Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina beli kraljevski pekinezer

beli kraljevski pekinezer

V tej temi je bilo govora o tem, da ne obstaja pasma imenovana “beli kraljevski pekinezer”.

Pekinčana lahko sicer najdemo skoraj v vseh barvah:

250€ JE ZA TAKEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA VREDNO ODŠTETI. ČE BI POGLEDALI CENE DRUGIH PASEM NPR. ČIVAVE, BI SE LAHKO ŠELE ČUDILI. TE STANEJO OK. 500€, BREZ RODOVNIKA!!! PES NI NIČ MANJ VREDEN, ČE JE BREZ RODOVNIKA. TUDI SAMA IMAM PEKINEZERKO. NAŠLA SEM JO NA BOLHI, STALA PA JE ŠE STARIH 54.000 SIT. NI MI VAŽNO, ČE JE BREZ RODOVNIKA, SAJ JE ČISTOKRVNA PEKINEZERKA S POTNIM LISTOM. HČERKA VAŠE PRIJATELJICE BO ZAGOTOVO SREČNA S SVOJIM PSIČKOM IN JE DOBILA NOVEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA, S KATERIM JI NIKOLI NE BO DOLGČAS. KO ZAGLEDAŠ TO PRISRČNO KOSMATO IGRAČKO NA ŠTIRIH NOGAH, POZABIŠ NA UBOGIH 250€ !!!!!!

250€ JE ZA TAKEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA VREDNO ODŠTETI. ČE BI POGLEDALI CENE DRUGIH PASEM NPR. ČIVAVE, BI SE LAHKO ŠELE ČUDILI. TE STANEJO OK. 500€, BREZ RODOVNIKA!!! PES NI NIČ MANJ VREDEN, ČE JE BREZ RODOVNIKA. TUDI SAMA IMAM PEKINEZERKO. NAŠLA SEM JO NA BOLHI, STALA PA JE ŠE STARIH 54.000 SIT. NI MI VAŽNO, ČE JE BREZ RODOVNIKA, SAJ JE ČISTOKRVNA PEKINEZERKA S POTNIM LISTOM. HČERKA VAŠE PRIJATELJICE BO ZAGOTOVO SREČNA S SVOJIM PSIČKOM IN JE DOBILA NOVEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA, S KATERIM JI NIKOLI NE BO DOLGČAS. KO ZAGLEDAŠ TO PRISRČNO KOSMATO IGRAČKO NA ŠTIRIH NOGAH, POZABIŠ NA UBOGIH 250€ !!!!!![/quote]

Super.
Pa kaj če bi nehali pisati takele nebuloze? Na bolhi se kupuje psa??
Čistokrven pes s potnim listom?
Ajej.
Potni list (ali po domače potrdilo o cepljenju) dobi čisto vsak vaški
pes, pod pogojem seveda, da je cepljen.
Ubogih 250 evrov? Toliko sem dala za veterinarja samo za manjšo ranico
na nogi, ki se ni hotela celiti in smo rabili antibiotik.
Igračka, ja. Za take kot ste vi verjetno res.

250€ JE ZA TAKEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA VREDNO ODŠTETI. ČE BI POGLEDALI CENE DRUGIH PASEM NPR. ČIVAVE, BI SE LAHKO ŠELE ČUDILI. TE STANEJO OK. 500€, BREZ RODOVNIKA!!! PES NI NIČ MANJ VREDEN, ČE JE BREZ RODOVNIKA. TUDI SAMA IMAM PEKINEZERKO. NAŠLA SEM JO NA BOLHI, STALA PA JE ŠE STARIH 54.000 SIT. NI MI VAŽNO, ČE JE BREZ RODOVNIKA, SAJ JE ČISTOKRVNA PEKINEZERKA S POTNIM LISTOM. HČERKA VAŠE PRIJATELJICE BO ZAGOTOVO SREČNA S SVOJIM PSIČKOM IN JE DOBILA NOVEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA, S KATERIM JI NIKOLI NE BO DOLGČAS. KO ZAGLEDAŠ TO PRISRČNO KOSMATO IGRAČKO NA ŠTIRIH NOGAH, POZABIŠ NA UBOGIH 250€ !!!!!![/quote]

Pes ni nič manj vreden, seveda ne, in zasluži si najboljše življenjske pogoje. Kar nas vse skrbi pa je, kako je s psico, mamo tega mladiča. Kolikokrat letno koti, v kakšnih pogojih? In ostalimi mladiči.

ja sem že slišala za kraljevo belega pekinezerja saj imam pšičko. zelo je lepa. ja zelo jih je malo in razmišljam o parjenju. zanima me če ima kdo belega pekinezerja samca? da bi bil manjše rasti in zelo lepo dlako. lep pozdrav.

Lahko vprašam, pri katerem prepodajalcu si ga kupila? :/

Lahko vprašam, pri katerem prepodajalcu si ga kupila? :/[/quote]

Zakaj pa si stako prepričan, da ga je kupila pri preprodajalcu? Tud jaz mam čivavo z bolhe, pa ni od preprodajalca, tkoda…

Lahko vprašam, pri katerem prepodajalcu si ga kupila? :/[/quote]

Zakaj pa si stako prepričan, da ga je kupila pri preprodajalcu? Tud jaz mam čivavo z bolhe, pa ni od preprodajalca, tkoda…[/quote]

Na bolhi oglašujejo tudi vzreditelji, to je res.

Avtorica je napisala, da je kupila kraljevega belega pekinezerja, ki jih vzreditelji ne prodajajo, saj pasma pod tem imenom ne obstaja – prodajajo pa jih preprodajalci in dvoriščni rejci :/

Slovenska imena pasem se ne pišejo z veliko začetnico; ta pasma ni prišla iz Pekina, ampak iz Pekinga, torej je pravilno pekingčan!

P.s. prosim, če lahko admin popravi zavajajoče ime te teme. Saj to vendar ni forum dvoriščnih šteparjev?

Slovenska imena pasem se ne pišejo z veliko začetnico; ta pasma ni prišla iz Pekina, ampak iz Pekinga, torej je pravilno pekingčan![/quote]

Joj kolk ste malenkostni zdej se boste kregal pa še zaradi imen in vlkih začetnic a ni že dovolj kregarije tu gor?

Če je imel tisti pekinezer na tački ranico, je to vaš problem, da zanj niste dovolj dobro skrbeli. Če bi nanj pazili bi ostal cel, tako kot moj pekinezerka. Imam jo že tri leta in se ni še nikoli resno poškodovala. Vzamem jo na morje in kamorkoli grem. Ni pa navaden vaški pes!!! Našla sem oglas na bolhi! V Ljubljano sem se v nedeljo odpeljala, da bi si psičke ogledala. Imeli so veliko hišo, poseben vrt, in veliko prostora za psičke. Že takoj, ko se to malo puhasto stvarco vzela v roke, sem se odločila, da jo kupim. Dobila sem potni list, ter potrdilo, da je že bila cepljena. Sama pa ne potrebuje m nikakršnega rodovnika, saj nisem želela imeti psa, da ga bom nosila na razstave, kjer je potreben rodovnik, pač pa samo potni list, da jo lahko vzamem z mano na morje, kjer ji voda par pošteno paše, da lahko plava in uživa. Če je komu žal, da ga je kupil in zanj odštel toliko denarja, naj ga proda nekomu, ki ga bo imel zares rad in se z njim ukvarjal. Pes si ne zasluži lastnika, ki bo zanj postavljal ceno in pisal drugim, da je predrag. Ljubezen do njega mu pomeni največ na svetu.

Super.
Ajej.
Igračka, ja. Za take kot ste vi verjetno res.[/quote]

Če je imel tisti pekinezer na tački ranico, je to vaš problem, da zanj niste dovolj dobro skrbeli. Če bi nanj pazili bi ostal cel, tako kot moj pekinezerka. Imam jo že tri leta in se ni še nikoli resno poškodovala. Vzamem jo na morje in kamorkoli grem. Ni pa navaden vaški pes!!! Našla sem oglas na bolhi! V Ljubljano sem se v nedeljo odpeljala, da bi si psičke ogledala. Imeli so veliko hišo, poseben vrt, in veliko prostora za psičke. Že takoj, ko se to malo puhasto stvarco vzela v roke, sem se odločila, da jo kupim. Dobila sem potni list, ter potrdilo, da je že bila cepljena. Sama pa ne potrebuje m nikakršnega rodovnika, saj nisem želela imeti psa, da ga bom nosila na razstave, kjer je potreben rodovnik, pač pa samo potni list, da jo lahko vzamem z mano na morje, kjer ji voda par pošteno paše, da lahko plava in uživa. Če je komu žal, da ga je kupil in zanj odštel toliko denarja, naj ga proda nekomu, ki ga bo imel zares rad in se z njim ukvarjal. Pes si ne zasluži lastnika, ki bo zanj postavljal ceno in pisal drugim, da je predrag. Ljubezen do njega mu pomeni največ na svetu.

Tjaša, malo te pa moram korigirati, ker sem izkušena pasja lastnica. Na psa seveda moraš paziti, če ima srečo, se ne bo nikoli poškodoval, včasih se pa vseeno zgodi, kljub veliki skrbi za psa, da se ta poškoduje ali zboli. Take reči se dogajajo pri psih, pri mačkah ne nazadnje, tudi pri otrocih. Reči, da lasnik ni skrben, ker ima pes ranjeno taco, je več kot nepremišljeno! Drugo pa je seveda, če poškodba ali bolezen ni veterinarsko oskrbljena. Tu pa se pokaže skrben lastnik.

Pa še nekaj!
Rodovnik ni namenjen razstavnim psom! Ne gre za razstave, temveč gre za dokaj močno garancijo, kakšne lastnosti bo imel pes. Po sledi rodovnika lahko raziščeš, kakšne karakterne in zunanje (ne nazadnje tudi zdravstvene!) lastnosi so imeli predniki. Pri psu brez rodovnika to ni mogoče.
Trditev, da je rodovnik samo za razstavne pse, je več kot pomanjkljiva!

Nikoli ne bi kupila mladiča pri ljudeh, kjer se matere ne vidi, v leglu, kjer mladičev ne morem spremljati od kotitve naprej. Vedeti hočem tudi vse (kar je možno) o očetu. To, da bi dobila potni list in sprejela kužka na vrtu, je zame nesprejemljivo. V največji možni meri hočem vedeti, v kakšnih razmerah je kužek “zorel” pred oddajo/prodajo.

Super.
Ajej.
Igračka, ja. Za take kot ste vi verjetno res.[/quote]

Če je imel tisti pekinezer na tački ranico, je to vaš problem, da zanj niste dovolj dobro skrbeli. Če bi nanj pazili bi ostal cel, tako kot moj pekinezerka. Imam jo že tri leta in se ni še nikoli resno poškodovala. Vzamem jo na morje in kamorkoli grem. Ni pa navaden vaški pes!!! Našla sem oglas na bolhi! V Ljubljano sem se v nedeljo odpeljala, da bi si psičke ogledala. Imeli so veliko hišo, poseben vrt, in veliko prostora za psičke. Že takoj, ko se to malo puhasto stvarco vzela v roke, sem se odločila, da jo kupim. Dobila sem potni list, ter potrdilo, da je že bila cepljena. Sama pa ne potrebuje m nikakršnega rodovnika, saj nisem želela imeti psa, da ga bom nosila na razstave, kjer je potreben rodovnik, pač pa samo potni list, da jo lahko vzamem z mano na morje, kjer ji voda par pošteno paše, da lahko plava in uživa. Če je komu žal, da ga je kupil in zanj odštel toliko denarja, naj ga proda nekomu, ki ga bo imel zares rad in se z njim ukvarjal. Pes si ne zasluži lastnika, ki bo zanj postavljal ceno in pisal drugim, da je predrag. Ljubezen do njega mu pomeni največ na svetu.[/quote]

Tjaša, tvojega psa so ti prodali kot “čistokrvnega kraljevega pekinezerja brez rodovnika”?

Saj to tudi je!

Pasma kraljevski/kraljevi pekinezer sploh ne obstaja. Tako da še težje obstaja “nerodovniški kraljevi pekinezer”. Gre za “izum” dvoriščnih rejcev in preprodajalcev, ki ga očitno uspejo odlično prodati, vsaj glede na vse oglase po oglasnikih, kjer oglašujejo nerodovniške mladiče te neobstoječe pasme.

Če je imel tisti pekinezer na tački ranico, je to vaš problem, da zanj niste dovolj dobro skrbeli. Če bi nanj pazili bi ostal cel, tako kot moj pekinezerka. Imam jo že tri leta in se ni še nikoli resno poškodovala. Vzamem jo na morje in kamorkoli grem. Ni pa navaden vaški pes!!! Našla sem oglas na bolhi! V Ljubljano sem se v nedeljo odpeljala, da bi si psičke ogledala. Imeli so veliko hišo, poseben vrt, in veliko prostora za psičke. Že takoj, ko se to malo puhasto stvarco vzela v roke, sem se odločila, da jo kupim. Dobila sem potni list, ter potrdilo, da je že bila cepljena. Sama pa ne potrebuje m nikakršnega rodovnika, saj nisem želela imeti psa, da ga bom nosila na razstave, kjer je potreben rodovnik, pač pa samo potni list, da jo lahko vzamem z mano na morje, kjer ji voda par pošteno paše, da lahko plava in uživa. Če je komu žal, da ga je kupil in zanj odštel toliko denarja, naj ga proda nekomu, ki ga bo imel zares rad in se z njim ukvarjal. Pes si ne zasluži lastnika, ki bo zanj postavljal ceno in pisal drugim, da je predrag. Ljubezen do njega mu pomeni največ na svetu.[/quote]

Tjaša, tvojega psa so ti prodali kot “čistokrvnega kraljevega pekinezerja brez rodovnika”?[/quote]

Ja, mojega psa so mi prodali kot čistokrvnega kraljevega pekinezerja, kar tudi je. ima značilnosti kot vsak pekinezer: nekaj črnig dlakic na ušesih, dolge dlke na repu, lisičje brarve (kot vsi kraljevi pekinezerji), puhasta dlaka na prednjih tačkah ipd.
Nasploh pa je pekinezerjev vse manj, saj se zelo težko skotijo zaradi velikih glavic. Ponavadi je potreben carski rez, ki je zelo drag, zato večina ljudi psičke raje sterelizira.
Tudi če je moja psička brez rodovnika se na to ne oziram. Edino pomembno mi je, da se v svojem domu in v družbi svojih prijateljev (dveh mačk) počuti dobro in ljubljeno. (:

ps. Zakaj te zanima ali so mi jo prodali kot čistokrvno kraljevo pekinezerko?

Tjaša, tvojega psa so ti prodali kot “čistokrvnega kraljevega pekinezerja brez rodovnika”?[/quote]

Ja, mojega psa so mi prodali kot čistokrvnega kraljevega pekinezerja, kar tudi je. ima značilnosti kot vsak pekinezer: nekaj črnig dlakic na ušesih, dolge dlke na repu, lisičje brarve (kot vsi kraljevi pekinezerji), puhasta dlaka na prednjih tačkah ipd.
Nasploh pa je pekinezerjev vse manj, saj se zelo težko skotijo zaradi velikih glavic. Ponavadi je potreben carski rez, ki je zelo drag, zato večina ljudi psičke raje sterelizira.
Tudi če je moja psička brez rodovnika se na to ne oziram. Edino pomembno mi je, da se v svojem domu in v družbi svojih prijateljev (dveh mačk) počuti dobro in ljubljeno. (:

ps. Zakaj te zanima ali so mi jo prodali kot čistokrvno kraljevo pekinezerko?[/quote]

Zato ker pasma z imenom kraljevi pekinezer sploh ne obstaja. Izmislili so si jo preprodajalci in dvoriščni rejci :/

Tjaša, malo te pa moram korigirati, ker sem izkušena pasja lastnica. Na psa seveda moraš paziti, če ima srečo, se ne bo nikoli poškodoval, včasih se pa vseeno zgodi, kljub veliki skrbi za psa, da se ta poškoduje ali zboli. Take reči se dogajajo pri psih, pri mačkah ne nazadnje, tudi pri otrocih. Reči, da lasnik ni skrben, ker ima pes ranjeno taco, je več kot nepremišljeno! Drugo pa je seveda, če poškodba ali bolezen ni veterinarsko oskrbljena. Tu pa se pokaže skrben lastnik.

Pa še nekaj!
Rodovnik ni namenjen razstavnim psom! Ne gre za razstave, temveč gre za dokaj močno garancijo, kakšne lastnosti bo imel pes. Po sledi rodovnika lahko raziščeš, kakšne karakterne in zunanje (ne nazadnje tudi zdravstvene!) lastnosi so imeli predniki. Pri psu brez rodovnika to ni mogoče.
Trditev, da je rodovnik samo za razstavne pse, je več kot pomanjkljiva!

Nikoli ne bi kupila mladiča pri ljudeh, kjer se matere ne vidi, v leglu, kjer mladičev ne morem spremljati od kotitve naprej. Vedeti hočem tudi vse (kar je možno) o očetu. To, da bi dobila potni list in sprejela kužka na vrtu, je zame nesprejemljivo. V največji možni meri hočem vedeti, v kakšnih razmerah je kužek “zorel” pred oddajo/prodajo.[/quote]

Videla sem njeno mamico in očeta! Moja psička je natanko taka, kot je bila njena mamica. Bila je edina psička, ki je od tistega legla še ostala, kar pomeni, da so nekaj psičkov prav gotovo prodali. Ljudje, ki so mi jo prodali se zares ukvarjajo z rejo psov, saj prodajajo tudi mopse in shi- tzuje.
Psička je ob prihodu k nam jokala, saj je pogrešala mamico in svoje prijatelje, dokler je nisem navadila, da spi pri meni na postelji. Čeprav se pregovrajamo o rodovniku, me njeni predhodnjiki ne zanimajo kaj dosti. Če bi želela psa za rastavo ali ,da bi pekinezerje vzrejala bi se odločila za rodovniškega psa. Tako pa sem zadovoljna z mojo psičko tudi če ga nima.

New Report

Close