JANUARKE 2014
Pozdravljena Green Apple in čestitke!! 😀
Just me, se strinjam da ni fajn čakati dolgo časa. da bi videla/slišala otročka. Jaz bom tudi zdaj čakala vsega skupaj skoraj 5 tednov, saj je moja G nehala delati, tale h kateremu bom pa zdaj hodila, je pa na dopustu :/
Ima katera občutek, da jo mali že boža po trebuhu? Jaz zadnje dneve vsake toliko časa čutim neko žgečkanje, pa ne vem, ali me le prebava heca ali dejansko že čutim kung fu malega… Vem, da je zgodaj, pa vendar..
Bom pa tudi jaz probala kar brez EA, torej kar se da naravno. Predvsem zaradi morebitnih zapletov in posledic EA. Čeprav do zapletov lahko vedno pride :/ Zaenkrat sem še pogumna 😉
Aja in če katera še ne ve: lahko se nam pridružite na FB- pošljite link do svojega fb profila na januarke2014@gmail.com, ena od nas vas doda za prijatelja in nato doda v skupino, ki je povsem zaprta in skrita 🙂 nekaj se nas je že nabralo 🙂
Popravki…
Pričakujemo:
1.1.2014
Lisica.mica
LoceniExpert
2.1.2014
Pobarvanka 27
Mihika
Tudi mi januarja
4.1.2014
Just me 🙂 (28.12.2013)
5.1.2014
Zima zima bela
8.1.2014
še ena januarka
16.1.2014
leny87
20.1.2014
Krpa
27.1.2014
SaraS
29.1.2014
Green Apple
Ostale:
Mallina
Frühling
Happyyy
Inja_
PeTrA1
Poslovila se je :-((
AAjda[/quote]
Helou helou, Green Apple 😀 Čestitke in dobrodošla med nami :)))
Pa mi bomo do januarja do stotke prišli hehehe 🙂
A nas ni velik, no?
Ful smo fajn :)))
Mi pričakujemo prvega otroka 🙂
pobarvanka27, vse je možno, ampak če že, potem so to le refleksi 😀 V glavnem, jaz ne čutim nič, razen vsake toliko malo špikanja in bolečine ob kakšnem napačnem gibu (mater, še vedno se nisem navadila, da ne smem kar skočit s kavča…) :)))
Če me ne bi takole kdaj kaj špiknilo oz. zabolelo, potem bi z lahkoto kar pozabila, da sem noseča :)))
Čudna, vem :)))))))
Danes mi je Gin povedala, da bomo predvidoma dobili še enega fanta in nimava pojma, kako mu bo ime.
Že za prvega je bilo težko najt pravo ime (ampak sva ga in mu res paše 🙂 ). Fino bi bilo najti ime za tega poba, ki se začne z enako črko kot pri 1., ampak na koncu bo pretehtalo, da je klasično, tradicionalno ime, ki ni prepogosto in ni posebno moderno zadnje čase 🙂
Mater, ste skrivnostne :))))))))))
A mi nč kej bolj konkretnga ne prvošte 😛
Saj se hecam 🙂 Midva sva se tudi že malo pogovarjala.. morava nekako skombinirat in pri tem upoštevat še druge dejavnike (pa ne folka), če sem pa malo bolj konkretna, se pa nagibava v tej smeri:
za fantka: Luka, David,…
za punčko: Lana, Lara
Tako nekako :))
Ko bomo pa čez cca. 2 tedna izvedeli (upam) še spol, se bomo pa še malo bolj poglobili v izbiro.
Komaj čakam :))
E, to spoštujem :))
Meni tudi ni do nekih tujih spačenk .. ma ne vem, vsakemu svoje 🙂
Ampak eni majo res domišljijo pri izmišljevanju imen ..
Ja, jaz sem tudi opazila da je zatišje.. izgleda je res čas dopustov. Saj jaz pa tudi pičim jutri za dva tedna 🙂 Mogoče pridem kaj počekirat semle vsake toliko 😉 Da vas čisto ne zapustim..
Gašper je ime mojemu bratu 😀
midva (no, predvsem jaz 😀 ) sva prva dva meseca prerešetala mnogo imen, zdaj pa sva to nekoliko nehala početi 🙂 mogočo zato, da zagotovo izveva koga pričakujeva, punčko ali fantka 🙂
Meni všečna imena: Nika, Janja, Veronika, Vita… za punčko, za fantka pa v bistvu sploh ne vem, ker jih je manj, ki bi mi bila res lepa. Mogoče Vanč, Beno. Res ne vem 🙂
Ja Just me:) obvezno se moraš kaj oglaist, drugače bo tu prav žalostno :)), res upam, da se še katera vrne z dopusta…. :)))
Jaz ne kadim in upam, da si ti opustila to grdo navado sedaj ko si noseča. Pa ne mi zamerit (no, če želiš mi lahko tudi ;)) ), ma mi je tako grdo videt žensko ki kadi, kaj šele da je noseča in kadi. Ravno včeraj sem videla mlado družino, dve mali punčki, starša pa zraven kadila, kot da da jima gre za življenje. Pa dajte no, resno? Res ne morem razumet tega, kaj zdravje nič ne šteje, kaj svoje otroke ne učimo s svojim zgledom???
Saj me lahko napadete, jaz svojega mnenja ne bom spremenila :)))
Hej hej SaraS :)))
Ma nimam te kaj napadati, pač vsakemu svoje 🙂
Moram pa priznati da ne, nisem nehala kaditi.
Sem pa ful zmanjšala.
Recimo, da sem prej pokadila eno škatlico cigaret na dan. Tudi eno in pol.
Zdaj jih pokadim približno 8-10, odvisno od dneva.
Kadilka sem že skoraj 10 let.
In ne, sem vse prej kot ponosna na to grdo in smrdljivo razvado. Vem, da se bo treba vzeti v roke in nekaj narediti v zvezi s tem. Ampak trenutno vem, da bi bila ful pod stresom, če bi kar naenkrat prekinila s kajenjem – na 0 cigaret na dan. Bi pa potem jedla. Sem že poskusila enkrat in se mi ni posrečilo.
Seveda imam v bližnji prihodnosti namen še bolj zmanjšati količino na dan, ampak počasi in postopoma. In upam, da mi bo enkrat končno uspelo tole pi***rijo opustiti. Ker ne, tudi jaz se ne počutim dobro ko prižgem tisti cigaret, obenem pa vem, da se nikotin in ostale strupene sestavine prenašajo tudi v mojega otroka.
Težko je razumeti, če nisi kadilka.. 🙂
Se pa strinjam s tabo, da je RES grdo, ko vidiš nosečo žensko ki kadi.
Tes res reees grdo. Sem ravno veraj videla eno. Z res velikim trebuhom se je “uhengala” pred eno trgovino in s kolegico enga prižgala. Pa reeees je imela že velik trebuh, pomojem je bila kakšen dan/teden pred porodom.
Sem si tud rekla: “SVAŠTA!!!”
Tega si 100% ne bom dovolila!
Me pa zanima kaj je kaj z ostalimi, a sem samo jaz kadilka.. al sam mene ni strah pred obsodbami ostalih Januarčic hehehe :))))
Lep večer vsem želim,
Just me 🙂
Jaz sem na srečo ena izmed tistih, ki ji kajenje nikoli ni potegnilo 🙂 Eksperimentirala sem že v OŠ, potem nekaj tudi v SŠ, ampak nikoli mi ni bilo všeč. Zdaj mi cigaretni dim blazno smrdi (mi je že pred nosečnostjo, ampak zdaj še 50krat bolj) in tudi meni je res grdo videt visoko nosečo žensko s čikom v ustih brrr…
Just me, super, da si zmanjšala, čeprav se 8-10 cigaret na dan še vedno sliši zelooo veliko. Moja sestra je tudi prej kadila, v nosečnosti je pa na začetku zmanjšala na 2 na dan, sčasoma pa prenehala. Jaz mislim, da se skoraj moraš odpovedati tej razvadi, sploh če veš, kako zelo škodi tebi in tvojemu otroku. Toliko si mu dolžna dat. Sorry, saj te ne obsojam, samo svoje povem :=)
jaz sem prej občasno kadila, če smo šli na žur, ampak zdaj ne več, ker vem, da bi me huudoooo vest pekla zarad malega. Sem pa imela kolegico, ki je kadila celo nosečnost (1-2 cigareta/dan), z otrokom vse ok. Baje je tudi bolje, da ženska v nosečnosti ne preneha takoj kaditi, saj je to prevelik šok za njeno telo. Ni ravno lepo za pogledat, ampak obsojat nimam nobene namen, ker vsak živi po svoje. Tako da Just me, ne se bat obsojanja, živiš zase. Poskusi mogoče še malo zmanjšat, zdaj maš odlično motivacijo, ki te bo kmalu začela brcat :)))
Glede kajenja pa toliko, vse se da, če se želi in to je bistveno. Če človek ozavesti, kaj počne bitju, ki ga nosi v sebi in za katerega se je zavestno odločil potem vse kvazi blodnje , kako je to težko, pa da se ne da, pa da že predolgo kadi in ne morem kar nehat, postanejo poplna bedarija. Pa ne mislite, da vam govori nekdo, ki ni nikoli kadil. Sama sem bila pred prvo nosečnostjo strastna kadilka, ki je pokadila skoraj škatlo na dan, to je trajalo več kot deset let, ko pa sem zvedela, da sem noseča, cigareti niso bili več vprašanje in to traja do danes, saj sem tudi vsakega otroka dojila vsaj dve leti. Pa ne mislim pridigat tukaj, niti najmanj obsojat. Vsak ima pravico do izbere in lastno pamet. Lep dan vsem in srečno.
Ja, saj res poskušam zmanjšati kolikor se le da.
In točno se zavedam vsega in vem, da bom nekaj v tej smeri morala narediti.
Postopoma bom poizkusila še malo zmanjšati.
Upam, da mi uspe.
Vem pa, da me z nosečniškim trebuhom nihče ne bo videl s cigaretom v ustih 🙂
Ne vem, zakaj se tako bojite povedat svoje mnenje, saj zato pa je forum 😀 Nisem brezveze izpostavila tega vprašanja 😉
Če sem edina, pa še toliko boljše, lahko vsaj več negativnih mnenj slišim in raznih pridig hehe 😀
Vse sprejmem pozitivno naravnano – lahko obsojate, pridigate, poveste svoje mnenje, vse pride prav 🙂
Ja pobarvanka27, sem tudi jaz slišala tole glede tega kajenja, mislim, da je bila celo na tem forumu ena tema odprta prav na temo kajenja oz. prenehanja v nosečnosti.
Da je kao prevelik šok za otroka.
ampak a veš, a jaz temu čist nič ne verjamem.
Pomojem so si to izmislile ženske kot en izgovor, da še naprej kadijo, tudi ko so noseče.
Ena je povedala svojo zgodbo, da je v ne vem, 20, 21. tednu nehala kaditi, in pol je v 23. tednu izgubila otroka.
Ma ne vem. S temi zgobicami me ne bodo prepričali.
Ko pa slišim kakšnega strokovnjaka, ki bo takšne stvari znanstveno dokazal, bom pa utihnila in priznala svojo napako 🙂
Do takrat bom pa takšne debate vzela z rezervo. Ker se mi vse zdi le potuha za nas, kadilce … 🙂