Debeluške in ljubezen ?…
Mene vcasih zanese, se povsem spozabim in pridelam deset kilogramov viska. Ki jih potem nekaj mesecev nosim okoli, dokler se ne vzamem skupaj in shujsam. In cetudi takrat sem debela, nisem opazila, da me moski ne bi gledali. Neznanci mi mahajo mi iz avtomobilov, me pozdravljajo na ulici, celo na pijaco me vabijo na ulici. Jaz mislim, da gre za samozavest. Ki je imam za izvoz. In tudi takrat, ko mi moje telo ni vsec, po ulici hodim enako samozavestno. Ce komu kaj ni vsec, naj me ne gleda. Sicer pa se gotovo vredna veliko kamel tistim spodaj. Ker imam blond lase, zelene oci in oprsje kot Pamela Andreson, samo da je moje naravno. In samo enkrat se mi je zgodilo, da nisem dobila moskega, v katerega sem bila zaljubljena. Pa se to je bilo v obdobju, ko sem bila suha. Za obrnit moskega ne potrebujes ravnega trebuha in vitkih nog, ampak prej kaj drugega. Mimogrede, po mojih izkusnjah … Ce imas dobre joske, moski sploh ne ocenjujejo ravnosti trebuha, ker ne utegnejo pogledati nizje.
Žogica, kako ti uspe kar dobiti 10 kg? Jaz delam vse mogoče, da bi dobila vsaj 3, pa se me nikjer nič ne prime. Jeseni bi rada šla na krvodajalsko in vedno sem čisto na meji, vzamejo me zato, ker jim primanjkuje krvi (to jim jo itak vedno), če ne bi mi samo vrata pokazali. Vrata od špajze, mislim :))
Ne vem, a mam tko hud metabolizem, al kaj, ampak vse kar pojem, gre gladko skozi mene, pa naj je to čokolada ali karkoli drugega.
Glede tipov: mislim, da mora ženska pokazat, da je dovzetna. Če ji na čelu piše: ne približaj se mi, ker te bom ugriznila, se tip zlepa ne bo približal 🙂
Ej, zlahka, cisto vse se nalepi name. Ce pol leta ne hodim tect in ne telovadim, ne pazim pa kaj jem, dobim gor deset kilogramov. Tako preprosto. Je pa res, da jih znam tudi v enem mesecu spraviti dol, ampak verjemi mi, da je to precej mucen mesec.
ena je že povedala-rekla bobu bob !
Debele ženske v večini niso debele zaradi bolezni, ampak zaradi čiste lenobe, ker se jim ne da gibat, ker vse požrejo kar vidijo.Torej ne ljubi se jim vstati eno uro prej kot ponavadi, in s tekom v naravi razmigat svoje telo in s tem porabit tudi odvečno energijo, poleg tega pa telo sproti oblikovati v eno lepo celoto.Seveda-jasno da je lažje na kavču sedet, žret piškote in bulit v mehiške nadaljevanke!
Torej ne gre za to, da bi bile debele ženske grde, ampak jaz osebno menim, da so debele ženske lene, zato enostavno z njimi ne bi imel nič resnega,ne bi se poročil imel otrok, ker bi takoj pomisli, da še zase ne zna poskrbeti, kako bo potem za otroke, pa tudi otroci bodo povzeli nejene navade, ves čas bodo jedli in metali denar skozi okno, jaz pa bom moral garati od jutra do večera in ostal suh kot prekla-NE HVALA !
Saj tudi jaz poznam kar nekaj debelušk ki so prav simpatične, ampak kar se tega tiče sem zelo racionalen in vedno pomislim, kakšna bi bila moja družina čez nekaj let…
Sori, odgovoril sem samo na vprašanje, če kdo postavlja vprašanja in pričakuje samo lepe-njemu v prid odgovore, se krepko moti.
Nekoč je en fant vprašal v rubriki ZAUPNE BESEDE, če je njegov tičko dovolj velik (9 cm v trdem stanju) in je dobil odgovor, da dolžina ni pomembna) in ta fant je šel korajžno med dekleta in doživljal same poraze in na koncu je spoznal, da so ga na tisti reviji prevarali…že takrat bi mu morali reči, da ima občutno premajhnega in da se bo moral prekleto truditi s kakšnimi pripomočki, jezikom, rokami, predigro nasploh itd, itd..skratka ga poučiti, kako bo moral stvari streči, da ne bo razočaran, ampak ne, strokovnjaki na reviji so ga potolažili mu vlili upanja….sranje a ne, vedno je treba reči bobu bob.
johanštraus, poznam par suhih, ki ne bi premaknile svoje suhe riti, če bi jim gorelo pod nogami. Ki gledajo mehiške nadaljevanke, mulci pa razmetavajo po stanovanju. In par debelih, ki imajo stanovanje tip top. Biti debel ne pomeni biti len.
Biti debel ne pomeni zapraviti veliko za hrano. Reveži so bolj debeli od bogatih. Najbolj redi najbolj poceni hrana. Špageti, krompir itd.
Se sme vprašat, kakšne perlo si do zdaj na svojo racionalnost dobil?
Upam, da imaš fajn velikega (mislim oneta). Ker ti lahko kakšna fajn suha reče, da moraš zaradi majhnega oneta probrat pri kakšni bolni debeli.
Z Jovanko se strinjam. Če hočeš biti suh, moraš bolj malo jesti. In ni blagor tebi, ker si suha. Pač ne ješ in prideš do suhosti. Ampak tako kot do debele nadležne s tem blagor tebi. Tako so tudi obsedene s suhostjo zoprne. Ona je samo solate in ne vem kaj zdravo. Si v službi kupiš sendvič in ga ješ, pa ti bulji v tisti sendvič. Ponudiš pol. Ne, ona pazi na linijo. In te gleda kot malo dete, ki ne dobi lizike. Si mislim jebem ti život, ki je tako samo eden, da se samo odrekaš. Da ne govorim o tem, kako zoprne so. Gre s tabo na kosilo, si naroči solato, ti pa normalno kosilo. A lahko sam mal? Da probam? Ali lahko še en krompirček? Vprašaš, zakaj si ne naroči kosila, če je lačna. Pazi na linijo. Jaz če bi bila dec, tega ne bi hotela poslušat. Imam sodelavka, ki je imela debelega moža. Mu je zdravnik rekel, naj shujša. Je shujšal 30 kil. To zdaj že pat let vzdržuje. Ona pa dobiva popizditis, ker je skoz lačen, vsem gleda v krožnik, terorizira s tem, kaj mora skuhati, da bo zdravo. Prej nikoli ni govorila čez njega, zdaj pa non stop. In se vidi, da ga ima poln kurac.
S tem se ne strinjam.
Kot sem že zgoraj napisala, jaz lahko pojem vse kar vidim, pa ne bo na meni obvisel niti gram. Zakaj?
– imam dobro prijateljico, ki ji je ime Meta Bolizem
– imam še dve dobri prijateljici, sestri dvojčici; to sta leva in desna noga
Torej: moja prebava je takšna kot je. Pojem, prebavim, gremo dalje. Moje noge so takšne kot so. Rade migajo. Hodijo, rolajo, tečejo … Same od sebe. Šment, pa še mene nesejo zraven. Nikomur ne težim z zdravo prehrano, če grem s sošolkami na kosilo jaz naročim največ od vseh. Če sem suha, še ne pomeni, da sem zatežena.
Tudi debeli (ok, odvisno kolk debeli) niso nujno po svoji krivdi. Do neke mere je gensko, malo je lahko kriv tudi metabolizem. To zdaj ne pomeni, da lahko nekdo, ki ima 120 kg reče: mam pač tak metabolizem. Ampak nekdo, ki ima 10 – 20 kg več kot bi bilo na njegovo višino potrebno, ima lahko (ni pa nujno) len metabolizem. In to zdaj pomeni, da mora vse življenje preživet ob treh korenčkih na dan, zato, da ne bo zgledal debel, al kaj? To je skoraj tako kot obsojati nekoga, ker je majhne rasti. Ljudje smo različni. Veliki, majhni, debeli, suhi … Seveda so nekateri debeli zaradi lenobe in lahko so nekateri suhi, ker sami sebe stradajo, ampak ne posploševat.
Mislila sem na tiste, ki stradajo, da bi bile suhe. Ene so kar tako suhe in brez truda. Govorim o tistih, ki bi jedle in mislijo, da ne smejo. In težijo vsem okoli sebe. Mi grejo enako na živce tudi tisti, ki cel dan govorijo samo to, da so lačni in bi jedli. Vseeno mi je, ali so suhi ali debeli, samo naj ne delajo drame iz hrane. Cela pisarna trpi zaradi suhosti te sodelavke. Ona je tudi najlepši primer, da lepota in sreča v ljubezni nimata nobene zveze. Večno nesrečna. Koliko je njo tipov zapustilo, ne znam prešteti. Imamo eno sodelavko, ki ni debela, je pa zelo grda. Res grda. In je srečna. Fant jo ima rada, imata tri otroke. Je pa garant srečnejša od tiste lepotice.
jaz bi povedala samo še to,da je sramota v današnjem času smrdeti po švicu in biti debel.
Smrdeti zato,ker je mali milijon različnih pripomočkov proti smrdenju( nog,pazduh itd).
Glede hrane- če ni dovolj izbire ,kako lahko ješ in kaj lahko ješ potem je brez veze,da se pogovarjamo o tem.
Moja teta je celo življenje bila debela, začela je jesti po Montignacku in shujšala 30 kg, zdaj je skoraj mačka- Navadila se je take stvari pripravljati,da prste poližeš. Mimogrede tudi sama se tako jem.
Jaz pridelane kilograme dokaj sproti dajem dol in zato pac ne morem trditi, da mi je vseeno, kaksna sem videti. Ker ce bi mi bilo, se pac s tem ne bi ukvarjala. Ne morem pa reci, da mi je tako zelo mar, da bi se nenehno ukvarjala s tem. In da bi sebi odrekala tisto, kar mi prija. Ker se mi lepa postava ne zdi smisel zivljenja. Meni se biti debel ne zdi sramotno, zdi pa se mi nezdravo. Oziroma dejansko ni zdravo. Jaz zase vem, da sem bolje videti, ko imam pet kil vec od idealne teze kot pet kil manj. Ker ko imam pet kil manj od idealne teze so me samo joski. Ko pa imam deset kil vec … Pac obujem superge in grem vsak dan tec. In gredo dol. Nikoli pa se ne grem Montignacov in podobnih stvari, ker ne zelim, da je nacin prehranjevanja moj vladar oziroma ne zelim se s tem cele dneve ukvarjati. To, kar je napisal Straus, mi je pa cisto mimo. Ampak vsak ima pravico, da si izbere taksnega partnerja, kakrsnega zeli imeti. Meni pac teza niha in nikoli nisem opazila, da bi me moski imeli bolj radi takrat, ko sem bolj suhcana. Da bi me imeli rajsi kot takrat, ko sem bolj okrogla. Ker jaz sem vedna tista ista jaz, samo embalaza se spreminja.
Spravi se na kaksnega reveza, ki ima komplekse in mogoce ga bo taksna opazka celo prizadela. Jaz sem tako zelo samovsecna, prevzetna in vzvisena, da se me to niti dotakne ne.
Zogica, prehranjevanje po Montiju je zdravo ker je lahko prebavljivo. To verjetno veš….Meni se pa tvoj način ne zdi zdrav, 10 kg gor 10 dol- to ni dobro za organizem.Ko se enkrat navadiš pravilno prehranjevati to ni nobena obremenitev in “ukvarjanje” s tem ampak dober občutek biti sit a obenem hujšati.
Saj najraje ne bi, pa vendar včasih malo preveč skeli. V Sloveniji ima cca. 200.000 ljudi težave z žlezo ščitnico. Tisti, ki jim dela preveč, lahko pojedo kar želijo in kolikor želijo in so zelo suhi. Tisti pa (v glavnem gre za tiste), ki nam ščitnica deluje premalo (hopotiroza), vidno vzhajamo. Kljub kontroliranemu vnosu kalorij. Počeg hormonskih težav zaradi ščitnice, se vsemu skupaj rada pridruži še kakšna druga hormonska nepravilnost (npr. PCO sindrom ali kaj drugega), od česar še dodatno vzhajaš.
Jovanka, manekenka in še kdo – upam, da vas s takim razmišljanjem ne bo doletela katera izmed omenjenih hormonskih težav, ker se bojim, da si boste potem poiskale štrik in jokale za svojim tipom (če seveda razmšlja tako, kot ve).
Sicer pa – če vzhajate ali hujšate brez vzroka in se ne morete zrediti, ste nenehno utrujene in zaspane, če vam pravijo, da ste anksiozne, vas stiska v prsih, če se vam zdi, da vam zmanjkuje kisika, imate suho kožo, ste vrtoglave, neprestano živčne in napete, vam izpadajo lasje, imate težave s prebavo, vam srce bije prehitro ali prepočasi ali pa bije neredno, težko prenašate vročino ali mraz… v laboratoriju preverite TSH. Lahko pa poiščete odgovor tudi na društvenem fotumu
lps
Jaz se povsem zavedam, da to ni zdravo. Ceprav po drugi strani precistiti organizem kaksen mesec, dva ni slabo. Tek pa tudi ni nezdrav. Montija ne poznam. Brala sem, da se tukaj nekaj ljudi tako prehranjuje, priznam pa, da nisem sla nikoli brat o tem, kaksno je to prehranjevanje. Bom pogledala, da vidim, ali bi mi ustrezalo.
Dej manekenka zdej pa res lahko počasi že nehaš …
Ti, žogica, ji pa ne odgovarjaj, ker pol ma samo še bolj veselje oslarije pisat pa forum smetit. Ignoriraj. Pač, pametnejši odneha …