Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ivf 2018

ivf 2018

Meni je pravilno pokazal 12. dan, sem si pa upala, ker je bil prenos zamrznjenčka (brez špikanja s hormoni) in sem vedela, da mi menstruacija v mojem ciklu že zamuja.

Hvala punce. Danes sem 10. dan po transferu 3 dni starega zarodka…torej do srede zjutri moram zdrzat 😉 predvidevam da ve govorite o dnevih po transferju 5 dnevnega zarodka?

Roznata moja M je tako neredna, da se na njeno zamujanje ne moram zanasat :/ Ne cutim pa nc posebnega v trebuhu :/

Jaz sem bila par dni pred testom prepričana, da bo -. Bolečine kot pred M (krči), boleča prsa, znaki, ki sem jih imela vsak mesec. No, še ko sem naredila test se je nadaljevalo. Potem en dan pa kot bi prekinil. Še krvavitve so me spremljale, da sem bila obupana. No, ampak se je stanje zaenkrat umirilo.
Tako, da ti znaki in proučevanje vsakič, ko gremo na wc – me to razumemo, se skoraj ne moremo prisilit, da ne bi, ampak v vsakem primeru ti bo čez nekaj dni test že pravilno pokazal. Le pogumno! Zdaj samo verjemi, da bo vse ok. Da JE vse ok. 😊 srečno in držim pesti! ❤

Danes koncno tudi jaz zacnem s spikanjem! 😊❤️
Kratki protokol, Gonal 300
No, pa zacnimo! 🍀🐞
Srecno vsem! 😊❤️🍀🐞

Super minimiska. Decembra bomo že vse srečne nosečke😁😁

Upanje2 🙏🙏🙏
😊❤️😘😘😘

Upanje….evo mene. Jutri spet uz. Folikli 16. Endometri 11. Haha smo kar na istem…mogoc bova imeli celo stopko isti dan… tut jaz cutim jajcnike in ta postopek sem ful napihnjena..

Minimiska pikaj se z ljubeznijo…

Novanova jaz imam et vedno 5 dan…testki sibajo od 7 dne dalje ponavadi mi je 8 dan ze pokazalo pravi plus…pri tebi je ze sigurno plusek 😃

Drage moje pikajte se z ljubeznijo in grejte svoje otrocicke 🍀🐞💖

Super Lina2018. Si pišemo jutri. 😁

Eno vprasanje imam. Tiste, ki ste ze docakale + in krvni pregled. Ste šle potem še tle ko ste vodene za postopke na uz al ste se po krvnem naročile kar pri svoji G?

Jaz sem se morala po krvnem testu narocit na pregled pri svoji G. Ampak mi ta sistem v Lj ni cist jasen, ker nekatere nosecke pa hodijo na uz na Kliniko – so med tistimi, ki pridejo na foliklometrijo…

Ja jutri si zopet piseva juhuhu…
V mb ko imas krvnega plus imas prvi uz se pri njih. Po tem pa z njimi zakljucis. Priblizno 2 tedna po krvnem je uz.

Ja po krvnem je se uz. Tako je tudi v lj. Ampak jaz bi se zdaj po krvnem ko bo + kar pri svoji ze narocila. Rada bi cimprej do svoje prisla. Je le drugac. Bolj se pogovarja s tabo. Prvic ko sem sla v lj na uz, mi sploh ni nc komentirala al pa direkt men kaj rekla. Se sama sem jo mogla vprasat ce sta dva srcka al eden.

Jst sem se takoj po krvnem naročila pri svoji G, ker itak običajno čakam ful dolgo na termin. Pred tem terminom sem pa vseeno šla tudi na UZ v Lj. Ni obvezen, je samo kot potrditev nosečnosti. Pogleda ali je nosečnost v maternici, izmeri velikost GV in otročka, to pa je praktično vse. Žal bolj po tekočem traku, na hitro. Čeprav so te zelo veseli, da malo ‘prekineš’ vrsto štetja foliklov.
Vse boste kmalu prišle tudi na tak UZ, verjemite punce! ❤

Roznata, tako bom jaz tudi naredila. Ko bo + bom kar svojo G poklicala. Ampak vseeno bom šla pa tut v Lj na uz.
Itak da bomo vse + zagledale in svoje male srčke. 😁👍

Punce, dve vprasanji:
1) ali od prvega UZ se zraste kaj foliklov?
2) ali na tistem listu zdravnica napise velikost vsakega folikla, ali samo vecjih?

Jaz sem na uz, zdravnico vprasala ce vredu rastejo, pa se je v odgovor nasmejala in odgovorila: ja, po pričakovanjih. (Imam kratki postopek, gonal 150).

Ampak potem ko sem tisti list odnesla sestri, sem videla, da so tam napisane stiri vrednosti (dve 10 in ena 11), kar pomeni verjetno stiri folikle? To me je kar malo zaskrbelo… Tiste, z več izkusnjami, kaj pravite na to? (Mogoce sem pricakovala vecjo stevilko…)

Jutri imam spet uz.

inti nič bati, meni je samo za 3 velikosti povedala.. sem si mislila omg, kaj te bom.. in je bilo 13 celic.. povejo samo za največje.. tudi stopko dobiš, ko je največji 17,18 mm..
imaš pa isto dozo kot sem jaz imela 150 gonal.. Ti si v drugem postopku ?

Hvala za odgovor, Lucky555.

Sem v prvem postopku – a se mi ne vidi? 😉 Hehe, vsak dan se mi milijon vprašanj poraja…
No saj, kot sem že napisala zgoraj, sem potem razmišljala: če je zdravnica rekla, da rastejo po pričakovanjih… Potem verjetno je ok 🙂 (sem relativno mlada in pri nama je vzrok v partnerju, zato so mi na konziliju rekli, da pričakujejo veliko foliklov z nizko dozo hormonov, pa me je potem malo zaskrbelo…).

Več pa jutri 😉

pozdravljena Inti+, tudi sama sem v prvem postopku ivf z enako dozo (Gonal f 150) zdravil kot ti. Gonal imam od drugega dneva menstruacije, po prvem UZ pa sem dobila zraven Gonala še inekcije Orgalutran. Zdravnica mi je razložila da Orgalutran preprečuje ovulacijo. Danes sem imela drugi UZ in so folikli le za malo zrasli in sicer za 2mm – vsaj meni se zdi malo, tako da je največji meril 17mm, endometri 10. Danes si bom še vedno dala Gonal + Orgalutran. Jutri imam spet UZ in bomo videli kako bo, zdravnica je omenjala stopko in punkcijo v petek ali soboto. Sem bila pa tudi jaz šokirana, saj sem pričakovala bolj hitro rast, sploh glede na to, da po forumih berem, da je idealna velikost ob punkciji 20 – 21 mm.

Predvidevam, da za prvi postopek (če ni problem v ženski) zberejo najmanjšo možno dozo, za katero pričakujejo soliden odziv.

A si imela pred postopkom še kakšne preiskave? Meni so samo hormone pregledali.

Minimiška …veselo pikanje.

Vd82… Zdravniki ze vejo… Moji so še okrog desetke, bomo videli koliko bodo zrastli “čez noč”.

Drugače so mi pa pogledali hormone, pa histeroskopijo sem imela (oboje je bilo bp) + genetske (ampak to cisto specifično- povezano z najino “tezavo”).

New Report

Close