Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina beli kraljevski pekinezer

beli kraljevski pekinezer

Ja, mojega psa so mi prodali kot čistokrvnega kraljevega pekinezerja, kar tudi je. ima značilnosti kot vsak pekinezer: nekaj črnig dlakic na ušesih, dolge dlke na repu, lisičje brarve (kot vsi kraljevi pekinezerji), puhasta dlaka na prednjih tačkah ipd.
Nasploh pa je pekinezerjev vse manj, saj se zelo težko skotijo zaradi velikih glavic. Ponavadi je potreben carski rez, ki je zelo drag, zato večina ljudi psičke raje sterelizira.
Tudi če je moja psička brez rodovnika se na to ne oziram. Edino pomembno mi je, da se v svojem domu in v družbi svojih prijateljev (dveh mačk) počuti dobro in ljubljeno. (:

ps. Zakaj te zanima ali so mi jo prodali kot čistokrvno kraljevo pekinezerko?[/quote]

Zato ker pasma z imenom kraljevi pekinezer sploh ne obstaja. Izmislili so si jo preprodajalci in dvoriščni rejci :/[/quote]

o tem nisem kaj dosti slišala. Pravi kraljevi pekinezer naj bi bil lisičje rjave in bele barve. Ostali pekinezerji npr. črno beli, beli, črni, rjavo- črni…ti naj bi bili nekakšna mešanica. Na začetku naj bi obstajali le ti kraljevi pekinezerji – pekinčani.

Tjaša, krasno je, da tako lepo skrbiš za svojo psičko in se imata fino, nihče ti ne oporkega glede tega.

Ampak ljudje, pri katerih si psičko kupila nikakor niso vzreditelji. In sedaj, ko si omenila, da ne samo, da prodajajo “čistokrvne kraljeve pekinčane”, ampak imajo še “čistokrvne mopse” in “čistokrvne shih-tzuje” … ajej.

Bom čisto na kratko razložila:

– (dober in skrben vzreditelj) opravi s svojo psico vzrejni pregled, prav tako ima vzrejni pregled opravljan samec, šele nato pari, vsi mladiči v leglu dobijo rodovnike, psice pa po vzrejnih pravilih ne more pariti dvakrat letno,

– dvoriščni rejec pari psico brez opravljenega vzrejnega pregleda s psom vrez opravljenega vzrejnega pregleda (psa nista testirana na pasmo značilne dedne bolezni), mladiči ne dobijo rodovnika, prav tako pa veliko dvoriščnih rejcev pari svojo psico pri vsaki gonitvi, kar psico zelo izčrpuje in je proti vsem pravilom (tudi zakonsko se to klasificira kot mučenje živali).

Ne gre torej za tvojega psa, s katerim je v tvojem primeru na srečo vse v redu (in upam, da bo tako tudi v nadalje). Gre za psico, ki jo nekdo po vsej verjetnosti izkorišča za nenehne kotitve in zaslužek, gre za mladiče, za katere se ne ve, kaj je z njimi, če so zdravi in živi.

O tem, kakšna je razlika med vzrejo in rejo, si lahko več prebereš tudi tukaj:

Gre za družnega psa (9. FCI skupina) z imenom pekinčan (pekingese), ne kraljevega pekinezerja. V vzreji so dovoljene vse barve razen jetrne in albino:

Tjaša, krasno je, da tako lepo skrbiš za svojo psičko in se imata fino, nihče ti ne oporkega glede tega.

Ampak ljudje, pri katerih si psičko kupila nikakor niso vzreditelji. In sedaj, ko si omenila, da ne samo, da prodajajo “čistokrvne kraljeve pekinčane”, ampak imajo še “čistokrvne mopse” in “čistokrvne shih-tzuje” … ajej.

Bom čisto na kratko razložila:

– (dober in skrben vzreditelj) opravi s svojo psico vzrejni pregled, prav tako ima vzrejni pregled opravljan samec, šele nato pari, vsi mladiči v leglu dobijo rodovnike, psice pa po vzrejnih pravilih ne more pariti dvakrat letno,

– dvoriščni rejec pari psico brez opravljenega vzrejnega pregleda s psom vrez opravljenega vzrejnega pregleda (psa nista testirana na pasmo značilne dedne bolezni), mladiči ne dobijo rodovnika, prav tako pa veliko dvoriščnih rejcev pari svojo psico pri vsaki gonitvi, kar psico zelo izčrpuje in je proti vsem pravilom (tudi zakonsko se to klasificira kot mučenje živali).

Ne gre torej za tvojega psa, s katerim je v tvojem primeru na srečo vse v redu (in upam, da bo tako tudi v nadalje). Gre za psico, ki jo nekdo po vsej verjetnosti izkorišča za nenehne kotitve in zaslužek, gre za mladiče, za katere se ne ve, kaj je z njimi, če so zdravi in živi.

O tem, kakšna je razlika med vzrejo in rejo, si lahko več prebereš tudi tukaj: [/quote]

Če želite vam sliko moje pekinezerke z veseljem pošljem. Potem lahko sami prekomentirate o tem ali je vaški pes ali oskrbovana, srečna pekinezerka, ki je bila morda izkoriščena za denar.

Gre za družnega psa (9. FCI skupina) z imenom pekinčan (pekingese), ne kraljevega pekinezerja. V vzreji so dovoljene vse barve razen jetrne in albino:

[/quote]

morda so si vse skupaj izmislili. v glavnem je moja psička pekinezer, kakršnega sem si dolgo želela. primernega za v stanovanje ter predvsem scrkljanega.

Nihče ne dvomi, da tvoja psiška izgleda dovolj podobna pekinčanu in da je srečna in dobro oskrbovana, to sem že napisala, vendar to ni bistvo te debate.

Govorim o problemu nenadzorovane reje in tem, da je NJENA MAMA po vsej verjetnosti izkoriščana za denar.

Tukaj pa je članek o tem, kaj je rodovnik in kaj je njegov smisel:

“Miti in resnice o rodovniku”:

Nihče ne dvomi, da tvoja psiška izgleda dovolj podobna pekinčanu in da je srečna in dobro oskrbovana, to sem že napisala, vendar to ni bistvo te debate.

Govorim o problemu nenadzorovane reje in tem, da je NJENA MAMA po vsej verjetnosti izkoriščana za denar.[/quote]

Pa sej ne morm verjet. Pa ti tasmanski vrag prav uživaš v tem, da v živo zajebavaš ljudi. ti je to res edino veselje v življenju?

Tvoj stavek: NIHČE NE DVOMI, DA JE TVOJA PSIČKA DOVOLJ PODOBNA PEKINČANU… je za bruhat.

Jaz verjamem da ji ni samo dovolj podobna ampak je identična pekinčanu, ker to tud je, ti pa se lohk na trepalnice vržeš.

Veš kej boš dosegla, glih nasprotno kot hočeš, ker nihče ni tko nor, da bi spregledal tvojo iroganco. Če nima rodovnika ga pač nima, zato je čist vseen lahko pekinčan in to ne dovolj podoben ampak pravi.

Ne spotikaj se več tolk v ljudi, ki kupijo psa brez rodovnika. Vedno več bo takih in čist prav je tako.

Dej Daniell ne bluzi no..Malo si preberi pasje forumu in poglej par spletnih strani o “čistokrvih brez rodovnika” in se malo zamisli nad sabo. Čistokrvnih psov brez rodovnika ni in tak pes je mešanec!! Šteparji izkoriščajo psičke, imajo 2x letno mladičke, so neoskrbovani, hrana v k****, bolni in še in še.. Zamisli si, da ima ženska 2x letno otroka, čisto isto je. Mater mi grete taki ljudje na živce, ki pojma o psih nimate in trdite svoje. Res Daniell zamisli se nad sabo, sram te bodi da takšne bedarije pišeš na forumu.

enaa2, koliko razredov osnovne šole si pa končala? Kakšne ocene so pa prevladovale v tvoji redovalnici? Predvidevam, da takšne kot so v tvojem imenu, enke in dvojke! Človek ne more verjeti, kako si zaostala. Če je kdo mešanec, si to ti, dvomim, da imaš rodovnik.
Tolikokrat vam je že bilo razloženo na kakšen način se pride do čistokrvnega psa brez rodovnika ampak tvoja in še katera glava je očitno pretrda, da bi razumela. Sicer se pa glede na tvoje izrazoslovje temu sploh ne čudim.
Preberi še enkrat ali pa tudi 10x, če bo potrebno kaj si napisala in se začni že enkrat obnašat človeku primerno.
Človek ne bi verjel, če ne bi na lastne oči videl kako je narod primitiven. Spravi se v red!!

Ko govorimo o problematiki nerodovniške reje, je najmanj pomembno, če pes, ki je potomec parjenja dveh psov brez vzrejnega pregleda (ali celo z vzrejno prepovodejo) izgleda kot nemški ovčar/zlati prinašalec/pekinčan. To ni bistveno.

Bistvo problema je:
– da nekdo pari pse brez opravljenega vzrejnega pregleda,
– in da lahko psico pari ob vsaki gonitvi (kar je izkoriščanje psice in se definira kot mučenje živali) in ima tako z njo tudi dvakrat letno mladiče, ki jih prodaja, leto za letom.

Pri rodovniški vzreji je zadeva mnogo bolj nadzorovana in to V PRID PSOM. Da dobijo mladiči rodovnik:
– mora vzreditelj pariti psico in psa, ki imata opravljen vzrejni pregled (to pomeni, da pri njima niso izražene za pasmo značilne dedne bolezni, ki so od pasme do pasme različne: dedna slepota, displazija kolkov in komolcev, pri nekaterih pasmah neželena vedenja, npr. streloplašnost itd.)

– ne more pariti psice in psa, ki sta v prebližnjem sorodu,

– leglo mora biti prijavljeno, kar pomeni, da ne more pariti psice dvakrat letno, ampak samo enkrat, vsak pasemski kljub ima tudi predpisano, koliko mora najmanj biti stara psica pri prvi paritvi in kolikšen počitek potrebuje med legli (glede na specifičnost pasme in število mladičev, ki jih večinoma imajo).

Vlasta koliko si jih pa ti končala? Imam končano osnovno šolo in gimnazijo in da te “potolažim” sedaj obiskujem fax prava. Ti verjetno nisi tako daleč prišla. Preberi si prosim malo stvari o psih in ne biti preveč pametna. MIslim ej..

Fax prava praviš? Jaz poznam samo faks?! In, ha ha, zelo dobro, očitno greš po mojih stopinjah, saj sem pravo končala že pred časom in že kar nekaj let delam kot sodnica, toliko o tem.
Očitno te niti v osnovni šoli niti v gimnaziji niso naučili osnovnega. Biti prijazen, to je tebi popolnoma tuje. A je v življenju še kako pomembno.

Tasmanski vrag, ti pa spet ponavljaš eno in isto. Zakaj spet praviš, da je mladič, ki je parjen med dvema brez vzrejnega dovoljenja, podoben npr. nemškemu ovčarju. Če imata oba starša rodovnik in sta nemška ovčarja, potem mladič JE nemški ovčar in mu ni samo podoben.

Zato, ker si ljudje ne dajo dopovedati osnovnih stvari o psih. In hvalabogu, da obstaja takšna oseba kot je Tasmanski vrag. In ja, če pariš dva rodovniškega NO-ja brez vzrejnega je nekaj narobe s psoma( kolki, komolci,..),zato ne dobijo vsi vzrejnega in vse to se prenese na mladičke. Če pa pariš ti dva NO-ja brez rodovnika je to mešanec. Kar poglej koliko kao NO-jev imajo po vaseh in niso niti približek rodovniškemu NO-ju.

Vlasta N. če mladički nimajo rodovnika, potem je nemogoče dokazati (razen z DNK testi, ki jih pa skorajda nihče ne opravlja) kdo so pravi starši.

Torej, če imata starša rodovnik in mladički ne, se starševstva brez DNK testov ne da dokazati, torej se posledično ne da dokazati niti pasme in so ti mladički klasificirani kot mešančki podobni tej pasmi.

Vlasta N., zdi za rodovniškega psa za katerega ne vem, če to je, ampak samo sklepam, bom rekla, da izgleda kot nemški ovčar 🙂

Torej, poanta ni v tem ali izgleda nek nerodovniški pes ali nek rodovniški pes glede izgleda dovolj po standardu neke pasme.

Bistvo problema je, še enkrat, dopolnjeno (v upanju, da bomo razpravljali o tem :):

– da nekdo pari pse brez opravljenega vzrejnega pregleda (ali celo z vzrejno prepovedjo), tudi če se pri določenem številu mladičov pojavljajo dedne bolezni, ne more dobiti prepovedi reje, ampak pari psico, kolikor ga je pač volja,

– lahko pari tudi v bližnjem sorodstvu ali to počnejo nato kupci njegovih psov, kar še potencira možnost pojava dednih bolezni pri mladičih,

– in, zelo pomembno, da lahko psico pari ob vsaki gonitvi (kar je izkoriščanje psice in se definira kot mučenje živali) in ima tako z njo tudi dvakrat letno mladiče, ki jih prodaja, leto za letom.

Pri rodovniški vzreji je zadeva mnogo bolj nadzorovana in to V PRID PSOM.

Da dobijo mladiči rodovnik:
– mora vzreditelj pariti psico in psa, ki imata opravljen vzrejni pregled (to pomeni, da pri njima niso izražene za pasmo značilne dedne bolezni, ki so od pasme do pasme različne: dedna slepota, displazija kolkov in komolcev, pri nekaterih pasmah neželena vedenja, npr. streloplašnost itd.)

– ne more pariti psice in psa, ki sta v prebližnjem sorodu,

– leglo mora biti prijavljeno, kar pomeni, da ne more pariti psice dvakrat letno, ampak samo enkrat, vsak pasemski kljub ima tudi predpisano, koliko mora najmanj biti stara psica pri prvi paritvi in kolikšen počitek potrebuje med legli (glede na specifičnost pasme in število mladičev, ki jih večinoma imajo).

P.s.: Bom pa podala še eno teoretično zgodbico, za ilustracijo, kako izgled lahko nič ne pomeni: Recimo, da ima psica z rodovnikom ali brez, ki se spari z mešancem, nato mladiče, ki v prvi generaciji izgledajo tako, kot da so pasemski (vsaj dokler ne zrastejo). To je namreč v prvi generaciji (sicer ne pogost), ampak možno. Sedaj si pa predstavljajte, da nekdo proda te pse kot pasemske brez papirjev, njihovi lastniki pa jih nato parijo dalje z mislijo, da bodo dobili “čistokrvne pse brez rodovnika” …

Treba se je vprašati, ZAKAJ psi, ki jih kupujete nimajo rodovnika. Večinoma zato, ker je nekaj narobe z njihovimi starši ( so bolani, karakterno neustrezni, so nosilci dednih bolezni, ne ustrezajo standardu…)

Lastnik rodovniške, zdrave, karakterno ustrezne psice si menda ja želi tudi takšne mladičke. Zato poskrbi za vzrejno dovoljenje,zdravstvene preglede, ki izključujejo dedne bolezni, ki jim je pasma podvržena, pari s primernim samcem, hrani samico in mladiče s kvalitetno hrano in poskrbi za cepljenje in razglistenje mladičev. Zato so ti mladiči par sto evrov dražji.

Dvoriščni rejec pari s prvim psom podobnim tej pasmi, mu je vseeno kakšno deno zasnovo za določene bolezni nosita pes in psica, hrani s poceni hrano, da prišpara, zato tudi mladičev večinoma ne cepi in jih nato proda prvemu, ki pride mimo. Samo zato, da zasluži. Pari čim večkrat v psičkinem življenju, kolikor pač gre.

Preprodajalci pa kupujejo cela legla na pasjih farmah in jih prodajajo naprej, brez kakega koli nadzora.

Kje kdo kupi psa je njegova odločitev. Jaz ne razstavljam, ne mislim parit, vendar mi je pomembno, da je pes tipičen predstavnik pasme, kar mi lahko zagotovi zgolj rodovniška vzreja. Ker obožujem svojo pasmo, mi ni vseeno, kaj bo z njo čez 10, 20 let, zato ne podpiram nerodovniške vzreje, ki marsikatero pasmo spravi na slab glas.

Cenim trud vestnih vzrediteljev, ki nam lastnikom nudijo marsikater nasvet in podporo tudi čez leta in leta. Všeč mi je, da jih zanima, kaj se dogaja z njihovimi psi, da jim ni vseeno in se trudijo, da je moja pasma tako čudovita. Komur pa za pasmo ni mar,tega ne more razumeti. Če vam ni mar za pasmo, in želite malega mehkega kužka, pa obiščite kakšno zavetišče. Tam jih je ogromno, ki komaj čakajo na svoj mehak kavč. Pa se preprodajalcem počasi biznis ne bo več izplačal.

Fax prava praviš? Jaz poznam samo faks?! In, ha ha, zelo dobro, očitno greš po mojih stopinjah, saj sem pravo končala že pred časom in že kar nekaj let delam kot sodnica, toliko o tem.

[/quote]

Ni čudno, da je slovensko sodstvo v riti.

Čakam še, da se oglasi moderator in opomni Tasmanskega vraga zaradi “žaljivk”. Sploh se ne morem ničemur več čuditi, res.

Se strinjam s spelo*. Kako lahko nekdo, ki zase trdi, da je sodnik napise tako zaljiv post? Da je nekdo zaostal? Ma, saj na forumih kjer se vedno lahko pises neprijavljen, si itak lahko tudi predsednik, anede? :)))

Amen!

Verjetno prav dolgo ne boš rabila čakat

[b]Mitakuye Oyasin[/b]

New Report

Close