Najdi forum

JANUARKE 2014

Ja, zdaj maš čas, da se odločič in nardiš sebi in tvojmu otročku veeeeliko uslugo. Želim ti veliko sreče in volje pri tem, ne obupaj in poročaj kako napreduješ. Veliko uspeha ti želim!

Hvala, bom sigurno poročala 🙂

Danes gremo na dopust za 2 tedna, tako da kaj veliko se ne bom javljala, ampak ve pa vseeno bodite pridne in kaj napišite, da bom imela kaj za brati, ko se vrnem 🙂

Če se ne tipkamo več, se imejte lepo, čuvajte sebe in svoje trebuščke :)))

LP vsem skupaj,

Just me 🙂

Tudi jaz sem kadila pred prvo nosečnostjo, cca 15 cigaret na dan. Dan predno sem delala test sem prižgala še zadnjo cigareto. Kmalu bo od tega 3 leta. Ko sem samo pomislila na to, da bi prižgala cigaret mi je tako smrdelo, da se mi je kar obračalo.

Edini moj prekršek v obeh nosečnostih je bil kak kozarec rdečega vina. V tej sem spila, čeprav bolj na začetku, ene dva kozarca vina, ker smo imeli žurko. Pa mi je še zdaj žal, za vsak deci, ker vem da ne bi smela NIČ alkohola.

Imena: nič se še nisva pogovarjala, bova počakala da izveva spol, bo potem za eno ime manj prerekanja:))

Ravno sem prišla z nuhalne in sem vam prav mogla prit povedat, da so rezulati dobri :)) Sem bila pa tako živčna, da ne znam povedat in se sploh nisem mogla sprostit ob pogledu na najinega sončka.
Ampak sedaj sem kar bolj sproščena in upam, da bodo tudi slabosti minile, da bom lahko začela uživat v nosečnosti.

Lep vikend vsem!

Živjo!

Sama v življenju alkohola, cigaret in podobnega še nisem probala, ma imam pa drugo reč, ki me občasno muči: vegetarjanka sem 20 let … 🙁 Mela sem dober sklep, da bom začela jest meso, ko bo poroka na vidiku, nato, ko se bom poročila, nato ko bom zanosila … Ma zdej me meso skoraj ne vidi in vem da se dojenčkom vegetarjank ne godi najboljše … Upam, da bodo vitaminčki, beljakovine in vse drugo pomagali in bo z bitjecem vse vredu. Ginekologinja je rekla, da se nimam kaj bat.

Punce, mislim, da sem vas že vprašala, ma da mi nobena ni odgovorila … Prosim za en hiter odgovor 🙂
PREGLED PRI 14/15 tednih – je ultrazvok vaginalen al čez trebušček? Kdaj je prvič čez trebušček?
Je ati že videl pri vas otrošiška v živo? Hodijo možje z vami h ginekologu? Mene je zadnjič mož čakal v čakalnici, pa se mi zdi malo krivično, da ne more videt dojenčka … Kako na to gledajo ginekologi?
Kakšno je vaše mnenje o materinski šoli? A boste šle? Ste že? Kam?

Lepe počitnice vsem! Tudi jst jutri odhajam. Ne na morje, na tabor z otroki 🙂 Upam, da se bomo meli fajn. Voditelji smo že zdej celi fuč 😛

Prvi ultrazvok čez trebušček je na nuhalni, se pravi 12-13 teden. Nisem prepričana, da je na pregledu v 14/15 tednu sploh ultrazvok, ker obvezna sta samo dva, prvi ko potrdijo nosečnost in morfologija nekje v 20tednu se mi zdi. Nuhalna je pa itak plačljiva in ni obvezna. Tako sem brala, zdaj pa je tudi odvisno od ginekologa, pa kako poteka sama nosečnost….

Moj je otročka videl danes na nuhalni, z mano bo šel k ginekologu samo ko bo ultrazvok, ker drugače ne vem kaj naj dela tam. Bom prej vprašala da bova vedela kako in kaj. Ne vem kako gledajo ginekologi, na nuhalni je blo po moje prav nekaj normalnega da je zraven, pa za morfologijo tudi. Pa saj je oče tudi del tega in hvala Bogu, da hočejo bit zraven.

Jaz bi poklicala pred pregledom in vprašala ali bo ultrazvok in tudi poveš zakaj te to zanima, pa saj je prav človeško. In res ni fajn, da tvoj mož zaman čaka.

Glede materinske šole, šla bom sigurno, mož pravi, da on tudi :-))) Mnenja nimam ker ne vem kako zgleda, kar so mi druge povedala so mnenja zelo različna, ampak tako kot za vse. Se mi pa zdi da že tako je premalo informacij o materinstvu, starševstvu, da še to kar je možno sigurno ne bom spustila. Se mi zdi da je vsaka informacija dobrodošla, če lahko pa še kaj vprašaš pa toliko bolje….

Toliko od mene na hitro.

Uživajte kjerkoli že boste in pazite nase in trebuščke.

UZ naj bi bil samo na začetku vaginalen, nato čez trebušček. Vseeno pa G občasno preverijo rast maternice, če je ženska slučajno odprta,.. vsaj kolikor jaz vem 🙂 naj še bolj izkušene povejo iz prve roke 🙂 sicer pa je moj fant šel z mano na nuhalno, na preglede ne hodi, ker je takrat navadno v službi. Naslednjič vprašaj G, če bi go naredil UZ in potem izrazi željo, da pride mož notri 🙂
V šolo za starše bova hodila kar v domačem kraju 🙂

lepo se imejte na taboru, pa dobro si odpočij, ko prideš nazaj (sem bila vzgojiteljica na letovanju in vem kako je) :))

Ultrazvoka sta samo dva. Na žačetku potrditveni, in pa morfologija. vaginalni je pa mislim, da še enkrat vmes, če se ne motim, ravno takrat ko je morfologija.

V materinsko tokrat ne grem, sva šla samo prvič, pa še to samo na tri predavanja, ki so bila obvezna, da si dobil potrdilo za prisotnost pri porodu( za partnerja mislim).

Jaz nisem zvedela nič novega, tudi če bi ta tri predavanja spustila ne bi bilo nič drugače.
verjamem, pa da je za ene to priložnost, da zvejo kaj novega. Tako da, če imate čas in voljo, kar pojdite.

Jaz bom imela naslednji pregled (morgfologijo) šele septembra, čeprav sem imela zadnji pregled 13,6,, ker je sedaj moja ginekologinja na dopustu, potem grem pa jaz. Tako da se bo kar vleklo.

Lp

Punce kje ste? 😉

Bi nekaj vprašala.
Kako se kaj prehranjujete, se vam zdi da jeste zdravo, raznoliko hrano? Kaj konkretno? Ker meni se zdi, da jem eno in isto in morda dobim kakšno idejo. Jem pa res veliko sadja in res nikoli v življenju ga nisem toliko, a mi enostavno paše sedaj in zelenjava tudi.

Kaj pa trebuščki, se že kaj kažejo v svoji sreči ;-)))?

lepe dneve vam želim in upam, da vam vročina ne nagaja.

Jaz ne pazim pri hrani, jem kar mi paše. Zadnje čase smo kuhali ješprenj, pečenko s krompirjem, testenine z lososom, rižoto, musako… Za večerjo pa je odvisno kaj imamo v hladilniku- sadje, solata, sendvič, karkoli pač 🙂

Trebušček je že čisto izdajalski 😀 pa pr vas? kako pa kaj kilogrami? :/ 😉

Tudi jaz ne pazim kaj dosti in jem kar mi paše, ma mi paše vedno isto :-/

Trebušček je že kar napet, a se še kar malo skrivam in upam, da me ne pogruntajo pred vikendom, ko naznaniva novičko domačim in potem počasi tudi vsem ostalim.

Kilogrami pri meni nespremenjeno, bomo videli kaj pokaže na pregledu, ker tam je vse drugače kot doma ;)) Se pa z njimi ne obremenjujem, bo kar bo, jest moram :))

Materinska šola – v 1. nosečnosti sem hodila na MŠ v Porodnišnici Ljubljana. Blazno fino se jim zdi kazati, kako se dojenčka skoplje 😀 Ostalo pa nič pretresljivega. Porod, dihanje, kontracepcija po porodu … Tokrat ne bom šla še enkrat.

Kilogrami so pri meni nespremenjeni, trebuh je pa Ogromen. Kot v 1.nosečnosti sredi septembra (pa smo tudi pričakovali januarčka), zdaj je pa šele konec julija :/ Le kakšen še bo 😀

Jem vse, po navdihu (vključno s pršutom, domačimi suhimi klobasami in jajci na oko 😛 ).

Živjo!

Sem nazaj 🙂 Tudi 2. pregled je za mano, dojenčku fejst bije srček, jst pa tudi zgledam zdrava. 🙂 Upam, da je res vse vredu! UZ imam komaj čez 2 meseca, kar mi je čudno, ma sem prašala in so rekli tako (takrat bom v 22 tednu).

Glede hrane: pri ginekologinji so mene založili z urporabno literaturom med njimi je bila tudi knjigica LAHKO JEM V NOSEČNOSTI, ki jo je napisala Branislava Belović, zdravnica. Meni se zdijo zanimivi, nekaj sem jih sprobala. Knjigoco je izdalo pomursko društvo za boj proti raku, sofinancirali pa Spar, ministerstvo za zdravje … Če vam o uspe kje dobit, priporočam.

Lep dan vam želim!

Se še jaz oglašam s kratkega premora med dvema lokacijama počitnikovanja 🙂

Veselilo me je prebrati toliko novih prispevkov in so me razveselile vse dobre novice.
Medtem sva midva oznanila novico družini, prijatelji pa so zaradi dopustov še v nevednosti, tudi v službi nameravam povedat po dopustu … Sicer se super počutim, nisem več tako utrujena, kot pred par tedni, trebušček se pa že vidi. No, predvsem se najbrž vidi to, da svojega siceršnjega trebuha na morem več držat noter. 🙂 K sreči imam dovolj primernih poletnih oblačil, da mi do jeseni ne bo treba po nakupih.

Glede šole za starše se še odločava. Eni jo zelo priporočajo, po drugi strani pa se malo bojim, da bodo povedali le tisto, kar sem že prebrala. Glede na to, da bo prvi otrok, bova na koncu verjetno šla.

Lepo se imejte, upam, da se uspešno izogibate vročini!

Ooooo, Januarčice, evo mene z dopusta :)))))

Sem si privoščila dopust brez elektronike, tako da se nisem nič javljala, niti vas brala, moram reči, a mi je prav pasalo malo odmora od računalniškega ekrana 🙂

Vesela za dobre novičke SaraS, ane, kako odleže?

Jaz imam 20.8. morfologijo.. po eni strani me je seveda spet strah (jaz pač…), po drugi strani pa komaj čakam, da po dveh mesecih na UZ spet zagledam svojega junaka/junakinjo 🙂 In seveda, da izvem spol :)))

Potem, ko pa malo popustijo te vročine, bomo pa začeli s preurejanjem stanovanja..

V debato o trebuščku se žal ne morem spustiti, meni se bo poznalo šele tam nekje v 8. mesecu pomojem … :))

Lahko pa povem, da so kg sicer nespremenjeni, kar je za mojo kilažo pred nosečnostjo normalno.

Jem pa tudi približno tako kot pobarvanka27 🙂 Kosil, ki smo jih navajeni, nismo spreminjali, edino kar je, malo pazim na te “surove” stvari, to je pa vse.
Res pa je, da mi sedaj v tej vročini ne paše toliko jesti. In potem se skoraj prisilim, da nekaj pojem. V nasprotnem primeru bi me namreč skrbelo.
Sem bila pred kratkim pri stari mami okrog 14ih popoldne. In me vprašala, kaj sem danes jedla za kosilo. In sem ji odgovorila, da še nisva imela kosila. In potem mi vsa zgrožena reče:”Pa ti boš čist izstradala tega otroka!!”

Vem – pretiravanje, ampak sliši se pa res grozno.

Sicer pa moj dan glede hrane izgleda takole: V službi zjutraj pojem nekaj sadja. Potem okoli poldneva pojem malico – kakšno kajzerico in mlečni namaz ter jogurt.
Popoldne, ko pridem domov (okrog 16ih), pojem kakšen sendvič.
Zvečer, ko sva oba doma, pa pojeva kaj toplega. Kar pač je.

Drugače pri nama ne gre.

No , uživajte na dopustih, če pa niste na dopustu, se pa kaj javite 😉

LP,
Just me 🙂

Just me, če imaš več kg kot bi jih morala imeti, ne skrbi za otroka, ker imaš rezervo. Pa otrok si že vzame, kar rabi. Mene je skrbelo to, da se nič nisem zredila v teh mesecih (sem drugače kar vitka), pa ginekologinja sploh ni nič komentirala, sestra pa tudi ne, tako da je očitno tudi to normalno, otroček je ravno prav velik oz. celo malo večji. Meni se sicer tvoje prehranjevanje ne zdi idealno, ampak če tebi paše, potem pač jej tako. Jaz ti raje svetujem, da večino hrane pojej dopoldne/popoldne, zvečer pa samo kako malenkost. Raje več zajtrkuj, malico imaš ok, ko prideš domov, pa raje toplo kosilo namesto zvečer. Vsaj jaz vem, da ne zdržim do večera in če se zvečer preveč najem, slabo spim in mi je še zjutraj slabo. Pa zjutraj ni šans, da bi do poldneva zdržala samo na sadju, sem preveč lačna. Ne vem, saj sama veš, kaj ti paše.
Meni gre pa ta vročina že pošteno na živce, ker samo poležavam doma in se mi nič ne da. Zvečer se sicer spravim ven, ampak mi ful manjka več gibanja. Komaj čakam ohladitev, da spet normalno zaživim. Se mi zdi, da imam ful več energije, če sem bolj športno aktivna.

Se kar strinjam z Injo_ glede kg in pri meni je tudi tako, da se nisem nič zredila oz. sem šla celo dol, pa mi na pregledu niso nič rekli. Jaz pa kar v strahu, da bo kaj narobe.
Ne mi zamerit, a se res slabo prehranjuješ. Poskusi se malo potrudit, pa ne samo za otročka, tudi zase, seaj imaš zelo dobro priložnost, za pozitivne spremembe.

Tudi sama vem, da bom mogla kakšno spremembo naredit, predvsem glede gibanja. A sedaj je res takooo prevroče in komaj čakam, da se malo shladi.

SaraS, se strinjam! Tudi midva s fantom + pes hodimo ponavadi na dooolge sprehode, zdaj pa je absolutno prevroče za kakršno koli obliko premikanja. :/ doma v klimi naredim kakšno vajo za noge, rit, ipd, to je pa tudi vse. Kar se tiče hrane sem pa najbolj srečna, ko pridem zvečer s službe, grem na vrt in naberem svežo zelenjavo in si pripravim ogrooomno skledo solate. 🙂

Drugače imam pa tudi jaz kakšne čudaške izpade, npr teden kekec paštete. :)) se pa trudim, da je na jedilniku čimveč sveže zelenjave in sadja in prave, nepredelane hrane nasploh. En dan mi uspeva bolj, drugič manj. 🙂

Jap jap, vse mi je jasno.
Ampak kot sem že rekla, domov pridem tam od 16ih naprej enkrat. Moj mož žal nima kuharske žilice, tako, da za pripravo hrane ostajam sama.
Iz službe pridem utrujena, tako da mi je res težko iz službe iti takoj za štedilnik.
Sem že poizkusila tudi sistem kuhanja “danes za jutri”, pa se nekako ne obnese. Meso mi dobi čuden okus in ga sploh ne morem jesti, hitro pripravljenih kosil pa tudi ne maram. Vsak dan pa tudi ne morem jesti hrenovk, testenin in ostalega “sranja”, ki je pripravljeno v 10ih minutah…

Poizkusili smo tudi že to, da sva hodila na kosilo k mojim staršem, pa je tudi to postalo …(da ne rečem kaj)… dobiš občutek, kot da nisi sposoben sam sebi skuhat enega kosila.
Zjutraj/dopoldne pa imam občutek, da pojem dovolj.
Saj s polnim trebuhom tudi ne moreš opravljati svojega dela tako, kot se spodobi..?

Šele ko bom na porodniški, bom lahko jedilnik prilagodila normalnim uram, prej pa žal ne.
Kot sem že rekla, poizkusili smo razne načine, in trenutni nama najbolj ustreza.

Po večerji greva (tudi sedaj, ko je tako vroče) na kakšen sprehod, seveda potem, ko sonce že zaide, okoli 21ih. Prav paše 🙂

Drugače pa imam srečo, da imam že tako ali tako nasploh rada sadje in zelenjavo.
Ne maram kuhane oz. pečene zelenjave, pojem pa lahko vse surovo oz. v solati. Imam tudi še obe babici, vsaka ima svoj vrt, poln paradižnikov, solat, paprik, zelene, korenja, radiča, kumar, bučk itd, tako, da sem za celo poletje preskrbljena s svežo, domačo, nepredelano in predvsem 100% EKO zelenjavo.
Tudi v zvezi s sadjem se nimam kaj pritoževati, pri mojih starših doma je sadja za celo vojsko, razporejeno je pa tam od junija naprej.
Najprej šmarna hrušica, potem ribez, pa maline, češnje, jagode, jabolka, hruške, slive, ringloji, belo grozdje, črno grozdje, ameriške borovnice ter nazadnje kaki.

Kar se tega tiče, imam res srečo.
Ure jedilnika pa vem, da bom morala spremeniti, ampak zaenkrat za to še nimam možnosti.

LP vsem,
Just me 🙂

Just me, ne se sekirat zaradi prehrane. Jej tako kot ti paše in ti seveda tudi časovno in organizacijsko znese. Ob 16h se tak se da nič jesti drugega kot kaj hladnega. Če kaj ne bi štimalo, bi ti telo samo povedalo 🙂 Nimaš idealnega urnika/sestave obrokov, ampak komu sploh znese še to? 🙂 tudi meni ne vedno, pa smo vsi zdravi 🙂 Že tako smo preveč obremenjeni s tem, kaj je družbeno sprejetno kot zdravo in kaj ne.

New Report

Close