beli kraljevski pekinezer
Ne bi se mogla bolj strinjat!!! sama sem kupila pekinezerčka oz. pekingčana pri dekletu iz štajerske. Oglas je bil na bolhi. Želela sem samo majhnega psa tudi če bi biu mešanček, ampak majhni psi so bili le čistokrvni. Tako sem šla pogledat mojega cukerčka in nisem mogla da ga nebi vzela s seboj. Zanj sem odštela 100eurou. Cepljen ni bil nič saj je lastnica trdila da so prejšnim leglom škodovalo in da naj ga cepim le proti steklini. Zdaj bo kmalu star 6 meseceu in ga bom peljala na cepljenje. Ugotovila sem tudi da ni verjetno ni čistokrvni pekingčan saj nima tako potlačenega gopčka in nekoliko krajšo dlako. Ampak mene osebno te ne moti saj ga imam rada takšnega kot je in tako ali tako mi nikoli ni bila pomembna njegova pasma. Zanima pa me nekaj, opažam da sta 2 vsti teh psov. pravi in nepravi kot sem zasledila na netu.takšni z dalšo dlako do talk in takšni s krajšo..ali kdo ve kaj je s tem? Zanima ne tudi kdaj ti psi nehajo rasti?
Ja, kristusove gate. Seveda obstajata 2 “vrsti”. Rodovniški in nerodovniški. In tvoj je glede na opis zgoraj mešanec, nikakor pa ne neka druga izmišljena vrsta pekinezerja. Kdaj bo nehal rast? Odvisno od tega, s čim je mešan. Torej morda ne boš imela tako zelo majhnega psa :-p
Trenutno jih je za malo vojsko v zavetiščih in pri prostovoljcih, ki iščejo dom.
[/quote]
popravljam se..ni več zrst pekinezov..sem malo pobrskala po netu ker me resnično zanima kakšne pasme jedansko je moj pes:D in ugotovila sem da je bolj tibetabnski španijel kot pekinez..pa tudi čisto tak ni:P ali mu bo dlaka še zrasla ali imam mešančka? izgleda pa takole le drugačne brave:
ja se opravičujem..malo sej čudno citirala:D no saj je jasno zanima me kakšne pasme je tale pes : http://i13.tinypic.com/2viji9f.jpg
ne da mi to ni to..samo če me pa kdo upraša kakšne pasme je bi pa rada znala povedat..dejstvo je da je 90% ljudi v zmoti ker mnogo psov ki so tibetanski španijeli prišteva med pekineze.
dam primer: http://moetica.com/slike/luci&zmajcek.jpg tole je tibetanski španijel pa sem prepričana da bi vdečina ljudi rekla da sta pekineza. Ko sem psa kupila je rekla da je pekinez ampak sem 90%prepričana da to ni. zato me pač zanima kaj je.. če se spoznaš odgovarjaj, če pa ne pa ni treba. rada bi samo odgovor nekoga ki se spozna na te dve pasme. in ne če ti reče da je čistokrvni pekinez to še ne pomeni da je, ljudje prodajajo vse mogoče. Saj drugače mi ni pomembno kaj je, rada bi samo vedela kaj imam.
Tudi mešanci so podobni nemškim ovčarjem pa katremu izmed malih družniih psov, ampak zato niso nič bolj rodovniški od tistih, ki niso podobni nobeni pasmi.
Če si želela rodovniškega psa s pasemskimi karakteristikami, bi ga kupila pri vzreditelju.
Sedaj si kupila mešanca in nobenega smisla ni, da ga skušaš na silo narediti za pasemskega psa, ker pač ni.
Glede cepljenja – svojega psa bi morala proti steklini cepiti do dopolnjenega tretjega meseca starosti. Prav tako bi moral biti tvoj pes čipiran in vpisan v centralni register psov. Tako predpisuje tudi takon.
Cepljejnje proti kužnim boleznim pa ni predpisano z zakonom, je pa nadvse preporočljivo, saj je umrljivost psov, predvsem mladičev, za kužnimi boleznimi izredno, izredno visoka, smrt psa pa grda.
Poskrbi torej za to, da bo tvoj pes zaščiten pred kužnimi boleznimi (kot sta parvoviroza in pasja kuga), saj zunaj zlahka pride v stik z virusom.
Upam, da psa vsaj redno razglistuješ.
Pozdravljene.
Glede na to, da večina ljudi ne razlikuje rodovniškega od čistokrvnega in mešanca, kaj šele pasme se s sestro smejemo in sprašujemo kolko ljudi bi kupilo našo ŠE NEUVELJAVLJENO PASMO ČISTOKRVNIH DOLGODLAKIH NEMŠKIH PRITLIKAVIH PINČEV. (???)
mislim, da biznis bi mi teku, glede na to da ljudem zadostuje beseda “čistokrven” in sej ljudje so itaq tako naivni, da bi res verjeli da obstaja ta pasma. Da ne govorim o tem “v to malo kepico sem se zaljubila v prvi pogled”.
Ne vidim razloga zakaj se je treba kregat na forumih?! Ljudje bi se mogli zavedat, da vedno več je goljufij in lih zaradi tega ne vidim razloga zakaj so ljudje še vedno tako naivni?!! Obstaja knjiga o pasmah in tudi mojpes.net nudi dober opis vsake pasme posebej. Za več informacij se pokliče lahko tudi kakšnega vzreditelja, ker so tesno povezani z določeno pasmo.
.. za tiste, ki so v dvomih in zgroženi NE(!), NE NAMERAVAM MEŠAT “čistokrvno” srednjo pinčico z dolgodlakim mešancem (ki je obarvan kot nemški pinč)!!
Samo želim še bolj poudariti, da BODITE PREVIDNI in ne silit z nakupom! Raje si vzemi čas in poglejte si več legel in pojdi domov prespat. Ni dobro silit, če ti je nekaj namenjeno te bo ali počakalo ali boš to dobila kakšen drugi dan, tudi če reče preprodajalec, da do jutri ne more čakat, ker mu pridejo še par pogledat pse!!
A glede tega kaj je bolše vzet?? Doma imamo mešanca, čistokrvnega in rodovniškega psa in za nas so vsi enaki – enako pomembni. Noben ni bolan, mešanec je bil takoj pregledan a čistokrven nima rodovnika, ker mu mankajo zadnji zobi, to zato ker je premajhen (čivava 1,2kg). Če se ve pravi razlog diskvalificiranja rodovniškega psa in če želiš it cenovno skozi zakaj ga ne vzet – če te to ne moti! (ne mislim na zdravstveno diskvalifikacijo, ma na barvo in dlako).
Btw .. dougodlaki NO ni še priznan, samo kratkodlaki in srednjeglaki sta priznana.