VODENE KOZE- NORICE
Na koncu strani piše nekaj o imunosti:
http://mojezdravje.dnevnik.si/sl/Bolezen+in+bole%C4%8Dina/284/O+otro%C5%A1kih+boleznih+ki+jih+prebolevajo+odrasli+
Na koncu strani piše nekaj o imunosti:
http://mojezdravje.dnevnik.si/sl/Bolezen+in+bole%C4%8Dina/284/O+otro%C5%A1kih+boleznih+ki+jih+prebolevajo+odrasli+%5B/quote%5D
je zelo smešno,kako pač verjamete vsem člankom 🙂
Ma, ne, samo vseeno pa bolj verjamemo tistim dohtarjem na infekcijski, ki VEDO, da je to možno (in človeka temu primerno tudi obravnavajo), ne pa enim kekcem tu na monu, ki mislijo, da so vso pamet požrli![/quote]
Delam na inf. pa še nobenega dohtarja kot ste vi napisali nisem slišala da bi to rekel.Pa tudi študije so pokazale,da pač to ni možno razen v redkih primerih,ki jih vaš otrok nima!
Ma, ne, samo vseeno pa bolj verjamemo tistim dohtarjem na infekcijski, ki VEDO, da je to možno (in človeka temu primerno tudi obravnavajo), ne pa enim kekcem tu na monu, ki mislijo, da so vso pamet požrli![/quote]
Delam na inf. pa še nobenega dohtarja kot ste vi napisali nisem slišala da bi to rekel.Pa tudi študije so pokazale,da pač to ni možno razen v redkih primerih,ki jih vaš otrok nima![/quote]
Moj otrok jih res nima, je pa sorodnik bil ne dolgo nazaj na inf. v LJ zaradi nekaterih težav, ki bi lahko bile posledica noric oz. okužbe z virusom in dejstva, da je bil v tesnem stiku z mojimi otroci, ki so imeli takrat norice, sam pa jih je sicer prebolel že v otroštvu (pred več kot 20 leti). In zato je bil ravno na infekcijski obravnavan tako – dobil je antivirotik. In ja, njemu so rekli, da je to možno oz.da tega nikakor ne morejo izključiti.
Ja, res ni imel izpuščajev in mehurčkov, vseeno pa to ni kar tako in so še kako resno vzeli to dejstvo, da je bil ravno v tistem času v stiku z okuženimi z noricami. Torej je nekaj vendarle možno, ali pa si nekateri (tudi zdravniki na infekcijski) res samo domišljajo?!? Aja, mogoče pa ima samo to “srečo”, da je med tistimi redkimi primeri? 🙂
Ma, ne bluzi! Ta tip nima nobenega pasavca, nooo! Eh, brezveze, ne bom šla v podrobnosti, dejstvo pač je, da četudi ti tega ne verjameš, je pač to možno! In če je to, da je bil v stiku z okuženimi z noricami, bilo še kako zelo pomembno zdravniku na infekcijski (kljub temu, da jih je že prebolel v otroštvu), potem nekaj bo na tem,a ne?!?
Sploh pa ne vem, kaj bi v primeru pasavca imelo veze dejstvo, da je oseba bila pred kratkim v stiku z okuženimi otroci, če jih je pa že sama prej prebolela? Kolikor je meni znano, gre pri tem za “neaktivni” virus, ki ga oseba že ima v sebi in se pač pasavec pojavi ob oslabljenem imunskem sistemu. Torej kaj ima veze stik z obolelimi otroci?!?
Ma, ne bluzi! Ta tip nima nobenega pasavca, nooo! Eh, brezveze, ne bom šla v podrobnosti, dejstvo pač je, da četudi ti tega ne verjameš, je pač to možno! In če je to, da je bil v stiku z okuženimi z noricami, bilo še kako zelo pomembno zdravniku na infekcijski (kljub temu, da jih je že prebolel v otroštvu), potem nekaj bo na tem,a ne?!?[/quote]
ne,seevda norice ima hahahahaha
pač vem veliko več kot ti 😉
katero šolo imaš končano?Kaj si po izobrazbi?
Moja izobrazba naj te nikar ne skrbi. Brigaj se raje za svojo in predvsem ti ne bi škodovalo kakšno čisto preprosto vedenje o bontonu.
Še vedno pa mi nisi odgovoril/-a na to zadnje vprašanje. Torej – kaj že ima veze? Mogoče jaz o tem res ne vem nečesa, pa ti veš. In če ja, mi lahko prilepiš link do kakšnega članka?
Moja izobrazba naj te nikar ne skrbi. Brigaj se raje za svojo in predvsem ti ne bi škodovalo kakšno čisto preprosto vedenje o bontonu.
Še vedno pa mi nisi odgovoril/-a na to zadnje vprašanje. Torej – kaj že ima veze? Mogoče jaz o tem res ne vem nečesa, pa ti veš. In če ja, mi lahko prilepiš link do kakšnega članka?[/quote]
Poguglaj malo,pa ti bo vse jasno 🙂
če pač ti trdiš da ima norice ok,pa naj bo,ampak kot zdr. sme ti lepo napisala da jih nima !
lep dan
Še vedno pa mi nisi odgovoril/-a na to zadnje vprašanje. Torej – kaj že ima veze? Mogoče jaz o tem res ne vem nečesa, pa ti veš. In če ja, mi lahko prilepiš link do kakšnega članka?[/quote]
če pač ti trdiš da ima norice ok,pa naj bo,ampak kot zdr. sme ti lepo napisala da jih nima !
lep dan[/quote]
Ma, se mi ne da več, ampak tako – nisem nikjer napisala, da ima ravno norice, ampak glede na povedano in tretiranje na infekcijski, ima stik te osebe z okuženimi otroci pa vendarle neko vezo. In ker jaz priznam, da nisem infektolog, niti nimam časa, da bi se podrobneje poglabljala v to, me najbrž lahko ti razsvetliš, kakšno vezo pa vendarle lahko ima stik odraslega (ki je definitvno prebolel norice pred davnimi leti) z okuženim? Ker nekakšno očitno ima – pa če to trdi zdravnik na infekcijski, mogoče ima vendarle večjo težo od moje. Se ti to res zdi tako nemogoče?
lep dan[/quote]
Ma, se mi ne da več, ampak tako – nisem nikjer napisala, da ima ravno norice, ampak glede na povedano in tretiranje na infekcijski, ima stik te osebe z okuženimi otroci pa vendarle neko vezo. In ker jaz priznam, da nisem infektolog, niti nimam časa, da bi se podrobneje poglabljala v to, me najbrž lahko ti razsvetliš, kakšno vezo pa vendarle lahko ima stik odraslega (ki je definitvno prebolel norice pred davnimi leti) z okuženim? Ker nekakšno očitno ima – pa če to trdi zdravnik na infekcijski, mogoče ima vendarle večjo težo od moje. Se ti to res zdi tako nemogoče?[/quote]
povej kateri zdravnik to pravi?
Si bila zraven?
verjetno ne,to pravi tvoj sorodnik kajne:)
In ne nima nobene veze