Že spet – vnete oči
Ojla!
Moja punčka je staknila neprijetno vnetje oči – verjetno v bazenih. No, zdaj je OK (po 6 dneh Byvacin kapljic). Kljub natančnemu umivanju rok, sem to staknila tudi sama in, kot kaže trenutno, se to obeta tudi malemu.
Zanima me, če vas je trenutno dosti takih. Sama si spiram oči s smetlikovim čajem, imam pa rdečo tudi kožo nekaj cm pod očmi. Ali si tam lahko mažem z npr. bepanthenom? Oči imam zabuhle, nimam pa zlepljenih, le non stop se mi solzijo…., no pa po dolgem času kljub temu visim pri škatli!
Hvala za info!
Lp, Mateja
Kamilice?? Poskusi si čez noč navezati na oči SUHE filter vrečke s kamilicami, ali pa všij kamilice v tetra tkanine in položi na oči. To lahko narediš tudi otročku, če bo zdržal. Drgače lahko tudi umivaŠ s kamilicami, saj pomirjajo vnetje in blago razkužujejo.Čaj naj bo prijetno topel, ne prevroč!
Bepathen – poskusi, če ne draži sluznice oči. Ne vem sicer, za kakšno vnetje oči gre, pri prehladu oči zelo pomaga v mleko namočen bel kruh, ki ga mlačnega položiš na oči in pustiš, dokler je toplo. Vendar pa je potem treba vsaj 2 uri ostati na toplem. Moj oče je imel strašno vnetje oči, pa si ga je s tem receptom pozdravil enkrat za vselej.