zanositev
spoštovani,
iz vašega dopisa res ne morem razbrati veliko, vsekakor pa premalo, da bi lahko odgovoril na vaše vprašanje. Najmanj, kar bi potreboval za odgovor je vaša starost, telesna višina in teža,ter izvidi reproduktivnih hormonov (FSH, LH, prolaktin in AMH). Menstruacija namreč izgine iz mnogo možnih razlogov, zdravljenje pa je bolj vezano na razloge kot za samo dejstvo, da so menstruacije prenehale.
Spoštovani.
Dec. 2022 sem zbolela za virusom hep. na možganih. Bila sem noseča, ampak so naredili splav, ker so v prvi vrsti reševali mene. Splav so mi delali 2x, ker prvič ni šlo vse ven. Menstruacija je bila potem redna ob marca 23 ko so me sčistili. Točno na 28 dni, do okt.23. Takrat sem jo izgubila.
Ginekološko je vse bp, vsi hormoni tudi.
Velika sem 179cm, tehtam pa 60kg. Naj povem se sem izgubila 12kg ob bolezni. stara sem 34let.
Sedaj sem v redu, sem je bp, ampak ne morem zanositi, ker čutim da ne pride ovulacija.
hvala in lp
zato sem mislila da bi vzela Femaro.
hvala in lp
Spoštovani,
ne razumem vas povsem. Napisali ste, da ste oktobra 23 izgubili M, potem pa pišete o “občutku” da nimate ovulacije. Če ni M to pomeni, da vsaj do 14 dni pred tem ni bilo ovulacije in glede tega ni potreben noben občutek. Vsaki ovulaciji v 2 tednih sledi M, če ne pride do zanositve.
Glede Femare sem mnenja, da se ne gre zdraviti na podlagi lastne iniciative, ker je treba pred tem ugotoviti vse okoliščine delovanja oz. nedelovanja reprodukcijskega sistema. Femara namreč pomaga le v določenih primerih in ni nikakršna čarobna paličica za ovulacijo. Priporočam, da se zaupate svojemu ginekologu.