Najdi forum

IZRAČUN POKOJNINE

Pozdravljeni,
Rojena sem4.11.1953.Imam dva otroka. Zaposlena sem bila neprekinjeno od 15.8.1972 do 5.12.2004, ko sem postala tehnološki višek. Prijavila sem se na zavodu za zaposlovanje,kjer sem bila do junija 2006. Medtem mi je januarja 2005 umrl mož, tako sem novembra 2006 izpolnila pogoj za vdovsko penzijo. Svojo bom lahko dobila šele 2013. Zanima me ali lahko dokupim delovno dobo, da pridem do svoje penzije in vdovskega dodatka.
Lep pozdrav in hvala za odgovor,
Blanki

Predlagam, da vsi tisti, ki jim manjkla nekaj let do upokojitve dajo vlogo na SPIZ, da jim izračuna kdaj bodo imeli možnost upokojitve. Zraven priložite fotokopijo delovne knjižice, potrdila o služenju vojaškega roka-dobite na na vojaškem uradu, kjer stanujete. Če ja katera mamica, ki je imela otroka in ni bila v službi, naj da vlogo za uveljavitev te dobe, se mi zdi da do 3 leta starosti otroka. K tej vlogi priložite rojstni list otroka. Oba obrazca sta na internetni strani SPIZ-a.

Odgovorijo v 1-3 mesecih.

Tisti, ki pa imate do upokojitve manj kot 1 leto, pa lahko zaprostite za iformativni izračun o višini vaše pokojnine. ( obrazec je prav tako na strani SPIZ-a ).

To se mi zdi koristno, saj vam potem, ko boste dejansko izpolnjevali pogoje do upokojitve, ne pride do kakšnih zapletov in reševanja napak za nazaj.

Npr. v delovni knjižici napačen izračun delovne dobe, podjetje ni oddalo M 4 obrazca ( podatkov o vaši zavarovalni osnovi ) in plačalo prispevkov itd.

Spiz potem naredi na podlagi podatkov s katerimi razpolaga izpis pokojninske dobe ter odmero in uskladitev pokojnine od dejanske pokojninske osnove.

Sedaj se upošteva povprečje 18 najbolj ugodnih zaporednih let, znesek plače za nazaj je seveda revaloriziran, in potem se od tega zneska vzame procent npr. 83 %, ki ga dobite pri hitrem izračunu na strani SPIZA.

Spostovani,

rojen sem v aprilu 1951. Do 31.12.1999 sem imel delovne dobe 26 let, 11 mesecev in 10 dni, brez sluzenja vojaskega roka (15 mesecev).
Prosim, kdaj bi se nej upokojil pod optimalnimi pogoji in ali je smiselno odkupiti vojaski rok ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Bolero

Rojena sem 05.07. 1957. Z delom sem pričela 22.02. 1977 v istem podjetju zaradi tehnološkega viška končala 25.12. 1999. Bila sem leto na zavodu za zaposlovanje kjer sem dobivala nadomestilo, torej so mi plačevali tudi zavarovanje. To je trajalo do 25.12. 2000. Imam dva otroka. Prosim izračunajte, kdaj grem v pokoj.
Hvala in lep pozdrav!
Jadranka

http://www.zpiz.si/ZPIZZ/entry

Laho si sami izračunate, ni težko. lP.

Mogoče koga zanimajo pogoji za upokojitev, ki veljajo v 2010.

http://www.seniorji.info/POKOJNINE_IN_FINANCE_Novi_pogoji_za_upokojitev_v_letu_2010

lep pozdrav,

janez

Oprostite zakaj ni poslalo moje prošnje za izračun. al kam je to romalo

ok zdaj pa mi je delovalo. jaz bi vas prosila za izračun pokojnine če mi lahko pomagate. Rojena sem 22.7.1949 imam 3 otroke in sem bila zaposlena 2meseca in 25 dni za pol delovni čas od 13.2 1980 pa do danes pa za polovični delovni čas se pravi za 4 ure. nemorem si izračuna na ZPIZevi strani naredit sama ker ne vem kako bodo obračunali polovični delovni čas. Prosim za vaš odgovor Hvala

Imam 33 let in 9 mesecev delovne dobe, star sem 55 let in 5 mesecev, odslužil JNA 15 mesecev in imam 2 otroka.
Prosim vas, da mi odgovorite kdaj bi lahko šel najhitreje v penzijo in kakšen % višine penzije.

Hvala in lp, Miloš

Pozdravljeni! ker si še nisem dala izračunat, kako dolgo bom morala še hoditi v službo, bi si to res iz vsega srca želela.
Rojena sem 04.03.1957, delam od julija 1974 neprekinjeno,/9 mesecev pred 18. letom/ in imam 4 otroke.
Hvala za odgovor.

zdravo .star sem 54 let in delovne dobe imam 37,3 let.sem invalit 3 .k.kakov penzijo .zdravstveno stanje se mi slabša .,sem zadihan itd prosim za izračun -Hvala

roj. 6.9 1957 zaposlitev 1. 9. 1977. možnost upokojitve?

IMAM 32 LET DEL.DOBE,IMAM PA 4 LETA PRIZNANE BENIFIKACIJE
ZANIMA ME KDAJ BOM IZPONJEVAL PRVI POGOJ ZA UPOKOJITEV,STAR SEM 52 LET
PROSIM ZA ODGOVOR

30 12 1956 ZAPOSLENA 1 9 1975 NA ZAVODU DEVET LET SI PLAČAM PRISPEVKE ZANIMA ME PREDČASNI POKOJ IMAM DVA OTROKA KOLIKO BI TO STALO . ZANIMA ME KDAJ BI LAHKO ŠLA V POKOJ , ČE BI SI KUPILA LETO IN KOLIKO BI TO STALO

Pozdravljeni
Tudi jaz prosim za izračun.sprašujem za očeta.
Rojen 23 10 1952.Do dopolnjenega 18.leta imam 3.leta delovne dobe,saj je začel točno na 15.rojstni dan delat.Ima 4mesece in 15dni benificirane dobe,ker je 15mesecev služil vojaški rok.Ima 3 otroke.Kdaj naj bi nastopil upokojitev?
Že v naprej hvala za odgovor

Bolj kot berem ta vprašanja, manj vidim, da bi kdo nanje odgovarjal.
Koga torej prosite za pojasnila? Saj tudi ni moderatorja oz. strokovnjaka, ki bi kominiciral s sodelujočimi.

v sloveniji imam 19 let in 7 mes. ter 15 dni delovne dobe, v tujini italija imam 14 let in 5 mes. ter 3 dni delovne dobe. Rojen sem avgusta meseca 1956. Vojaški rok sem služil 15 mes.. Imam enega otroka. Ali lahko uveljavljam jaz dobo na otroka?
Kdaj bi lahko šel v penzijo. Ali je sploh mogoče, da prenesem italijansko delovno dobo k nam sedaj?
Prosim, če je kdo s takšnim primerom kaj okoli tega seznanjen, če mi lahko kaj pove- odgovori.

v italiji, bi lahko imel že preko 17 let dobe, pa sem nekaj v začetku delal na črno, ker še nisem dobil dovoljenje za bivanje v italiji. Na mojo žalost.
Kakšen je sploh postopek, da preneseš pokojninsko dobo iz tujine k nam?

Že vnaprej lepa hvala, tistemu ali tisti, ki mi lahko pošteno odgovori, ali kaj svetuje, kako in kam se naj obrnem, na koga?
Lep pozdrav,

Batto.

rojen 08 03 1954 imam 37let delovne dobe in to 20 7 2012

Rojena sem 15.3.1958 in neprekinjeno zaposlena od 2.7.1976, imam dva otroka, prosim za izračun

31let imam delovne dobe,1otroka, pred 18 letom sem zacela delati, rojena sem01.03.1964, do katirega leta se moram delati.

New Report

Close