Najdi forum

zajčja ustnica

Rodil se nama je otrok z zajčjo ustnico… nosek je asimetričen…pravijo, da je zelo blaga oblika tega…in da je vse lepotnega značaja…Vendar vseeno, ni lahko!!!!!

Kmalu bomo imeli drugi pregled v maksilofacialni kliniki…Pri prvem pregledu nisva prav nič zvedela…spraševala tudi nisem, ker je vse šlo tako zelo hitro, saj je bil mali takrat komaj teden dni star..

Nekaj informacij in izkušenj sem že zasledila na forumu…Vem, da bova zvedela marsikaj pri pregledu…vendar bi se rada malo prej ” pripravila” in me konkretno zanima sledeče:

– ali ni prezgodaj otroka pri 6 mesecih operirat???Ustka rastejo, nos tudi – a ni bolje počakati, da se normalno razvije in potem popravljati…da ne bi prišlo še potem do hujše brazgotine????

– koliko operacij je potrebno?Verjetno je odvisno od stopnje napake…vendar vseeno – že po prvi lahko popravijo napako?

– koliko časa traja poseg in koliko časa je potrebno biti v bolnici?Verjetno kot mama sem z otrokom poleg v času rehabilitacije?

– Pri tej deformacij ustnice – ali je nujno, da ima potem otrok težave z zobmi ter govorom?

Hvala vsem za odgovore!!!!

Sonce,
obstaja tudi društvo staršev otrok z razcepom – mislim, da boš tam izvedela kar te zanima:
Je pa tako, da običajno je potrebna tudi logopedska in ortodontska terapija.
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Draga SONCE04,

svetujem, da spodnja vprašanja zastaviš dr. Tanč na forumu PEDIATRIJA.

Pozdravljena!

Tudi moj prvi sin je imel zajčjo ustnico in te razumem.

Operiran je bil pri šestih mesecih. Ustnica je krasna, nosek pa je ostal malo postrani, tako da ga bomo dali verjetno lepotno še enkrat operirat, preden bo šel v šolo. Samo to bo res samo lepotni poseg.

V bolnišnico sva bila sprejeta en dan pred operacijo (sem ga dojila, zato sem imela brezplačno hospitalizacijo drugače pa lahko plačaš).
Domov sva pa šla, ko so mu pobrali šive. Sem pozabila točno kateri dan. Mislim pa, da si notri približno en teden, mogoče kakšen dan manj.
Poseg traja približno eno uro, v ta čas je vključena tudi priprava na operacijo v operacijski in zbujanje otroka.

Imel je tudi blag razcep dlesni in tam mu zdaj dva zobka rasteta postrani.
Bomo videli, kako bo s stalnimi.
Naš je star tri leta in pol in ima težave pri izgovorjavi črk v, l in r, samo ne vem, če je to posledica teh dveh zobkov.

Drugače je vse ok. Kdor ne ve, da je imel razcep, sploh ne opazi, tudi noska ne.

Brez skrbi, vse bo dobro!

Če vaju še kaj zanima kar vprašajta!

Lp R

Jadikujemo, ko se naši sprdnejo, pa nam kažejo osle, pa nimajo samih petk in druge kozlarije, pa sploh ne vemo, kaj so ta pravi problemi. Žal mi je, da morate skozi takšne skrbi, dete pa prestajat operacije že kar na začetku svojega življenja. Želim vam polno optimizma, uspešne predvidene op.posege in otročku vse najlepše v življenju.

HVALA!!!!!!!

Ja, hvala lepa za vse podatke…in spodbudne besede.

Naš ima eno nosnico malo večjo od druge in verjetno tega ne bodo popravljali…bomo videli!?!?Verjetno je tak nosek značilen za take otročke?
Sicer pa bomo videli…nosek zgleda, da ima po meni – malo večjega
in verjetno bo ostal bolj opažen…hahah!

Me kar zmrazi, da bova mogla ostati več dni v bolnišnici…namreč dnevi v porodnišnici niso bili nič kaj fajn in za začetek nič spodbudni…še posebej za mamico s prvim otrokom! Če bi mogla ostati še en dan več…ne bi bilo prav nič dobro…doma je najlepše!!!!Sicer pa – bomo že potrpeli…

Pozdravljena,
tudi jaz imam otročka z razcepom, sicer ne ustnice ampak neba. Če želiš lahko pustiš mail in ti napišem nekaj podrobnosti glede operacije in ti priskrbim tudi nekaj dodatne literature. Sporoči.
LPL

New Report

Close