Najdi forum

ZLATE RIBICE

omg. jas mam ribo w 7l. pa so kr vesele mam 2 ampak jih mam prvi dan. zanima me kokrat je treba vodo čistit če je v bučki brez filtra pa grelca. sam školjke sam dala not drugu pa ju3 pridr na vrsto. kaj pa svetleči kamnćki so kaj strupeni za ribce?

Dve zlati ribici imaš v bučki?

To je mnogo premajhen akvarij zanju, tudi popolnoma neprimeren. Nujno jima čimprej uredi primerno bivališče.

ojla

ja tudi sama sem kot otrok začela z majhno akvarijsko bučko,v kateri sm imela 2 zlati ribici pa sm prišla do ugotovitve, da ribice v majnem akvariju hitreje poginejo in hitreje zbolijo. Zato imam sedaj velik ribnik pred hišo v katerem imam 7 ribic in zelooo hitro rastejo. Rast ribic je odvisna od hrane, veselje in dolgo življenje pa od velikosti akvarija….

imam težavo zato prosim če mi lahko pomagate!moji zlati ribici so se po vsem telesu pojavile črne lise! prosim če mi lahko nekdo pove kaj je narobe z ribico! v akvariju jo imam še z eno zlato ribico ki pa je čisto vredu! prosim povejte mi kaj je z ribico in če je v smrtni nevarnosti!

hvala za odgovor

js mam pa ribbice v ribniku in s tem nimam težav saj sem jih prinesel iz kala kjer živijo že več kot 20 let in jih nobeden ne hrani sedaj pa jim dajam enkrat dnewno hro in so zelo zadovoljne!

lp

gregor

tanja ne seriii razumeš

NE MOREM VERJETI. REKORD ŽIVLJENSKE DOBE RIBE JE 80 LET.

Ravno berem tale forum in kr stisne me, ko vidim, s kakimi razmerami svojih živali so eni zadovoljni….8 L? Zlata ribica potrebuje tudi več kot 40 litrov…spada v akvarij in ne v bučko, v akvarističnem žargonu pa posoda pod 100L sploh ni akvarij! Ukvarjam se z akvaristiko tudi sama in videla sem že ogromno deformiranih rib, ki so rastle v premalih posodah, čeprav nekateri trdijo, da riba raste v skladu s razpoložljivim prostorom…pol tud pes in konj rasteta v skladu z razpoložljivim prostorom??? Neeee…ribe, ki živijo v bučki so podvržene neprestanemu stresu…plavanje v krogu NI naravno…tud oblika buče je takšna, da plini ne morejo krožit…fosfati se brez kvalitetnega filtra kmalu začnejo kazat v obliki rjavih alg, kisik v vodi se porabi v zelo kratkem času…kakšno je torej življenje te ribe, ki 14 dni po površini hlasta za zrakom, njena anatomija pa temu ni prirojena? In še nekaj…steklo buč popači pogled..ne samo nam, tud ribi…spet stres…in buče zarad oblike oddajajo nizkofrekvenčne zvoke, ki jih mi ne zaznamo, riba pa…spet stres…pol pa še sipajo noter tone hrane, ker riba “prosi” (beri: hlasta za zrakom), pa ste zreli za prijavo. Dajte odgovorno poskrbet za svoje živali, če jih že imate…preberite si kak kvaliteten forum, ki je bil že zgoraj omenjen (akvazin aquanubis), drugač pa jih dajte nekomu, ki bo skrbel za njih kot se spodobi…kako pa učite svoje otroke odgovornosti?!Na tak način vsekakor ne…začne se z ribo, konča pri psu….

jaz sem mel 3 zlate ribice v 40 x 25 x 15cm pa so živele 12 let potem sem jih pa podaril

jaz mam tud ribo

imam ribo zlatko v 56 litrskem akvariju 3 leta no ja 16.2.2014 bodo tri leta

Bom kratka – vsi, ki imate zlate ribice v premajhnih akvarijih.
Predstavljajte si, da vas nekdo za celo vaše življenje zapre v wc in vas hrani čez lino.
Saj boste nekaj časa živeli-ampak ali bi vam tako življenje odgovarjalo?
Dajte prosim, pred nakupom se pozanimati kaj potrebuje žival za normalno življenje – v današnjih časih, ko je na voljo internet res ni težko priti do informacij.

Pozdravljeni,

ta tema je pa res “vroča” jaz imam zlato ribico že 16 let v 60 l. akvariju. Kupila sem jo z različnimi ribami na željo mojih tedaj majhnih otročičkov (prodajalka mi tedaj ni povedala da je to zlata ribica bila je majhna in jo je verjetno zamenjala z drugo sorto) vse ribice so ena za drugo poginile ona pa se ni dala, verjetno jih je tudi ona pobila zaradi življenjskega prostora sedaj je velika cca 20 cm poimenovali smo jo Zlatka… Akvarij smo ji menjali 1x na mesec zaradi dobrega filtra voda nikoli ni bila preveč umazana zamenjali smo kar nekaj filtrov… ribica pa se mi vedno pusti ujeti v roko ko jo pri menjavi vode odstranim iz akvarija. Ribica danes potuje v novi dom, kolegica ima ribnik in smo se odločili da Zlatki omogočimo boljše življenje. Koliko časa bo živela ne vem upam pa da čim dlje in da bo mirno dočakala visoko starost.

1cm ribe je 1l v akvariju

Ja, pa 1 človeško leto je 7 pasjih.

a ste pametni za dve ribci, kaksni nitrati mone jedne…manj komplicirat vse skupaj, zlatka ne rabi veliko prostora. Bolj ko ljudje berejo vase butaste pomoci, manj jim je jasno! Pejte vn na zrak al kej…

Ne rabi veliko prostora? Ja, če jo misliš imet par tednov/mesecev, potem je res “vseeno”.

New Report

Close