Najdi forum

JANUARKE 2014

Ha sem mislila da imam samo jaz napad paštete…pri meni je bil tudi en teden…zelenjavo pa še malo težko požiram in čakam na vsaj manjše izboljšanje.glede gibanja pa me stalno oštevajo, vendar res težko prenašam to vročino, drugače pa res obožujem sprehode pozno popoldne (v tej vročini pa so res nemogoči).
Drugače pa jaz spadam med februarke, vendar mi izkušnje drugih, ker sem pač mlada bodoča mamica, res veliko pomenijo.
lp

Živjo trebušček:)

Ja, hehe, tole je postala res ena tema, kjer opisujemo vse živo in je meni prav všeč, da smo take debate razvile in si izmenjujemo občutke in izkušnje 🙂

pobarvanka27, mah saj ne da se sekiram.. Trenutno mi je bolj važno to, da pojem dosti sadja in zelenjave in hvalabogu, da to rada jem 🙂 Nič kaj preveč namreč ne verjamem v te umetne vitamine in tablete, pa čeprav sama jemljem Elevit. Ampak to bolj zaradi vse te komercializacije… Še nekaj let nazaj mamice niso jemale nikakršnih dodatkov, vitaminov in ostalih umetnih pripravkov za nosečnice, pa so otroci prav tako zdravi. Mami od mojega moža pa ni nobenega od svojih otrok videla na ultrazvoku. Tako da… Pravim jaz, kakor bo Bog dal 🙂

a se vrnem na hrano…
Ja, res je, da smo v takšnih časih, ko se je res težko časovno pravilno prehranjevati.
Jaz imam v službi sicer možnost toplega obroka/kosila vse od 10ih do 14ih, ampak mi to nekako ni. Kaj, a potem bi jaz v službi jedla kosilo, doma bi pa kuhala kosilo samo za mojega moža. Že tako se malo vidiva. Pa se mi zdi nekako lepo, ko se usedeva za mizo in skupaj nekaj pojeva.

Vsakemu tako, kakor paše, seveda 🙂

Pozdravljene,upam, da ste vse ok in da se mate dobro. Zanima me, če ma še katere taževa z izcedkom, glivicami… Jaz sem bila v prejšnjih nosečnostih res srečna ženska, da nisem imela te nadloge, sedaj pa katastrofa… No, povejte kaj kako je z vami na tem področju. sama jemljem zdan canasten globule in upam, da bo kmalu ok. LP

Pa sem še jaz zaključila z dopusti 🙂
Letos sva se odločila za bolj aktivno dopustovanje, tako da sva se izognila vročini in se precej rekreirala. Zelo sem vesela, da sem imela to možnost. Nosečnost se mi zdaj že kar pozna, malo je trebuščka, še bolj se mi je pa spremenila postava, okrepil se mi je život, ki je sicer bolj droben v primerjavi z močnimi boki. Tako se bo imel trebušček še kam razširiti 🙂 Kmalu bo treba povedati v službi.

Just me, te čisto razumem, kar se prehrane tiče, pri meni je enako. Iz službe pridem ob petih ali šestih in se takoj lotim kuhanja, potem pa jeva bolj večerjo kot kosilo. V nosečnosti sem bila do zdaj sicer tako utrujena, da sploh nisem kuhala, ter sem prestavila glavni obrok na službeno malico, zvečer pa nič, sem šla počivat. Zato sem celo malo shujšala, predvsem sem pa pogrešala, da se usedeva za mizo, skupaj jeva, klepetava …
Se pa zelo strinjam s tem, kar je pobarvanka27 napisala o obremenjenosti s tam, kaj je družbeno sprejeto kot zdravo. Pri nas pač velja “zajtrkuj kot kralj, kosi kot kmet, večerjaj kot berač” in si to razlagamo količinsko. Če pa pogledaš malo bolj na vzhod, ti bodo priporočili, da jej dopoldne sadje in ne obremenjuj telesa z drugo hrano, kajti do 12. ure se telo čisti. Okrog 12h pojej obrok pretežno ogljikovih hidratov in kasneje še en obrok (ne prav pozno zvečer). Nasploh pa surovih stvari, zlasti sadja naj ne bi jedli PO obroku, ampak vedno pred njim. Tako kot Francozi. Skratka, teorij je več,
Meni se zdi, da živim relativno zdravo (razen prepoznega glavnega obroka), pač toliko, kot v danih razmerah lahko. Zdaj le malo bolj pazim na železo, bolj temeljito operem zelenjavo in sadje, previdnejša sem pri sirčkih … in si privoščim kakšne muhe, ledeni čaj (ki ga sicer nikoli ne pijem) ali kaj podobnega.

Green Apple, tole je sicer moja prva nosečnost in zaenkrat nimam teh težav, lahko samo potrkam. Sicer sem zelo nagnjena h glivicam, tako da me je kar skrbelo in sem se takoj opremila z milom in robčki, kupila sem 100% bombažno belo perilo, pomaga tudi, če spim v spalni srajci brez hlačk, … Lahko pa poskusiš tudi z dieto. V nosečnosti je sicer to malo težje, ampak nekaterim pomaga že, če se izogibajo sladkorju in kruhu.

Jaz sem ravno pred zanositvijo imela 2meseca glivice-se mi je ponovilo kljub zdravljenu. Sedaj sem za enkarat v redu, se pa kar pazim in se izogibam sladkemu, kar mi je svetoval ginekolog. Tudi sadne jogurte mi je odsvetoval, sladoled….jaz sicer kaj od teg atudi pojem, a ne pretiravam.

Jaz pa hvalabogu (trkam) zaenkrat nimam težav z glivicami, pa čeprav se nič kaj pretirano ne pazim kar se tega tiče.
Upam, da se boste znebile te nadležne stvari :/

In pa, da ne napade nas ostalih 🙂

Sicer pa, kako ste, kako kaj počutje, v katerem tednu ste sedaj?
Jaz sem za vikend vstopila že v 21. teden, drug teden imam morfologijo … držimo pesti 🙂

LP vsem,
Just me 🙂

Bolje pozno kot nikoli, tudi mi pricakujemo januarcka:-) kako ste kaj?

Ooo, pozdravljena med nami, “tudijaz”, čestitke :)))

Jah, kot vidiš, me malo počivamo oz. smo na dopustih, ker je tale tema mal zaspala ;))

Kdaj pa imaš rok?

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 🙁

http://www.24ur.com/novice/slovenija/kaj-se-dogaja-v-jeseniski-bolnisnici.html

Popravki…

Pričakujemo:
1.1.2014
Lisica.mica
LoceniExpert

2.1.2014
Pobarvanka 27
Mihika
Tudi mi januarja

4.1.2014
Just me 🙂 (28.12.2013)

5.1.2014
Zima zima bela

8.1.2014
še ena januarka

16.1.2014
leny87

20.1.2014
Krpa

27.1.2014
SaraS

29.1.2014
Green Apple

Ostale:
Mallina
Frühling
Happyyy
Inja_
PeTrA1
Tudijaz

Poslovila se je :-((
AAjda[/quote]

Dobrodošla Tudijaz.

Ja, res je žalostna ta naša tema…

Punce, delata kaj vaje za krepitev medeničnega dna? Kako pogosto? Jaz vem, da bi bilo to dobro delat, a kar pozabljam.

Tudi jaz sem včeraj prišla z dopusta, sedaj pa počivam, zvečer pa moram vse razpakirati, prat dat itd.. 🙂 Rok imam 22.1. Bo pa to moj prvi sonček, pa ve?

Dobrodošla, tudijaz 🙂
Če se prav spomnim, nas je tukaj večina, ki bomo prvič mamice.

Ooh, vaje, ja. Nekako mi nikoli ne pride na misel. A že katera kaj čuti otročička? Meni se zdi, da malo ga, čisto narahlo, če ležim na hrbtu. Je malo zgodaj, ampak po pripovedovanju bolj izkušenih bi znalo biti to to. Sicer pa čakamo morfologijo …

Jaz še nič ne čutim otročička 🙁 in upam, da je vse v redu. Tudi midva čakava morfologijo, a je še daleč in še kakšen pregled prej.

Kako pa kaj priprave na novega člana, ste že kaj kupovali, pripravljali stvari?
Midva še nič, malček sicer že razmišljam o tem in počasi bo treba tudi kaj naredit na tem, da bo pred zimo vse pripravljeno. Bova pa večino stvari dobila. Kako pa pri vas?

Super, še ena več 🙂 čestitke!!

SaraS, ali misliš Keglove vaje? Te mi je ravno ta teden iz srca priporočala kolegica, ki je mela še kar težave z uhajanjem urina po porodu 🙁 tk da stiskajmo 🙂

Sicer pa čutim malega kšn teden že zelo konkretno, tudi z roko se že čuti brco, tk da jih je tudi ati že občutu 🙂 prej sem tudi čutla neko žgečkanje, ampak nisem bla še povsem 100% če je to to. Morfologijo mam pa začetk septembra.

Ojla punce, kako je kaj 🙂

Da delim z vami, včeraj sem imela pregled, sem mislila, da bo že morfologija, pa je še malce prezgodaj 🙂
Umestila me je v 20. – 21. teden, čeprav ne vem, če gledam, kako so mi na nuhalni povedali, sem že čez polovico 22. tedna 🙂
Sem pa (koooooooooooooončnooooooooooo) videla našega junaka/junakinjo, imamo 311 gramčkov, obseg glave je 4.7 cm, velikost pa tam, 27cm-28cm 🙂

Spola nismo videli, ker je mali ležal na boku 🙁 Pa sem se ful veselila… no.. saj bodo še priložnosti.. Upam, da se bo obrnil še kam drugam 🙂

Mami je pa tudi super, v dveh mesecih sem se zredila 700gramov, pritisk odličen, hemoglobina pa za izvoz 😉
Tako da smo vsi srečni in zdravi in zadovoljni :)))

Moram priznat, da me je bilo kar ornk strah pred pregledom (pa še več kot eno uro sem v čakalnici preždela preden sem bila na vrsti)…če je vse ok itd..

In je:)

Vsi veseli :))))

Aja, ja… Kegla bo treba mal zalaufat ja… jaz kar pozabim … 🙂

Just me, super, da je vse ok, sem vesela.

Tudi jaz ne pridem skozi s temi tedni, če štejem po nuhalni je tudi pri meni razlike za kak teden kot mi šteje pri ginekologu…ma saj ne vem, upam, da oni vejo ;)). važno da bo vse v redu!

Meni tudi tedni ne štimajo 🙂
Uradno sem en teden bolj noseča, kot bi po mojih izračunih morala biti, ampak se mi ne zdi tako pomembno, teden gor ali dol. Glavno, da bo vse ok.

ahaha :))

A pol smo pa približno res vse na istem :)))

Ja, kako pa pol odgovorite, ko vas kdo vpraša, v katerem tednu ste?
A štejete po “ginekološko” al po “nuhalno” ? (hehe, sej me razumete kaj hočem vprašat, ane?)

Jaz bi bila “po nuhalno” jutri že v 23. tednu, G mi je pa rekla, da bo v nedeljo (približno) konec 21. tedna.

Krneki 🙂

:))))

Jaz štejem po svoje, tako kot sem od začetka, kar pa je tudi enako kot po nuhalno.
Imam pa tudi okrogel koledarček, ki ga ima ginekolog, pa tudi po tistem ne pridem do štetja kot ga ima ginekolog. Res mi ni jasno. Bom pa vprašala ko bom na pregledu kako se to šteje, ker me res zanima.

Se mi zdi, da smo samo še ene 3-4 tu gor.

Se boste kaj posebno pripravljale na porod? Kaj prebrale, morda pogledale kakšen filmček ;)?

New Report

Close