne veste spola imate občutek kaj bo?

pazite nase

Živjo.

Mi imamo Mutsy 4Rider voziček še od taprvega. Super voz, ampak precej špartanski. Robusten in kvalitetno narejen, zares dobro vodljiv, ga tudi kolneš. Ko je notri otroček, postane kar težek. Nam so iz ogrodja padale matice (zdaj imam vedno s seboj kolesarski ključ in nadomestne), globoka košara je fajn, dokler otrok leži pri miru, kasneje pa otročaj zlahka oskubi notranjost(kakšna elastika ob robu notranjega oblazinjenja ne bi bila odveč). Športni del pa … ah ja, klela sem ga ene 2 meseca, ko mali ni več hotel biti v košari, ni pa še samostojno sedel. Potem sem dodala še eno dodatno blazinico iz spominske pene in je bilo ok. Strehica je tudi bolj skromna … Skratka, jaz imam do tega vozka love-hate odnos 😀 Prepričan si, da je super, potem si pa vsake tako jezen nanj, da bi ga kar čez okno zabrisal 😀

Če bi kupovala zdaj, pa ne vem, kaj bi vzela. Morda Muro Plus (športni del je +++, ampak za naše zimske mulčke je košara itak nepogrešljiva). Peg Perego GT3 sicer super vozek, ampak čist preneroden in nemarno škriplje za svojih 800 eur, Evo ima penasta kolesa, morda Igo ali pa Bugaboo Donkey (če bi vedela, da se bomo na koncu odločili za samo 2 leti starostne razlike). No, pri slednjem ubije veselje cena 😉 Še dobro, da se mi ni treba več s tem jajcati 😀 Je pa vozek po 20 mesecih uporabe še kot nov!

Spol – mi pričakujemo fantka (3x potrjeno na UZ), želeli smo fantka (enega že imamo in se mi zdi bolj praktično imeti otroka istega spola, sploh če med njima ni veliko starostne razlike) in občutek mi je (obakrat) že od začetka pravil, da pričakujemo fantka (no je pa res, da sva se midva tudi “potrudila”, da bi bil fantek).

Hvala vam vsem za info o vozičkih, sploh lisici mici za izkušnje s 4riderjem. Navsezadnje se bova verjetno odločila za tega kljub pomanjkljivostim (zlaganje npr.), ker ga za razliko od drugih modelov lahko dobiva na bolhi po ugodni ceni. Si pa želim en kompakten voziček, dovolj športen, pa ne tank. Sicer pričakujem, da bom podedovala več vreč za nošenje, ki jih nameravam tudi uporabljati, ampak voziček bo uporaben tudi za druge … nekako si ne predstavljam dedkov z nosilko 🙂

Sicer sva pa opravila samoplačniško morfologijo, vse je ok in pričakujeva punčko 🙂
Na začetku nosečnosti sem imela občutek, da bo fantek, čeprav sem vedela, da je bolj verjetno punčka, potem pa so na nuhalni napovedali deklico in sva se oba čisto vživela, tako da sva se morala kar opominjati, da ni vse 100% … no, to tudi zdaj še ni, jo pa že kličeva po imenu.

Sam pregled je bil krasen in me je popolnoma pomiril, dr. Pušenjak je vse pokomentiral in si res vzel čas, tako da … kapo dol. Meritve so zdaj v mejah normale in čisto drugačne od tistih v knjižici od “uradnega” pregleda.

Lepo se imejte in uživajte te lepe tedne! 🙂

Hej hej, punce 🙂

Jaz se spet malo javljam, sem bila prejšnji teden na dopustu .. mater, me priganjajo zdaj na šihtu, da moram čimveč dopusta pokoristit, da ne bom potem še dva tedna pred začetkom porodniške manjkala 🙂
Skoraj prisiljen dopust hehe.. no, saj ne da se kaj pritožujem 😉 😉

Jaooo, vidim, da ste ve že vse pridno v nakupovalni/sposojevalni mrzlici…

Me je kar sram priznati, da jaz pa še nimam popolnoma nič…

Naša mati se je sicer spravila na podstrešje in dol privlekla eno zibko in si je vzela čas in jo bo zdaj čisto obnovila, preoblekla, pa zavesice šivala pa odejce pa pene pa oh in sploh .. pa neke pralne plenice je od nekod prvlekla… pa ene bodije in štumfke, pa kapice,… v glavnem, babica je rekla, da je čist otročja ratala 😛

Jah…sicer je pa tako. Jaz sem glede izbire vozičkov TELE. Nimam pojma, niti kakšnega, niti kaj je dobro, niti kaj naj bi bilo dobro in kaj ne, kaj izbrati glede na letni čas, koliko časa bo v uporabi ta voziček, ki ga bomo kupili… nič ne vem.
Tako da, če ima kakšna od vas kakšen nasvet v smislu “otroški vozički za telebane”, potem dobrodošle z nasveti 🙂
Tako, na kratko in po domače…? 😀
Glede na to, da za nov voziček preprosto ne bo sredstev, bova kupila rabljenega na bolhi.

Ne, res, a mi lahko katera kaj pove glede tega? A imam prav, da naj bi bil za začetnih 6 mesecev primeren voziček s košaro, kjer otrok samo leži – torej ravna podlaga, nič dviggnjeno, ane?

Me je res sram… 🙁

Amm, jaaa.. še to … v ponedeljek sem imela že 6. pregled pri G, vse OK … vprašala sem za spol .. in mi je namignila, ampak nič ni 100%, ker še vedno noge skupaj drži 😉 Je pa tako, vsi, vključno z mano, smo mislili, da bo eno. Edino moj partner je rekel, da bo drugo .. No.. in G je sedaj namignila, da bo drugo 😀 Tako da, jaz sem bila čisto šokirana v ponedeljek, ker sem nekako že od takrat, ko sem izvedela, da sem noseča, nekako čutila, kaj bo.
Pa sem se čisto zmotila.
Laže tudi tisti kitajski koledarček 🙂
In laže tudi “vedeževanje z verižico” – saj veste, ko daš verižico na zapestje, jo potem dvigneš in če se obesek vrti v krogu, je punčka, če pa gre gor-dol, je pa fantek (oz. ravno obratno, ne vem točno) 🙂
Naslednji pregled imam 21.10., pa bomo mogoče tkrat kaj bolj natančno videli 😀

Ej punce, še eno vprašanje… a se katera že kaj resno odloča med porodnišnicami? Glede na kaj boste izbirale? Oddaljenost, izkušnje, govorice, forume,…?

No LP, pa se tipkamo 😉

Just me 🙂

Just me, par stvari pri vozičkih, ki jih je dobro upoštevati:
– naši zimski dojenčki bodo na začetku potrebovali globoko košaro. Če bi bili poletni in bi se sedež vozička povsem polegel, ne bi bila nujno potrebna. Morda bi šlo tudi pri zimskih otrocih brez, če je športni del ok in bi bil otrok zavarovan v topli zimski vreči.
– Po priporočilih naj bi bil notri čimdlje (do 6mes), ker otrokova hrbtenica še ni zrela za čudne položaje, v katerih pristane v športnem sedežu, dokler ne sedi samostojno. Pri nas se je #1 začel divje dvigovati pri 5 mes in je notri pasel krave/ rjovel, ker ni nič videl ven/ dvigoval noge v zrak 😀 Pa smo ga prestavili in kleli športni sedež!
– ekola, pa smo tam … Ker ne veš, kdaj se bo mulček uprl čarom košare, je vseeno fino dobiti vozek s čimboljšim športnim delom – da se obrača v obe smeri (na začetku naj otrok gleda starše, nekje od 7-8 mes dalje pa naprej), da se športni sedež povsem poleže (za razliko od školjkastih sedežev, kjer otrok spi z v kolenih pokrčenimi nogami nad višino glavice – npr. stylish vozki tipa Joolz, bugaboo, Stokke …), da je učinkovita strehica, zadosti zaprt, da ne piha notri z vseh strani, da je sedež zadosti prostoren in velik, da bo otrok lahko notri tudi še po 1. rd.
– v sedečem položaju mora naslonjalo oklepati pravi kot s sedežem (npr. kak Quinny speedy je s tega stališča povsem neprimeren, tudi Jane sedeži so še vedno precej nepravokotni)

Po mojem mnenju in opazovanjih je kar se tiče športnega dela najboljši Peg perego GT3 in zdaj tudi prenovljena Maxi Cosi mura 3 plus, pa verjetno se še kaj najde …

Potem pa pridejo radosti za starše – fino je, če je čim lažji, ima kakovostno podvozje, ne škriplje, se čimbolj zloži, je okreten in vodljiv, primeren za različne terene, kakovostne izdelave (sploh pri 1. otroku je to pomembno, če nameravate vozek obdržati še za kakšnega otroka) …

Če si s podeželja ali veliko časa preživljaš zunaj, je pametno gledati na podvozje in velikost koles (morda tudi na vzmetenje, ročno zavoro …). Če nameravaš vozičkati po mestnih promenadah in kofetkati, potem je seveda najbolj kul Stokke ali kaj podobnega …

Kar se porodnišnice tiče ni bilo pri meni nikoli dvoma. Šla bom v najbližjo, ker ne vem zakaj bi tu komplicirali. Poznam jih ogromno, ki so tam rodile in bile zadovoljne, vem, da je tudi veliko takih, ki so kritizirale osebje in jim nič ni bilo prav…, a misli, da je povsod tako. Sem pa mnenja, da je tudi od nas odvisno kakšen odnos bo imela babica, saj je prav nekaj drugega ali prideš tja siten in s prepričanjem, da bo vse narobe, al si prijazen. Smo vsi samo ljudje…kar daješ, to dobiš.
In ker bo še zima, res ne vidim potrebe po tem, da bi is podaljševala pot do porodnišnice, ker če bo sneg in naju bo dete želelo spoznat sredi noči, mi nimamo vez pri cestni službi, da nam plužijo do porodnišnice 😉

Imeli smo morfologijo, vse je ok in res ni večje sreče :))

So vaši sončki živahni, čutite močne brce? Naše dete je zelo živahno in so včasih res močne brce in trebuh se prav premakne. Ma jaz sem tako srečna :))

oj.

Ja pri vozičku sva tudi midva komplicirala. Pač imela sva določene zahteve in potem sva takega iskala. Jaz sem bila zelo navdušena nad Mutsyjem, samo me moti ker se športni del ne poleže čisto vodoravno. Kar se mi zdi zelo pomembno, ker tudi ko je otrok starejši rabi dobro, predvsem ravno podporo hrbtenice.

Na koncu sva prišla do enega vozička ( no name, nekdo jih uvaža iz nemčije), s katerim sva zelo zadovoljna, in bo tudi sedaj v drugo še kot nov.

Kar se porodnišnice tiče- jaz sem zelo v dilemi. Ali v najbližjo-15 min stran v kateri sem rodila prvič, vendar me je motilo ker se med popadki ( celo noč) nisem smela nič premikat, samo ležat- še sedaj ne vem zakaj. in posledično predvidevam, da se je porod tudi zaradi tega zavlekel. Drugače nimam nobenih pripomb. Ali v eno ki je sicer odaljena uro in pol ( no saj lahko napišem katero:))- postojna), katero po večini vsi hvalijo, vsaj kar se tiče načina poroda. Malo me skrbi edino to, ker bom pač bolj stran od partnerja in prvega otroka in pa ker naj bi tam otroke odpeljali ponoči, jaz bi ga imela pa recimo zraven in bi bilo verjetno malo ne fer do drugih v sobi? Ali ima katera izkušnje od tam in kako je s tem?

New Report

Close