Najdi forum

VODENE KOZE- NORICE

Jaz sem ga mazala s Tea tree kremo. Odlično.

Pozdravljeni,

imamo vodene koze.Za blaženje nimamo ničesar drugega kakor tabletke Claritine.Zdravnik nas je naročil čez en teden na kontrolo,nove kozice pa se pojavljajo iz minute v minuto.Naslednji teden ima otrok šolo v naravi (smučanje),ne vem kako bo ali bo lahko šel ali ne.Ali kdo ve koliko časa mora biti otrok doma.

Pozabi na šolo v naravi. Otrok je kužen, dokler se mu ne posuši zadnja norica, to bo vsaj 5 dni, v tem času pa mu imunski sistem izredno pade. Še najmanj si lahko želiš, da bi na to fasal še kakšno bakterijsko okužbo. In ko bodo norice suhe, bo imel strašno malo kondicije.

Če ga srbi, gre lahko večkrat a dan pod mlačen tuš, a se ga potem ne briše, ampak samo pivna. Lahko pa jih mažeš tudi s Pox-clinom. Po potrebi zbijajte vročino. Se pa vročina menja z nastankom novih mehurčkov. Najprej vročina, pa nov val, pa spet vročina.

Nujno obvestite še ostale starše, ker je vaš otrok bil najbolj kužen 3 dni pred izbruhom noric, inkubacijska doba je pa 3 tedne. Se pa prenašanjo kapljično. Zelo verjetno bodo koga poslali s smučanja domov.

To je pa tudi vse.

Pozdravljeni!

Sinek je star 3 in po letal. Od sobote ima že vročino. V ponedeljek sma odšla k njegovi zdravnici in ker je ni bilo ga je pogledal zdravnik, kateri jo je nadomeščal. Najprej mu je postavil diagnozo da ima angino in mu hotel napisati ospen. Prosila sem ga, da mu naredi bris grla, ker nisem vedla ali ima virusno ali bakterijsko. Po pregledu brisa je izvid pokazal, da je negativen. Nato mu je napisal kar antibiotik Amoksiklav. Zvečer sem odšla z njim k dežurnemu zdravniku in prosila za pregled krvi, kateri pa je pokazal da ima virozo. No nato smo se odpravili domov in mu vročina še vedno ni padla (39-39,4). Seveda smo mu jo zbijali s Calpolom in svečkami Voltaren. Nato sma bila na kontroli in ponovno pregledali kri, kjer je bil izvid vredu in nato smo ugotovili da je še poleg viroze dobil vodene koze, do danes mu vročina še vedno ni padla. Malce mu je padla, ampak še vedno niha od 37,5 do 38,8. Ali kdo ve kako dolgo traja vročina pri vodenih kozah, saj sem malce že zaskrbljena ker jo ima že od sobote. Seveda moram tudi povedati, da zraven kašlja in mu teče iz nosa, pa tudi govori skozi nos, kot da bi bil prehlajen. Toži vsaki toliko časa, da ga boli trebušček in kot da ima polni trebušček, pa včasih se lahko lepo izkašlja včasih pa mu ne gre. Kaj naj naredim? Prvič se nam je zgodilo, da vročina traja tako dolgo. Prosim za vaš odgovor ali naj še počakam do ponedeljka kaj se bo iz tega še razvilo.

LP!

Vročina bo trajala tako dolgo, da se nehajo pojavljat nove kozice. Pride pa vročina v valovih. Ko bo malo padla, bo dobil nov val kozic.

Očitno je v času inkubacisjke dobe, ki je kar tri tedne, fasal eno virozo, lahko tudi adeno.

Predvsem poskrbi, da bo dovolj pil, morda tudi kaj pojedel. Lahko ga tuširaš z mlačno vodo, a ga ne briši. Če ga bo zelo srbelo, pomagajo tudi antihistaminiki, potem pa se zdravljenje simptomom konča.

Bodi pozorna še na to, da se po vodenih kozah otroci lahko postavljajo nazaj kar nekaj časa, v tem času pa so še velik obolj občutljivi za kako novo bolezen oziroma poslabšanje (recimo pljučnica).

A si fantu v končni fazi dala antibiotik ali ne?

Ne antibiotika nisem dala saj je krvna slika pokazala da je viroza in ne angina.Tudi sam zdravnik mi je rekel naj mu ga ne dam, ker ni potrebe, saj se viroza ne zdravi z antibiotiki.

Odlično. Če ga nimaš raztopljenega (sirup), ga obdrži, če ga že imaš, pa porabi naslednjič.

Tudi moj sin ima trenutno VODENE KOZE in meni je bilo naročeno takole… umivati ga vsak dan po cca 10 min., ne brisati ampak le popivnati, piti Claretin sirup,… glede Pox Clean pene sem vprašala zdravnico in mi je povedala naslednje. Pox Clean pena ni priporočljiva saj pozdravi le povrhjico Vodene koze notranjost pa ostane in tega nočemo a ne… tako, da hvala lepa za takšne kreme raje prebolimo po naravni poti 🙂

Imam sestrico, staro leto in pol, ki je po enem tednu dobila vodene koze predvsem po trebuščku, hrbtu in spolovilih…Zanima me, ali se lahko nalezem, če z njo nimam stika, jo pa občasno previjam? Imela jih je tudi sestrica, stara 3 leta, vendar jih nisem dobila, kljub temu, da sem imela z njo ves čas neposreden stik.

Hvala.
Lp.=)

Mene pa zanima, ce se lahko pikice in izpuscaji pojavijo tudi na rokah(dlaneh) in nogah(stopalih)?
Hcerka je pred 3 dnevi imela vrocino, prav zarela je, ampak prave vrocine ji nismo mogli nameriti, so se ji pa zacele delati pikice po celem telesu, najvec jih ima na udih.

A naj grem k zdravniku ali naj pocakam, da se zadeva umiri/posusi. Je pa zivahna, ima apetit, le carta se in nemirna, ko je utrujena.

Skoraj zagotovo ste ze preboleli okuzbo z noricami bodisi ob stiku s 3 leta staro sestrico ali pa ze pred tem. Vcasih poteka brez zelo vidnih simptomov. V nasprotnem primeru je verjetnost za okuzbo precejsnja, saj so norice zelo nalezljive.

sem mamica 4 letne puncke katera je danes dobila norice. jaz se ne spomnim ali sem ih imala kot otrok ampak sem zaskrbljena ker sem danes opazila 4-5 ispuscaja na svojoj kozi, srbecih in velikih…ali su to norice pri odraslih ali je nekaj drugega?

Najprej poklici svojega zdravnika, da pogledata tvoj karton. Ce bi imela norice oziroma vodene koze, bi moralo to biti napisano.

Če pa jih nisi, pa nujno k osebnemu zdravniku, da ti napise antivirotike, ki jih dobijo odrasli, ki prebolevajo norice.

hvala. srecom, imela sem norice kot otrok in moji ispuscaji su alergija na metal 🙁
seveda, boljse nego norice kod 35+ mamice.hvala se enkrat in lep pozdrav!

mi smo dobili pred tremi dnevi vodene koze…..mislim da v najblažji obliki kaj je možno (do zdaj)
ima enih 20 pikici ki postopoma postajajo vodene………..mala nevrjetno aktivna ……brez vročine brez kakršnih koli simptomov je zadnja ki je dobila v njeni skupini v vrtcu. zanima pa me če je možno( tako sem slišala) da jih otrok ponovno dobi če jih prvič ni “zadosti “prebolel?

kako to misliš zadosti prebolel? če bi tvoj otrok imel 1 vodeno kozo je potem možnost da še enkrat dobi ,tako pa pač ne

Pozdravljeni. Nas so danes poklicali iz vrtca, naj ga pridemo iskat, saj sumijo na norice, v zdravstvenem domu pa so to le še potrdili. Nastajajo mehurčki, ene pikice pa so take, kot da se sploh ne bodo razvile v kaj več. Nova praksa baje ne priporoča kakršnekoli maže, seveda smo dobili tudi mi Claritine sirup. Star je tri leta. Bojim pa se za šestmesečnika ter posledično tudi zame, saj oba tega še nisva prebolela. Eni pravjo ribje mazilo… Kakšne izkušnje? Pa vesela sem, da so tudi tu mnenja, da se otroka mora tuširat, ker moja tašča pravi, da se mu razvije pljučnica tako lahko!!!!!!

Otrok z noricami je najbolj kuzen tri dni pred izbruhom prvih pikic. Zdaj boste lahko storili bore malo razen striktne locitve in upostevanja higiene.

Ocka si lahko priskrbi bolnisko za starejsega, le pediater mora poslat prosnjo za zavod, kjer komisija to odobri. Dojencki norice pogosto prezivijo v res blagi obliki. Ce pa zbolis ti, pa tako dobis antivirotike, le takoj moras do zdravnika.

Nasa jih je imela pri 9 mesecih. Niti ni bilo tako hudo, zbolela je prva, prinesli sva jih z enega od pregledov na pediatricni, ker drugje zaradi njenih tezav nisva bili, starejsa pa je zbolela kasneje. Jo je bilo veliko lazje kontrolirat, da se ni praskala kot 2 letnico.

Lahko se tusira, ampak potem ne brise ampak samo potapka. In zamenja brisaco vsakic. Pomaga tudi polivanje z donatom.

Ce je kriza, pa lahko claritin zjutraj in zvecer.

Moj tamali jih je imel pri mesecu pa pol.Ni imel vročine in jih je imel z razliko od bratca zelo malo.

Pozdravljeni. No, po dveh tednih, ko je rekla sestra, da naj bi bil atolko inkubacijska doba, reče zdravnica (po 13 dnevih pravzaprav), da če do zdaj ni dobu, da tud pol ne bo. Žal stroga inkubacija ni držala, Je bil v velki večini pri babici, ampak ene trikrat se je dotaknil tamaučka že med noricami, kaj šele tiste dneve, ki še vedel ni, da je kužen. No, seveda jih je dobil tudi naš šestmesečnik in tud prblžno ne v tako blagi obliki, ki jo opisujete. Pike so se namnožile v treh dnevih po čisto vsakem kotičku telesa, po lasišču, katastrofa skratka. Uporabljala sem Cicalfate za oba, dojenček pa je prejel za razliko od starejšega Fenistil kapljice. Vročina mu je intervalih dosegala 39,5, dobil je svečke. Sigurno jih je imel kakih 1000 po celem telesu, brez heca. 🙁 Naj mi še kak pametnjakovič reče, da je bolje, da se prebolijo čimprej. Otrok ne je več normalno, manj kot ponavadi še kar, bolj tečen je, posledica je pa itak, da bi se kar naprej nosil sedaj…Tudi ritem spanja je že šel, pa je že spal ponoči. Tega ni več trenutno.