Najdi forum

ZLATE RIBICE

1. obiscite akvazin
2. kupite vecji akvarij

roti, povedali smo (nekateri), da potrebuje večji akvarij, napotili smo jo na akvazin… Nekateri pa so nanizali kup neresnic o bučkah in umazani vodi. Če ribicam želi dobro, bo šla na navedeno stran, pa še na katero drugo, nikakor pa ne vzamem nazaj zaradi par ljudi, ki trdijo, da so ribe za v bučo, nobene svoje besede, ki sem jo napisala tukaj.

Pa 2 vprašanji za vse sodelujoče:
– ali je mačka, mesece hranjena tako malo in s tako malo gibanja, da zaostane v rasti in se nikoli ne bo popolnoma razvila, mučena žival?
– ali je riba, mesece zaprta v buči s premalo gibanja in s tako malo življenjskega prostora, da zaostane v rasti in se nikoli ne bo popolnoma razvila, mučena žival?

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

dej ne me hecat!80l za dve ribici??pa dej nehi!to je pa čits preveč!!

ne vem zakaj si ti tako zmeraj prepričana da vse veš?!!a si mogoče videla kater akvarij od teh punc?nehaj obsojati ljudi ker s tem ne boš ničesar rešila ampak situacijo samo poslabšala!

Maja, oprosti, ampak res ni treba biti prepričan, da vse veš, da veš, koliko je velik 40l akvarij. Hudo, a moram biti genij, da vem, koliko je 1l mleka?

Lp, Yo

ej če bi bila genij(pa nisi),bi se vidlo!!vsak človek ki je pri pameti ve,da dve zlati ribici ne potrebujeta 80literski akvarij!!!!HALO’????pa jest vem da želite živalim le najboljše ampak pretirana “pamet”jim tudi škoduje!!dej malo pomisli,kdo v tej mali Sloveniji je pripravljen kupiti 80literski akvarij za dve ribici!??Pojdi v trgovino za male živali pa glej kaj ljudje kupujejo!!

Maja, izvoli, kar piši bedarije, osmešila boš kvečjemu sama sebe, veš?
Veš, koliko ljudi v tej mali Sloveniji ima še vedno pse ob olupkih in vodi (če) in na ketni? Ja, seveda, Slovence pa res lahko daješ kot vzor pri skrbi za živali. Pa tudi genij ni potrebno biti, da prebereš nekaj literature – vsaj pri tem smo Slovenci OK – brati znamo tudi tisti, ki nismo geniji. Seveda pa nekateri geniji mislijo drugače 😉
Sploh pa še vedno ne vidim, da bi ti podala kakšen pameten nasvet, po možnosti takega, za katerim lahko stojiš.

Lp, Yo

ti boš sebe osmešil!!jest ne dajem Slovencev za vzor,ampak ti povem da noben nima tako velikega akvarija za 2ribici!!Kje si ti to prebrala??sej se je brez veze s tabo ubadat!pes pa je čisto nekaj drugega od ribe ,zato jih ne primerjej!!!ravno tako je žival ampak je popolnoma nekaj drugega!

A lahko pes živi na 1 m dolgi verigi ali 1 m2 velikem pesjaku? Lahko. A se bolje počuti na 5 m dolgi verigi ali 5 m2 pesjaku? Sigurno! Še bolje pa spuščen 😉
A lahko riba živi v 2 l vode? Lahko. Ali se bolje počuti v 40 l vode? Sigurno! Še boljše pa v 500l 😉

40 literski akvarij sploh ni tako velik – je približno 40x30x35 cm. Na eno steno lahko nalepimo tapeto, na tla pesek, pa kakšno rastlinico in filter (okoli 5 tisočakov) in imamo čudovit okras stanovanju. Pa manj dela kot z navadno bučko. In čisto vest, ker smo ribicam omogočili dostojno življenje.
V bučko pa posadimo kakšno rožico.

Jana je iskala nasvet – jaz mislim, da sem ji dala čisto korektnega. Prav gotovo je pa nisem čisto nič napadla, a ne Jana?!

Hvala pika za res konkreten odgovor. Nisem si mislila, da bodo te ribice tako razgreta tema. No medtem se že bila v najbližji zoo trgovini, izbrala 40 l akvarij, pa filter, pesek, rastlince…
Dekle v trgovini mi je dejalo da je dovolj zamenjati 1/3 vode na 1 mesec. To se mi zdi malo predolga doba, bomo kar tedensko oz. po potrebi. Hranjenje pa 1x dnevno. Upam, da se bodo ribice čimbolje počutile, sem pa zvedela do so v bistvu pajčolanke (košati repek).
Pa ne me sedaj popljuvat.

Veliko sreče in veselja z ribicami, Jana!

Oglasi se, če se pojavi kakšen problem! Vidim, da si pametna punca in tudi pri tako burnih razpravah najdeš srednjo pot 🙂

Čestitam Jana da si na podlagi pridobljenih odgovorov poskrbela za svoji ribici. Če bi bilo še več takih ljudi…bi bilo poskrbljeno za več živali.

Veliko sreče in veselja vam želim z ribicami in predvsem doooooooooooolgo življenje.

Aja? Zakaj?

Maja, dovolj je podatek o litrazi. Ce bi tebi nekdo rekel, da ima nekdo 4 mesecno dogo zaprto v boksu za na avion, bi se ti to verjetno zdelo mucenje, kajne.

Jana, še vedno si prisrčno vabljna tudi na Akvazin, link sem dal zgoraj:)
Saj bi lahko tudi tu kaj napisal, a je tem že toliko zbranega, da ti svetujem, da si najprej malo prebereš, potem pa še vprašaj- tu ali tam, vseeno. Si na dobri poti, da bodo imele pajčolanke vsaj kolikor tolikor dostojno življenje.
Teh čenč, ki jih trosijo Lumpa, pa Maja ipd, pa ne poslušaj! lp

Am, samo dodala bi, da zlata riba ne more ziveti v 2L vode, slej ko prej bo dosla. Ostalo je pa za 5! :-)))))))))))

Maja, motiš se! Vedno več je osveščenih ljudi, ki imajo ustrezen odnos do živali, tudi tako zlorabljenih zaltih ribic. To, kar opisuješ ti, je sramota za človeško držbo. Mučenje zlatih ribic v tako majhnih bučkah je patentirano mučenje. To bi morali z zakonom prepovedati, tudi tdoločene umetne pasme zlatih ribic samih. Ponekod po svetu že gre razvoj v to smer. Beri malo sorodne forume, recimo Akvazin ali Mojpes.com ! Če je večina ljudi neosveščenih in živijo v srdenjeveški temi, ne pomeni, da to nujno velja za vse. To ni smešno, ampak tragično !

Superca! Prodajalke pa nikar ne poslusati, 1/3 na mesec ni dovolj, raje vsak teden recimo polovico. Nikoli pa ne menjaj 100%.

Kam pa bi ti dala ribo, ki zraste 15-30cm? V Fruc plastenko?!?!?! Vsak pravi akvarist ve, da so zlate ribe velike, packaste ribe, ki potrebujejo velik akvarij. Kdor ne ve, pa vprasa, tako kot jana-in prav je, da je vprasala. Hvalabogu je upostevala logicne nasvete, ne pa traparij.

“dej malo pomisli,kdo v tej mali Sloveniji je pripravljen kupiti 80literski akvarij za dve ribici!??Pojdi v trgovino za male živali pa glej kaj ljudje kupujejo!!”

Sorry, ampak tole je pa ena najvecjih bedarij, kar sem jih letos prebrala. A zdaj bomo pa znanstvena dejstva ob stran tisali, zato ker vecina ti. “ljubiteljev” zivali ne vidi 2m predse in na vrat na nos kupuje kar pac vidijo? Lepo te prosim, daj zresni se malo.

PS: Sorry, Yo, ampak saj ves, da je zlata riba moja sibka tocka. ;-)))))

Jaz pa mislim,da bi morali biti trgovci v trgovinah z živalmi bolj poučeni
in znat bolje svetovat.Oni so pa samo veseli,da čimveč prodajo.Saj bi lahko trgovec rekel(za tiste ki tega ne vejo),da to pač ni primerno za ribe in naj kupijo akvarij.Pa tudi kar se drugih živali tiče.Saj ne rečem,so tudi izjeme,ki se res potrudijo in svetujejo.

New Report

Close